Hírlevél feliratkozás

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed!

Köszönjük a feliratkozást!

Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Camper üzlet a Frances Rifé Stúdió által megálmodva

Camper üzlet a Frances Rifé Stúdió által megálmodva intro_0

A Camper márka jellegzetességének megragadására tett kísérletet a Frances Rifé Stúdió, azáltal, hogy megalkotta a Fidenza-i üzletet, amely négy természetes anyag használatán alapszik: terrakotta csempe, kötél, acél és tölgy. Ez a négy anyag különös felhasználása által új értelmet kap, így erősítve a helyi és a globális, a hagyományos és az úttörő közötti kapcsolatot, amelyet a márka képvisel. A design kialakítása a terrakotta csempékből indul, tudatosan a lábbelik hozzávetőleges méretéhez igazítva.

A kiállítási tér közepén elhelyezkedő állványok szürke színe, amely mindkét szinten megjelenik visszafogott színvilágának köszönhetően a hangsúlyt és ezáltal a figyelmet, a termékekre irányítja. Az állványok által kirajzolt utat követve a boltot körülvevő polcokhoz jutunk el, amelyek sötét Valchromat anyagból vannak. Ez a szerkezet a tárolás mellett kiállítási funkciót kapott, ezt segíti a ledvilágítás, amely nemcsak praktikus, hanem design-os is.

A helyiséget meghatározó pult fekete acélból készült. Ez a második anyag az egész térben fel-felbukkan, a padló alátámasztására szolgáló struktúra révén, amelynek lineáris alakját a projekt tervezői által megalkotott számos dekoratív lámpa jeleníti meg. A lépcső belsejének geometriai egyszerűségét a természetes tölgy és acél részletek gazdagítják. A kötél a Camper cipőfűzőjére utalva került a választott anyagok közé. Míg a természetes színe átadja az anyag tisztaságát, az átláthatóság harmonikusan testre szabja a teret, miközben a padlás tárolóterületét hivatott határolni. A vonalak a termék és a tér építészete közötti kapcsolat elemeként szolgálnak.

Camper üzlet a Frances Rifé Stúdió által megálmodva full_0

Camper üzlet a Frances Rifé Stúdió által megálmodva full_1

Vermes Dóra enteriőrtervező vagyok, a budapesti Junior Art Centerben kétéves lakberendező és látványtervező képzésen tanultam. Ezután Spanyolországban, Amerikában és Angliában éltem és dolgoztam, így egy neves londoni designer iskolát (a Brightoni Egyetem által validált KLC School of Design) is elkezdtem, ahol 3,5 éves alapozó diploma képzésen vettem részt, enteriőrtervezés szakon. Miután hazaköltöztem, szabadúszó tervezőként kezdtem dolgozni neves irodáknak projekt alapon és saját megrendelőknek is. Emellett volt szerencsém egy kéthetes üzleti útra Új-Delhibe, ahol egy ottani tervező irodával dolgoztam kooperációs partnerként. Szeretem a letisztult tereket, bármilyen stílusról is legyen szó, ez megnyilvánul munkáimon is. Szerkesztőként szeretném a nemzetközi design tendenciákat, trendeket és innovatív megoldásokat, ötleteket bemutatni az érdeklődőknek.