10 előkert - fák, növények, kavics az utcai fronton

Öröm, amikor elkészül a házunk, lakásunk, és már a belső elrendezésen is túl vagyunk. Már elvitték a ház elől a felesleges sittet, nincs szemét, ekkor szembesülünk vele: itt van még dolgunk! A képeken holland házak, lakások utcai előkertjeit mutatjuk be, melyekhez sokszor elég egy képet meglátni, és már beindul a fantázia.
Vendégek, vagy sétáló szomszédok ezt látják először, nem kell hozzá sok pénz, megcsinálhatjuk mi magunk is.
Képekkel inspirálódunk, előtte-utána képek, biztos talál jó ötletet!

Összevisszaság, buja növények, és hol a pad?
Kis költséggel térkő és sok kavics felhasználásával, alacsony növények beültetésével átalakult. És megvan a pad is!
Előtte: ez csak egy nagy kert, gyönyörű homlokzat, fák, szép gyep ... semmi baj ezzel. Az átalakítás oka, hogy a bejárati ajtóhoz jobb megközelítést akartak és kivágták az elöregedett őszibarack fát is, amely eddig az ablakot takarta.

Az új előkert szép és sokkal vonzóbb, mint korábban. Több alacsony növényt és virágot ültettek, és az ajtó felé vezető út láthatóvá vált, nyitottabbá és barátságosabbá teszi a házat.
Ahol térköves vagy kavicsos járda van, és nincs sok szabad hely a beültetésre, ott kiemelték a bokrokat, gömbformára vágva vagy szabadon is , egyszerűségében lenyűgöző.
Különböző méretű cserjék, bambusz ültetése a képen látható módon. Minden növénynek megfelelő tere, levegője van.
Árnyékoló és van helye a növényeknek is.
Kavics, faburkolat kiűlő paddal, zöldekkel
Térköves környezetbe is lehet növényt jól elhelyezni. Fontos a jó alap, hogy megfelelően kapjon tápanyagot, nedvességet. Magas és alacsony kombinációval gyönyörű!
A 3-as évek stílusában, virágok beültetésével tehetjük különlegessé az előkertet. Gondozni kell, locsolni, metszeni, törődni vele, de ezt biztosan mindenki megcsodálja!
Elhanyagolt, gondozatlan, megérett az átalakításra. Kis kavicsos kert, kerítéssel, falra futó növénnyel. Ugye szép lett?
Semmi extra, csak egy jó terv és kevés költséggel megoldható
Szépséges végeredmény, és ez sem drága megoldás

Forrás: Tovább az eredeti tartalomra →

Közgazdász vagyok, mindig a számok világával foglalkoztam. A lakberendezés hobby szinten mindig kedvenc téma volt az életemben. 2010-ben indítottam el a "Lakberendezés, építkezés, felújítás, cikkek, képek, ötletek" FB csoportot, keresgéltem a téma iránt érdeklődőket. Ez azóta meghaladta az elképzeléseimet, rengeteg emberrel, céggel ismerkedtem meg. Naponta hoz érdekes témákat, kérdéseket, és okoz örömet már nemcsak nekem , hanem a több, tízezer tag számára is.