A Himalájából az otthonunkba – a só egészséges és esztétikus megoldásai

Rendhagyó, eddig kevésbé ismert felhasználási módját mutatjuk be a sónak. A Himalája Sóház a Pakisztánból származó só számos felhasználási lehetőségét kínálja. Mi most elsősorban arra a szegmensre helyeztük a fókuszt, mely Magyarországon még talán kevésbé ismert: a sóra, mint lakberendezési megoldásra.

Amikor a só „újat tud mondani”

Hogy a só több mindenre alkalmas, mint az ételekből előcsalogatni az ízeket, nem újdonság. A légúti megbetegedéseket sóbarlangokban, sóbányákban kezelik, de ugyaninnen származó, különböző kiszerelésekben kínált sóval a fürdőkádunkba is „varázsolhatunk” gyógyvizet, és a sólámpa létezése sem hat már a meglepetés erejével. Ugyanakkor ennek az évmilliók alatt kialakult, rendkívül sokoldalú anyagnak vannak olyan felhasználási módjai is, melyekről mindenképpen érdemes szót ejteni – ilyen például a Himalája Só a belsőépítészetben, melynek alkalmazásával egyszerre teszünk az egészségünk érdekében, és gazdagodunk szokatlan, de igényes lakberendezési megoldással.

Dekoratív sófal a nappaliban Himálja sóból
Dekoratív sófal a nappaliban Himálja sóból
Himalája sótéglából rakott sófal a gyerekszobában
A gyerekszobában különösen hasznos lehet a Himalája sótéglából rakott sófal

4 in 1: dekoráció, egészségmegőrzés, terápia és építőanyag

Himalája sótéglából rakott sófal a hálószobában
Himalája sótégla a belsőépítészetben – sófal a hálószobában

Az egyedi mintázatú, eltérő színű és színárnyalatú, a rózsaszíntől a sötét narancsszínig terjedő Himalája Sótéglát a pakisztáni hegyekből kibányászott sótömbökből vágják méretre, majd csiszolják igény szerinti simaságúra. Ebben a formájában a só, mint dekorációs- és belsőépítészeti elem kiválóan alkalmas egészségmegőrző- és terápiás célokra, valamint burkoló- és építőanyagként alkalmazva, megvilágítva, különleges belső tereket hozhatunk létre otthonunkban.

Minél több, annál jobban hat

Fontos tudni, hogy néhány sótégla elhelyezésével a himalájai só élettani hatásait nem lehet kiaknázni, egy-egy helyiség levegőjét ionizáló tulajdonsága, valamint a légzőszervekre gyakorolt jótékony hatása csak nagyobb tömegben, nagyobb felületen képes érvényesülni. A Himalája Kristálysóból készült tárgyak használata, a kristályos formák, az egyedi színezet nemcsak szervezetünkre van pozitív hatással, hanem fény- és színterápiás eszközként érzékeink számára is különleges élményt nyújtanak.

Látványos falrészlet Himalája sóból rakva
Látványos falrészlet Himalája sóból rakva – nem csak dekorációs célokra alkalmas, az egészségre gyakorolt jótékony hatásai régóta bizonyítottak

Otthoni wellness só
A só terápiás jelleggel a wellness területén szintén is hatékonyan alkalmazható. A sómasszázs, a meleg sókövek alkalmazása jótékonyan hat a szervezetünkre, idegrendszerünkre és testünk energetikai központjaira. A Himalája Só felhasználásával kialakított terápiás- és wellness környezet segíti a feszültségoldást, a stressz elengedését.

Befektetés az életminőségbe

Egy életminőséget javító sófal gondos előkészületeket, tervezést majd kivitelezést igényel. Ennél fogva nem egy néhány nap alatt „lezavarható,” néhányezer forintos befektetésről van szó. Ugyanakkor mi lehet fontosabb, mint családunk és a magunk egészsége, amire áldozni a legjobban megtérülő befektetés a világon.

Himalája sótéglából rakott sófal a konyhában
A Himalája sótégla otthonunk bármelyik helyiségében jól használható

Érdeklődöm a himalája sóház termékei és szolgáltatásai iránt

Újságcikk, könyv, Facebook-poszt, PR-tartalom - legyen szó bármilyen szöveg elkészítéséről, íróként, újságíróként ugyanazt a célt tartom szem előtt: a közérthetőséget. Ezért a homeinfo.hu munkatársaként is arra törekszem, hogy a lakberendezésben, gépészetben, építkezésben, felújításban járatos szakemberek által elmondottakat könnyen fogyasztható formában adjam át olvasóink számára.
Kapcsolódó cikkek

Himalája sótégla

Az elmúlt évek legnagyobb újdonsága a só építőelemként való felhasználása. Nem kizárólag kivételes esztétikai jellege miatt lett kedvelt a himalájai építőelem, hanem mert egészen kivétels egészségügyi hatásai van a környezetében élőkre. 

Közművektől független otthon. Lehet, hogy ez a jövő?

Egy hazai fejlesztésű lakóépület-technológia eredménye a rezsimentes Noah Ház, melyet a világon bárhol, a hagyományos energiahordozóktól, illetve közművektől függetlenül megépíthetünk magunknak.

Az eklektikus, a bohém, a japandi és a többiek – Lakberendezési trend prognózis 2020-ra

Itt az ideje túllépnünk a tiszta stílusokon, hozzászoknunk a szokatlan, ám nagyon is kellemesnek nevezhető megoldásokhoz és üdvözölni néhány rég elfeledett motívumot. Mi az év Pantone színe és melyek a legnépszerűbb tónusok mellette? Mutatjuk, hogy mi vár ránk 2020-ban a lakberendezésben.

Masszázsmedence – a jó közérzet és az egészségmegőrzés különleges eszköze. Hogyan válasszunk masszázsmedencét?

A masszázsmedence manapság több, mint puszta luxus cikk. Tagadhatatlan, hogy a kényelmünket szolgálja, de használatával az egészségünkre gyakorolt pozitív hatásait is élvezhetjük. Milyen szempontok szerint válasszuk ki az igényeinknek leginkább megfelelő típust? Íme, a válaszok.

Fontos dolog, melyről a medence építést tervezők gyakran elfeledkeznek

Egy kertes ház számtalan lehetőséget rejt magában: egyik ezek közül a kerti medence. A medence szezon viszonylagos rövidsége miatt azonban más alternatívában is érdemes gondolkodnunk.

Férőhelyek kontra személyek. Hogyan határozzuk meg a férőhelyek számát jakuzzi vásárlásnál?

A gyártók szinte mindig megadják, hány férőhelyes a masszázsmedencéjük, ám ez megtévesztő lehet és lássuk be, nehezen elképzelhető, hogy egy 2x2 méteres medencében öt ember kényelmesen elfér. Éppen ezért a kiválasztásnál a férőhelyek száma helyett inkább azzal számoljunk, hogy a szalonban hány személyesnek tüntetik fel az adott modellt.

Családi élményfürdő a jakuzziban - a program, amikor senki nem nyúl az okostelefonja után

A közös, családi fürdőzés pihentető élményt jelenthet a szülőknek és a gyerekeknek egyaránt. Mi kínálhatna jobb helyet erre, mint egy kényelmes jakuzzi?

Jakuzzi vásárlás? Előtte kérdezzük meg a szakértőt!

Egy jakuzzi megvásárlásába nem érdemes könnyelműen fejest ugrani. Mindenképpen ajánlott a megfelelő típus kiválasztása előtt alaposan tájékozódjunk, sőt, legjobb, ha ehhez szakember segítségét kérjük.

Otthoni wellness jakuzzival és Swim Spa-val

A prémium minőségű Swim Spa jakuzzi egyszerre kínál lehetőséget a nyugodt kikapcsolódásra és a frissítő testedzésre.