Hirdetés

A Himalájából az otthonunkba – a só egészséges és esztétikus megoldásai

Rendhagyó, eddig kevésbé ismert felhasználási módját mutatjuk be a sónak. A Himalája Sóház a Pakisztánból származó só számos felhasználási lehetőségét kínálja. Mi most elsősorban arra a szegmensre helyeztük a fókuszt, mely Magyarországon még talán kevésbé ismert: a sóra, mint lakberendezési megoldásra.

Amikor a só „újat tud mondani”

Hogy a só több mindenre alkalmas, mint az ételekből előcsalogatni az ízeket, nem újdonság. A légúti megbetegedéseket sóbarlangokban, sóbányákban kezelik, de ugyaninnen származó, különböző kiszerelésekben kínált sóval a fürdőkádunkba is „varázsolhatunk” gyógyvizet, és a sólámpa létezése sem hat már a meglepetés erejével. Ugyanakkor ennek az évmilliók alatt kialakult, rendkívül sokoldalú anyagnak vannak olyan felhasználási módjai is, melyekről mindenképpen érdemes szót ejteni – ilyen például a Himalája Só a belsőépítészetben, melynek alkalmazásával egyszerre teszünk az egészségünk érdekében, és gazdagodunk szokatlan, de igényes lakberendezési megoldással.

Dekoratív sófal a nappaliban Himálja sóból
Dekoratív sófal a nappaliban Himálja sóból
Himalája sótéglából rakott sófal a gyerekszobában
A gyerekszobában különösen hasznos lehet a Himalája sótéglából rakott sófal

4 in 1: dekoráció, egészségmegőrzés, terápia és építőanyag

Himalája sótéglából rakott sófal a hálószobában
Himalája sótégla a belsőépítészetben – sófal a hálószobában

Az egyedi mintázatú, eltérő színű és színárnyalatú, a rózsaszíntől a sötét narancsszínig terjedő Himalája Sótéglát a pakisztáni hegyekből kibányászott sótömbökből vágják méretre, majd csiszolják igény szerinti simaságúra. Ebben a formájában a só, mint dekorációs- és belsőépítészeti elem kiválóan alkalmas egészségmegőrző- és terápiás célokra, valamint burkoló- és építőanyagként alkalmazva, megvilágítva, különleges belső tereket hozhatunk létre otthonunkban.

Minél több, annál jobban hat

Fontos tudni, hogy néhány sótégla elhelyezésével a himalájai só élettani hatásait nem lehet kiaknázni, egy-egy helyiség levegőjét ionizáló tulajdonsága, valamint a légzőszervekre gyakorolt jótékony hatása csak nagyobb tömegben, nagyobb felületen képes érvényesülni. A Himalája Kristálysóból készült tárgyak használata, a kristályos formák, az egyedi színezet nemcsak szervezetünkre van pozitív hatással, hanem fény- és színterápiás eszközként érzékeink számára is különleges élményt nyújtanak.

Látványos falrészlet Himalája sóból rakva
Látványos falrészlet Himalája sóból rakva – nem csak dekorációs célokra alkalmas, az egészségre gyakorolt jótékony hatásai régóta bizonyítottak

Otthoni wellness só
A só terápiás jelleggel a wellness területén szintén is hatékonyan alkalmazható. A sómasszázs, a meleg sókövek alkalmazása jótékonyan hat a szervezetünkre, idegrendszerünkre és testünk energetikai központjaira. A Himalája Só felhasználásával kialakított terápiás- és wellness környezet segíti a feszültségoldást, a stressz elengedését.

Befektetés az életminőségbe

Egy életminőséget javító sófal gondos előkészületeket, tervezést majd kivitelezést igényel. Ennél fogva nem egy néhány nap alatt „lezavarható,” néhányezer forintos befektetésről van szó. Ugyanakkor mi lehet fontosabb, mint családunk és a magunk egészsége, amire áldozni a legjobban megtérülő befektetés a világon.

Himalája sótéglából rakott sófal a konyhában
A Himalája sótégla otthonunk bármelyik helyiségében jól használható

Érdeklődöm a himalája sóház termékei és szolgáltatásai iránt

Újságcikk, könyv, Facebook-poszt, PR-tartalom - legyen szó bármilyen szöveg elkészítéséről, íróként, újságíróként ugyanazt a célt tartom szem előtt: a közérthetőséget. Ezért a homeinfo.hu munkatársaként is arra törekszem, hogy a lakberendezésben, gépészetben, építkezésben, felújításban járatos szakemberek által elmondottakat könnyen fogyasztható formában adjam át olvasóink számára.
Kapcsolódó cikkek

Bízza szakértő kezekre a tetőfelújítást!

A tető nemcsak befedi és védi otthonát, hanem ideális esetben díszíti is. De ahhoz, hogy mindezeket a funkciókat teljesíthesse, ráadásul hosszú-hosszú évtizedeken keresztül, elengedhetetlen a megfelelő kivitelezés, a minőségi alapanyag és az ezeket fedező, elegendő forrás.

A kellemeset az egészségessel – jakuzzik otthonra, élmény minden napra

Az elmúlt évtizedekben talán soha nem volt akkora jelentősége az otthon eltöltött időszak minőségének, s vele együtt az egészségmegőrzésnek, mint ebben az évben.

Otthoni wellness jakuzzival és Swim Spa-val

A prémium minőségű Swim Spa jakuzzi egyszerre kínál lehetőséget a nyugodt kikapcsolódásra és a frissítő testedzésre.

Masszázsmedence másképp: a különleges Softub

Mindannyiunkban él egy kép, vagy egy benyomás a masszázsmedencéről: ez maga a luxus, nagy helyigényű, komoly szerkezet, melynek telepítése szakértelmet, üzemeltetése pedig gondosságot igényel. A Softub azonban olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mely megcáfolja az összes sztereotípiát.

A masszázsmedence karbantartása: víztisztítás, hőszigetelés, téliesítés

Ha olyan dolgokat kellene hirtelen felsorolnunk, melyek segítségével pihentető oázist varázsolhatunk otthonunkból, akkor a masszázsmedence biztosan az első háromba kerülne. A felhőtlen ejtőzésnek azonban némi ára van: jól működő masszázsmedence nem létezik karbantartás nélkül. Vegyük sorra a teendőket!

Maximális fürdő élmény Swim Spa-val

Uszodai, illetve valóságos fürdőbeli körülményeket nehéz, vagy csak komoly kompromisszumok árán lehet otthon megteremteni. Azonban a Wellis új kollekciója olyan megoldásokat kínál, melyekkel akár egy uszoda, vagy egy wellness központ lehetőségeit tudhatjuk magunkénak.

Masszázsmedencét a teraszra! - Új perspektívában a külső terek berendezése

Kevesen gondolnak arra, hogy a terasz ülőgarnitúráját masszázsmedencére cseréljék, hogy a fotel helyett pezsgőfürdőben elmerülve szemléljék a házukat övező tájat. Pedig az ötlet tökéletes azok számára, akik többre vágynak egy szépen berendezett terasznál, verandánál. Azoknak, akik egy kis fényűzésre szomjaznak, ami elérhető.

A jakuzzi is lehet az otthoni beszélgetések új helyszíne

Gondoltunk-e már arra, hogy a kanapét és annak jól bejáratott funkcióit jakuzzira cseréljük? Úgy tűnik, eljött az ideje ennek is, érdemes fontolóra venni az ötletet!

Masszázsmedence – a jó közérzet és az egészségmegőrzés különleges eszköze. Hogyan válasszunk masszázsmedencét?

A masszázsmedence manapság több, mint puszta luxus cikk. Tagadhatatlan, hogy a kényelmünket szolgálja, de használatával az egészségünkre gyakorolt pozitív hatásait is élvezhetjük. Milyen szempontok szerint válasszuk ki az igényeinknek leginkább megfelelő típust? Íme, a válaszok.