Hirdetés

Fafaragás saját kezűleg

Saját kezűleg szeretne ajándékot készíteni szeretteinek születésnapjukra vagy karácsonyra? Tanulja meg a fafaragást! Esetleg férjének, párjának keres ajándékot? Lepje meg fafaragó késsel vagy írassa be fafaragás oktatásra!

Fafaragás saját kezűleg

A fafaragás az egyik legősibb mesterség, nagy hagyománya van a Magyarság és ezen belül különösen a Székelység körében is. Párórás vagy párnapos fafaragás-oktatás után már saját kezűleg faraghat szebbnél-szebb ajándékokat, dísztárgyakat, használat tárgyakat. Sőt fából készült bútorokat is díszíthet faragott mintákkal.

Fafaragás saját kezűleg

A fafaragás oktatáson megismerkedhet a fával, megtanulhatja a fadarab kiválasztását, a fafaragó szerszámok kezelését, használatát, élezését.

A fa kiválasztása

Az első próbálkozáshoz egynemű, puhafát ajánlott használni. A száraz fát nehezebb faragni, de tartós szép tárgyakhoz természetes módon szárított fát érdemes választani. Ha a fa már a faragás után szárad ki, akkor bereped, és könnyen vetemedik. A mesterségesen szárított fa esetén is ajánlott várni pár hónapot, hogy csökkenjen a gyors szárítás miatt keletkezett feszültség.
Puha, homogén rostszerkezetük és magas viasztartalmuk miatt kellemes faragni a hársfát és az égert. Színe és szép erezete miatt ajánlott a cseresznyefa és a diófa. Sokoldalúan felhasználható a juharfa és a szilvafa. Fametszetekhez körtefát érdemes választani. .

Fafaragás saját kezűleg

Faragószerszámok

A leggyakoribb faragószerszámok a faragókések, favésők és a fakalapácsok. A faragókések nagyon kemény szénacélból, azaz szerszámacélból készülnek. A faragókések rendkívül élesek, de a hegyük könnyen letörik, ezért vigyázni kell, hogy fafaragás közben ne feszítsük meg. A faragóvésők nagyon gazdag élprofil-választékban beszerezhetők. Egyenes, íves, ék alakú,

Fafaragás saját kezűleg

Faszobrászat

Fafaragás saját kezűleg

Fafaragás saját kezűleg

Fafaragás saját kezűleg

Forrás: www.fafaragas.info

 | 
Vásárlási listák
További vásárlási listák