Hirdetés

Modern konyhák, beépített konyhagépek – 2018 konyhái

Egy új konyha létrehozásánál, vagy felújításánál nem csak a falakon, burkolatokon, járólapokon szeretnénk megjeleníteni és híven követni a legújabb trendeket, hanem a beépítésre kerülő, nélkülözhetetlen konyhai gépeknél is.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

Ilyenkor nem csak a trendi színek, anyagok jelennek meg látványosan, hanem a legújabb, szemmel nem mindig látható technikai, működési újdonságok is. Általánosságban azonban elmondható a készülékek esetében is a sötétebb színek dominanciája.

Sötét színek a konyhában

Konyhagépek

Fekete acél

A legfeltűnőbb design trend a konyhagép piacon ma a fekete, rozsdamentes acél. A fekete nemesacél a hagyományos rozsdamentes acél sok előnyével rendelkezik, például ujjlenyomatmentes és karcálló. Sokoldalúan illeszthetőek különféle stílusokhoz, különféle fal- és bútorfront felületekhez. Így akár hagyományos, vagy modern megjelenésű az új konyha, a fekete rozsdamentes acél abba kiválóan illeszkedik.

Sötét színek a konyhában

Több konyhagép gyártó is gyorsan dolgozott, hogy kövesse ezt a trendet, így hamar megjelentek a fekete rozsdamentes acél csúcskategóriás készülékek, a hűtőgépek, mosogatógépek, sütők, és még mások.

Fogantyú nélküll

Elsősorban a minimál kialakítású enteriőrbe illeszkednek, ahol fontos a letisztult elegancia, az egyenes és szögletes vonalvezetés. Az új beépíthető készülékek egyes szerkezeti elemeinek kiemelkedése nem zavarja az összképet, egyedi látványt kölcsönözve az otthonunknak. Adott készülékcsalád fogantyú nélkül kerül a piacra, síkban illeszkedik a bútorfrontokhoz, így sajátos módon értelmezi a készülékek teljes integrációja fogalmát.

A ragyogó fehér és obszidián fekete színek mellett az új grafitszürke változatok is elérhetők, a minimalizmus és az exkluzivitás izgalmas kombinációját létrehozva. Természetesen ez is a felső kategóriában, hiszen a fogantyú nélküli gépeken a beépített speciális nyitó-csukó szerkezetek gondoskodnak az akadálymentes használatról. A kezelőfelületbe integrált érzékelőgomb érintésével motorikusan kinyílik, illetve csukódik az ajtó finoman, lassan és a végállásban lefékez.

Fogantyú nélküli konyhabútor

Jellemzők még a teljes felületű üvegfrontok és az integrált készülékkijelzők, melyek a kifejezetten a prémium konyhai készülékek széles körű választékában találhatók. Idetartoznak még a sütők, kombi gőzpárolók, illetve a mikrohullámú funkcióval kombinált sütők is. A választék kiegészül még kávéautomatákkal, főzőlapokkal, edény- és ételmelegítő fiókokkal, bortárolókkal, különféle hűtő-fagyasztó készülékekkel és mosogatógépekkel. Mind fogantyú nélküli, így a teljes berendezés összhangban van.

A kínálatban szerepelnek még különböző szagelszívók is, melyek kikapcsolt állapotban teljesen észrevétlenek maradnak a bútorfrontok mögött.

Intelligens készülékek

Hazánkban is egyre népszerűbbek és terjednek az okosotthonok kialakítására szolgáló technológiai újdonságok, ezen belül is kiemelt szerepet kap a lakás szíve, a konyha. Ma már nem sci-fi fantazmagória, hogy mondjuk a hűtőszekrényünk bevásárol helyettünk. A gyártók fejlesztéseinek köszönhetően a nagyközönség számára is elérhetőek az okos (smart) technológiával készült háztartási gépek.

Megjelentek az egymással kommunikáló érintővezérelt sütő, főzőlap és elszívó, továbbá a Bluethooth technológiával kapcsolódó eszközök. Hab a tortán az önmagától főző készülékek, amihez csak az alapanyagokat kell beadagolni.

Még véletlenül sem maszatolódhat be a vezérlő szuperérzékeny üvegfelülete, mivel elég, ha csak ujjunkat pár centiméterre közelítjük a beállításokhoz anélkül, hogy hozzáérnénk.

Az indukciós technológia terjedése

Az indukciós főzőlapok terjedése olyan tendencia, amely egyre népszerűbb az egész világon, az árak pedig kezdenek egyre inkább csökkenni, ésszerűsödni. Már a mesterszakácsok is egyre többen esküsznek az indukciós főzőlapok használatára, az új fejlesztések lehetővé teszik a pontosabb hőmérsékletszabályozást és a gyorsabb főzést.

Indukciós főzőlap

Aktiválás hanggal

Az intelligens készülékek ezentúl hallgatnak a parancsainkra. Nem kell, hogy letegyük a kést, vagy a főzőkanalat, bekapcsolhatjuk a sütőnket és előmelegíthetjük akár hangvezérléssel is.

A legtöbb nagy gyártónál már elérhetők ezek a fejlesztések, természetesen a legfelső kategóriában. Mi több, ezek a funkciók internetes vagy bluetooth kapcsolaton keresztül elérhetők mobiltelefonon, vagy tableten keresztül is. Ellenőrizhetjük, beállíthatjuk a sütőt, mosogatógép vagy mosógép aktuális ciklusát, és megváltoztathatjuk a hűtőszekrény hőmérsékletét.

Nagy gyártók, nagy újítások

Napjaink hűtőgépei már nem csupán a hűtésre szorítkoznak, hanem sokkal inkább a család mindennapi életének részesei kívánnak lenni. Szempont, hogy a fogyasztók tökéletesen átlássák a készülékben tárolt élelmiszereket, könnyedén és gyorsan hozzáférhessenek a leghátsó rekeszekhez is. Megjelentek a könnyű nyitást segítő, ránézésre észrevehetetlen, az ajtó aljába rejtett fogantyúk. A LED hangulatvilágítással a sötétben is könnyen megtalálhatjuk az ajtót.

Egy másik gyártó amerikai típusú side-by-side hűtőszekrényét úgy tervezték, hogy a család különböző igényeinek megfelelően osztották fel, Főzés, Családi, Gyermek rekeszre. Így az élelmiszerek jól elkülöníthetők.

Bár nem kifejezetten konyhai téma, de mivel gyakran helyezik a konyhába is a mosógépet, itt megjegyezzük az egyik gyártó fejlesztését a mosógépnél a dupla mosási lehetőséggel, azaz a fő mosógép alá épített minimosógép koncepcióját és az üvegajtóra integrált érintőképernyős kezelőfelületet.

Mosogatógépek

A mosogatás talán a legkevésbé kívánatos konyhai munka, ezért fontos annak korszerű kiváltása. A trendi konyhák elengedhetetlen kelléke a mosogatógép, aminek használatával időt, erőfeszítést és energiát takaríthatunk meg, miközben pénztárcánkat is kíméljük. Jelentős belső újítás ugyan nem született, de a külsőben és az okos rendszerekhez való kapcsolódás lehetősége már itt is megtalálható.

Ez is érdekelhet

Tisztíts úgy, mint egy profi!

Magasabb flexibilitás és vízlepergető hatás FX 66 Platinum Flexfugázóval!

Innovatív, öblítőperem nélküli WC-kerámiák a Geberittől

„Segítség, beázik az új tetőm!”

Terrán Tetőkalkulátor - Ingyenes és azonnali kalkuláció tetőépítéshez

Medence kompromisszumok nélkül

Családi ház építését tervezi? Segítünk kalkulálni!

Riasztórendszer kivitelezőt találni könnyű, ha tudjuk, hol keressük

A mai görgős zuhanykabinok csak hírből ismerik a '90-es évekbeli elődeiket

A télikert nélkülözhetetlen eleme a megfelelően tervezett árnyékoló

Hőszivattyúk minden igényre: intelligens és rugalmasan tervezhető rendszerek

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

2021 színei: napsárga és nyugtató szürke. Inspiráló párosítás, melytől otthonunk is frissebbnek hat

Modern és ergonómikus konyhabútorok – a tervezés során felmerülő kérdések egy tervező szemével

Belvárosi kislakás átalakítása – Merész ötletek keltek életre

Konyha a szabadban – ahogy te szeretnéd

Tartós és esztétikus gránit mosogatók a FERRO-tól - 15 év garanciával!

Lakásátalakítás csúcsrajáratva: hogyan lehet egy nagyból öt kicsit kihozni?

Stílusos színek a megújult Ceresit CE 40 fugázók között

Wallplex falburkoló konyhapanel – Látványos és praktikus megoldás

Fürdőszoba & konyha: teljeskörű megoldások a Grohe-tól

3 szempont bútorválasztáshoz – a szakértő tanácsaival

Teljeskörű lakásfelújítás lépésről lépésre

Konyhatervezés A-tól Z-ig

Vásárlási listák
További vásárlási listák