Modern konyhák, beépített konyhagépek – 2018 konyhái

Egy új konyha létrehozásánál, vagy felújításánál nem csak a falakon, burkolatokon, járólapokon szeretnénk megjeleníteni és híven követni a legújabb trendeket, hanem a beépítésre kerülő, nélkülözhetetlen konyhai gépeknél is.

Ilyenkor nem csak a trendi színek, anyagok jelennek meg látványosan, hanem a legújabb, szemmel nem mindig látható technikai, működési újdonságok is. Általánosságban azonban elmondható a készülékek esetében is a sötétebb színek dominanciája.

Sötét színek a konyhában

Konyhagépek

Fekete acél

A legfeltűnőbb design trend a konyhagép piacon ma a fekete, rozsdamentes acél. A fekete nemesacél a hagyományos rozsdamentes acél sok előnyével rendelkezik, például ujjlenyomatmentes és karcálló. Sokoldalúan illeszthetőek különféle stílusokhoz, különféle fal- és bútorfront felületekhez. Így akár hagyományos, vagy modern megjelenésű az új konyha, a fekete rozsdamentes acél abba kiválóan illeszkedik.

Sötét színek a konyhában

Több konyhagép gyártó is gyorsan dolgozott, hogy kövesse ezt a trendet, így hamar megjelentek a fekete rozsdamentes acél csúcskategóriás készülékek, a hűtőgépek, mosogatógépek, sütők, és még mások.

Fogantyú nélküll

Elsősorban a minimál kialakítású enteriőrbe illeszkednek, ahol fontos a letisztult elegancia, az egyenes és szögletes vonalvezetés. Az új beépíthető készülékek egyes szerkezeti elemeinek kiemelkedése nem zavarja az összképet, egyedi látványt kölcsönözve az otthonunknak. Adott készülékcsalád fogantyú nélkül kerül a piacra, síkban illeszkedik a bútorfrontokhoz, így sajátos módon értelmezi a készülékek teljes integrációja fogalmát.

A ragyogó fehér és obszidián fekete színek mellett az új grafitszürke változatok is elérhetők, a minimalizmus és az exkluzivitás izgalmas kombinációját létrehozva. Természetesen ez is a felső kategóriában, hiszen a fogantyú nélküli gépeken a beépített speciális nyitó-csukó szerkezetek gondoskodnak az akadálymentes használatról. A kezelőfelületbe integrált érzékelőgomb érintésével motorikusan kinyílik, illetve csukódik az ajtó finoman, lassan és a végállásban lefékez.

Fogantyú nélküli konyhabútor

Jellemzők még a teljes felületű üvegfrontok és az integrált készülékkijelzők, melyek a kifejezetten a prémium konyhai készülékek széles körű választékában találhatók. Idetartoznak még a sütők, kombi gőzpárolók, illetve a mikrohullámú funkcióval kombinált sütők is. A választék kiegészül még kávéautomatákkal, főzőlapokkal, edény- és ételmelegítő fiókokkal, bortárolókkal, különféle hűtő-fagyasztó készülékekkel és mosogatógépekkel. Mind fogantyú nélküli, így a teljes berendezés összhangban van.

A kínálatban szerepelnek még különböző szagelszívók is, melyek kikapcsolt állapotban teljesen észrevétlenek maradnak a bútorfrontok mögött.

Intelligens készülékek

Hazánkban is egyre népszerűbbek és terjednek az okosotthonok kialakítására szolgáló technológiai újdonságok, ezen belül is kiemelt szerepet kap a lakás szíve, a konyha. Ma már nem sci-fi fantazmagória, hogy mondjuk a hűtőszekrényünk bevásárol helyettünk. A gyártók fejlesztéseinek köszönhetően a nagyközönség számára is elérhetőek az okos (smart) technológiával készült háztartási gépek.

Megjelentek az egymással kommunikáló érintővezérelt sütő, főzőlap és elszívó, továbbá a Bluethooth technológiával kapcsolódó eszközök. Hab a tortán az önmagától főző készülékek, amihez csak az alapanyagokat kell beadagolni.

Még véletlenül sem maszatolódhat be a vezérlő szuperérzékeny üvegfelülete, mivel elég, ha csak ujjunkat pár centiméterre közelítjük a beállításokhoz anélkül, hogy hozzáérnénk.

Az indukciós technológia terjedése

Az indukciós főzőlapok terjedése olyan tendencia, amely egyre népszerűbb az egész világon, az árak pedig kezdenek egyre inkább csökkenni, ésszerűsödni. Már a mesterszakácsok is egyre többen esküsznek az indukciós főzőlapok használatára, az új fejlesztések lehetővé teszik a pontosabb hőmérsékletszabályozást és a gyorsabb főzést.

Indukciós főzőlap

Aktiválás hanggal

Az intelligens készülékek ezentúl hallgatnak a parancsainkra. Nem kell, hogy letegyük a kést, vagy a főzőkanalat, bekapcsolhatjuk a sütőnket és előmelegíthetjük akár hangvezérléssel is.

A legtöbb nagy gyártónál már elérhetők ezek a fejlesztések, természetesen a legfelső kategóriában. Mi több, ezek a funkciók internetes vagy bluetooth kapcsolaton keresztül elérhetők mobiltelefonon, vagy tableten keresztül is. Ellenőrizhetjük, beállíthatjuk a sütőt, mosogatógép vagy mosógép aktuális ciklusát, és megváltoztathatjuk a hűtőszekrény hőmérsékletét.

Nagy gyártók, nagy újítások

Napjaink hűtőgépei már nem csupán a hűtésre szorítkoznak, hanem sokkal inkább a család mindennapi életének részesei kívánnak lenni. Szempont, hogy a fogyasztók tökéletesen átlássák a készülékben tárolt élelmiszereket, könnyedén és gyorsan hozzáférhessenek a leghátsó rekeszekhez is. Megjelentek a könnyű nyitást segítő, ránézésre észrevehetetlen, az ajtó aljába rejtett fogantyúk. A LED hangulatvilágítással a sötétben is könnyen megtalálhatjuk az ajtót.

Egy másik gyártó amerikai típusú side-by-side hűtőszekrényét úgy tervezték, hogy a család különböző igényeinek megfelelően osztották fel, Főzés, Családi, Gyermek rekeszre. Így az élelmiszerek jól elkülöníthetők.

Bár nem kifejezetten konyhai téma, de mivel gyakran helyezik a konyhába is a mosógépet, itt megjegyezzük az egyik gyártó fejlesztését a mosógépnél a dupla mosási lehetőséggel, azaz a fő mosógép alá épített minimosógép koncepcióját és az üvegajtóra integrált érintőképernyős kezelőfelületet.

Mosogatógépek

A mosogatás talán a legkevésbé kívánatos konyhai munka, ezért fontos annak korszerű kiváltása. A trendi konyhák elengedhetetlen kelléke a mosogatógép, aminek használatával időt, erőfeszítést és energiát takaríthatunk meg, miközben pénztárcánkat is kíméljük. Jelentős belső újítás ugyan nem született, de a külsőben és az okos rendszerekhez való kapcsolódás lehetősége már itt is megtalálható.

 | 
Kapcsolódó cikkek

Tetőfelújítás vagy új tetőszerkezet? Így kérjen ajánlatot!

Az Elevenház Panzió Projekt

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Miért válasszunk beépíthető háztartási gépeket? 7+1 figyelemre méltó készülék

Belsőépítészeti tervezés és teljeskörű kivitelezés az Attraktív Design Stúdió csapatával

Kétszázezer forinttól a csillagos égig. Milyen felújítás fér bele kicsi, nagyobb és korlátlan büdzsébe?

2021 színei: napsárga és nyugtató szürke. Inspiráló párosítás, melytől otthonunk is frissebbnek hat

Modern és ergonómikus konyhabútorok – a tervezés során felmerülő kérdések egy tervező szemével

Belvárosi kislakás átalakítása – Merész ötletek keltek életre

Konyha a szabadban – ahogy te szeretnéd

Tartós és esztétikus gránit mosogatók a FERRO-tól - 15 év garanciával!

Lakásátalakítás csúcsrajáratva: hogyan lehet egy nagyból öt kicsit kihozni?

Stílusos színek a megújult Ceresit CE 40 fugázók között

Minden, amit az az indukciós főzőlapokról tudni érdemes – Működés, használat, beszerelés

REHAU FLIPDOOR, a tárolás művészete

Nappali, konyha, fürdőszoba – Vásárlási listával mutatjuk, mit szerezhetünk be jelentős kedvezménnyel a Homeinfo Heteken

A RAUVOLET redőnymegoldások egyesítik a designt és a funkciót

Így gazdálkodunk okosan – Mi az, amit mi feltétlenül beszerzünk a HOMEINFO Heteken?

Vásárlási listák
További vásárlási listák