Lakásdekoráció raklapból

Talán még csak a fiatalabb korosztály körében elterjedt dekorációs alapanyag a raklap, melyekből bútorokat készíthetünk otthonunk bármely szegletébe. A hálószobában ágyként funkcionál valamint ruhásszekrényként, a nappaliban kanapéként és könyvespolcként vagy akár térelválasztóként, két helyiség között. De készíthetünk belőle polcokat az ékszerek tárolására is, vagy fogast az előszobába, kerti bútort a kertbe, függőágyat vagy veteményes ágyat a virágoknak és zöldségeknek, kutyaágyat pedig az ebnek.

Hogy mire lesz szükségünk az attól függ, mit szeretnénk készíteni, ennek megfelelően kell beszerezni az anyagokat, mindenesetre a raklapból való tárgyak elkészítéséhez szükséges egy erős férfi kéz, mivel a fűrészelés, vágás, csiszolás, nem épp nőknek való feladat. Amit jó tudni, hogy egy raklap átlagos mérete 80x120 cm. A raklapok felületét mindig meg kell csiszolni, legjobb ha ezt csiszológéppel tesszük, mivel ez gyorsabb és hatékonyabb is, mintha egyenként kézzel haladnánk végig a raklapok felületén. Mivel a raklap fából van és ez magába szívja a nedvességet, így kell egy alapozófestés, sima fehér alapozófestékkel (fél napig hagyjuk rendesen megszáradni), majd erre jön a fényes fehér zománcfesték réteg. Ha festék nélkül dolgozunk, mivel az eredeti színeit akarjuk meghagyni a fának, akkor utómunkálatokhoz, a végső felület kezeléséhez használjunk különböző színű pácokat és a tartós fényes felület érdekében lakkokat. 

r

 

r2

r3

r4

r6

r7

r8

r9

r10

képek forrása: peempee a pinteresten


Notice: Undefined offset: 0 in /home/dasl1/homeinfo.hu/public_html/lakberendezes/lakasbemutato/modules/mod_homeinfo_inspiraciotar/mod_homeinfo_inspiraciotar.php on line 34