Hirdetés

Utolsó pillanatban – Dekorációötletek Húsvétra

Bár már kevés idő van Húsvétig, pár apró dekorációval még így is igazán ünnepi hangulatot teremthetünk otthonunkban, környezetünkben. A Húsvétra legjellemzőbb motívumok – tojások és virágzó faágak – igazán könnyedén beszerezhető kellékek.

Apró dekorációkat és kerámiafigurákat - nyuszit, csibét, katicát – ilyenkor szinte minden áruházban kapni. Már csak egy kis kreativitás kell, és a Húsvéti hangulat beköltözik hozzánk.

20120406_husveti_dekoracio_02

Ajtódísz: koszorút helyezni a bejárati ajtóra, nem csak Karácsonykor lehet. Egyszerű koszorúalapot néhány apró dekorációval nagyon rövid idő alatt el lehet készíteni. Használhatunk hozzá pici figurákat és színes tojásokat. Ezeket rögzíthetjük ragasztópisztollyal vagy szalaggal. Nagy masnival kiegészítve kész az új ajtódekoráció.

20120406_husveti_dekoracio_03

20120406_husveti_dekoracio_04

Kosárka az asztalra: kis kosárkába vagy tányérba helyezzünk műfüvet. Ezt olló segítségével gyorsan elkészíthetjük némi zöld krepp- vagy csomagolópapírból. Erre pakolhatjuk a tojásokat, esetleg kis virágot tűzhetünk még mellé, és már kerülhet is az asztalra ez a kis ünnepi kompozíció.

20120406_husveti_dekoracio_05

20120406_husveti_dekoracio_06

Tojásfa: mindközül talán ez a legegyszerűbben elkészíthető dekoráció. Ha kertes házban élünk, nincs más dolgunk, mint pár rügyező vagy virágzó ágacskát lemetszeni, vázába tenni majd szalaggal néhány tojást függeszteni rá. Ha nincs kertünk, barkaágat és aranyesőt az évnek ezen szakában szinte minden virágosnál tudunk venni.

20120406_husveti_dekoracio_07

20120406_husveti_dekoracio_08

Húsvéti teríték: a terítésnél is figyelhetünk arra, hogy tavaszi színeket, húsvéti motívumokat használjunk. Minden teríték mellé kerülhet például kerámiából vagy papírból készült tojástartó, igazi vagy csoki tojással. Húsvéti mintás szalvétát igen széles választékban kapni, egy-két csomaggal nem árt beruházni. Ha a vázába még friss virágokat, tulipánt, jácintot, nárciszt is teszünk igazán szép lesz az összhatás.

20120406_husveti_dekoracio_09 20120406_husveti_dekoracio_10

Tojás dilemma: ma már a hagyományos tojásfestést kevesen űzik. Ha mégis igazi tojással akarunk dekorálni, érdemes kifújni azokat. A tojásfújást a legtöbb gyerek mókásnak találja, nagyszerű családi szórakozás kerekedhet egy ilyen közös programból. Ha ezt mégis túl bonyolultnak találjuk, igazi tojás helyett használhatunk hungarocellből vagy fából készült tojásokat. Ezek a legtöbb kreatív boltban kaphatók. A legegyszerűbb változat pedig, ha vastag kartonból vágunk ki tojásformákat, és ezeket dekoráljuk. A díszítéshez rengeteg technikát használhatunk. Lehet festeni, dekupázsolni, használhatunk matricákat, szalagokat, gyöngyöket. De ha végképp nincs időnk, csoki tojással is dekorálhatunk.

20120406_husveti_dekoracio_11

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk!

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Tetőfelújítás vagy új tetőszerkezet? Így kérjen ajánlatot!

Elérkezett a tetőfelújítás ideje? Építkezik? Vagy még csak a tervezés folyamatánál jár? Otthona éke és védelmezője minden esetben a tető, ezért olyan fontos, hogy mind esztétikailag, mind funkciójában és ár-érték arányában is azt nyújtsa, amit várunk tőle. Az elhatározást követően azonban a legelső lépés az ajánlatkérés.

A kellemeset az egészségessel – jakuzzik otthonra, élmény minden napra

Az elmúlt évtizedekben talán soha nem volt akkora jelentősége az otthon eltöltött időszak minőségének, s vele együtt az egészségmegőrzésnek, mint ebben az évben.

Karácsonyi dekoráció kül- és beltérre

Koszorúk, csillámló díszek, fényfüzérek és girlandok, no meg az elmaradhatatlan fenyőfa. Ezek nélkül elképzelni sem tudjuk a karácsonyt.

Elegáns és vagány beton tárgyak

A beton töretlen népszerűségét mi sem mutatja jobban, minthogy egyre nő a magyar alkotók száma ezen a piacon. Egy tehetséges hölgy kreativitásának köszönhetően ismét gazdagodott a beton kiegészítők tárháza.

Különleges beton használati tárgyak

A beton használata már régen túlnőtt az építőiparban ismert módokon. Ma már ez az erőteljes, masszív anyag nem csupán az alap. Egyéni lakberendezési tárgyak köntösében kelt új életre.

Fából, szeretettel

Különleges, száz százalékban kézi munkával készülő lakberendezési tárgyak és kedves kiegészítők. Ezekkel büszkélkedhet egy tehetséges és elkötelezett magyar pár, aki azért hívta létre vállalkozását, hogy jó minőségű alapanyagokból készítsen egyedi, modern használati tárgyakat, fából.

Édes kis ölelke-párnák

A cukiság fogalma új szintre emelkedett az ölelke-párnák alkotójának köszönhetően. A rendkívül sokféle típusban létező párnák, aranyos figuráikkal, igazán babáknak és kisgyermekeknek való termékek.

Festett párna, egyszeri és megismételhetetlen

Ki ne szeretne olyan díszpárnát otthonra, amely egyedi, akár személyre szabott? Olyat, ami tökéletesen illeszkedik a berendezési tárgyaihoz és a lakás hangulatához, stílusához.

Otthon őszi hangulatban

Évszak váltáskor érdemes újrahangolni otthonunkat az adott évszak színei, jellemző formái segítségével. Íme, néhány tipp a hangulat teremtéshez.