Csempe helyett? Igen!

Csempe helyett? Igen! intro_0

Belegondoltál már abba, hogy csempe helyett mennyi mindent alkalmazhatunk a fürdőszoba falára? A mai anyagtechnológiának köszönhetően már nem kell beérnünk azzal, hogy tetőtől talpig csempézzük a fürdőszobát.
Rendkívül széles szín palettája van már a penészgátló fürdőszobai festékeknek, melyek ellenállnak a párás környezetnek.
Az első képen lambériát és festést használtak egy igen merész mintával, mely rendkívül jól passzol a padlólaphoz. Valószínűleg a padlón is linóleum található csempe helyett.
A második és az ötödik képen egy kis perem van a mosdó mögött a pult anyagából a fröccsenő víznek, azonban a fal szinte teljes felülete festve van. Napjainkban már több gyártó kínál dörzsálló festéket, így a fröccsenő fogkrém sem fog gondot okozni.
Gyakori, hogy 110-120 cm-ig csempéznek, majd a fölötte lévő rész falfestés vagy nedvesség álló vinyl tapéta.
Ennek a lehetőségnek köszönhetően már szinte végtelen számú minta és szín áll rendelkezésünkre, hogy egyedivé tegyük a fürdőszobánkat.
Merjünk bátrak lenni és csempe helyett az egyéb anyagokhoz is hozzányúlni, ha a fürdőszobáról van szó:
falfestés, tapéta, glettbeton, műgyanta...
Azonban az nagyon fontos, hogy mindig érdeklődjük meg a gyártónál, kereskedőnél, hogy alkalmas-e a kinézett anyag oda, ahová terveztük. Megfelelően kezelt anyagokat akár már zuhanykabinokban is lehet alkalmazni.

Csempe helyett? Igen! full_0

Csempe helyett? Igen! full_1

Munkám során kiemelt figyelmet fordítok arra, hogy a terek nemcsak esztétikailag, hanem funkcionálisan is megfelelően működjenek. Mit sem ér egy szépen berendezett tér, ha nem megfelelő az ergonómiája. Éppen ezért tartom legalább olyan fontosnak a műszaki tartalmat, mint a megjelenést.