Betekintés 3 zseniális keramikus hölgy munkáiba

Betekintés 3 zseniális keramikus hölgy munkáiba intro_0

3 keramikus hölgy csodálatos munkájából kaphatunk ízelítőt.
Az amerikai Ursula Basinger munkáit a sivatag hangulata és formái ihletik, ehhez híven a kerámiát mesterséges színezőanyagok nélkül használja, így visszaadva a sivatag jellegzetes vöröses színét, például a kaktusz formájú gyertyatartójával.
Az ausztrál Nicolette Johnson termékeit leginkább a különleges ívelt vonalvezetésű és formavilágú letisztult vázák jellemzik, illetve az extrém rücskös felületű darabok. Az utóbbit néhol rovarok, bogarak, néhol pedig virágok szirmai ihletik. A nem mindennapi formákhoz pedig gyakran különleges színkombinációk társulnak a kerámiákra jellegzetes rozsdás hatással.
A kanadai Rachel Saunders a teltebb, hagyományosabb idomokat és a natúr színeket kedveli.
Váza, tálka, gyertyatartó, bögre vagy tányér...Bármelyikre is essen választásunk a természet adta anyagokat az otthonunkba beemelni mindig melegséggel jár.

Betekintés 3 zseniális keramikus hölgy munkáiba full_0

Betekintés 3 zseniális keramikus hölgy munkáiba full_1

Munkám során kiemelt figyelmet fordítok arra, hogy a terek nemcsak esztétikailag, hanem funkcionálisan is megfelelően működjenek. Mit sem ér egy szépen berendezett tér, ha nem megfelelő az ergonómiája. Éppen ezért tartom legalább olyan fontosnak a műszaki tartalmat, mint a megjelenést.