Hirdetés

Hírlevél feliratkozóknak

1000 Ft kedvezmény

jegyvásárlásra a februárban megrendezésre kerülő Bútor, Lámpa, Lakástextil Kiállításra.

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed, és küldjük a kupont!

A kuponkódod:

hi24kiállítás

Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon
Közelgő események

Utolsó pillanatban – Dekorációötletek Húsvétra

Bár már kevés idő van Húsvétig, pár apró dekorációval még így is igazán ünnepi hangulatot teremthetünk otthonunkban, környezetünkben. A Húsvétra legjellemzőbb motívumok – tojások és virágzó faágak – igazán könnyedén beszerezhető kellékek.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

Apró dekorációkat és kerámiafigurákat - nyuszit, csibét, katicát – ilyenkor szinte minden áruházban kapni. Már csak egy kis kreativitás kell, és a Húsvéti hangulat beköltözik hozzánk.

20120406_husveti_dekoracio_02

Ajtódísz: koszorút helyezni a bejárati ajtóra, nem csak Karácsonykor lehet. Egyszerű koszorúalapot néhány apró dekorációval nagyon rövid idő alatt el lehet készíteni. Használhatunk hozzá pici figurákat és színes tojásokat. Ezeket rögzíthetjük ragasztópisztollyal vagy szalaggal. Nagy masnival kiegészítve kész az új ajtódekoráció.

20120406_husveti_dekoracio_03

20120406_husveti_dekoracio_04

Kosárka az asztalra: kis kosárkába vagy tányérba helyezzünk műfüvet. Ezt olló segítségével gyorsan elkészíthetjük némi zöld krepp- vagy csomagolópapírból. Erre pakolhatjuk a tojásokat, esetleg kis virágot tűzhetünk még mellé, és már kerülhet is az asztalra ez a kis ünnepi kompozíció.

20120406_husveti_dekoracio_05

20120406_husveti_dekoracio_06

Tojásfa: mindközül talán ez a legegyszerűbben elkészíthető dekoráció. Ha kertes házban élünk, nincs más dolgunk, mint pár rügyező vagy virágzó ágacskát lemetszeni, vázába tenni majd szalaggal néhány tojást függeszteni rá. Ha nincs kertünk, barkaágat és aranyesőt az évnek ezen szakában szinte minden virágosnál tudunk venni.

20120406_husveti_dekoracio_07

20120406_husveti_dekoracio_08

Húsvéti teríték: a terítésnél is figyelhetünk arra, hogy tavaszi színeket, húsvéti motívumokat használjunk. Minden teríték mellé kerülhet például kerámiából vagy papírból készült tojástartó, igazi vagy csoki tojással. Húsvéti mintás szalvétát igen széles választékban kapni, egy-két csomaggal nem árt beruházni. Ha a vázába még friss virágokat, tulipánt, jácintot, nárciszt is teszünk igazán szép lesz az összhatás.

20120406_husveti_dekoracio_09 20120406_husveti_dekoracio_10

Tojás dilemma: ma már a hagyományos tojásfestést kevesen űzik. Ha mégis igazi tojással akarunk dekorálni, érdemes kifújni azokat. A tojásfújást a legtöbb gyerek mókásnak találja, nagyszerű családi szórakozás kerekedhet egy ilyen közös programból. Ha ezt mégis túl bonyolultnak találjuk, igazi tojás helyett használhatunk hungarocellből vagy fából készült tojásokat. Ezek a legtöbb kreatív boltban kaphatók. A legegyszerűbb változat pedig, ha vastag kartonból vágunk ki tojásformákat, és ezeket dekoráljuk. A díszítéshez rengeteg technikát használhatunk. Lehet festeni, dekupázsolni, használhatunk matricákat, szalagokat, gyöngyöket. De ha végképp nincs időnk, csoki tojással is dekorálhatunk.

20120406_husveti_dekoracio_11

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk!