46 képen - milyen legyen a konyha burkolata?

Tervezésnél azonnal előkerül a kérdés, hogy milyen legyen a konyhai padló burkolata? Ehhez kérjük szakember tanácsát, illetve ha elég sok képet megnézünk, megtalálhatjuk azt, ami mellé letesszük a voksot!
A konyhai padlózat típusának meghatározásakor figyelembe veendő 3+1 fő tényező a tartósság, a használat a stílus és persze a pénztárcánk.
Anyagok szerint is nehéz döntés: keményfa, laminált, vinyl, márvány, kerámia, csempe.
Stílusban sem egyszerű a döntés, összhangba kell hozni a konyhabútorral, színekkel, mintákkal. Ne legyen főszereplő? Vagy legyen ezen a hangsúly?
Ha keményfa padlót vásárol a konyhához, győződjön meg arról, hogy már előkészített/előkezelt faanyagból készült-e. Az előkészített keményfa fapadló kevésbé hajlamos a károsodásra és könnyebben karbantartható, mint ha ez nem történt meg. Másodszor, ez tartósabb, és a legtöbb esetben hosszú távú gyártói garanciával rendelkezik. Végül, az előkészített keményfa padlók széles színválasztékban kaphatók, és később könnyen újrafesthetők.
A laminált padló rendkívül tartós, akár 25 év is lehet, ami nagyszerű választás a nagy családok számára. Ez ellenáll a forgalom, a kiömlések és a karcolások okozta károknak, és nagyon egyszerűvé teszi a tisztítást és karbantartást. A laminált padló nem fogja elveszíteni a színt az idő múlásával, míg a padlóburkolatok, mint a keményfa hajlamosak elhalványulni. Számos különböző stílusban és mintázatban kínálják, és más típusú padlóburkolatokat, például fa, szikla, kavics és beton utánozhat.
A vinyl megfizethető és esztétikailag kellemes választás. Tartóssága és nedvességállósága miatt elsősorban otthoni forgalmas területeken, például konyhákban és fürdőszobákban használják. A népszerűség másik oka, hogy a laminálthoz hasonlóan más padlóburkolatok, például kő, márvány és fa utánzására is alkalmas.
A márványpadló megválasztásakor néhány dolgot szem előtt kell tartani. Mivel a márvány felületek nedvesen nagyon csúszóssá válhatnak, egyedi felületkezelést igényelnek. A márvány padlóburkolatok végig rendszeres karbantartást igényelnek. Mivel porózus anyag, a márvány nagyon érzékeny a közönséges háztartási folyadékok foltjaira, ezért fontos, hogy egy védőanyagot alkalmazzanak a felületre. Ezeket a durva foltokat nagyon nehéz enélkül eltüntetni.
A kerámia burkolólapok nagyon népszerű konyhai padlóburkolat.
A kerámia cserép különösen alkalmas a nagy forgalmú és vízzel és szennyezettséggel rendelkező területeken, mint például a bejáratok, a fürdőszobák, a konyhák és a folyosók. A kerámia burkolólapok nagyon erősek, tartósak, költséghatékonyak és kevés karbantartást igényelnek.
A csempeburkolatok általában könnyen karbantarthatók, tisztításhoz csak egy mopot igényelnek. Vannak speciálisan konyhai, fürdőszobai csempeburkolatok, különleges felületkezeléssel.
Képekkel inspirálódunk! Lapozza végig többször, és válassza ki a kedvenceket!

Közgazdász vagyok, mindig a számok világával foglalkoztam. A lakberendezés hobby szinten mindig kedvenc téma volt az életemben. 2010-ben indítottam el a "Lakberendezés, építkezés, felújítás, cikkek, képek, ötletek" FB csoportot, keresgéltem a téma iránt érdeklődőket. Ez azóta meghaladta az elképzeléseimet, rengeteg emberrel, céggel ismerkedtem meg. Naponta hoz érdekes témákat, kérdéseket, és okoz örömet már nemcsak nekem , hanem a több, tízezer tag számára is.