Ágynemű a tapétához igazítva

Ágynemű a tapétához igazítva intro_0

Gyakran biztonsági játékosként maradunk a már jól bevált bézs-barna útvonalon. Mondván, hogy az otthonos, barátságos, meleg. Harmóniát és otthonosságot azonban nem a konkrét szín hoz, hanem a színek összhangja, összjátéka. Ezen az egyszerű példán át mutatom meg, hogy a barnát nélkülözve mennyire barátságos és meleg környezett tudunk létrehozni a színek összehangolásával.

Adott egy csodaszép virágos tapéta a falon, aminek az alapszíne a szürkéskék. Találunk még benne nagyobb mennyiségben fehéret, zöldet és elvétve egy kis sárgát. A tapétán a ritkán használt színt, a sárgát emelték ki és használták fel az ágyhuzathoz ezzel tökéletes összhangot teremtve a térben a különböző anyagok és felületek közt. Tehát a harmóniát ne egy adott színhez kössük, hanem a térben megjelenő színek összjátékához. És igen, ezt szinte bármilyen színnel elérhetjük, még akkor is, ha nem használunk bézs-barna kombinációt.

Munkám során kiemelt figyelmet fordítok arra, hogy a terek nemcsak esztétikailag, hanem funkcionálisan is megfelelően működjenek. Mit sem ér egy szépen berendezett tér, ha nem megfelelő az ergonómiája. Éppen ezért tartom legalább olyan fontosnak a műszaki tartalmat, mint a megjelenést.