Hirdetés

Hírlevél feliratkozóknak

1000 Ft kedvezmény

jegyvásárlásra a februárban megrendezésre kerülő Bútor, Lámpa, Lakástextil Kiállításra.

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed, és küldjük a kupont!

A kuponkódod:

hi24kiállítás

Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon
Közelgő események

Feng Shui: negatív energiák, rendetlenség

A Feng Shui a kínai térrendezés művészete, azonban sokkal több annál, mint pusztán lakberendezés. A Feng Shui szerint környezetünk lelki életünkre, közérzetünkre is komoly hatással van. A rendetlenség a házban és a ház körül forrása lehet a negatív életszemléletnek. Ezért az első lépések a takarítás és a rendrakás.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

A Feng Shui tanítása szerint a földet láthatatlan erővonalak szabdalják keresztül-kasul, némelyek kedvező, mások káros hatásúak. Arra kell törekednünk, hogy a kedvező erők hatását a magunk javára fordítsuk. Fontos, hogy elkerüljük az ártó erővonalakat – a gyilkos leheletet. Óvakodjunk attól, hogy huzamosabb ideig olyan helyen tartózkodjunk – együnk, aludjunk, dolgozzunk –, ahol ki vagyunk téve a láthatatlan erők káros hatásának.

Feng Shui: a rendrakás (Forrás: freechinese.org)

Az ősi kínai tanítás szerint az életenergia, a csí (chi) a természet lélegzete, vagyis az univerzális energia. Ott érezzük jól magunkat, ahol a csí zavartalanul áramlik és védve vagyunk a káros hatásoktól. Sok lakás energiavámpírként hat az emberre, nem hogy erőre kapna benne, hanem a maradék energiáját is elszívja.

A csí szereti A csí nem szereti
  • a rendet,
  • a kacatokat,
  • a harmóniát,
  • a rendetlenséget,
  • a tágasságot,
  • az egyenes vonalakat és
  • a lágy lekerekített vonalakat.
  • a félre eső területeket.

A csí szereti a frissességet és a tavaszi nagytakarítást, amely költségkímélő, ám igen hatásos energetizáló módszer, az ember böjti méregtelenítéséhez hasonlóan a ház méregtelenítését szolgálja. Számoljuk fel a rendetlenséget, mielőtt belekezdünk a térrendezésbe. Ne gyűjtsük össze a kacatokat – így például selejtezzük ki a ruhákat, ha már nem hordjuk azokat, mert ez a gyűjtő szenvedély boldogsághiányt jelent és az aggódás tünete.

Az egészséges élethez nélkülözhetetlen az energia akadálytalan áramlása. Az elakadt energiák gátló folyamatként hatnak az életünkre. Akármilyen rendetlenség képes akadályt gördíteni a térben áramló éltető energiák útjába. a mentális zavartság, az elődök rossz energiái, a fizikai szennyeződések, a tisztátalanság éppúgy befolyásolnak bennünket, mint a tárgyi hulladékok. A befejezetlenség is rendetlenség, akár fizikai, szellemi, érzelmi vagy lelki: súlyosan terheli egészségünket. A halogatott javítanivalók, mint például a letörött fiókgomb visszaillesztése, az elromlott gépek javítása, a csöpögő csap bőrözése, a kert rendbetétele, szintén energiavámpírként sebesen fosztanak meg erőinktől.

A felesleges holmik halmozói örökösen fáradtak, levertek, és azt állítják, nincs energiájuk a takarításra. A szemétdédelgetőknek gyakran testi tünetei is vannak: a szemük fénytelen, a bőrük tompa fényű, nem szoktak tornászni, általában túlsúlyosak. A test elhájasodása és a felesleges holmik gyűjtögetése az önvédelem egyik formája. Úgy gondolják, hogy a zsírképzéssel és a lom felhalmozásával kipárnázhatják magukat az élet megrázkódtatásai ellen.

Feng Shui és a negatív energiák – A rendetlenség

Miután eltakarítjuk az akadályokat, ritkábban betegszünk meg, tisztábban gondolkodunk és könnyebben határozzuk el magunkat bármi újra. A lomok között csak egyedül lehet lenni, de ha kitakarítjuk a szemetet, bizakodva helyreállíthatjuk társasági kapcsolatainkat is.
A lomok depresszióssá, reményvesztetté tesznek, az elerőtlenedés gátolja a cselekvést, szétszórtak leszünk, hiszen állandóan keresgélünk valamit. A rendetlenség és a szemét felszámolása a gyógyulási folyamat fontos része, elvezethet az úton a boldogabb, kényszertől mentes élet felé.

Dr. Fauszt Terézia, feng shui szakértő és oktató
Feng Shui Galéria

Népszerűek a témában

Látható minimum: a szinte észrevétlen kapcsolók és dugaljak világa

Így lesz modern stílusú az otthonod – Trükkök a berendezéshez

Minden, amit tudni akarsz a gipszkartonról