Extrém, modern ipari stílus: bár Indiából

Az indiai Kolkata legújabb bárja, a Refinery 019, a Nexus Design munkája. A hely miliője elsőre nyomasztónak tűnhet a rengeteg részlet és a sötét színek miatt, de a fotók 8 méternyi belmagasságot mutatnak egyben. Ami lássuk be, nem kevés.
A két szintes bár túlnyomórészt vörösréz színekkel dolgozik, a világítás pedig Edison izzók meleg hatásával egészíti ki az egyébként is kissé zsúfolt hatást.
Mitől szerethető, élvezhető mégis ez a tér? Egyrészt az indiai éjszakai életet nagyon jól tükrözi a hely. Modern, mégis hagyományokig nyúl vissza. Az ötletet ugyanis olajfinomítókból vették át, ahol nyersanyagokat alakítanak át folyékony energiává.
Mitől lett modern mégis? Miért érezzük teljesen helytállónak és fiatalosnak egy bár belsejébe az olajfinomítók enteriőrjét? Egyrészről a tiszta vörösréztől, a megfelelően elhelyezett, mindent érő, kellemes világítástól. Másrészt a burkolatok trükkös lerakása is modern, és jól megnézve a részleteket, valójában semmi sem az, aminek látszik, minden újra van értelmezve, átformálva, mai igényekre kitalálva.

A mennyezeten futó csövek nagyrészt műanyagból készültek és rézbevonatot kaptak. Nagyon trükkösen elrejtik a kábeleket és a szellőztetés szerkezeti elemeit.

A Stílusház Oktatási Stúdióban végeztem lakberendezést, majd egy évig gyakornokoskodtam több lakberendező kolléganő mellett, akiktől megtanultam a szakma finomságait. Elsősorban magánembereknek dolgozom, teljes lakás, családi ház felújításokon vagy új építésű ingatlanokon, de irodákat is tervezek.