Hírlevél feliratkozás

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed!

Köszönjük a feliratkozást!

Építkezel? Felújítasz? A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Többfunkciós szaniterek különleges környezetben - wc és bidé egyben, műalkotások kíséretében

A különleges, formatervezett lakberendezési tárgyak, fontos kellékek – mint például a nélkülözhetetlen szaniterek – megérdemlik a hozzájuk méltó helyet, legyen az egy egyedülálló módon berendezett otthon, egy bemutatóterem, vagy egy, kortárs képzőművészeti galéria.

Bidé nélkül manapság egy fürdőszoba egyre kevésbé nevezhető korszerűnek, hiszen a mindennapi kényelmünkhöz, higiéniánkhoz alapvető módon hozzájáruló szaniterek a lakberendezők tervein és természetes igényeink között is egyformán szerepelnek. A multifunkciós tárgyak – legyen szó bútorokról, konyhai kellékekről, vagy jelen esetben szaniterekről – használata praktikus, könnyű és gyors, és ami a legfontosabb, hely- és energiatakarékos.

Alea Szaniter wc+bidé – különleges, formatervezett szaniter minden stílushoz
Alea Szaniter wc+bidé – különleges, formatervezett szaniter minden stílushoz

Az Alea Szaniter egyedülálló fürdőszobai kelléke, a wc+bidé kombinációja egy sor kérdésre választ ad. Ezek közül az egyik legfontosabb, a “Kicsi fürdőmben hova helyezzek egy wc-t és egy bidét?” Ez többé nem probléma, hiszen a két funkció immár egyben kínál megoldást.

A multifunkciós tárgyakkal kapcsolatban ugyancsak gyakori kérdés, hogy működés közben hogyan teljesítenek, nem megy-e egyik funkció a másik rovására? A válasz, hogy az átgondolt tervezésnek és a minőségi kivitelezésnek köszönhetően, mindkét rész tökéletesen teljesít. A bidé fúvókáját a wc peremébe építik és egy egykaros fali zuhany csapteleppel kényelmesen működtethetjük. A kényelemnél maradva, választhatunk oldalcsapos modellt, melynél egyetlen mozdulattal, magunk mellett lenyúlva működésbe hozhatjuk a bidé funkciót.

Alea Szaniter wc+bidé: wc perembe épített bidé fúvókával, egykaros zuhanycsapteleppel
Alea Szaniter wc+bidé: wc perembe épített bidé fúvókával, egykaros zuhanycsapteleppel

Ahogy wc-ből is választhatunk fali és padlóra épített változatot, ez a lehetőség a wc+bidé esetében is adott. A fürdőszobánk adottságaitól és személyes preferenciánktól függően, akár perem nélküli, fali kivitelt is hazavihetünk. Ennek tiszítása minden eddiginél egyszerűbb, hiszen a perem alatti rész mindig kritikus pont, ennél a típusnál azonban a higiénia szó szerint tökéletes lesz. Ugyancsak jó hír, hogy a szaniter gyártása során ezüst-ionnal dúsítják a porcelán anyagát, melynek végeredménye a baktériumokat taszító felület. Mivel csavarozás nélkül szerelhető, nincsenek porfogó kiszögellések, vagy a tisztítás során nehezen hozzáférhető részletek.

Alea Szaniter wc+bidé ezüst ionnal dúsítva
Alea Szaniter wc+bidé ezüst ionnal dúsítva

A kiválasztás során fontos, hogy az otthonunk stílusához megfelelő mellett döntsünk: a kínálatban találunk modern és klasszikus stílusú modelleket is. A választék monoblokkos (porcelán tartályos), hátsó, illetve alsó kifolyású típusokat tartalmaz.

Alea Szaniter wc+bidé víztakarékos működéssel
Alea Szaniter wc+bidé víztakarékos működéssel

A wc+bidé beszerelése egyetlen szakember számára sem okoz fejtörést, de hogy még könnyebben haladjon a munka, az Alea Szaniter egy oktató videóval is segíti a szerelési folyamatot. Fontos információ, sőt, manapság az egyik legfontosabb, hogy a wc+bidé a rejtett szerelésnek köszönhetően rendkívül víztakarékos módon működik, továbbá a pénztárcánkra is jótékony hatással lesz, hiszen nem szükséges külön wc-t és bidét is vásárolnunk, az Alea Szaniternél a kettő egyben elérhető.

Az Alea Szaniter számára nincs fontosabb a minőségnél és a vásárlók elégedettségénél, ennek is része, hogy a wc+bidék 10 év garanciával rendelkeznek.

Érdeklődöm a wc+bidé iránt

Ez a különleges és nehezen nélkülözhető fürdőszobai tárgy most az őt megillető helyre került: az Alea Szaniter minden terméke elérhető és megtekinthető a kortárs festményekkel és műalkotásokkal teli, külvárosi Cure Galériában, hiszen maga a wc+bidé is design szempontból egy műalkotásnak tekinthető.

Cure Galéria, ahol a prémium minőséget képviselő wc+bidék modern műalkotások között megtekinthetők és meg is vásárolhatók
Cure Galéria, ahol a prémium minőséget képviselő wc+bidék modern műalkotások között megtekinthetők és meg is vásárolhatók

A galéria megálmodói, Papp-Szakál Annamária városépítész és Wild-Zentai Mariann képzőművészeti menedzser, aki maga is alkotó művész. Mariann rendkívüli érzékenységgel viseltetik a vizuális és tárgykultúra iránt, Ani pedig mély elköteleződést érez az iránt, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítson elismert művészek és feltörekvő alkotók számára egyaránt.

Wild-Zentai Marianna Presence III. című alkotása (bronz, rózsakvarc) a Cure Galériában
Wild-Zentai Marianna Presence III. című alkotása (bronz, rózsakvarc) a Cure Galériában

Nem csupán galériáról van szó, ahol a szép tárgyak, festmények, installációk között csodálhatjuk meg az Alea Szaniter termékeit, hanem valódi szellemi és gyakorlati műhelyről is. “A CURE Gallery egy olyan izgalmas formabontó bemutató, kiállító és kísérleti tér, ahol az egyén autonóm működése és az egészséges, szeretetteljes közösségben levés gyakorlása egyaránt fajsúlyos feladattá emelkedik” – olvashatjuk a galéria közösségi oldalán. A galéria gyakran ad helyet művészeti workshopoknak, találkozóknak és eszmecseréknek, ahol az alkotók és befogadók is közelebb kerülhetnek egymáshoz.

A mű kész, az alkotó pihen – ez az a pillanat, amikor a művész elengedi művét. Az alkotás egy elengedő folyamat, így mi sem természetesebb, hogy a wc+bidé modellek installációként, kész alkotásként jelenhetnek meg ebben az enteriőrben.

Népszerűek a témában

Karakteres, izgalmas és modern: fókuszban a fürdőszobai design radiátorok

Melyiket válasszam? Burkolt zuhanyzó vagy kőhatású zuhanytálca?

Burkolat síkjába építhető zuhanyfolyóka – alapdarab az épített zuhanyfülkében

Ez is érdekelhet

A mai görgős zuhanykabinok csak hírből ismerik a '90-es évekbeli elődeiket

Az Ön számára mi fontos egy fürdőszobában?

SOLIDSoft zuhanytálca: mintha párnán járnánk

Magnifico! Mágnesen alapuló technológia a tolóajtók szolgálatában

4 tipp, ahogy érdemes megválasztani a ház stílusát

Kérjen gyors, díjmentes, nagyságrendi számítást a Terrán TetőKalkulátorával!

Mit jelent az okosotthon?

Mennyibe kerül a szellőztető rendszerem?

Mindent a hőszigetelésről: anyagok, módszerek és árak

Burkolat síkjába építhető zuhanyfolyóka – alapdarab az épített zuhanyfülkében

Premium Pro zuhanyzócsalád: klasszikus elegancia a 21. század műszaki innovációival

Milyen anyagból készült mosdót válasszunk?

A Wellis legújabb kiválósága, a Tornado Ultracsendes WC

SOLIDSoft zuhanytálca: mintha párnán járnánk

Modern fürdőszobák díszei az öntöttmárvány térkádak

Hipnotikus! Bemutatkozik a Radaway színes zuhanykollekciója

Zuhanyzás sosem volt még ennyire stílusos: nézze meg a Radaway 2023-as újdonságait

Mira: egy kád, számtalan lehetőség (8 méret és két változat)

Bemutatkoznak a Sabina egyenes kádak - Így választhat magabiztosan jó és jó között

Fürdőszoba gyerekeknek – mire figyeljünk, hogy biztonságos és vidám legyen?

Meglátja és megszereti: szálcsiszolt matt zuhanyszínekkel bővült a Radaway kínálata

Szabadon álló kádak – Luxus minden napra

LAVI, a skandináv stílus és a funkcionalitás összhangja

Tárolóhely a fürdőszobában? Moduláris és variálható bútorok kínálják a megoldást