Hirdetés

Ötletek kanapévásárláshoz

Még mielőtt nagy fába vágnánk a fejszét, és hirtelen felindulásból megveszünk egy csinos, ám tökéletesen használhatatlan darabot, mérjük fel az otthoni terepet.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

Mielőtt döntenénk

Mérjük le pontosan, mennyi hely áll rendelkezésre, nem zavarja-e egy radiátor vagy más beépített elem a tervezett kanapé elhelyezését. Gondoljuk végig, hány személy kényelmes elhelyezésére lenne szükségünk. Ha gyakran rendezünk vendégséget, szükség lehet több ülőhelyre, alkalmi megoldásokat is számításba vehetünk: dohányzóasztal alá tolható puffok, párnákkal ülőhellyé alakítható padkák, alacsony szekrények.

Mérlegeljünk, hogy szükségünk lehet-e vendégágyra. Csak akkor válasszunk kihúzható kanapét, ha valóban használni fogjuk, mert nem csak drágább, de nehezebben mozgatható és zömökebb is lesz így.

Ötletek kanapévásárláshoz

Ha olyan, manapság patos, pihenőrésszel kombinált modellt szeretnénk, amelynek legalább egy ülőhelynyi része lábrésszel toldott, legyünk tisztában azzal, hogy nem lesz azonos egy hagyományos sarokkanapéval. Azaz ide nem ültethetünk vendéget.  Készítsünk egy fotót a lakásról, vigyünk magunkkal az üzletbe burkolat, falszín vagy függönymintákat, hogy a kárpitot legyen mihez igazítani.

Ötletek kanapévásárláshoz

Vásárláskor erre ügyeljünk

Ha lehet, ne vásároljunk csak katalógus alapján, mert nem tudhatjuk, kényelmesnek találjuk-e majd élőben is. Ha ugyanaz a modell nincs is kiállítva, kérjük, hogy mutassanak nekünk ugyanattól a gyártól hasonló keménységűt, és méretűt. Ha elégedettek vagyunk vele, feltehetően a sajátunkkal is azok leszünk majd.

Ötletek kanapévásárláshoz

Ha kihúzható kanapét szeretnénk, mindenképpen feküdjünk rá és teszteljük le. Sok vendégágy ugyanis annyira kényelmetlen, leginkább a több matracrész találkozásánál, hogy lehetetlen rendesen aludni rajtuk.
Kanapéból általában nem érdemes silány minőséget választani, akkor sem, ha feltűnően olcsó. Sok bosszúságot okozhat később a széteső háttámla, a kiült matrac, a ráncolódó vagy éppen gyorsan kikopó kárpit.

Mindenkinek a saját testi adottságaihoz illő kanapét kell választani. A magasabbaknak – mivel fontos, hogy a kanapé szélén végződjön a térdhajlatunk – mély ülőfelületű típus ajánlott. Az alacsonyabbak viszont ebben nem érzik majd jól magukat, hiszen nem fog leérni a lábuk, vagy nem tudnak kényelmesen hátradőlni. Számukra a kb. 55 centiméteres ülőmélység a megfelelő. Ha magas és alacsonyabb emberek is élnek egy családban, úgy érdemes a mélyebbet választani plusz nagyméretű párnákkal kiegészíteni. Így mindenki kényelmessé alakíthatja majd magának.

Kanapé lábtartóval

Győződjünk meg vásárlás előtt a szövet minőségéről is! Ha nagyon vékony vagy gyenge minőségű, valószínűleg nem lesz hosszú életű. Egy újrahúzás gyakran többe kerül, mintha elsőre egy magasabb kategóriás terméket választottunk volna.

Ez is érdekelhet

Tisztíts úgy, mint egy profi!

Magasabb flexibilitás és vízlepergető hatás FX 66 Platinum Flexfugázóval!

Innovatív, öblítőperem nélküli WC-kerámiák a Geberittől

Generon: Bárhonnan nézzük, fényes választás

Terrán Tetőkalkulátor - Ingyenes és azonnali kalkuláció tetőépítéshez

Medence kompromisszumok nélkül

Családi ház építését tervezi? Segítünk kalkulálni!

Riasztórendszer kivitelezőt találni könnyű, ha tudjuk, hol keressük

Mit tud a megújult Torrenta zuhanykabin család?

Zsaluzia – modern és esztétikus árnyékolás

Hőszivattyúk minden igényre: intelligens és rugalmasan tervezhető rendszerek

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Lazítson stílusos környezetben! A MobilaDalin modern kanapéi minden teret elegánssá varázsolnak!

Chesterfield modern csavarral - ezek a MobilaDalin kanapék elegánsabbá varázsolják otthonát!

Egyszerre játékos és klasszikus - ezek a MobilaDalin kanapék minden lakásban jól mutatnak!

Magas minőségű bútorok, egyénre szabható dizájn

Miért nagyon hasznos a jó lakberendezési terv?

Hogyan használjuk az ultraviolát az otthonunkban?

Kaméleon módjára változó bútorok

Kárpitozás saját kezűleg: mélytűzött alappárna készítése, korszerű kárpitozással

Nem mindegy, hova tesszük a szőnyeget

Divatos minták tapétán és textileken - dzsungel láz és dús virágok

Régi szék új ruhában – felújítás saját kezűleg

Hajtóvadászat a tökéletes kanapé után

Vásárlási listák
További vásárlási listák