Hirdetés

Feng Shui: negatív energiák, rendetlenség

A Feng Shui a kínai térrendezés művészete, azonban sokkal több annál, mint pusztán lakberendezés. A Feng Shui szerint környezetünk lelki életünkre, közérzetünkre is komoly hatással van. A rendetlenség a házban és a ház körül forrása lehet a negatív életszemléletnek. Ezért az első lépések a takarítás és a rendrakás.

A Feng Shui tanítása szerint a földet láthatatlan erővonalak szabdalják keresztül-kasul, némelyek kedvező, mások káros hatásúak. Arra kell törekednünk, hogy a kedvező erők hatását a magunk javára fordítsuk. Fontos, hogy elkerüljük az ártó erővonalakat – a gyilkos leheletet. Óvakodjunk attól, hogy huzamosabb ideig olyan helyen tartózkodjunk – együnk, aludjunk, dolgozzunk –, ahol ki vagyunk téve a láthatatlan erők káros hatásának.

Feng Shui: a rendrakás (Forrás: freechinese.org)

Az ősi kínai tanítás szerint az életenergia, a csí (chi) a természet lélegzete, vagyis az univerzális energia. Ott érezzük jól magunkat, ahol a csí zavartalanul áramlik és védve vagyunk a káros hatásoktól. Sok lakás energiavámpírként hat az emberre, nem hogy erőre kapna benne, hanem a maradék energiáját is elszívja.

A csí szereti A csí nem szereti
  • a rendet,
  • a kacatokat,
  • a harmóniát,
  • a rendetlenséget,
  • a tágasságot,
  • az egyenes vonalakat és
  • a lágy lekerekített vonalakat.
  • a félre eső területeket.

A csí szereti a frissességet és a tavaszi nagytakarítást, amely költségkímélő, ám igen hatásos energetizáló módszer, az ember böjti méregtelenítéséhez hasonlóan a ház méregtelenítését szolgálja. Számoljuk fel a rendetlenséget, mielőtt belekezdünk a térrendezésbe. Ne gyűjtsük össze a kacatokat – így például selejtezzük ki a ruhákat, ha már nem hordjuk azokat, mert ez a gyűjtő szenvedély boldogsághiányt jelent és az aggódás tünete.

Az egészséges élethez nélkülözhetetlen az energia akadálytalan áramlása. Az elakadt energiák gátló folyamatként hatnak az életünkre. Akármilyen rendetlenség képes akadályt gördíteni a térben áramló éltető energiák útjába. a mentális zavartság, az elődök rossz energiái, a fizikai szennyeződések, a tisztátalanság éppúgy befolyásolnak bennünket, mint a tárgyi hulladékok. A befejezetlenség is rendetlenség, akár fizikai, szellemi, érzelmi vagy lelki: súlyosan terheli egészségünket. A halogatott javítanivalók, mint például a letörött fiókgomb visszaillesztése, az elromlott gépek javítása, a csöpögő csap bőrözése, a kert rendbetétele, szintén energiavámpírként sebesen fosztanak meg erőinktől.

A felesleges holmik halmozói örökösen fáradtak, levertek, és azt állítják, nincs energiájuk a takarításra. A szemétdédelgetőknek gyakran testi tünetei is vannak: a szemük fénytelen, a bőrük tompa fényű, nem szoktak tornászni, általában túlsúlyosak. A test elhájasodása és a felesleges holmik gyűjtögetése az önvédelem egyik formája. Úgy gondolják, hogy a zsírképzéssel és a lom felhalmozásával kipárnázhatják magukat az élet megrázkódtatásai ellen.

Feng Shui és a negatív energiák – A rendetlenség

Miután eltakarítjuk az akadályokat, ritkábban betegszünk meg, tisztábban gondolkodunk és könnyebben határozzuk el magunkat bármi újra. A lomok között csak egyedül lehet lenni, de ha kitakarítjuk a szemetet, bizakodva helyreállíthatjuk társasági kapcsolatainkat is.
A lomok depresszióssá, reményvesztetté tesznek, az elerőtlenedés gátolja a cselekvést, szétszórtak leszünk, hiszen állandóan keresgélünk valamit. A rendetlenség és a szemét felszámolása a gyógyulási folyamat fontos része, elvezethet az úton a boldogabb, kényszertől mentes élet felé.

Dr. Fauszt Terézia, feng shui szakértő és oktató
Feng Shui Galéria

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Tetőfelújítás vagy új tetőszerkezet? Így kérjen ajánlatot!

Elérkezett a tetőfelújítás ideje? Építkezik? Vagy még csak a tervezés folyamatánál jár? Otthona éke és védelmezője minden esetben a tető, ezért olyan fontos, hogy mind esztétikailag, mind funkciójában és ár-érték arányában is azt nyújtsa, amit várunk tőle. Az elhatározást követően azonban a legelső lépés az ajánlatkérés.

Jakuzzi vásárlás? Előtte kérdezzük meg a szakértőt!

Egy jakuzzi megvásárlásába nem érdemes könnyelműen fejest ugrani. Mindenképpen ajánlott a megfelelő típus kiválasztása előtt alaposan tájékozódjunk, sőt, legjobb, ha ehhez szakember segítségét kérjük.

Kölcsönhatásban: amikor a fekete és a bronz festés dominál

Egy üzlethelyiség tervezése, az adott tevékenységet tükröző kialakítása legalább akkora kihívást tartogat, mint egy privát lakással kapcsolatos projekt. Pongó Kriszta és Magyar Tibor legújabb munkáját mutatjuk be: egy Andrássy úti férfi szépségszalon megszületését.

Outdoor-otthonok modern árnyékoló és pergola megoldásai - kültéri életterek tervezése az Archishade szakértőivel

Ahogy belső élettereink egyre inkább kertünkbe is kiköltöznek, úgy változnak az árnyékoló megoldások igényeinkhez igazodva. Egyfajta életérzésre vágyunk a szabadban, ahol időjárástól függetlenül, egész évben minőségi időt tölthetünk családunkkal, barátainkkal.

Díszítő elemek használata a burkolatoknál

A burkolt felület látványát, esztétikus megjelenését nem csupán a hibátlan kivitelezés befolyásolja, hanem a különböző kiegészítők, díszítőelemek alkalmazása is. Hogyan válasszuk ki a díszítőelemeket? Melyik burkolathoz, mi illik legjobban? Erre keressük a válaszokat.

Archishade - A télikert nélkülözhetetlen eleme, az árnyékoló

Megfelelő árnyékolórendszer alkalmazásával a télikertben nyáron is megteremthetjük az ideális beltéri klímát.

Stílushoz hangolt világítás – Inspirációk EGLO lámpa választáshoz

Megfelelő lámpát választani csupán látszólag tűnik egyszerű feladatnak. Már a világítás megtervezése is szakértelmet kíván, ám az út végén vár ránk a kérdés: milyen lámpák illenek az adott helyiségekbe? Hogyan tudjuk ezeket minden szempontnak megfelelően úgy összehangolni a bútorzattal, színekkel, anyagokkal és egymással, hogy a funkció mellett az esztétikum is tökéletesen érvényesüljön? Bemutatjuk, hogyan segít ebben a mára már világmárkát képviselő lámpagyártó és forgalmazó cég az EGLO.

Zsaluzia – modern és esztétikus árnyékolás

Külső és belső tereink árnyékolására számos lehetőség kínálkozik. A zsaluzia, egyszerű működtetésének és előnyös megjelenésének köszönhetően egyre nagyobb népszerűségnek örvend.