Átalakítás kimaxolva: templomból lakóház

Adott egy elhanyagolt templomépület, melybe már nem tér be többé a gyülekezet, lelkésze nincs, évek óta üresen áll. Az enyészeté lenne, ha fel nem tűnne a színen a Linc Thelen Design építésziroda, melynek lelkes tervezői fantáziát látnak az elhagyatottságában is gyönyörű épületben. Megvásárolják az egyházközségtől és belevágnak. A falakat csontra csupaszítják, egészen a gyönyörű, vörös tégláig, hogy aztán ez, mint látványelem számos helyen uralja a teret.

A belső terek némi szerkezeti átalakításon esnek át. A nagy belmagasság lehetőséget ad két szint kialakítására, de már az alsó is egy emelést kap. Ide kerülnek a közösségi helyiségek: a konyha az étkezővel, a nappali és a dolgozószoba. A felső szint a hálószobáké és a fürdőé.

A gyönyörű, csúcsíves tiffany üveg ablakokat mindenütt meghagyták, ahol szükséges volt, kijavították. A látszógerendák, a kandalló, a design világítótestek, a rengeteg természetes fény és gondosan összeválogatott mobiliák külön-külön is figyelemreméltók, de együtt különleges miliőt teremtenek és újra életet lehelnek az elhagyatott kápolnába.

Forrás: www.lincthelen.com