Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Előszoba - a hatásos belépő

Habár a legtöbb ember kevés időt szán az előszoba berendezésére, ez a helyiség mégis nagyon fontos része az otthonunknak, hisz köztudott, hogy az első benyomás rendkívül fontos az emberek számára.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

Az előszobai ülőke cipőfelhúzásnál praktikus

Az előszoba az a helyiség, ahová az emberek először belépnek, ez a rész nyújt egy kis betekintést az otthonunk egy részébe. Ez a pár négyzetméter sokat elárul rólunk, és a ház többi részéről is. De ami nagyon fontos, hogy hazaérvén ez az első helyiség, ami fogad minket, ezért érdemes kicsit több időt fektetni a tervezésbe és a berendezésére, hogy minden nap egy élmény legyen hazatérni.

Esernyőtató és tükör az előszobában

Az általános szempontok erre a szobára is vonatkoznak: a vizuális élmény mellett, az előszoba kiépítése legyen praktikusan használható. Ebből kifolyólag ez az a helyiség, amit a legkevésbé sem szabad telezsúfolnunk felesleges dolgokkal.

Praktikus beépített szekrény az előszobába

Az előszoba elsősorban a kabátok, cipők, táskák, kulcsok lerakodó helye, tárolója. Az egyedi igények (szék, esernyőtartó, a különböző díszítő elemek) pedig csak ezen alapfeltételek megteremtése után jöhetnek. Ahhoz, hogy minden kellékünket megfelelően tudjuk tárolni, érdemes beépített szekrényt létesíteni. Ugyanis egy ideális szekrényben, lehetőségünk van mindennek kijelölni a tökéletes helyét.

Rejtett cipőtartó

A kényesebb ruhadarabokat vállfára tudjuk akasztani, a kevésbé használt cipőket, papucsokat, esernyőket is el tudjuk helyezni és még a táskák tárolása is lehetséges lesz. Ez különösen télen tesz jó szolgálatot, mikor több holmit kell megfelelően eltárolnunk.

Akasztó táskáknak ceruzából

A mindennapokban használt cipőknek érdemes egy külön cipős szekrényt elhelyezni, valamint legyen egy nyitott fogas is a gyakran használt kabátok számára. Az előszoba elengedhetetlen kelléke a tükör. Ugyanis Indulás előtt még itt vethetünk egy utolsó pillantást a frizuránkra és a ruhánkra.

Akasztó az előszobába

Ahogy a többi szoba kialakításánál is fontos szempont a megfelelő megvilágítás, úgy az előszobánál is. Célszerű világos színeket használni akkor is, ha a természetese megvilágítás is adott. Így a szoba hangulata friss és üde lesz, semmiképp sem nyomasztó.

Praktikus sálfogas

Ezen a helyen praktikusnak számít mozgásérzékelő villanykapcsolót beszerelni, amely ajtónyitásra kapcsolódik fel, így érkezéskor nem kell a sötétben tapogatóznunk.

Népszerűek a témában

Luxus-e a lakberendezés?

„A legfőbb célom olyan életművet hátra hagyni, amiért nem volt hiába a sok küzdelem” – beszélgetés Papp Lindával, az Év Lakberendezője pályázat fődíjasával

Japandi stílus: a kelet-nyugati belső terek szintézise