Hirdetés

A kényelmes, minőségi kanapé titka. A kiválasztás szempontjai

A kanapé otthonunk egyik meghatározó bútora. Mérete, formája, a huzat anyaga, színe befolyásolják az enteriőr látványát, az pedig, hogy a kanapé kényelmes és strapabíró legyen alapvető elvárás.

Az egyik legtöbb használatnak kitett bútorunk a kanapé. Hosszú évekig ülünk, heverészünk rajta, gyakran egyszerre többen is. Szolgálhat vendégágyként, a kihúzható típusok pedig akár családi fekhelyként is. Röviden szólva: igazi alapdarab, nélküle a nappali sem tölti be funkcióját. Mielőtt a régit újra cseréljük, megvásároljuk a nagybetűs “Kanapét”, néhány fontos szempontot vegyünk figyelembe. Legjobb ha olyan helyen vásárolunk, ahol van bemutatóterem. Megfoghatjuk, megtapasztalhatjuk a minőséget, ráülhetünk kanapékra élőben láthatjuk a szövetek minőségét és színét.

A Monte Grappa Mobilinél modern és klasszikus megjelenésű darabokat egyaránt találunk, valamint a méret- és a formaválaszték is rendkívül széles. Akár egy garzonról, akár egy többszintes családi házról van szó, a megfelelő méretű darab itt lesz.

Kiválasztás előtt gondoljuk végig, hogy a helyiségbe milyen típus illene legjobban. Ez lehet sarokkanapé, U-alakú, ággyá alakítható, vagy többféle elemből variálható darab. Ha nincs konkrét elképzelésünk, gyakran az üzlet kínálatát látva támad egy-egy jó ötletünk. Találunk olyan kanapékat is, melyek ágygépesek: nyitott állapotban olyanok, mint egy franciaágy. A 13-14 cm vastag antiallergén matracnak köszönhetően (mely lehet memória réteggel ellátott is), akár mindennapi alvásra is alkalmasak. Így rögtön egy másik bútordarabot is kiválthatunk, ez pedig a kis lakásban élőknek nagyon jó hír.

Monte Grappa Mobili kanapé

Kérhetünk extrákat is kanapénkhoz. A RELAX funkció valóságos ajándék egy fárasztó nap végén: kitolható üléssel, állítható fejtámlával, manuálisan vagy motorosan állítható háttámlával és lábtartóval.

Egy-egy kinézett modell esetén többféle variációra is nyílik lehetőség. Erről mindig győződjünk meg! A Monte Grappa Mobili által forgalmazott modelleknél az alap 3-2-1 változatokon belül rendelhető több méretben két-, illetve háromszemélyes kanapé is, de az egyes elemekből tetszés szerint állíthatjuk össze a számunkra ideális méretet.

Ugyancsak fontos, hogy kanapénkat személyre szabhassuk, azaz a kinézett darab esetén dönthessünk, hogy jobbos vagy balos legyen a sarokkanapé, legyen-e hozzá fekvő rész és az melyik oldalra essen, kiválaszthassuk a huzat anyagát, színét. A minimum 500 féle színből álló választék bíztató, ilyen mennyiségnél biztosan találunk megfelelőt, ahogy az anyagválasztás sem okozhat problémát a különféle szövet, az aqua clean-szövet, eco, vagy valódi bőr választéknak köszönhetően.

Monte Grappa Mobili kanapé

Ami pedig egyedivé teszi az Olasz Monte Grappa kanapékat, az a rendkívüli kényelem, a minőségi anyagok, melyek garantálják a tartósságot. A szövetek magas kopásállóságúak, különlegességük, hogy alkatrészenként lehúzható és tisztítható szövettel készülnek. A szövet garnitúra utólag is rendelhető, így ha idővel megunnánk, könnyen lecserélhetjük. Az ülőfelületek és a háttámlák minőségi, nem deformálódó matraccal ellátottak. Az olasz formavilág pedig magáért beszél: örökzöld darabokat viszünk a nappalinkba.

Monte Grappa Mobili kanapé

3 fontos tanács kanapé vásárlás előtt

  • A méretet és a stílust illetően legyen konkrét elképzelésünk, jó ha van már kedvenc típusunk.
  • Ha nehezen igazodunk el a kínálatban, mindenképpen keressük fel a bemutatótermet és bátran kérdezzünk.
  • A kiválasztásra szánjunk 1-2 órát! Ennyi idő alatt átbeszélhetjük az igényeinket, megnézhetjük az összes lehetőséget színben, méretben, és formában.
Kapcsolódó cikkek

Bútorok házi kedvenceinknek

A macskatartók tudják, hogy kedvenceiknek nincsenek extra igényeik: koszt, kvártély és szeretet elég a boldogságukhoz. A zavartalan együttéléshez azonban ajánlott a kisállat életterét is úgy kialakítani, hogy az harmonikusan illeszkedjen otthonunkba.

Családi fészek

Amikor a családtagok a hétköznapokat külön töltik, nagy az öröm az esti, hétvégi együttléteknél. Végre összebújhatnak a családi fészekben, ami játszó- és pihenőhelynek sem utolsó.

Bútorok a jövőből

Az okostelefonok korában nem kell csodálkozni a „hi-tech” bútorokon sem. Íme két igazán „okos” darab. A ledes fotel és a multifunkciós hullám kanapé sok kamasz álmát testesíti meg.

Párna párna hátán - Designer kanapé

A koppenhágai designer Kibisi és a dán Versus cég közös munkájából született ez a szorosan egymáshoz rögzített párnákból álló kanapé. Az egymásra halmozott párnák, úgy helyezkednek el, mint téglák a falban.

Kislakások bútorai

Azt gondolhatnánk, hogy egy kisebb lakásba éppolyan bútorokat kell venni, mint egy nagyba, csak kevesebbet. Jobb, ha tudjuk: ez tévedés. Ne csak légiesebb darabokat keressünk, hanem olyanokat, amelyeket többféleképpen is használhatunk.

Ötletek kanapévásárláshoz

Még mielőtt nagy fába vágnánk a fejszét, és hirtelen felindulásból megveszünk egy csinos, ám tökéletesen használhatatlan darabot, mérjük fel az otthoni terepet. Tanácsaink segíthetnek a döntésben.

Lazítson stílusos környezetben! A MobilaDalin modern kanapéi minden teret elegánssá varázsolnak!

Lehet egy kanapé egyszerre stílusos és kényelmes? A MobilaDalin modern kanapéi a lazítás magasabb dimenzióit jelentik.

Chesterfield modern csavarral - ezek a MobilaDalin kanapék elegánsabbá varázsolják otthonát!

Gondolkozott már azon, hogy szeretne egy Chesterfield-stílusú ülőgarnitúrát, de nem talált olyan egyedi megoldást, amely kielégítette volna minden igényét? Akkor ismerkedjen meg a Galla kanapékkal és ülőbútorokkal – szerintünk éppen ezt kereste!

Egyszerre játékos és klasszikus - ezek a MobilaDalin kanapék minden lakásban jól mutatnak!

Megbízhatóan játékos? Nonkonformista klasszikus? Egymásnak ellentmondó, értelmetlen szókapcsolatoknak tűnhetnek, egészen addig amíg nem látta ezeket a kanapékat!