Hirdetés

Mutatós és egyedi faldekorok

A falak dekorálásának legegyszerűbb módja, ha képekkel varázsolunk különleges látványt az enteriőrbe. A kérdések sora azonban csak ezután következik: milyen méretű, színvilágú képet válasszunk, mit ábrázoljon és illik-e egyáltalán az adott térbe?

Ha abban már biztosak vagyunk, hogy a faliképek semmiképpen sem hiányozhatnak a lakásból, akkor érdemes felkeresni egy olyan webáruházat, melynek a választékában akár órákig böngészhetünk. Fontos, hogy ne sajnáljuk az időt a válogatásra, tanulmányozzuk a méreteket, a színeket és a motívumokat, hiszen ezek nagymértékben meghatározzák majd otthonunk megjelenését.

Wallme falikép

A wallme.hu oldalán keresgélve több ezer saját gyártású faliképet találunk. Sokan ragaszkodnak a klasszikus művekhez, nem véletlenül. Egy modern, akár minimalista stílusú lakást is különlegessé tesz egy absztrakt festmény vásznon történő megjelenítése, de aki valóban egyedit szeretne, az megpróbálkozhat egy Leonardo művel táblakép formájában. A megjelenítés formáját magunk választhatjuk, miután megtaláltuk kedvenc művünket, legyen az festmény, fotó, grafika, de lehet akár a saját művünk is. Az alkotás megjelenhet vászonkép vagy többrészes vászonkép, poszter, plexikép, fa táblakép, keretezett kép vagy tapéta formájában. Itt valóban ügyelnünk kell arra, hogy melyik típus illik leginkább a helyiségbe.

Ha a motívumokat, színvilágot illetően nehéz a döntés, gondoljuk végig, hogy mit szeretnénk látni a képen: csendéletet, figurákat vagy például egy város képét egy kultikus fotón, esetleg egy nonfiguratív, absztrakt áll közel az ízlésünkhöz.

Wallme falikép

Az enteriőr méretéhez igazítsuk a falikép méretét, de valójában nincsenek kőbe vésett szabályok. Egy kisméretű szobába is bátran választhatunk például egy barokk festményt poszter formájában. Újra népszerűek a városokat, tájakat ábrázoló poszterek is. Jól mutatnak a kisméretű, keretezett képek egyetlen falszakaszra csoportosítva. Ebben az esetben ügyeljünk a kompozíciók harmóniájára. Játszhatunk a kontrasztokkal is: a világos, pasztell színű falakhoz társíthatunk színben erősen elütő festményt, grafikát, vagy akár a keret színe, stílusa és képezhet kontrasztot.

Wallme falikép

Szinte végtelen lehetőségünk nyílik a “játékra”, ha ilyen jellegű dekorációban gondolkodunk. Attól pedig egyáltalán nem kell tartanunk, hogy a látvány unalmas lesz, hiszen ezeket a képeket, posztereket könnyedén cserélhetjük, mindig az adott enteriőr “arcához” igazíthatjuk.

wallme logó

www.wallme.hu

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Elérkezett a tetőcsere ideje?

Honnan tudjuk, hogy a tetőnk cserére szorul, vagy hogy elérkezett a tetőfelújítás ideje? A következőkben elmondjuk, mik lehetnek azok az intő jelek, amik már rövid távon szakemberért kiáltanak.

Csak a képzelet szab határt: inspiráló zuhanyvariációk a Radaway-től

A Méta szakembereivel a cég által forgalmazott Radaway zuhanykabinokról, azon belül is a 2020-as újdonságokról beszélgettünk.

Karácsonyi dekoráció kül- és beltérre

Koszorúk, csillámló díszek, fényfüzérek és girlandok, no meg az elmaradhatatlan fenyőfa. Ezek nélkül elképzelni sem tudjuk a karácsonyt.

Elegáns és vagány beton tárgyak

A beton töretlen népszerűségét mi sem mutatja jobban, minthogy egyre nő a magyar alkotók száma ezen a piacon. Egy tehetséges hölgy kreativitásának köszönhetően ismét gazdagodott a beton kiegészítők tárháza.

Különleges beton használati tárgyak

A beton használata már régen túlnőtt az építőiparban ismert módokon. Ma már ez az erőteljes, masszív anyag nem csupán az alap. Egyéni lakberendezési tárgyak köntösében kelt új életre.

Fából, szeretettel

Különleges, száz százalékban kézi munkával készülő lakberendezési tárgyak és kedves kiegészítők. Ezekkel büszkélkedhet egy tehetséges és elkötelezett magyar pár, aki azért hívta létre vállalkozását, hogy jó minőségű alapanyagokból készítsen egyedi, modern használati tárgyakat, fából.

Édes kis ölelke-párnák

A cukiság fogalma új szintre emelkedett az ölelke-párnák alkotójának köszönhetően. A rendkívül sokféle típusban létező párnák, aranyos figuráikkal, igazán babáknak és kisgyermekeknek való termékek.

Festett párna, egyszeri és megismételhetetlen

Ki ne szeretne olyan díszpárnát otthonra, amely egyedi, akár személyre szabott? Olyat, ami tökéletesen illeszkedik a berendezési tárgyaihoz és a lakás hangulatához, stílusához.

Otthon őszi hangulatban

Évszak váltáskor érdemes újrahangolni otthonunkat az adott évszak színei, jellemző formái segítségével. Íme, néhány tipp a hangulat teremtéshez.