Hirdetés

Hírlevél feliratkozás

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed!

Köszönjük a feliratkozást!

Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Álmennyezet trükkök 4. - Lenge álmennyezetek

Az álmennyezetek nem feltétlenül valamilyen szilárd felületű, kopogós belsőépítészeti szerkezetek. Sok esetben lehetnek könnyedebb, rugalmasabb, képlékenyebb megoldások is arra, hogy eltakarjuk a szerkezeti mennyezet esetleges hibáit, a fent futó gépészeti elemeket, vezetékeket vagy bármit, amit nem szeretnénk a fejünk felett látni. Esetleg, valami ötletes új és látványos design megoldást szeretnénk kreálni a fejünk fölé, akár egy különleges alkalomra is.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

Erre a célra legalkalmasabbak a különféle könnyű, vászon, selyem, tüllök és organzák, de akár a nehezebb kárpit szerű dekoratív textíliák is, a hagyományos szövött, vagy akár az újabb kevert szálú, vagy nem szövött szintetikus esetleg rugalmas sztreccs kelmék, jöhetnek szóba, illetve bármi, ami textil szerűen kezelhető.
A szilárd álmennyezetek történelmi elődjének is tekinthetjük a textilekkel, gyönyörű drapériákkal a szerkezeti mennyezetet eltakaró képleteket, és még részben ide vehetjük a baldachinokat is.
Adott esetben egy már létező de aktuálisan nem tetsző szilárd, épített álmennyezetet is eltakarhatunk, feldobhatunk egy ilyen friss drapériás megoldással.
Általánosan előnyös tulajdonsága ezeknek a lenge textiles struktúráknak, hogy könnyen, gyorsan telepíthetők sokszor ideiglenes igénnyel is, aztán ha már nem kell vagy meguntuk akkor könnyen cserélhetők.
A leginkább valamit eltakaró és erősen esztétikai szerepük mellett, ha jól belegondolunk, az adott helyiségben némi hőszigetelő, zajfogó funkciójuk is lehet megfelelő mértékben és vastagságban alkalmazva a fejünk felett.

Drapéria

A cikk folytatása Álmennyezet Tudástár oldalunkon olvasható.