Hirdetés

Belvárosi kis lakás luxus kivitelben

A kisebb alapterületű lakások tervezésénél az alaprajzi elrendezésre és a tárolásra kerül a legnagyobb hangsúly. Az itt bemutatott látványtervek koncepcióját Csikós Mihály – a Csikós Terv tulajdonosa és főépítésze – készítette, amelyhez az anyag és színvilágot Vermes Dóra enteriőrtervező álmodta meg.

A megrendelő két ugyanolyan alapterületű lakást vásárolt befektetési célból. Kérése az volt, hogy azonos tervek alapján elkészülhessen a két lakás, melyeknél a fő szempont volt a “wow” hatás mellett, főként strapabíró anyagok használata a tervezésnél. Kiadásra szánt ingatlanok esetében ritka, hogy a budget megengedi, de ebben az esetben az ügyfél szerette volna, ha minőségi, időtálló anyagokból készül az ingatlan.

A dobogóra helyezett ágy a térszervezés fő trükkje volt
A dobogóra helyezett ágy a térszervezés fő trükkje volt

A kis lakás térszervezésének fő trükkje a dobogón megemelt ágy, mely elé bekerült a kanapé, így lehetővé téve, hogy az ágyból és a kanapéról is lehessen tévét nézni.

Változatok a fő falra – geometrikus tapétával és 3D-s szürkes falpanellel
Változatok a fő falra – geometrikus tapétával és 3D-s szürkes falpanellel

A lakásba való érkezéskor ez a látvány fogad. A fő falra, melyre az étkezőasztal és a tévé került, két verzió készült. Egy 3D-s, szürke falpanelekből álló és egy, a másik falon már felhasznált kék, geometrikus tapétás falszakasz. Mindkét esetben fózolt tölgyfurnérból készült fapanelek veszik körül a tévét és az étkezőt, melybe bútorspotok kerültek elhelyezésre, ezzel gondoskodva a hangulatvilágításról. A falpaneles opció esetében egy függőlámpa adja a helyi világítást az étkezőasztal fölött, a másik esetben pedig egy polcra épített spotlámpa gondoskodik az asztallap megvilágításáról.

Fózolt tölgyfurnér falpanel az étkező és a tévé körül
Fózolt tölgyfurnér falpanel az étkező és a tévé körül

A lebegő asztallap nemcsak légiességet ad a helyenként art deco jellegű, modern stílusú térnek, hanem praktikus is a kis tereknél.

Visszafogott föld színek teszik barátságossá a lakást
Visszafogott föld színek teszik barátságossá a lakást

A megrendelő színvilágra vonatkozó kívánsága szerint a visszafogott, földszínek dominálnak a lakásban. Ezeket a bézses, törtfehéres, barnás színeket egy vidám, ugyanakkor elegáns, kék színekből álló tapéta egészíti ki. Ez a szín az ágyon és a kanapén található párnákon is visszaköszön.

A világos és a sötétített tölgyfa hatású lapok természetességet visznek a látványba. A konyhasarok mellett egy ruhásszekrény helyezkedik el, melynek tükrös szekrénye tágítja a térérzetet. A ruhásszekrénybe igény esetén mosógép kerülhet, jelen esetben a megrendelő elképzelése a mosoda használat, hiszen rövidtávú tartózkodásra szeretné kiadni az ingatlant. Az ágy mögött és fölött az ágykeret szatén anyagából készült panelek láthatók, melyek körül ledfény gondoskodik a szoba általános megvilágításáról. Ezt kiegészítve, az álmennyezetbe süllyesztett rész látható a kanapé felett, melybe szintén általános világítást szolgáló led került, valamint az ágy két oldalán látható tapéta köszön itt vissza.

Modern fürdőszoba travertine utánzatú csempével
Modern fürdőszoba travertine utánzatú csempével

A letisztult, modern jelleg a fürdőszobában is megjelenik. Itt a travertin utánzatú csempe használata volt az ügyfél kérése, mely a sötétített tölgy jellegű bútorok kontrasztja mellett szépen érvényesül.

Végül a megrendelő a 3D-s falpanellel ellátott változat mellett döntött
Végül a megrendelő a 3D-s falpanellel ellátott változat mellett döntött

A két verzió közül, a 3D fali panelekkel ellátott lett a megrendelő kedvence. Az anyagok bemutatása a látványtervek elkészülése után fontos feladat, hiszen a burkolatok összehangolása rendkívül fontos szerepet játszik a tervezési folyamatban.

Fontosak a stílushoz illő kiegészítők
Fontosak a stílushoz illő kiegészítők

A lakás alaprajzi nézetein látható, hogy különleges adottságokal rendelkezik, hiszen nem csupán merőleges falakból áll. A szög csökkentését a bútorok formájával és beépítési mélységével segítettük elő. A berendezési terv mellett az álmennyezeti terv és a világítási terv is rendkívül fontos szerepet játszanak a tervezésnél és a kivitelezésnél. A kérdéses részeknél metszetrajz és / vagy csomóponti rajz is készül, hogy a kivitelező minél több információ birtokában tudja elkészíteni a munkát. A lakások jövő év elején készülnek el, nemsokára jelentkezünk az építkezés és a végeredmény képeivel!

A különleges adottságokat az alaprajz is megmutatja
A különleges adottságokat az alaprajz is megmutatja

A képeken Gódor Bálint látványtervező látványtervei és Vermes Dóra műszaki rajzai láthatók.

 | 
Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Hetek

Elérkezett a tetőcsere ideje?

Az Elevenház Panzió Projekt

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Kölcsönhatásban: amikor a fekete és a bronz festés dominál

Megéri az árát? Mit kell tudnunk a minőségi lakberendezési termékekről?

Izgalmas részletek egy étterem belső átalakításakor – Mihálydeák Krisztina lakberendező munkája

2021 színei: napsárga és nyugtató szürke. Inspiráló párosítás, melytől otthonunk is frissebbnek hat

Okosotthon 46 négyzetméteren

“A maximumot kihozni a tervezésből, csak az ügyféllel együtt lehet” – beszélgetés Zámbó Tímea építészmérnök, belsőépítésszel, az Év fürdőszobája pályázat díjazottjával

Fürdőszoba Kiállítás | 2020 | Mezítláb a Párisi udvarban - KROKI stúdió

Fürdőszoba Kiállítás | 2020 | Pataktól a jakuzziig – Beszélgetés Ács Erzsébettel és Kiszely Beátával

Irányt mutatni a bőség zavarában: álomfürdőszoba győztes kivitelben - Interjú Az év fürdőszobája 2020 pályázat első helyezett tervezőpárosával

Így gazdálkodunk okosan – Mi az, amit mi feltétlenül beszerzünk a HOMEINFO Heteken?

A közönség által legjobbnak ítélt építészeti megoldásokat keresi az Év Homlokzata 2021 pályázat

Prémium masculin penthouse lakás – Home of vision

Év háza: lássuk mi tetszik a közönségnek 2021-ben!

18 gyermekintézmény és 1 műemlék: a pályázók kétharmada nyert az idei Várépítőn

Vásárlási listák
További vásárlási listák