Hirdetés

Hírlevél feliratkozás

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed!

Köszönjük a feliratkozást!

Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Beltéri árnyékolás: stílus és funkcionalitás a lakberendezésben

A beltéri árnyékolás hosszú múltra tekint vissza, de napjainkban a funkcionalitás, a termékek megjelenése és típuskínálata bőven meghaladja a hagyományos sötétítő függönyöket. Sok épület esetében a külső árnyékoló alkalmazása nem lehetséges, vagy nehézkes, ilyenkor pedig érdemes egy minőségi beltéri textilárnyékoló rendszert alkalmazni. Fedezze fel a beltéri árnyékolás lehetőségeit, amelyek nemcsak a praktikumot, hanem a lakberendezési stílust is kiegészítik!

Atenád beltéri árnyékoló

Beltéri árnyékoló vagy sötétítő? Mi a különbség?

Korábban igaz volt az a tény, hogy a beltérre felszerelt árnyékolók kizárólag sötétítésre alkalmasak. Napjaink beltéri árnyékolói képesek a sötétítés mellett az ablakokon érkező hőt is kisebb mértékben felfogni, hűsítve ezzel a belső tereket. Megfelelő beltéri eszköz és textil választásával, akár teljes fényzárást is elérhetünk egy adott helyiségben, de lehetséges a puszta árnyékolás is, melynek következtében nem feltétlenül zárjuk ki a panorámát. Valójában a textil szövetsűrűsége dönti el azt, hogy egy adott árnyékoló milyen mértékben képes kizárni vagy éppen átengedni a kintről érkező fényt. Sötétítők esetében mindenképpen igaz az a tény, hogy alkalmazásukkal kizárjuk a kíváncsi tekinteteket, viszont a kilátás lehetőségét is meggátoljuk. Egy jól megválasztott árnyékoló esetében ennek azonban nem kell feltétlenül igaznak lennie.

Atenád beltéri árnyékoló

Beltéri árnyékolók alkalmazása, funkciója, szerepe

Kiválasztásuknál a legfontosabb szempontok a megfelelő fényzárás, a belátás elleni védelem és a dekoratív megjelenés. Ezen túlmenően érdemes végig gondolni, hogy milyen belsőépítészeti stílus uralkodik az adott ingatlanban vagy helyiségben.

Energiahatékonyság szempontjából a kültéri árnyékolók nagyobb mértékben gátolják az épület felmelegedését beltéri társaikkal szemben, típustól függően azonban kisebb-nagyobb szerepet játszhatnak egy-egy szoba hőmegtartásában télen és nyáron egyaránt. A leghatékonyabbak erre a célra azok az árnyékolók, melyek lehetővé teszik a teljes fényzárást. Amennyiben a teljes fényzárás a cél, mindenképpen olyan szerkezetet kell választanunk, amely a két oldalán lefutósínekhez rögzül, ezáltal elkerülhetjük az oldalsó fénycsíkok megjelenését is.

Lényeges különbség a külső terek textilárnyékolóihoz képest, hogy más típusú textilből készülnek. Ezek a textilek kevésbé ellenállók az időjárással szemben, viszont a hagyományos függönyöket tökéletesen helyettesítik. A beltéri textilárnyékolókról szinte minden esetben elmondható, hogy kis helyigénnyel rendelkeznek, így kisebb terekben is tökéletesen megállják a helyüket, valamint kézileg és motorosan egyaránt irányíthatók, használatukkal a kényelmi szempontok is maximálisan kielégíthetők.

Atenád beltéri árnyékoló

Beltéri árnyékolók termékkínálata, miért Atenád?

Ha a beltéri árnyékolás kerül szóba, sokunknak első hallásra a reluxa és a szalagfüggönyök ugranak be. Évek során a termékek korszerűsödtek és a kínálat is ma már rendkívül széles skálán mozog. Hasonlóan a kültéri rendszerekhez, beltérre is léteznek lamellás és textil változatok, illetve ezek „kombinációi”.

Reluxa esetén választhatjuk a klasszikus alumínium lamellás változatot, vagy elegáns, fából készült variációt. A szalagfüggöny a lamellás és textil típusok kombinációját hordozza magában. Roletták számos kivitelben elérhetők, funkciójukat, helyigényeiket figyelembe véve. A modern sávroló és a firenzei roló a rolettákhoz hasonló elven működő beltéri árnyékolók, melyek különleges árnyékolási megoldással bírnak.

Az Atenád Kft. 1997 óta gyárt minőségi beltéri árnyékolókat, melyek kínálata az évek során bővült és korszerűsödött. A hazai gyártás rendkívüli előnyt jelent az elkészülési határidő és ár-érték arány tekintetében. Alapanyagaik, szerkezeteik kizárólag nyugat-európai gyártóktól kerülnek beszerzésre, mely garanciát jelent a textilek és alkatrészek minőségére, a termékek hosszútávú élettartamára. A szerkezetek alkatrész utánpótlása folyamatos, a textilek pedig szükség esetén cserélhetők.

Atenád Roletták – széles spektrumban…de mikor melyik típust válasszuk?

A roletta évszázados hagyománnyal rendelkezik, az egyik leginkább népszerű megoldás. A régi belvárosi épületeken a kapcsolt gerébtokos ablakoknál sok helyütt még most is látható az egykori roletta helye. Modern “utódai” azonban kényelmesebb használatot, kevesebb hibát és látványosabb megjelenést ígérnek. Már nem a régi rugós technikán alapulnak, így az ebből adódó apró bosszúságok – túlfutó, ferdén feltekeredő textil, vagy visszacsapódó felhúzó zsinór – elkerülhetők. Rendkívül fontos, hogy a gyártás során kizárólag minőségi anyagok kerüljenek felhasználásra, hiszen csak így garantálható a hosszú élettartam. Valamennyi típusa mennyezetre vagy oldalfalra szerelhető, de például álmennyezet esetén, ha van egy vályú az álmennyezetben kialakítva, oda is rögzíthető és így teljesen rejtett marad.

„A minőségi darabok szerelését feltétlenül bízzuk szakemberre.”

Az Atenád kínálatában számos roletta típus érhető el, tok nélküli, illetve tokozott szerkezettel. Legnépszerűbb a presztízs család. Prémium minőséget képviselnek, megjelenésük is exkluzivitást sugall, alkalmazásukkal extrém méretű nyílászárók is lefedhetők. A cég által fejlesztett Inox modell különleges megjelenést kölcsönöz az árnyékolónak, hiszen az egész szerkezet rozsdamentes acélból készül. Extra méretekhez a Presztízs Plusz kivitelt ajánlott.

Kisebb nyílászárókra kifejezetten javasolt az úgynevezett gyöngy roletta vagy a díszroló, melyek ablakszárnyra is szerelhetők -utóbbi kizárólag oda rögzíthető, előnye, hogy tokozott, így a textilt megóvja a portól, nem bukik előre az ablak döntésével és fényrés sem keletkezik a textilek szélénél.

Különleges fajtája a rolettáknak a tetőtéri ablakokra alkalmazott verzió, mely a meredek dőlésszög miatt különleges, ám nem bonyolult kialakítást igényel. A tetőtéri roletták esetében szükség van az ablak alján egy kis akasztóra, mely lehetővé teszi, hogy a textil az üveg síkjával párhuzamos maradjon lehúzott állapotban.

Winlux a tetőtéri ferde síkban elhelyezett nyílászárók esztétikus árnyékolója, hiszen az alumínium takaróprofiloknak köszönhetően nem látszik a tengely. A tetőtéri rolettával szemben bárhol megállítható és az oldalsó fényrések is takarva vannak. Egyenes és ferde süllyesztékkel (falccal) gyártott tetőtéri ablakokra is felszerelhető.

Nehezen elérhető helyek (lépcsőházi ablakok, egyterű helységek nyílászáróinak) beltéri árnyékolására kiválóan alkalmazható az Atenád által fejlesztett Motoros működtetésű  Winscreen Mini, roletta és Soltis textilek választékával. További előnye, hogy tokja kis helyet foglal és a textil egy sínben fut, így kizárja az oldalsó fényrést.

Atenád beltéri árnyékoló
Atenád beltéri árnyékoló
Atenád beltéri árnyékoló

Érdekelnek az Atenád Roletták

Sávroló - saját gyártás vagy bolti változat?

A beltéri árnyékolók terén az Atenád Kft. 2011-ben nagy lépést tett a letisztult formavilágú, minimalista stílusú sávroló textilárnyékoló gyártásának megkezdésével, egyedülálló színválasztékkal. Ez a termék manapság egyre nagyobb ismertségnek örvend. Az eltolható fényáteresztő és fényzáró textilcsíkok váltakozásával kedvünkre szabályozhatjuk a beáramló fény mennyiségét, akár teljes fényzárást is elérhetünk általa. Előszeretettel alkalmazzák a minimalista dizájnt megjelenítő enteriőrökben. Kiváló választás azoknak, akik mernek különbözni és nyitottak a modern lakberendezési eszközökre.

Tokozott szerkezete oldalfalra, mennyezetre, vagy fix nyílászáró elé is szerelhető. Kézi vagy motoros működtetéssel is választható. Az árnyékoló elérhető egyszerűbb, kézi mozgatású, tok nélküli változatban, ún. „Mini” kivitelben is, melynek előnye, hogy nyílászáróra is rögzíthető.

„A kiváló minőségű beltéri textilárnyékolók barkács- vagy lakberendezési áruházakban nem kaphatók.”

Az áruházakban kapható, sztenderd méretezéssel elkészített, egyszerűbb típusok nem összehasonlíthatók az egyedileg gyártott, az Atenád által készített sávroló szerkezetekkel. A cég kiemelten fontosnak tartja a szerkezet megbízhatóságán túl a kiváló minőségű textileket, melyek nem rojtosodnak és kimagaslók a színtartás tekintetében is.

Atenád beltéri árnyékoló
Atenád beltéri árnyékoló

Érdekelnek az Atenád Sávrolók

Firenzei roló – mitől különleges ez az árnyékoló?

A Firenzei roló egy exkluzív, egyedi megjelenésű termék. Fényjátéka a reluxához hasonlóan szabályozható. A roló két párhuzamosan futó, áttetsző anyagból áll, melyeket fényzáró textillapocskák kötnek össze. Segítségével teljes árnyékolást is elérhetünk, de a textillapocskáknak köszönhetően - csakúgy, mint a sávroló esetében - kedvünkre szabályozhatjuk a beáramló fény mennyiségét. Látványossá teszi az enteriőrt és épp úgy feltekerhető, mint egy roletta. Amikor a textillapocskák nyitott állapotban helyezkednek el, az árnyékoló egy lágyan hullámzó S-lamellás zsaluzia hangulatát kelti. Ennek az árnyékolónak azért választották a Firenzei roló fantázianevet, mert kifinomult, Itáliát megidéző mediterrán hangulatot kölcsönöz a belső tereknek. Kitűnően illeszkedik az absztrakt formavilágot képviselő Art Deco irányzathoz is, a klasszikus berendezést kedvelők vagy a nagypolgári otthonok enteriőrjébe. Tokszerkezete és beépíthetősége megegyezik a sávroló szerkezetével, működtetése kézzel vagy motorral történik.

Atenád beltéri árnyékoló

Érdekelnek az Atenád Firenzei rolók

Szalagfüggönyök

Árnyékolástechnikai termékek közül az Atenád első üzleti évében, 1997-ben indították el a szalagfüggönyök gyártását. A 80-90-es évek kedvelt árnyékolójának népszerűsége azóta is töretlen. Kezdetben leginkább irodákban alkalmazták ezt az árnyékolót, ma már az igényes textilválasztékának, nagyszerű ár-érték arányának köszönhetően az otthonokban is helyet kapott. Megjelenése egyszerű és elegáns. Az anyagok széles spektruma elérhető a cég kínálatában, az egészen egyszerűtől a luxusig. Ha a külső zajokat szeretnénk csökkenteni a helyiségekben, vagy fontos az egészséges környezet, válasszuk a Silent Harmony akusztikai és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkező öko textilt.

Ez az árnyékoló nagy méretű ablakok, külső üvegfalak árnyékolására alkalmas. Jól szabályozható a beérkező fény mennyisége, sőt, teljesen fényzáró kivitelben is elérhető. Működtetése gyöngylánccal, manuálisan történik.

Említésre méltó, hogy ferde ablakok árnyékolására is tökéletes (pl. tetőtérben), vagy íves karnissal is kivitelezhető. Oldalfalra vagy mennyezetre szerelhető. Alumínium szerkezetének köszönhetően masszív, a sokéves használatot is jól bírja. A RAL skála színeire festve, vagy fautánzatú felületekkel is választható.

Atenád beltéri árnyékoló

Érdekelnek az Atenád szalagfüggönyök

Reluxák

A reluxa a szalagfüggönyhöz hasonlóan az egyik legrégebben elterjedt árnyékoló, mely az évek alatt a változó igényeket figyelembe véve képes volt mindig megújulni és korszerűbb típusokkal megjelenni a piacon. Népszerűsége a nagyszerű ár-érték arányán kívül a széles típusválasztékának és egyszerű szerelésének köszönhető.

Hasonlóan a kültéri zsaluziákhoz, a lamellák felhúzásával és billentésével kedvünkre szabályozhatjuk a helyiségbe beeső fény mennyiségét. A napsugarak az ívelt lamellákon visszaverődnek és vakításmentes, szórt fényt juttatnak a belső terekbe, így a helyiség egyenletes megvilágítást kap anélkül, hogy a világosság ettől számottevően csökkenne.

Egyik komoly előrelépés, hogy ma már a karnisszerkezet tökéletesen illeszkedik a nyílászáró kialakításához. Rejtett konzollal nyílászáróra az üvegezőlécek közé vagy mennyezetre is szerelhető.

Működtetése elsősorban manuálisan (üvegpálcával + súlyzáras zsinórral) történik, de választhatjuk motoros kivitelben is.

A lamellák készülhetnek alumíniumból vagy fából.

Az alumínium típusok lamellái 16 és 25 mm-es szélességben választhatók. A 16 mm-es kivitel elsősorban a kisebb felületű nyílászárók üvegfelületeinek árnyékolására szolgál, míg a szélesebb kivitel a régebbi típusú, kisebb-nagyobb nyílászárókra kínál optimális megoldást.

Az alureluxa további előnye, hogy négyzetestől eltérő, alakos kivitel is készíthető belőle, ezt azonban minden esetben egyénileg kell megtervezni.

A trópusi fából készült reluxa stílusos, esztétikus és luxus belsőépítészeti termék, amelynek minden részlete eleganciát és harmóniát sugároz. Kivitele az árnyékolástechnika csúcstermékeire jellemző. Magasabb árkategóriába tartozik, ezért elsősorban a luxust és az extra felszereléseket kedvelő, az egzotikus szépséget előnyben részesítő vevőknek ajánljuk.

Atenád beltéri árnyékoló

Érdekelnek az Atenád reluxák

Textiltípusok - egyszínűtől a mintásig, akár egyedi nyomattal

Az Atenád beltéri árnyékolóihoz alkalmazott szövetek kivétel nélkül minőségi anyagokból készülnek, nyugat-európai gyártók kínálatából. A cég kifejezetten kerüli az olcsó, gyenge minőségű textilek beszerzését. Textil- és színválasztékuk rendkívül széles skálán mozog, csak ízlés és fantázia kérdése, melyiket válasszuk.

Roletta textíliák lehetnek fényáteresztő vagy fényzáró anyagokból. Előbbi csökkenti a beérkező fény mennyiségét, míg utóbbi teljes fényzárást biztosít. A roletta szerkezetéből adódóan azonban marad egy minimális fényrés, így a fényzárás nem százszázalékos.

A textília színvilága lehet egyszínű, gyárilag mintázott, de lehetőség van akár egyedi minták, nyomatok elkészítésére is. Bármilyen képpel díszíthetjük ezt a rolót: családi fotó, mesefigura, kedvenc festményünk, cég logo, tájkép stb. Az iroda ablakainak lefedésére kifejezetten előnyös, hiszen tulajdonképpen 2 az 1-ben hatást érhetünk el vele, amellett, hogy árnyékolunk, reklámozzuk is magunkat. De akár térelválasztó funkcióként is alkalmazhatók.

E nyomtatható szerkezetek fényáteresztő selyemszatén vagy fényzáró pvc anyagokkal érhetők el.

Az exkluzív megjelenésű, selyemből készült textileket a klasszikus, letisztultabb stílusú belső terekhez ajánlják. A fautánzatú szövetek felülete rusztikus, a mediterrán stílusú belső terekben érvényesül leginkább. Amennyiben költséghatékony megoldást szeretnénk választani, érdemes a nagyszerű ár-érték aránnyal rendelkező, kifogástalan minőségű, poliészter anyagok között nézelődni.

Amennyiben érzékenyek vagyunk a külső hatásokra, érdemes a speciális tulajdonságokkal rendelkező Silent Harmony textileket megtekinteni. Ezek a hangelnyelő (akusztikai), antibakteriális textíliák a legjobb trevira alapanyagból (a legjobb minőségű cérnából) készülnek, uv- és lángállóak, pvc mentesek, öko tex minősítéssel rendelkeznek, azaz károsanyag mentesek. Ez a kivételes szövet rolettához és szalagfüggönyhöz is alkalmazható. Nagyszerű választás pl. a gyermekek szobájába.

Sávroló esetén a textil lehet egyszínű, fautánzatú és rusztikus (natúr jellegű). A Firenzei roló különleges textiljeinek minősége és Itáliát megidéző színvilága (mint a meleg homok színek, szürke, bézs), harmóniát és stílust csempésznek otthonunkba.

Érdekelnek a színminták!

Beltéri árnyékolók tisztítása, karbantartása

A vásárlók részéről mindig fontos kérdés, hogyan lehet tisztán tartani ezeket a beltéri árnyékolókat, hiszen gyakorta előfordulhat, hogy valami ráfolyik, kilöttyen és a textília magába szívja a szennyeződést. Ezeket az árnyékolókat nagyon óvatosan lehet csak tisztítani, semmiképpen nem dobhatjuk be őket a mosógépbe, kizárólag kézzel és szappanos vízzel takaríthatók. Amennyiben nem kerül rájuk szennyeződés, gyakorlatilag semmiféle karbantartást nem igényelnek ezek a szerkezetek, ami rendkívüli előnyt jelent egy család életében. Egy-egy takarítás alkalmával érdemes a textíliákat kiporszívózni, a tokszerkezetet pedig egy nedves ronggyal áttörölve tudjuk a leghatékonyabban karbantartani.

Stílustervezési tippek Atenád beltéri árnyékolókhoz

Kialakult enteriőrökben élünk, de vágyunk az egyedire: hogy otthonunk minket tükrözzön. Íme néhány ötlet inspirációként arról, hogyan öltöztethetjük fel lakásunkat stílusunk szerint, egy megfelelő árnyékoló választásával!

Az indusztriális (ipari) enteriőrök - melyek leginkább a tágas loft lakásokban érvényesülnek - jellemző jegyei a fémes anyagok használata, valamint a rusztikus fafelületek, a nyers beton és a bontott téglafalak. Színhasználatban a szürke, a fekete és a barna árnyalatok uralják, így egy Presztízs INOX roletta az Eco Lux strukturált hatású finom szöveteivel rendkívül megnyerő választás lehet.

Atenád beltéri árnyékoló

A rusztikus dizájn nosztalgikus bájáról a világos színű fa anyagok és a natúr színek használata gondoskodik. Előtérbe kerül a klasszikus vonalvezetés és a természetes anyagok felhasználása. Egy ilyen enteriőrbe lépve azonnal otthon érezhetjük magunkat. E stílusirányzat kedvelői választhatják Woodlook textilcsaládból készült rolettáinkat, szalagfüggönyünket.

Atenád beltéri árnyékoló

A retro stílus a nosztalgia elkötelezett hívei számára tökéletes irányzat. A vidám színek játékos hangulatot kölcsönöznek a helyiségnek. Bátran játsszunk velük és válogassunk kedvünkre a Scala roletta textilcsalád színes kínálatából vagy a Feeling szövetek merész mintái közül.

Atenád beltéri árnyékoló

A modern stílus napjaink legnépszerűbb irányzata, ahol a praktikusság és funkcionalitás kerül középpontba. Nagyon hasonlít a minimál stílushoz, viszont sokkal többet enged meg színhasználatában - előtérben a letisztult színekkel - és díszítésben, így nyugodtan becsempészhetünk egy-egy izgalmasabb textíliát.

Atenád beltéri árnyékoló

A Skandináv stílust, az otthonos minimalizmus jellemzi. Ez a barátságos és élhető, mégis elég minimalista stílus hosszú évek óta töretlenül népszerű. A hygge filozófiát testesíti meg leginkább. Fehér falak, szürke árnyalatok, puha textilek és sok-sok fa jellemzi, ahol a modern, funkcionális dizájn letisztult, semleges színvilággal párosul.

Atenád beltéri árnyékoló

Az Urban modern városi lakberendezés sok más stílus 21. századi, kozmopolita vegyülete. Letisztult vonalvezetésű, nagyméretű bútorok és geometrikus motívumok jellemzik. Elegáns, vintage elemeket, kortárs absztrakt festményeket és tükröket vonultat fel dekoráció gyanánt. A hatalmas belmagasságok esetén választhatunk elegáns presztízs rolettát, egy-egy nonfiguratív kiegészítő mellé pedig jól párosulhat a színben hozzá illő sávroló. Letisztultabb enteriőrökbe akár egy fekete vagy fehér reluxát is elképzelhetünk, attól függően, hogy ablakainkat kiemelni vagy éppen elrejteni szeretnénk.

Atenád beltéri árnyékoló

A Mediterrán (olasz toscane) stílus viszonylag egyszerű, de elegancia, kifinomultság és minőség jellemzi. Ebbe a melegséget és meghittséget közvetítő stílusvilágba - színek, anyagok és hangulatok tekintetében egyaránt - könnyű beleszeretni. Alapanyagait tekintve a természetes, finom textíliák és a rusztikus felületek érvényesülnek. E stílusirányzat ihlette az elegáns Firenzei roló árnyékolónkat, melyek igazán bensőségessé, hívogatóvá teszi az enteriőrt.

Atenád beltéri árnyékoló

2021 pantone színei Illuminating (yellow) &  Ultimate Grey. Ha ragaszkodunk a legújabb trendekhez, érdemes megnézni az aktuális év pantone színeit, hiszen mind a lakberendezési, mind az egyéb divatirányzatokra is hatással van az év választott színe. 2021-ben ismételten 2 színt választottak. Ennek magyarázata a két szín házassága, mely az erő és remény üzenetét hordozza, hiszen a két szín együtt egyaránt felemelő és emlékezetes”.

Különböző, ám egymást kiegészítő értékeket képviselnek: a szürke támogató és szolid, a sárga pedig reményt, napfényt és jókedvet hoz. Választhatunk hozzájuk színazonos Atenád beltéri árnyékolót: sávrolót, rolettát, szalagfüggönyt vagy reluxát.

Atenád beltéri árnyékoló
Atenád beltéri árnyékoló

Napjaink belsőépítészeti trendjeiben nagy hangsúlyt kap a természetes fény szerepe, annak szabályozása a megfelelő függönyök, drapériák, árnyékolók kiválasztásával. A természetes fény fokozására alkalmasak a pasztellszínek, emellett fontos szerepet játszanak az alapszínek; földszínű, fás és zöldes árnyalatok is.

Miután az otthon egyre inkább életünk középpontjává válik, ne feledkezzünk meg arról sem, hogy érdemes olyan környezetet teremteni magunknak, amelyben igazán jól érezhetjük magunkat.

Videó – így tervezzünk sávrolót!

Ajánlatot kérek

Népszerűek a témában

Így válassz lámpát!

Japandi stílus: a kelet-nyugati belső terek szintézise

Minimalista kialakítás és skandináv hatások egy 46 m2-es budai panorámás lakásban

Ez is érdekelhet

SOLIDSoft zuhanytálca: mintha párnán járnánk

Szárazépítés vizes helyiségekben Austrotherm UNIPLATTE® építőlemezekkel

Magnifico! Mágnesen alapuló technológia a tolóajtók szolgálatában

Hörmann garázskapu és bejárati ajtó konfigurátor

Így lehet energetikailag hatékony a tető

Gyors, díjmentes, nagyságrendi számítás a Terrán TetőKalkulátorával!

Paradox – Bemutatkozik az új BlueEye applikáció

Hódító úton a törölközőtartós Walk-In zuhanyfalak

Erre figyelj oda, ha pliszé szúnyoghálót veszel! – válaszol a szakértő

Napsütötte terasz, erkély? Nem hiányozhat a napellenző!

Könnyebb építkezés, jobb hőszigetelés: ez tudja az Ytong

Okos megoldásokkal az optimális fürdőszobai vízhasználatért

„Ha egyszóval kellene jellemezni, amit a lakberendezés adhat, akkor az a varázslat lenne” – bemutatkozik Baktai Bianca lakberendező, az Év moodboardja 2023 pályázat díjazottja

Hogyan készülnek a prémium kerámia szaniterek?

„Az esztétikumon és a funkcionalitáson felül kiemelt fontosságú számomra a terek játékos és inspiráló kialakítása” – interjú Lode Cora lakberendezővel, az Év moodboardja 2023 pályázat harmadik helyezettjével

„Szeretem felfedezni a tér adottságait, tanulmányozni a lehetőségeket és megtalálni a legjobb kialakítási opciókat” – Kovács-Szécsi Dóra lakberendezővel, az Év moodboardja 2023 pályázat díjazottjával beszélgettünk

„Egy enteriőr akkor lesz élhető, amikor jól működnek együtt a különböző funkciók” – beszélgetés Pál Gabriella Annával, az Év moodboardja 2023 pályázat közönségdíjas lakberendezőjével

Friss hír a jakuzzivilágból: tovább bővült a VitalSpa „vevőkényeztető” garanciája

„Lakberendezővé válni egy hosszabb útkeresés eredménye” – Beszélgetés az Év lakberendezője 2022 pályázat győztesével, Szőke Mónikával

„Számomra a tervezés nem munka, hanem lehetőség egy olyan világ létrehozására, amiben örömét leli a megrendelő” – Árvai-Komódi Klaudia lakberendezővel, az „Év fürdőszobai moodboardja 2023” pályázat harmadik helyezettjével beszélgettünk

„Sok mindent szükséges átgondolni a tervezés során” – beszélgetés Szilágyi Dórával, az Év fürdőszobai moodboardja 2023 pályázat közönségdíjas lakberendezőjével

„Olyan típusú ember vagyok, aki bármit képes megszervezni” – interjú Zselló Katica lakberendező, enteriőrtervezővel, az Év fürdőszobai moodboardja 2023 pályázat díjazottjával

Hogyan ültetheted be a japandi stílust az otthonodba? Útmutató a minimalista esztétikához

„A jövő otthonait az élhetőség, a fenntarthatóság, az alkalmazkodás és a természetközeliség kell, hogy jellemezze” – Bemutatkozik Pásztor Gergő, az Év szobája 2024 pályázat közönségdíjasa