Így vásárolj bútort a neten

Lassan már alig akad olyan szolgáltatás és árucikk, amihez ne tudnánk az interneten keresztül hozzájutni. Miért lennének kivételek ez alól a bútorok és a lakáskiegészítők?


Aki vásárolt már interneten, nyilván tisztában van a folyamat pontos menetével és akár a vásárlás buktatóival is. Hiszen, amit a monitoron látunk – még ha pontos leírást is kapunk a holmiról – nagyon különbözhet a valóságtól. Nincs ez másképp a lakberendezési tárgyaknál sem, sőt! Éppen ezért ebben az esetben nem árt különösen odafigyelni a részletekre.

Hogyan választunk?

Minden – az adott oldalon található – leírást olvassunk el a kinézett termékről. Fontos információ a méret és az anyag. Ha nehezen tudjuk elképzelni, hogy mekkora lehet egy 80 x 120 x 40 cm-es polc, akkor vegyük elő a mérőszalagot és a fal mentén mérjük be a magasságát, hosszát, majd a mélységéhez is húzzuk ki a szalagot. Próbáljuk más, hasonló méretű bútorunkhoz viszonyítani. Ha nem világos, hogy az adatok közül melyik a magasság vagy a mélység, inkább hívjuk fel az ügyfélszolgálatot vagy az üzletet.
A legtöbb shopban ki lehet nagyítani a tárgyat, sőt, rá is lehet zoomolni, ezt a lehetőséget feltétlenül használjuk ki. Közelebbről sokkal jobban szemügyre vehetjük a kinézett holmit. Azzal azonban legyünk tisztában, hogy a színeket egyetlen monitor sem tudja élethűen visszaadni. Lehet, hogy ami a képernyőn tündöklő, telt szín, azt a valóságban halványabbnak találjuk és viszont.

iShop

Fontos információ, hogy milyen fizetési feltételeket alkalmaz az üzlet. Rendszerint átutalás vagy utólagos fizetés a megszokott, de sok helyen kártyás fizetésre is lehetőség nyílik. Mindig a számunkra leginkább kényelmes – és ami még fontosabb – legbiztonságosabb opciót válasszuk.

Lakáskiegészítők, díszek, kisebb értékű tárgyak

Kezdetnek próbáljuk a kisebb tárgyakat beszerezni, hiszen ha a kinézett holmi a valóságban mégsem nyeri el a tetszésünket viszonylag egyszerűen visszaküldhetjük. Egy vázát, kisebb falidíszt, evőeszköz tartót simán vissza tudunk csomagolni és postázhatjuk. Az oldalon azonban mindig nézzünk utána annak, hogy van-e pénz visszafizetési garancia, mennyi időnk van elállni a tárgyak megtartásától (ez általában 14 és 60 nap között változik), ilyenkor mi álljuk-e a postaköltséget. Győződjünk meg arról, hogy egyáltalán mely tárgyakra és milyen garanciát vállal az adott shop.

Azzal is számoljunk, hogy a szállítás díja benne van-e az árban. Sok üzlet bizonyos összeg felett ingyen szállít, illetve bizonyos körzeteken belül lehet ingyenes a szállítás, a raktár vagy üzlet 100 km-es körzetén túl már arányosan növekedhetnek a díjak.

Kisebb és nagyobb méretű bútorok, nagyértékű lakberendezési tárgyak

Ezek már némileg bonyolultabbnak bizonyulnak egy egyszerű fali kulcstartónál. Már egy babzsák esetében is gondot okozhat a visszaszállítás, ha kicsomagolás után mégsem tetszik, amit kaptunk. Ezt már nem tudjuk postán feladni, itt a webshoppal egyeztetve kell a szállítást intézni. Házhoz jönnek, otthon kell tartózkodnunk, hiszen még egy kisbútort sem viszünk magunkkal a munkahelyünkre. Egyes szállítók gondoskodnak ilyenkor a csomagolásról, de erről feltétlenül egyeztessünk, mert egy éjjeliszekrény becsomagolása is kényelmetlen, a nagyobb tárgyakról nem is beszélve.

iShop

Tehát, mielőtt megnyomnánk az utolsó gombot is a billentyűzeten, nagyon alaposan olvassuk el a vásárlási feltételeket és mindenféle szerződést.

Bútort vásárolni interneten tehát semmivel sem kockázatosabb, mint ruhát vagy cipőt. Ha ismerjük a kívánt méretet, ha hozzávetőleg tisztában vagyunk azzal, hogy milyen színű és anyagú tárgyat szeretnénk, akkor nem tudunk nagyot tévedni. Azonban mindenkit óva intenénk az impulzus vásárlástól, hiszen a bútorok, lakáskiegészítők nem olcsó holmik. Ha utólag kiderül, hogy ezek feleslegesek vagy mégsem olyanok, mint ahogy elsőre tűntek, egy sor kényelmetlenségnek nézünk elébe, a kidobott pénz fölött érzett bosszúságról nem is beszélve.

iShop

Igényes, egyedi tervezésű lakberendezési tárgyakért, kisbútorokért és dekorációért feltétlenül látogass el az Inspirációtárra, ahol napról napra frissülő kínálattal várjuk a profi és amatőr lakberendezőket, felújítókat, építkezőket, frissen beköltözőket.

Kapcsolódó cikkek

Tetőfelújítás vagy új tetőszerkezet? Így kérjen ajánlatot!

Elérkezett a tetőfelújítás ideje? Építkezik? Vagy még csak a tervezés folyamatánál jár? Otthona éke és védelmezője minden esetben a tető, ezért olyan fontos, hogy mind esztétikailag, mind funkciójában és ár-érték arányában is azt nyújtsa, amit várunk tőle. Az elhatározást követően azonban a legelső lépés az ajánlatkérés.

Lépjen bele bátran! Itt az alacsony fürdőkád!

Sokak számára, akik egészségi állapotuk vagy életkoruk miatt nehezebben mozognak, a fürdőkádba lépés valóságos kihívásnak tűnhet. Az M-Acryl új Eco modell belépőmagassága rendkívül alacsony, így azok is bátran használhatják, akik tartanak a hagyományos magas és mély kádaktól.

Mitől lesz egy bútor valóban minőségi? Teszteltük a Lamello termékeit

Egy érdekes kísérlet során részleteiben vizsgáltunk meg néhány bútort és így mutatjuk meg, melyek a jó minőség leginkább árulkodó jelei. Ez után garantáltan másképp nézünk a kiszemelt bútorokra.

Az eklektikus, a bohém, a japandi és a többiek – Lakberendezési trend prognózis 2020-ra

Itt az ideje túllépnünk a tiszta stílusokon, hozzászoknunk a szokatlan, ám nagyon is kellemesnek nevezhető megoldásokhoz és üdvözölni néhány rég elfeledett motívumot. Mi az év Pantone színe és melyek a legnépszerűbb tónusok mellette? Mutatjuk, hogy mi vár ránk 2020-ban a lakberendezésben.

Pfiffer Bútor – Örök érték

A tömör fa bútorok manapság ugyanazt az értéket képviselik mint évtizedekkel ezelőtt. Minőségben azonban magasan többet nyújtanak, mint más, nem tömör fából készülő társaik.

Tömörfa bútorok – Amikor a magas szintű kiszolgálás, a minőségi alapanyag és a professzionális gyártás az érték

A tömörfa bútorok minden szempontból az értékállóságot, időtlenséget, esztétikumot képviselik a bútorok között. Pfiffer János, a Pfiffer Bútor Mór Kft. tulajdonos ügyvezetője több évtizedes tapasztalatait megosztva avat be a gyártás és a kiválasztás rejtelmeibe és olyan információkkal gazdagít bennünket, melyekre laikusként nem is gondolnánk.

Lazítson stílusos környezetben! A MobilaDalin modern kanapéi minden teret elegánssá varázsolnak!

Lehet egy kanapé egyszerre stílusos és kényelmes? A MobilaDalin modern kanapéi a lazítás magasabb dimenzióit jelentik.

Chesterfield modern csavarral - ezek a MobilaDalin kanapék elegánsabbá varázsolják otthonát!

Gondolkozott már azon, hogy szeretne egy Chesterfield-stílusú ülőgarnitúrát, de nem talált olyan egyedi megoldást, amely kielégítette volna minden igényét? Akkor ismerkedjen meg a Galla kanapékkal és ülőbútorokkal – szerintünk éppen ezt kereste!

Egyszerre játékos és klasszikus - ezek a MobilaDalin kanapék minden lakásban jól mutatnak!

Megbízhatóan játékos? Nonkonformista klasszikus? Egymásnak ellentmondó, értelmetlen szókapcsolatoknak tűnhetnek, egészen addig amíg nem látta ezeket a kanapékat!