Asztali lámpák célkeresztben

Miért és mire jó az asztali lámpa? Persze fényt ad, és könnyen áthelyezhetőek, amikor szükség van rá, de ne feledjük, ezek két másik nagyon fontos tulajdonságát: a fényükkel ugyanúgy, mint a kinézetükkel hozzáadnak, és emelik a szoba hangulatát. Lássuk tehát, hogy miért fontosak a lakberendezésben és miért gondolkodjunk bennük akkor is, ha esetleg a fényükre nincs különösebben szükségünk.
Magasak, így képesek egy drága vázát is kiváltani dekorációs szempontból. A bura lehet legalább olyan dekoratív, mint a lámpatest, ráadásul meghatározza a fény irányát is, ami a mögötte lévő dolgokra vetül. A stílusa pedig erősítheti az alap stílust, de meg is bonthatja, ha erre van szükség.
Ami viszont leginkább mellette szól, az az, hogy a helyi fények sokkal kellemesebbek, melegebbek és hangulatosabbak, mint a mennyezetről világító lámpatestek. Legyen az komód a nappalinkban vagy az éjjeliszekrényünk, gondoljunk arra, hogy a lámpatest fel és lekapcsolt állapotban is mennyit tehet értünk.

A Stílusház Oktatási Stúdióban végeztem lakberendezést, majd egy évig gyakornokoskodtam több lakberendező kolléganő mellett, akiktől megtanultam a szakma finomságait. Elsősorban magánembereknek dolgozom, teljes lakás, családi ház felújításokon vagy új építésű ingatlanokon, de irodákat is tervezek.