Hirdetés

Hírlevél feliratkozóknak

1000 Ft kedvezmény

jegyvásárlásra a februárban megrendezésre kerülő Bútor, Lámpa, Lakástextil Kiállításra.

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed, és küldjük a kupont!

A kuponkódod:

hi24kiállítás

Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon
Közelgő események

Belvárosi kis lakás luxus kivitelben

A kisebb alapterületű lakások tervezésénél az alaprajzi elrendezésre és a tárolásra kerül a legnagyobb hangsúly. Az itt bemutatott látványtervek koncepcióját Csikós Mihály – a Csikós Terv tulajdonosa és főépítésze – készítette, amelyhez az anyag és színvilágot Vermes Dóra enteriőrtervező álmodta meg.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

A megrendelő két ugyanolyan alapterületű lakást vásárolt befektetési célból. Kérése az volt, hogy azonos tervek alapján elkészülhessen a két lakás, melyeknél a fő szempont volt a “wow” hatás mellett, főként strapabíró anyagok használata a tervezésnél. Kiadásra szánt ingatlanok esetében ritka, hogy a budget megengedi, de ebben az esetben az ügyfél szerette volna, ha minőségi, időtálló anyagokból készül az ingatlan.

A dobogóra helyezett ágy a térszervezés fő trükkje volt
A dobogóra helyezett ágy a térszervezés fő trükkje volt

A kis lakás térszervezésének fő trükkje a dobogón megemelt ágy, mely elé bekerült a kanapé, így lehetővé téve, hogy az ágyból és a kanapéról is lehessen tévét nézni.

Változatok a fő falra – geometrikus tapétával és 3D-s szürkes falpanellel
Változatok a fő falra – geometrikus tapétával és 3D-s szürkes falpanellel

A lakásba való érkezéskor ez a látvány fogad. A fő falra, melyre az étkezőasztal és a tévé került, két verzió készült. Egy 3D-s, szürke falpanelekből álló és egy, a másik falon már felhasznált kék, geometrikus tapétás falszakasz. Mindkét esetben fózolt tölgyfurnérból készült fapanelek veszik körül a tévét és az étkezőt, melybe bútorspotok kerültek elhelyezésre, ezzel gondoskodva a hangulatvilágításról. A falpaneles opció esetében egy függőlámpa adja a helyi világítást az étkezőasztal fölött, a másik esetben pedig egy polcra épített spotlámpa gondoskodik az asztallap megvilágításáról.

Fózolt tölgyfurnér falpanel az étkező és a tévé körül
Fózolt tölgyfurnér falpanel az étkező és a tévé körül

A lebegő asztallap nemcsak légiességet ad a helyenként art deco jellegű, modern stílusú térnek, hanem praktikus is a kis tereknél.

Visszafogott föld színek teszik barátságossá a lakást
Visszafogott föld színek teszik barátságossá a lakást

A megrendelő színvilágra vonatkozó kívánsága szerint a visszafogott, földszínek dominálnak a lakásban. Ezeket a bézses, törtfehéres, barnás színeket egy vidám, ugyanakkor elegáns, kék színekből álló tapéta egészíti ki. Ez a szín az ágyon és a kanapén található párnákon is visszaköszön.

A világos és a sötétített tölgyfa hatású lapok természetességet visznek a látványba. A konyhasarok mellett egy ruhásszekrény helyezkedik el, melynek tükrös szekrénye tágítja a térérzetet. A ruhásszekrénybe igény esetén mosógép kerülhet, jelen esetben a megrendelő elképzelése a mosoda használat, hiszen rövidtávú tartózkodásra szeretné kiadni az ingatlant. Az ágy mögött és fölött az ágykeret szatén anyagából készült panelek láthatók, melyek körül ledfény gondoskodik a szoba általános megvilágításáról. Ezt kiegészítve, az álmennyezetbe süllyesztett rész látható a kanapé felett, melybe szintén általános világítást szolgáló led került, valamint az ágy két oldalán látható tapéta köszön itt vissza.

Modern fürdőszoba travertine utánzatú csempével
Modern fürdőszoba travertine utánzatú csempével

A letisztult, modern jelleg a fürdőszobában is megjelenik. Itt a travertin utánzatú csempe használata volt az ügyfél kérése, mely a sötétített tölgy jellegű bútorok kontrasztja mellett szépen érvényesül.

Végül a megrendelő a 3D-s falpanellel ellátott változat mellett döntött
Végül a megrendelő a 3D-s falpanellel ellátott változat mellett döntött

A két verzió közül, a 3D fali panelekkel ellátott lett a megrendelő kedvence. Az anyagok bemutatása a látványtervek elkészülése után fontos feladat, hiszen a burkolatok összehangolása rendkívül fontos szerepet játszik a tervezési folyamatban.

Fontosak a stílushoz illő kiegészítők
Fontosak a stílushoz illő kiegészítők

A lakás alaprajzi nézetein látható, hogy különleges adottságokal rendelkezik, hiszen nem csupán merőleges falakból áll. A szög csökkentését a bútorok formájával és beépítési mélységével segítettük elő. A berendezési terv mellett az álmennyezeti terv és a világítási terv is rendkívül fontos szerepet játszanak a tervezésnél és a kivitelezésnél. A kérdéses részeknél metszetrajz és / vagy csomóponti rajz is készül, hogy a kivitelező minél több információ birtokában tudja elkészíteni a munkát. A lakások jövő év elején készülnek el, nemsokára jelentkezünk az építkezés és a végeredmény képeivel!

A különleges adottságokat az alaprajz is megmutatja
A különleges adottságokat az alaprajz is megmutatja

A képeken Gódor Bálint látványtervező látványtervei és Vermes Dóra műszaki rajzai láthatók.

Népszerűek a témában

Látható minimum: a szinte észrevétlen kapcsolók és dugaljak világa

Így válassz lámpát!

Minimalista kialakítás és skandináv hatások egy 46 m2-es budai panorámás lakásban

Ez is érdekelhet

Bútor, Lámpa, Lakástextil Kiállítás a BOK Csarnokban, február utolsó hétvégéjén! - 2024. február 23-25., BOK Csarnok

Modern fürdőszobák díszei az öntöttmárvány térkádak

Dulux EasyCare - Foltok a falon? Ugyan már!

Szárazépítés vizes helyiségekben Austrotherm UNIPLATTE® építőlemezekkel

Laufen Silent Flush - Élvezze a csendet

Midea M Thermal, a szupercsendes hőszivattyú

Hőszivattyú Akadémia - Bevezetünk a hőszivattyú rejtelmeibe többrészes videósorozatunkkal

Okosan megtervezett termékekkel nagyobb tisztaság a fürdőszobában

Paradox – Bemutatkozik az új BlueEye applikáció

Mit tud a megújult Torrenta zuhanykabin család?

Beltéri árnyékolás - a lakberendezés fontos eleme is

Mitől különleges a Tornado Ultracsendes WC ?

Mindent a hőszigetelésről: anyagok, módszerek és árak

„Szeretem felfedezni a tér adottságait, tanulmányozni a lehetőségeket és megtalálni a legjobb kialakítási opciókat” – Kovács-Szécsi Dóra lakberendezővel, az Év moodboardja 2023 pályázat díjazottjával beszélgettünk

„Egy enteriőr akkor lesz élhető, amikor jól működnek együtt a különböző funkciók” – beszélgetés Pál Gabriella Annával, az Év moodboardja 2023 pályázat közönségdíjas lakberendezőjével

Friss hír a jakuzzivilágból: tovább bővült a VitalSpa „vevőkényeztető” garanciája

„Lakberendezővé válni egy hosszabb útkeresés eredménye” – Beszélgetés az Év lakberendezője 2022 pályázat győztesével, Szőke Mónikával

„Számomra a tervezés nem munka, hanem lehetőség egy olyan világ létrehozására, amiben örömét leli a megrendelő” – Árvai-Komódi Klaudia lakberendezővel, az „Év fürdőszobai moodboardja 2023” pályázat harmadik helyezettjével beszélgettünk

„Sok mindent szükséges átgondolni a tervezés során” – beszélgetés Szilágyi Dórával, az Év fürdőszobai moodboardja 2023 pályázat közönségdíjas lakberendezőjével

„Olyan típusú ember vagyok, aki bármit képes megszervezni” – interjú Zselló Katica lakberendező, enteriőrtervezővel, az Év fürdőszobai moodboardja 2023 pályázat díjazottjával

Hogyan ültetheted be a japandi stílust az otthonodba? Útmutató a minimalista esztétikához

Az elegáns fekete – Szaniterek, csaptelepek és fürdőszobai kiegészítők feketében

Konyhatervezés előtt állsz? Ezt a cikket feltétlen olvasd el!

Luxus-e a lakberendezés?