Rusztikus házak északon

Három északi, skandináv ház képeit mutatjuk be, ezekben akár tartósan élhet egy család, de lehet nyaraló is.
Mi jellemzi a rusztikus stílust? Miért imádjuk ennyire?
A szó jelentése a szótár szerint: durván megmunkált felület.
Tulajdonképpen nincsenek egységes jellemzői , mivel eltérő egy angol, magyar, finn rusztikus ház berendezése. Fő ismérvei a tömörfából készült időtálló bútorok, a természetes alapanyagok használata, a burkolatok téglából, mészkőből vagy fából készülnek, így színeiben is a natúr és a pasztellszínek jellemzőek. Gyakran találkozhatunk egy rusztikus konyhában nyitott kandallóval, kovácsoltvas lámpákkal, porcelán kiegészítőkkel. Kedvelt kiegészítők lehetnek a horgolt csipkék, a régi használati tárgyak és a népi motívumok.

Hogy miért imádjuk? Mert meleg és otthonos. Ahová jó hazatérni, megnyugszik a lélek. Azt viszont talán sokan nem tudják, hogy a rusztikus stílus nem csupán a természeti elemek harmonikus “játéka”, hanem népi hagyományokon is alapul, és a tájegységek motívumaihoz, jellemzőihez kapcsolódik. Természetes, közelálló, egyáltalán nem nehéz beilleszkedni egy ilyen ház hétköznapjaiba.
Nézzük a csodás képeket!

Ez a második ház első képe, egy csodás étkezősarok.
Ez a harmadik ház első képe: konyha.

Forrás: Tovább az eredeti tartalomra →

Közgazdász vagyok, mindig a számok világával foglalkoztam. A lakberendezés hobby szinten mindig kedvenc téma volt az életemben. 2010-ben indítottam el a "Lakberendezés, építkezés, felújítás, cikkek, képek, ötletek" FB csoportot, keresgéltem a téma iránt érdeklődőket. Ez azóta meghaladta az elképzeléseimet, rengeteg emberrel, céggel ismerkedtem meg. Naponta hoz érdekes témákat, kérdéseket, és okoz örömet már nemcsak nekem , hanem a több, tízezer tag számára is.