Környezetbarát nyaraló - ökológia felsőfokon

Az alábbi képeken egy környezetbarát faházat mutatunk be, amely egy görög szigeten épült, rendkívül tudatos tervezés eredményeképpen.
A fából készült kunyhó egy hegy lejtőjén, olajfa-ligetben található. Úgy tervezték, hogy minden elemében tiszteletben tartották a környezetét. Ez érvényes a felhasznált és beépített anyagokra (fa, kő, kavics, beton), az eredetiben meghagyott fákra, lehetőség szerint meghagytak mindent, hogy ne zavarják meg a növényeket, fákat, állatokat. A ház egyszerű kényelmet biztosít, az elektromossághoz egy napelemes rendszerrel tölthető akkumulátort használtak. Az épület egyszerűsége és az abból eredő életmód példaértékű, minimális lábnyomot hagynak maguk után a nyaralók.

Natúr fa nappali, galéria, főzőpult.
Egyszerű kályhafűtés, natúr fából készült galéria
Napelemes vízmelegítő, minimál zuhanyzós, kőburkolatos fürdőben
Deszka terasz, kavicsos alapokon. Deszkaburkolatos házikó
Külön betonházban a fürdő
... végül a csodálatos kilátás Leszbosz szigetén....

Forrás: Tovább az eredeti tartalomra →

Közgazdász vagyok, mindig a számok világával foglalkoztam. A lakberendezés hobby szinten mindig kedvenc téma volt az életemben. 2010-ben indítottam el a "Lakberendezés, építkezés, felújítás, cikkek, képek, ötletek" FB csoportot, keresgéltem a téma iránt érdeklődőket. Ez azóta meghaladta az elképzeléseimet, rengeteg emberrel, céggel ismerkedtem meg. Naponta hoz érdekes témákat, kérdéseket, és okoz örömet már nemcsak nekem , hanem a több, tízezer tag számára is.