Hirdetés

Fafaragás saját kezűleg

Saját kezűleg szeretne ajándékot készíteni szeretteinek születésnapjukra vagy karácsonyra? Tanulja meg a fafaragást! Esetleg férjének, párjának keres ajándékot? Lepje meg fafaragó késsel vagy írassa be fafaragás oktatásra!

Fafaragás saját kezűleg

A fafaragás az egyik legősibb mesterség, nagy hagyománya van a Magyarság és ezen belül különösen a Székelység körében is. Párórás vagy párnapos fafaragás-oktatás után már saját kezűleg faraghat szebbnél-szebb ajándékokat, dísztárgyakat, használat tárgyakat. Sőt fából készült bútorokat is díszíthet faragott mintákkal.

Fafaragás saját kezűleg

A fafaragás oktatáson megismerkedhet a fával, megtanulhatja a fadarab kiválasztását, a fafaragó szerszámok kezelését, használatát, élezését.

A fa kiválasztása

Az első próbálkozáshoz egynemű, puhafát ajánlott használni. A száraz fát nehezebb faragni, de tartós szép tárgyakhoz természetes módon szárított fát érdemes választani. Ha a fa már a faragás után szárad ki, akkor bereped, és könnyen vetemedik. A mesterségesen szárított fa esetén is ajánlott várni pár hónapot, hogy csökkenjen a gyors szárítás miatt keletkezett feszültség.
Puha, homogén rostszerkezetük és magas viasztartalmuk miatt kellemes faragni a hársfát és az égert. Színe és szép erezete miatt ajánlott a cseresznyefa és a diófa. Sokoldalúan felhasználható a juharfa és a szilvafa. Fametszetekhez körtefát érdemes választani. .

Fafaragás saját kezűleg

Faragószerszámok

A leggyakoribb faragószerszámok a faragókések, favésők és a fakalapácsok. A faragókések nagyon kemény szénacélból, azaz szerszámacélból készülnek. A faragókések rendkívül élesek, de a hegyük könnyen letörik, ezért vigyázni kell, hogy fafaragás közben ne feszítsük meg. A faragóvésők nagyon gazdag élprofil-választékban beszerezhetők. Egyenes, íves, ék alakú,

Fafaragás saját kezűleg

Faszobrászat

Fafaragás saját kezűleg

Fafaragás saját kezűleg

Fafaragás saját kezűleg

Forrás: www.fafaragas.info

Tizenöt éves, építőipari (Bautrend, Magyar Építéstechnika), biztonságtechnikai (Árgus) nyomtatott szaklapoknál eltöltött főszerkesztői, lapigazgatói gyakorlat után 2011 és 2014 között a homeinfo.hu főszerkesztője volt és a securinfo.hu alapító főszerkesztője. Hisz abban, hogy fejlődő világunkban az on-line sajtó az információ fő forrása.
Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Tetőfelújítás vagy új tetőszerkezet? Így kérjen ajánlatot!

Elérkezett a tetőfelújítás ideje? Építkezik? Vagy még csak a tervezés folyamatánál jár? Otthona éke és védelmezője minden esetben a tető, ezért olyan fontos, hogy mind esztétikailag, mind funkciójában és ár-érték arányában is azt nyújtsa, amit várunk tőle. Az elhatározást követően azonban a legelső lépés az ajánlatkérés.

Ahány kád, annyi lehetőség – újdonságok az M-Acryltól

Ahány ház, annyi szokás – foglalja össze a közmondás azt az általános megállapítást, hogy ahány ember, annyiféle életérzés, gondolkodásmód, illetve ezekből fakadó igények létezhetnek. Ahány kád, annyi lehetőség – fűzhetjük tovább a nyitógondolatot, hiszen ma már a fürdőszobai jelenlétünk messze túlmutat a tisztálkodáson, ez a helyiség fokozatosan vált egyre inkább az otthoni pihenés színterévé. Ennek hangsúlyos eleme a fürdőkád, amelyekből eddig is széles kínálatot biztosított, 2020 azonban további újdonságokkal szélesítette a termékpalettát.

Lakásfelújítás saját kezűleg – A hungarocell csodája

A felújítás során használt egyik leghasznosabb anyag a polisztirol. Egyszerű vele bánni, díszít, és – köznapi nevén – a hungarocell még szigetel is egyben.

Karácsonyi szalvétagyűrű saját kezűleg

Készítsen édességre emlékeztető szalvétagyűrűket karácsonyra saját kezűleg! A karácsonyi asztal dísze lesz, vagy ajándékba is adható a magunk által készített a szalvétagyűrű.

Gravírozás saját kezűleg

A gravírozás sokkal könnyebb feladat, mint elsőre gondolnánk. Könnyen készíthetünk személyes ajándékot szeretteinknek: névre szóló gravírozott poharat, üveget vagy épp fűszertartót.

Lakásfelújítás saját kezűleg – Ne féljünk belevágni!

Rengeteg pénzt takaríthatunk meg, ha a felújítás során egyes munkálatokat magunk végzünk el saját kezűleg. A szakember munkája csakis akkor kifizetődő, ha jó minőséget nyújt. Nem egyszerű feladat már a lakásfelújítás első lépése sem, a bontás.

Madáretető, madárodú saját kezűleg

Nyáron nehéz elképzelni a téli zord napokat, mégis ilyenkor érdemes madáretetőt, madárodút készíteni a madaraknak, hogy élelmet és védelmet találjanak kertünkben.

Fotel vintázs bőröndből saját kezűleg

Nézzen körül a padlásán vagy a bolhapiacon, hogy megtalálja a megfelelő bőröndöt, amelynek nemcsak új külsőt, de új szerepet is adhat.

Fogas a gyerekszobába saját kezűleg

Csináld magad: készítsen egyszerű, és biztos lábakon álló fa formájú ruhafogast, amelyen a levelek helyén kabátokat, táskákat és játékokat is tárolhat.