Hirdetés
Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Fürdőszobák aranykora - Szaniterek és csaptelepek arany színben

Egy nemesfém látványa a fürdőszobában különös dolgokra képes: mágnesként vonzza a tekintetet és markánsan meghatározza az enteriőr jellegét. Ahol az arany megjelenik, ott elvárjuk az eleganciát és a legmagasabb minőséget.

Az arany használata – úgyis mint szín és mint anyag – évszázadokig uralkodói kiváltság volt, így érthető, hogy még most is a luxussal, a gazdagsággal azonosítjuk. Klasszikus terekben gyakran találkozhatunk aranyozott tárgyakkal, kiegészítőkkel, de egy ideig úgy tűnt, mintha a modernizmus oltárán feláldoztuk volna az arany csillogását. Néhány éve azonban ismét reneszánszát éli az arany szín és a minimalizmus ellenpontjaként megjelenő, elegáns, glamúros, nagyvonalú enteriőrökben találkozhatunk vele.

Sapho Murano arany színű üvegmosdó

Új trend: arany a fürdőben

A 21. századi fürdőszobák a szokásos funkción túl egyre inkább otthoni wellness szentélyként is jelen vannak a modern otthonokban. Sokkal több időt töltünk itt, mint bármikor korábban, természetes, hogy nem csak kényelmessé, hanem látványossá, elegánssá is szeretnénk varázsolni a teret. A gondosan kiválasztott, minőségi burkolatokhoz és bútorzathoz tökéletesen illenek az arany színnel bevont szaniterek és csaptelepek.

Sapho Murano arany színű üvegmosdó

A Sapho szaniterei között unikális darabokra lelhetünk: az arany színnel bevont, muránói üvegmosdó egyszerre kölcsönöz modern és arisztokratikus jelleget a helyiségnek. Az üveg a kreativitás szinonimája, és a hagyományos kézművességet képviseli. A nagy múltú olasz üvegkészítők műhelyéből származó, MURANO sorozatú üvegmosdók ennek bizonyítékai. Minden mosdókagyló a tervezéstől a megvalósításig precíz kivitelezés eredménye, ezáltal minden termék teljesen egyedi. Az üvegmesterek szenvedélyének és tapasztalatának köszönhetően lehetőségünk nyílik arra, hogy egy igazán különleges elemmel gazdagítsuk fürdőszobánkat.

ÉRDEKLŐDÖM A MURANO ÜVEGMOSDÓ IRÁNT

Sapho Spy arany színű csaptelep

Fürdőszobánkat kivételes hellyé varázsolja a SPY arany színű csaptelep, mely klasszikus és modern stílusú helyiségekbe egyaránt a legjobb választás.

ÉRDEKLŐDÖM A SPY CSAPTELEP IRÁNT

Sapho Paula arany színű wc csésze

A hagyományos formájú, arany színben pompázó PAULA wc csésze azonnal vonzza a tekintetet, méltó eleme lesz bármelyik, elegáns fürdőszobának.

ÉRDEKLŐDÖM A PAULA WC CSÉSZE IRÁNT

Ha a legapróbb részletekig szeretnénk exkluzív hellyé tenni fürdőszobánkat, a SOUL kiegészítők sorozatával mindenképpen érdemes megismerkednünk. A fényűző dizájnt kivételes minőségű kidolgozás egészíti ki. A tartozékok sárgarézből és kézzel fújt üvegből készülnek. Kétféle kivitelben érhető el: króm és arany, utóbbi 24 karát aranyat tartalmaz.

Sapho Soul arany színű fürdőszobai kiegészítők

ÉRDEKLŐDÖM A SOUL KIEGÉSZÍTŐK IRÁNT

A BEMETA arany színű kiegészítők és tartozékok nem csak csillogó felületükkel, hanem elegáns formavilágukkal is felkeltik figyelmünket.

Sapho Bemete arany színű fürdőszobai kiegészítők

ÉRDEKLŐDÖM A BEMETA KIEGÉSZÍTŐK IRÁNT

5 tipp fürdőszobánk bearanyozásához

A legfontosabb: ne essünk túlzásba! Az arany annyira domináns, hogy könnyen találhatjuk magunkat a ló túloldalán és elegáns helyett giccses lesz a végeredmény. Íme, 5 tanács, hogy ezt elkerüljük.

  1. Nem minden stílushoz illenek az aranyszínű szaniterek és csapok. Tehát az első lépés, hogy jól határozzuk meg a fürdőszobánk stílusát. Készüljünk fel arra, hogy ezek a tárgyak retró, rusztikus vidéki, vagy indusztriális környezetben tájidegennek hatnak. Viszont egy-egy aranyszínű, csillogó kiegészítő – szappanadagoló, törölköző- vagy wc papír tartó – jól mutathat itt is.
  2. Az aranyszínű szaniterek, csapok legjobban tágas, jól megvilágított vagy benapozott terekben érvényesülnek. A csillogáshoz fény kell és szűk helyen, kevés fénnyel ez nem fog összejönni.
  3. Fontos a burkolat színe és anyaga is. A természetes kövek, különösen a márvány, nagyszerű hátteret kínálnak az aranyozott felületeknek.
  4. Jó, ha a burkolat alig vagy egyáltalán nem mintás. Nem az a fontos, hogy homogén legyen, inkább a sokféle, dús mintákat érdemes kerülni, mert az arannyal együtt „túl sok” lesz a vizuális inger és sem a minták, sem az arany csillogása nem érvényesül.
  5. Ha nem félünk a sötét burkolattól, bátran válasszunk feketét vagy antracit színűt. Ez az arany szaniterekkel, csapokkal együtt különleges hatást kelt, maszkulin jelleget kölcsönöz a helyiségnek.
Sapho arany színű csaptelepek
Népszerűek a témában

Hogyan lehet fürdőkádunk beépítés nélkül? Íme, a megoldás

Csaptelepek indusztriális stílusban – loft fürdőszobák szabad szellemben

Fürdőszoba másképp: ahonnan “a világ kint marad”

Ez is érdekelhet

RAVAK Espirit csaptelepek - Természetes és időtálló szépség a haszonelvű formatervezés jegyében.

Nyomtasson a zuhanyzóüvegre gyönyörű és tartós képeket

Dulux EasyCare - Foltok a falon? Ugyan már!

Így csaljunk a csempével: hidegburkolattal is formálhatjuk a teret

Minden olasz burkolatra 10% kedvezmény

Hatékony, megtérülő és környezettudatos – fűtés hőszivattyúval

A legtöbb energia a falakon távozik, ne hagyjuk! Felújítás Austrotherm szigeteléssel

Hörmann garázskapu és bejárati ajtó konfigurátor

Miért fontos a tetőcserepek felületkezelése?

A Terrán TetőKalkulátorával egyedi, gyors, díjmentes, nagyságrendi számítást készíthet!

Leier Típusházak méretpontos, előregyártott betonelemekből, gyors kivitelezéssel!

Leier Durisol magaságyás: Kertészkedés egyenes derékkal, környezetbarát módon!

Riasztórendszer kivitelezőt találni könnyű, ha tudjuk, hol keressük

Erre figyelj oda, ha pliszé szúnyoghálót veszel! – válaszol a szakértő

Plusz egy helyiség tavasztól őszig - Kerti- és teraszárnyékoló rendszerek

Kandalló Inspirátor

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Hogyan ültetheted be a japandi stílust az otthonodba? Útmutató a minimalista esztétikához

Hatalmas sikerrel zárult a 2023-as Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállítás

Hogy fürdenek a Halálcsillagon? És miért épp az M-Acryl kádjait szerelnék be?

Csaptelepek indusztriális stílusban – loft fürdőszobák szabad szellemben

Fürdőszoba másképp: ahonnan “a világ kint marad”

Így fogunk 2023-ban zuhanyozni (válogatás a legizgalmasabb trendekből)

Masszázskádak: kényelmes, egészséges kiegészítő a modern fürdőszobába