52 m2-es tetőtéri lakás, minimalista design és beton

Alábbiakban egy minimalista stílusban berendezett lakást mutatunk be ahol sok helyen készítettek beton burkolatot, felületeket. 35 m2-es alapterület a földszinten, plusz a tetőtérben a 17 m2-es hálószoba.
A terasszal is rendelkező kis lakásban azért megtaláljuk kifinomult díszítést, gyönyörű elemeket is, mint például a vintage bőr kanapét. A lakásban mindenhol jelen vannak a beton felületek, a falon, és a padló is beton burkolattal készült.
Harmónia, a berendezett lakás hangulatos, minden megvan benne, amitől jól érezzük magunkat.
Mit is jelent a minimál stílus? A minimalizmus gyökerei az 1910-es évekre nyúlnak vissza, nálunk az 1960-as években indult a virágkora. A formák és a színek letisztultak, egyszerűek, a rend alkalmazásával teremt harmóniát. Mindig feladja a leckét a lakberendezőnek, nem egyszerű így berendezni.
Nézzük a lakás képeit!

Levegős elrendezés, sehol semmi zsúfoltság
Betonpadló, és vaslépcső. Az étkezőasztal sallangmentes, finom és kényelmes székekkel.
Minimál konyhabútor egyszerű szürkében, fekete csapteleppel. A hátlap csillogó acéllap, sehol semmi felesleges díszítés. Minden rejtve van, zárt szekrényekben helyükre téve.
Fémvázas, díszítéstől mentes bőr bútorok, üvegasztal. A fehér puha szőnyeg jól ellensúlyozza a sötét színeket.
Minimál nyitott, fém polcrendszer, üveggel. Tipikus!
Deszka lapokon a matrac, az ágy háta egyben térelválasztó is.
Ez szintén a minimál stílus jellemzőit hordozza: beton burkolatú fürdőszoba és zuhany, egyszerű fehér csempével, fekete szaniterrel. Kifejezetten szép!
A mosdó mögött az egész fal tükör borítást kapott. Hatalmas tér lett az eredmény.
Fémvázas kerti asztal és padok a fapadlós teraszon. Télire összecsukható, a terasz végében kényelmes kanapé, egyszínű párnákkal.
Kis lakás: Nappali étkező, emeleten egy hálószobával.

Forrás: Tovább az eredeti tartalomra →

Közgazdász vagyok, mindig a számok világával foglalkoztam. A lakberendezés hobby szinten mindig kedvenc téma volt az életemben. 2010-ben indítottam el a "Lakberendezés, építkezés, felújítás, cikkek, képek, ötletek" FB csoportot, keresgéltem a téma iránt érdeklődőket. Ez azóta meghaladta az elképzeléseimet, rengeteg emberrel, céggel ismerkedtem meg. Naponta hoz érdekes témákat, kérdéseket, és okoz örömet már nemcsak nekem , hanem a több, tízezer tag számára is.