Így vásárolj bútort a neten

Lassan már alig akad olyan szolgáltatás és árucikk, amihez ne tudnánk az interneten keresztül hozzájutni. Miért lennének kivételek ez alól a bútorok és a lakáskiegészítők?


Aki vásárolt már interneten, nyilván tisztában van a folyamat pontos menetével és akár a vásárlás buktatóival is. Hiszen, amit a monitoron látunk – még ha pontos leírást is kapunk a holmiról – nagyon különbözhet a valóságtól. Nincs ez másképp a lakberendezési tárgyaknál sem, sőt! Éppen ezért ebben az esetben nem árt különösen odafigyelni a részletekre.

Hogyan választunk?

Minden – az adott oldalon található – leírást olvassunk el a kinézett termékről. Fontos információ a méret és az anyag. Ha nehezen tudjuk elképzelni, hogy mekkora lehet egy 80 x 120 x 40 cm-es polc, akkor vegyük elő a mérőszalagot és a fal mentén mérjük be a magasságát, hosszát, majd a mélységéhez is húzzuk ki a szalagot. Próbáljuk más, hasonló méretű bútorunkhoz viszonyítani. Ha nem világos, hogy az adatok közül melyik a magasság vagy a mélység, inkább hívjuk fel az ügyfélszolgálatot vagy az üzletet.
A legtöbb shopban ki lehet nagyítani a tárgyat, sőt, rá is lehet zoomolni, ezt a lehetőséget feltétlenül használjuk ki. Közelebbről sokkal jobban szemügyre vehetjük a kinézett holmit. Azzal azonban legyünk tisztában, hogy a színeket egyetlen monitor sem tudja élethűen visszaadni. Lehet, hogy ami a képernyőn tündöklő, telt szín, azt a valóságban halványabbnak találjuk és viszont.

iShop

Fontos információ, hogy milyen fizetési feltételeket alkalmaz az üzlet. Rendszerint átutalás vagy utólagos fizetés a megszokott, de sok helyen kártyás fizetésre is lehetőség nyílik. Mindig a számunkra leginkább kényelmes – és ami még fontosabb – legbiztonságosabb opciót válasszuk.

Lakáskiegészítők, díszek, kisebb értékű tárgyak

Kezdetnek próbáljuk a kisebb tárgyakat beszerezni, hiszen ha a kinézett holmi a valóságban mégsem nyeri el a tetszésünket viszonylag egyszerűen visszaküldhetjük. Egy vázát, kisebb falidíszt, evőeszköz tartót simán vissza tudunk csomagolni és postázhatjuk. Az oldalon azonban mindig nézzünk utána annak, hogy van-e pénz visszafizetési garancia, mennyi időnk van elállni a tárgyak megtartásától (ez általában 14 és 60 nap között változik), ilyenkor mi álljuk-e a postaköltséget. Győződjünk meg arról, hogy egyáltalán mely tárgyakra és milyen garanciát vállal az adott shop.

Azzal is számoljunk, hogy a szállítás díja benne van-e az árban. Sok üzlet bizonyos összeg felett ingyen szállít, illetve bizonyos körzeteken belül lehet ingyenes a szállítás, a raktár vagy üzlet 100 km-es körzetén túl már arányosan növekedhetnek a díjak.

Kisebb és nagyobb méretű bútorok, nagyértékű lakberendezési tárgyak

Ezek már némileg bonyolultabbnak bizonyulnak egy egyszerű fali kulcstartónál. Már egy babzsák esetében is gondot okozhat a visszaszállítás, ha kicsomagolás után mégsem tetszik, amit kaptunk. Ezt már nem tudjuk postán feladni, itt a webshoppal egyeztetve kell a szállítást intézni. Házhoz jönnek, otthon kell tartózkodnunk, hiszen még egy kisbútort sem viszünk magunkkal a munkahelyünkre. Egyes szállítók gondoskodnak ilyenkor a csomagolásról, de erről feltétlenül egyeztessünk, mert egy éjjeliszekrény becsomagolása is kényelmetlen, a nagyobb tárgyakról nem is beszélve.

iShop

Tehát, mielőtt megnyomnánk az utolsó gombot is a billentyűzeten, nagyon alaposan olvassuk el a vásárlási feltételeket és mindenféle szerződést.

Bútort vásárolni interneten tehát semmivel sem kockázatosabb, mint ruhát vagy cipőt. Ha ismerjük a kívánt méretet, ha hozzávetőleg tisztában vagyunk azzal, hogy milyen színű és anyagú tárgyat szeretnénk, akkor nem tudunk nagyot tévedni. Azonban mindenkit óva intenénk az impulzus vásárlástól, hiszen a bútorok, lakáskiegészítők nem olcsó holmik. Ha utólag kiderül, hogy ezek feleslegesek vagy mégsem olyanok, mint ahogy elsőre tűntek, egy sor kényelmetlenségnek nézünk elébe, a kidobott pénz fölött érzett bosszúságról nem is beszélve.

iShop

Igényes, egyedi tervezésű lakberendezési tárgyakért, kisbútorokért és dekorációért feltétlenül látogass el az Inspirációtárra, ahol napról napra frissülő kínálattal várjuk a profi és amatőr lakberendezőket, felújítókat, építkezőket, frissen beköltözőket.

 | 
Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Hetek

Bízza szakértő kezekre a tetőfelújítást!

Átszellőztetett homlokzati hőszigetelés ISOTEC Falpanelekkel

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Kölcsönhatásban: amikor a fekete és a bronz festés dominál

Megéri az árát? Mit kell tudnunk a minőségi lakberendezési termékekről?

Izgalmas részletek egy étterem belső átalakításakor – Mihálydeák Krisztina lakberendező munkája

Mitől lesz egy bútor valóban minőségi? Teszteltük a Lamello termékeit

Az eklektikus, a bohém, a japandi és a többiek – Lakberendezési trend prognózis 2020-ra

Pfiffer Bútor – Örök érték

Tömörfa bútorok – Amikor a magas szintű kiszolgálás, a minőségi alapanyag és a professzionális gyártás az érték

Lazítson stílusos környezetben! A MobilaDalin modern kanapéi minden teret elegánssá varázsolnak!

Chesterfield modern csavarral - ezek a MobilaDalin kanapék elegánsabbá varázsolják otthonát!

Nappali, konyha, fürdőszoba – Vásárlási listával mutatjuk, mit szerezhetünk be jelentős kedvezménnyel a Homeinfo Heteken

A RAUVOLET redőnymegoldások egyesítik a designt és a funkciót

Így gazdálkodunk okosan – Mi az, amit mi feltétlenül beszerzünk a HOMEINFO Heteken?

Még több hely a fürdőszobában – tárolás okosan. Helytakarékos megoldások a Geberittől

REHAU RAUVISIO noir: a szépség érintése

Vásárlási listák
További vásárlási listák