Hirdetés

Hírlevél feliratkozás

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed!

Köszönjük a feliratkozást!

Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

A legmodernebb csaptelepekkel energiatakarékossá és fenntarthatóvá tehetjük otthonunkat

Manapság másképp tekintünk a fürdőszobára, mint 20-30 évvel ezelőtt. Nem csupán tisztálkodni, hanem felfrissülni, vagy ellazulni is itt szeretnénk, így a kialakítását, berendezését is az új szerephez igazítjuk. Azonban a klímaváltozás, az energiaválság mindannyiunkat érzékenyen érintő kérdése, hogy kedvenc helyiségünk mennyire környezettudatos és energiahatékony? A MOFÉM innovatív termékei új távlatokat nyitnak a fürdőszobák 21. századi használatához.

Kétségtelen, hogy 2023 legfontosabb témája az energiahatékonyság. Szinte az egész életünket ehhez igazítjuk, igyekszünk minél kevesebbet fogyasztani úgy, hogy közben a kényelmünkről se kelljen drasztikus mértékben lemondanunk. Röviden: keressük az egyensúlyt. A fürdőszoba, ahogy manapság használni szeretnénk – sok-sok meleg vízben lazulni, az erőteljes vízsugár alatt hosszan masszíroztatni magunkat, természetesen a helyiség is legyen kellemesen meleg és persze esztétikus – finoman szólva is pazarló.

Létezik-e kompromisszum, vagy le kell mondanunk az otthoni wellnessről? Jó hír, hogy a MOFÉM legújabb termékcsaládjának köszönhetően a vízhasználat mértéke egy egyszerű beállítással, illetve némi befektetéssel jelentősen csökkenthető.

MOFÉM Pilar csaptelep

Pilar – a fenntarthatóság pillére

A több, mint 120 éves tapasztalattal rendelkező magyar márka szinte azonnal reagált napjaink legnagyobb kihívására és a gyorsan változó fogyasztói igényekhez igazodva fejlesztette új termékcsaládját. A MOFÉM az idei Fürdőszoba és Otthoni Wellness kiállításon mutatta be a nagyközönségnek új csaptelepcsaládját: a Pilar energiahatékony működése mellett környezetbarát technológiával készül és az egészségünket is védi.

  • A Pilar csaptelepek anyaga ólommentes sárgaréz, így már a gyártás is jelentősen kisebb ökológiai lábnyommal jár, mint a hagyományos ötvözeteknél.
  • Korrózió-álló csap test, nulla ólomkioldódás, maximális egészségvédelem.
  • Környezetbarát gyártás: a csaptelepekre a hagyományos króm 6 bevonatok helyett úgynevezett króm 3 bevonat kerül, amely jobb fedőképességű, kevesebb a selejtarány, és elegáns, lilás árnyalatú fémes színt eredményez. A MOFÉM ezzel a gyártási folyamattal úttörőnek számít Európában.
  • Víz- és energiatakarékos szemlélet már a fejlesztése során. A mosdó csaptelepek átfolyáskorlátozó elemet kaptak, melynek köszönhetően a vízátbocsátás nyomástól függetlenül 5 liter/perc. Ez számokra lefordítva évi több mint 28 000 liter víz megtakarítását jelenti, vagyis egy Pilar mosdó csapteleppel egy év alatt 280 kádban fürdéshez elegendő vizet spórolhatunk.*
MOFÉM Pilar csaptelep

Az átfolyáskorlátozó csaptelepek többségénél nem érezhető, hogy kevesebb víz jön, mert a rendszer levegővel dúsítja. Zuhanyzás, mosogatás vagy kézmosás esetén különösen szembetűnő, hogy hat literrel is ugyanazt a hatást lehet elérni, mint tizenkettővel.

  • A mosdó csaptelepeket úgy alakították ki, hogy középállásban csak hideg vizet engednek, így a rövid kézmosások alkalmával nem kell feleslegesen energiát használnunk a víz felfűtéséhez. Ez egy évben több mint 810 kWh energiamegtakarítást jelent, ami 165 gépi mosásnak felel meg. **

A Pilar termékcsaládnál alkalmazott megoldás a csökkenő vízfogyasztáson túl jelentősen visszafogja az energiafelhasználást is: a keverőcsapok középállásban nem engedik, hogy a kazán bekapcsoljon egy rövid kézmosás alkalmával, amikor egyébként sem várnánk meg a felfűtést.

MOFÉM Pilar csaptelep

A MOFÉM Pilar csaptelep családja minden szempontból megfelel napjaink elvárásainak. A modern design és a kimagasló termékfejlesztés eredménye az ergonomikus csap test és a látványos megjelenés, a víztakarékos és energiahatékony használat, valamint a pénztárcabarát megoldások és az egészségünk védelme is prioritást élveznek.

*Egy 4 tagú család napi 20 perces mosdó csaptelep használatából kiindulva. 150x70 cm-es fürdőkádat alapul véve.
** Egy 4 tagú család napi 20 perces mosdó csaptelep használatából kiindulva. A számítás 7kg kapacitású, 1 órás program alatt 4,9 Kwh fogyasztású mosógépet vesz alapul.

ÉRDEKLŐDÖM A PILAR CSAPTELEPEK IRÁNT

Népszerűek a témában

Fürdőszoba gyerekeknek – mire figyeljünk, hogy biztonságos és vidám legyen?

Masszázskádak: kényelmes, egészséges kiegészítő a modern fürdőszobába

Rejtett szerelvények – funkcionális megoldás minden fürdőszobába

Ez is érdekelhet

A mai görgős zuhanykabinok csak hírből ismerik a '90-es évekbeli elődeiket

Modern fürdőszobák díszei az öntöttmárvány térkádak

Szárazépítés vizes helyiségekben Austrotherm UNIPLATTE® építőlemezekkel

Magnifico! Mágnesen alapuló technológia a tolóajtók szolgálatában

Hörmann garázskapu és bejárati ajtó konfigurátor

Így lehet energetikailag hatékony a tető

Gyors, díjmentes, nagyságrendi számítás a Terrán TetőKalkulátorával!

Paradox – Bemutatkozik az új BlueEye applikáció

A kültéri árnyékolás legújabb formája: tolópaneles zsalugáter

Erre figyeljünk, ha pergolát vásárolunk! – válaszol a specialista

Lakóépületek építése, avagy az előírások és a lehetőségek találkozása

Hipnotikus! Bemutatkozik a Radaway színes zuhanykollekciója

Zuhanyzás sosem volt még ennyire stílusos: nézze meg a Radaway 2023-as újdonságait

Mira: egy kád, számtalan lehetőség (8 méret és két változat)

Bemutatkoznak a Sabina egyenes kádak - Így választhat magabiztosan jó és jó között

Fürdőszoba gyerekeknek – mire figyeljünk, hogy biztonságos és vidám legyen?

Meglátja és megszereti: szálcsiszolt matt zuhanyszínekkel bővült a Radaway kínálata

Fürdőszoba tükrök új megvilágításban: tippek a megfelelő kiválasztásához

Karakteres, izgalmas és modern: fókuszban a fürdőszobai design radiátorok

„Az egyedi környezet kialakításához mindig magam tervezem a bútorokat is” – beszélgetés Zsákai Gábor belsőépítész, lakberendezővel

6+1 tipp a csaptelepek tökéletes tisztításához

Okos megoldásokkal az optimális fürdőszobai vízhasználatért

5 fürdőszobai megoldás a tiszta, csendes és higiénikus használatért

Szebb otthon home staging-gel: Zen ház projekt