A világ legjobb építészeti alkotásainak gyűjteménye

A világ legjobb építészeti alkotásainak gyűjteménye intro_0

Az építészek rangsorolása értelmetlen feladatnak tűnik bármelyik építészetet kedvelő ember számára, hiszen az egyéni ízlés egy rendkívül nagy befolyásoló tényező. Azonban, amint inspirációt gyűjtve nézelődünk a nagy mestermunkák között, fontos, hogy kiemeljük az Archdaily csapata által különösen értékesnek ítélt munkákat.

"Azon építészek ezrei közül, akiknek projektjei ki lettek választva, hogy megjelenjenek a honlapunkon, időnként látunk olyan cégeket, amelyek tervei még a többi remekmű közül is kiemelkedik. Ezeket az inspiráló munkákat szeretnénk bemutatni. A Brazíliából, az Egyesült Államokból, Mexikóból, Chiléből, Kínából és Észak-Írországból származó szerkesztőink, valamint az afrikai, ázsiai és azon kívüli intézményekkel kialakított kiterjedt hálózatunknak köszönhetően ritka lehetőségünk van arra, hogy túllépjünk egy tisztán nyugati fókuszú áttekintésen az építészet mostani állapotáról."

"Megtiszteltetésnek érezzük a kooperációt minden egyes építésszel, aki munkáját oldalunkon megjelenteti. És örömmel tölt el minket, hogy megoszthatunk egy olyan építészmérnök irodákból álló válogatást, akik munkája rendkívül magas színvonalat állít az építész szakma számára."

A világ legjobb építészeti alkotásainak gyűjteménye full_0

A világ legjobb építészeti alkotásainak gyűjteménye full_1

Vermes Dóra enteriőrtervező vagyok, a budapesti Junior Art Centerben kétéves lakberendező és látványtervező képzésen tanultam. Ezután Spanyolországban, Amerikában és Angliában éltem és dolgoztam, így egy neves londoni designer iskolát (a Brightoni Egyetem által validált KLC School of Design) is elkezdtem, ahol 3,5 éves alapozó diploma képzésen vettem részt, enteriőrtervezés szakon. Miután hazaköltöztem, szabadúszó tervezőként kezdtem dolgozni neves irodáknak projekt alapon és saját megrendelőknek is. Emellett volt szerencsém egy kéthetes üzleti útra Új-Delhibe, ahol egy ottani tervező irodával dolgoztam kooperációs partnerként. Szeretem a letisztult tereket, bármilyen stílusról is legyen szó, ez megnyilvánul munkáimon is. Szerkesztőként szeretném a nemzetközi design tendenciákat, trendeket és innovatív megoldásokat, ötleteket bemutatni az érdeklődőknek.