A beton hatástól a levél mintáig – Mivel burkolunk 2021-ben?

Ami a hidegburkolatokat illeti, izgalmas trendeknek nézünk elébe. Sok minden továbbra is népszerű és találunk számos újdonságot, melyek felkelthetik a figyelmünket.

Matt, betonszerű felületek, visszafogott színek

Most már szinte biztos, hogy a beton hatású, nagyméretű burkolólapok még jó ideig velünk maradnak, sőt, bérelt helyet szereznek az örökzöldek páholyában. Miért is ez a népszerűség? Először is az optikai tuning, ami elvitathatatlan előnyük, hiszen gyönyörű, a tágas tereket hangsúlyozó látvánnyal ajándékozzák meg az enteriőröket. Ugyancsak fontos, hogy a szürke egy semleges szín, melyhez minden már nagyszerűen társítható és ugyanez vonatkozik a stílusra is – elsősorban a minimál, modern stílusú lakásbelsőkhöz illik a beton jelleg, de jól társítható klasszikus vagy rusztikus elemekkel is.

Csempepont beton hatású burkolat
Csempepont beton hatású burkolat

Ezek a burkolatok könnyen tisztíthatók, lerakásuknál azonban figyelni kell. Mindenképpen bízzuk szakemberre, különösen akkor, ha extra nagy méreteket választottunk.

Klasszikus minták nem csak klasszikus terekbe

A fekete-fehér iránti rajongás örök, a pepita mindig divatos lesz. Jellegzetes látványt kölcsönöz az enteriőrnek, bármilyen más színt jól elbír, stílusbeli megkötés szinte nincs, mindenhez illik. Arra kell csupán figydelni, hogy vagy a falon, vagy a padlón alkalmazzuk, mindkét helyen már túl sok lenne, idegesítően vibráló látványt keltene.

Csempepont pepita hatású burkolat

Ugyanígy a cementlap burkolatok vagy a megjelenésében ahhoz hasonlító burkolólapok is változatlanul kedveltek. A felületek színesek, mintásak, a stilizált növényektől a geometrikus mintákig bármi megjelenhet rajtuk. Izgalmas látványt hozhatunk létre, ha sokféle mintát keverünk, ám arra ügyeljünk, hogy ugyanabból a színvilágból válasszunk.

Csempepont mintás burkolat

A retró jellegű virág minták és a kisméretű csempék is hódítanak. Barátságos, kellemes látványukkal otthonossá teszik a helyiségeket. Ezekhez bátran válasszunk modern vagy mediterrán, rusztikus berendezést, a retro burkolat remek alkalmat ad arra, hogy keverjük a stílusokat és izgalmas, egyedi látványt hozzunk létre.

Csempepont retró burkolat

A dzsungel motívumok, a hatalmas levél minták ugyancsak népszerűek. Jól mutatnak a fal egy részén, de aki bátor, az egész teret levél mintába boríthatja, ekkor azonban a berendezést, a kiegészítőket nagyobb figyelemmel kell összeválogatni, hiszen ez a hangsúlyos látvány ellopja a produkciót.

Csempepont dzsungel mintás burkolat

Ha márvány, akkor elegancia

A márvány iránti vonzalom múlhatatlannak tűnik. Igen, elsősorban az elegancia, a klasszikus megjelenés miatt választjuk, de lehetünk lázadók is! Variálhatjuk beton vagy fahatású burkolólapokkal. Alkalmazhatjuk kisebb felületen, például csak egy kijelölt falszakaszon, amit ily módon szeretnénk kiemelni.

Csempepont márvány burkolat

ÉRDEKLŐDÖM A TERMÉKEK IRÁNT

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Okosotthon 46 négyzetméteren

Az Év fürdőszobája pályázat győztes lakberendező párosa, Pongó Kriszta és Magyar Tibor egyik legfrisebb munkája, a tetőtérben kialakított modern, sok szempontból rendhagyó kis lakás tervezése.

A rendezett fürdőszoba titka – hasznos tippek a tároláshoz

Aki már valaha építkezett vagy felújított (jó sokan vannak, vagyunk), az tudhatja, hogy konnektorból, illetve fürdőszobai tárolókapacitásból soha nem lehet elég. Erre sokszor már csak utólag jövünk rá, ilyenkor kerülnek használatba a hosszabbítók, elosztók, valamint az esztétikailag nem feltétlenül legjobban odaillő plusz fürdőszobai polcok, tárolók.

Újgenerációs csaptelepek – innovációk, design, energiatakarékosság

A csaptelep a fürdőszoba és a konyha egyik legösszetettebb, kiválasztás szempontjából a legtöbb figyelmet igénylő eleme. A modern, 21. századi csaptelepek már olyan technikai újításokkal gazdagodtak, melyeknek köszönhetően méltán kerülnek az érdeklődés fókuszába.

Takarékosság, minőség, dizájn – innovatív, pénztárcakímélő megoldások a fürdőszobában

Ha egy termék adott funkciót hatékonyabban, kevesebb energia felhasználásával, ráadásul jobb minőségben lát el, akkor nem sok érv szól amellett, hogy ne azt válasszuk. A Novaservis Metalia ECO+ termékcsaládja éppen ilyen. A cseh gyártó legújabb csaptelepei és zuhanyszettjei takarékos, egyben élményt is nyújtó fürdőszobai megoldásokat kínálnak, köszönhetően a beépített, szabályozható levegőztető perlátornak és a részletekben rejlő innovatív újításoknak.

Zuhanytálca extrákkal: esztétikus, strapabíró, biztonságos és…

A Geberit legújabb zuhanytálca családja, a Geberit Sestra, tökéletesen illeszkedik a svájci gyártó prémium minőséget képviselő fürdőszobakínálatába. A Geberit Sestra ásványi anyagból készült zuhanytálca nemcsak elegáns megjelenésű, strapabíró és kiemelkedően csúszásmentes, de speciálisan kialakított szifonjának köszönhetően tökéletes megoldás alacsony padlószerkezetű fürdőszoba felújításánál is.

Ahány kád, annyi lehetőség – újdonságok az M-Acryltól

Ahány ház, annyi szokás – foglalja össze a közmondás azt az általános megállapítást, hogy ahány ember, annyiféle életérzés, gondolkodásmód, illetve ezekből fakadó igények létezhetnek. Ahány kád, annyi lehetőség – fűzhetjük tovább a nyitógondolatot, hiszen ma már a fürdőszobai jelenlétünk messze túlmutat a tisztálkodáson, ez a helyiség fokozatosan vált egyre inkább az otthoni pihenés színterévé. Ennek hangsúlyos eleme a fürdőkád, amelyekből eddig is széles kínálatot biztosított, 2020 azonban további újdonságokkal szélesítette a termékpalettát.

Mit tehetünk a belső terek higiéniájáért? – Káros mikroorganizmusoknak ellenálló fal- és felületfestékek, burkolatok, steril felüleletek

Az időnk jelentős részét épületekben – otthonunkban, zárt térben lévő munkahelyen, iskolában, üzletekben, hivatalokban – töltjük. A belső terek levegőjének jó minősége, általános higiéniája nemcsak jó közérzetünkhöz, hanem egészségünk érdekében is fontos. A jelenlegi járvány helyzet pedig rámutat arra, hogy a jövőben ezen tényezők még inkább felértékelődnek.

Új burkolat, új terasz – tippek teraszfelújításhoz

Ha teraszunk felújításán, bővítésén, esetleg terasz építésén gondolkodunk, a legnagyobb figyelmet a burkolat kiválasztásának érdemes szentelnünk.

Fürdőszoba és design, azaz mitől lesz igazán különleges a fürdőszoba?

A fürdőszoba, méretétől függetlenül, tipikusan az a helyiség, ahol a funkcionalitás szempontjai fokozottan előtérbe kerülnek. Ahhoz azonban, hogy ez tökéletesen működjön, érdemes figyelmet fordítani a minőségi berendezési elemek és szaniterek kiválasztására.