Így vásárolj bútort a neten

Lassan már alig akad olyan szolgáltatás és árucikk, amihez ne tudnánk az interneten keresztül hozzájutni. Miért lennének kivételek ez alól a bútorok és a lakáskiegészítők?


Aki vásárolt már interneten, nyilván tisztában van a folyamat pontos menetével és akár a vásárlás buktatóival is. Hiszen, amit a monitoron látunk – még ha pontos leírást is kapunk a holmiról – nagyon különbözhet a valóságtól. Nincs ez másképp a lakberendezési tárgyaknál sem, sőt! Éppen ezért ebben az esetben nem árt különösen odafigyelni a részletekre.

Hogyan választunk?

Minden – az adott oldalon található – leírást olvassunk el a kinézett termékről. Fontos információ a méret és az anyag. Ha nehezen tudjuk elképzelni, hogy mekkora lehet egy 80 x 120 x 40 cm-es polc, akkor vegyük elő a mérőszalagot és a fal mentén mérjük be a magasságát, hosszát, majd a mélységéhez is húzzuk ki a szalagot. Próbáljuk más, hasonló méretű bútorunkhoz viszonyítani. Ha nem világos, hogy az adatok közül melyik a magasság vagy a mélység, inkább hívjuk fel az ügyfélszolgálatot vagy az üzletet.
A legtöbb shopban ki lehet nagyítani a tárgyat, sőt, rá is lehet zoomolni, ezt a lehetőséget feltétlenül használjuk ki. Közelebbről sokkal jobban szemügyre vehetjük a kinézett holmit. Azzal azonban legyünk tisztában, hogy a színeket egyetlen monitor sem tudja élethűen visszaadni. Lehet, hogy ami a képernyőn tündöklő, telt szín, azt a valóságban halványabbnak találjuk és viszont.

iShop

Fontos információ, hogy milyen fizetési feltételeket alkalmaz az üzlet. Rendszerint átutalás vagy utólagos fizetés a megszokott, de sok helyen kártyás fizetésre is lehetőség nyílik. Mindig a számunkra leginkább kényelmes – és ami még fontosabb – legbiztonságosabb opciót válasszuk.

Lakáskiegészítők, díszek, kisebb értékű tárgyak

Kezdetnek próbáljuk a kisebb tárgyakat beszerezni, hiszen ha a kinézett holmi a valóságban mégsem nyeri el a tetszésünket viszonylag egyszerűen visszaküldhetjük. Egy vázát, kisebb falidíszt, evőeszköz tartót simán vissza tudunk csomagolni és postázhatjuk. Az oldalon azonban mindig nézzünk utána annak, hogy van-e pénz visszafizetési garancia, mennyi időnk van elállni a tárgyak megtartásától (ez általában 14 és 60 nap között változik), ilyenkor mi álljuk-e a postaköltséget. Győződjünk meg arról, hogy egyáltalán mely tárgyakra és milyen garanciát vállal az adott shop.

Azzal is számoljunk, hogy a szállítás díja benne van-e az árban. Sok üzlet bizonyos összeg felett ingyen szállít, illetve bizonyos körzeteken belül lehet ingyenes a szállítás, a raktár vagy üzlet 100 km-es körzetén túl már arányosan növekedhetnek a díjak.

Kisebb és nagyobb méretű bútorok, nagyértékű lakberendezési tárgyak

Ezek már némileg bonyolultabbnak bizonyulnak egy egyszerű fali kulcstartónál. Már egy babzsák esetében is gondot okozhat a visszaszállítás, ha kicsomagolás után mégsem tetszik, amit kaptunk. Ezt már nem tudjuk postán feladni, itt a webshoppal egyeztetve kell a szállítást intézni. Házhoz jönnek, otthon kell tartózkodnunk, hiszen még egy kisbútort sem viszünk magunkkal a munkahelyünkre. Egyes szállítók gondoskodnak ilyenkor a csomagolásról, de erről feltétlenül egyeztessünk, mert egy éjjeliszekrény becsomagolása is kényelmetlen, a nagyobb tárgyakról nem is beszélve.

iShop

Tehát, mielőtt megnyomnánk az utolsó gombot is a billentyűzeten, nagyon alaposan olvassuk el a vásárlási feltételeket és mindenféle szerződést.

Bútort vásárolni interneten tehát semmivel sem kockázatosabb, mint ruhát vagy cipőt. Ha ismerjük a kívánt méretet, ha hozzávetőleg tisztában vagyunk azzal, hogy milyen színű és anyagú tárgyat szeretnénk, akkor nem tudunk nagyot tévedni. Azonban mindenkit óva intenénk az impulzus vásárlástól, hiszen a bútorok, lakáskiegészítők nem olcsó holmik. Ha utólag kiderül, hogy ezek feleslegesek vagy mégsem olyanok, mint ahogy elsőre tűntek, egy sor kényelmetlenségnek nézünk elébe, a kidobott pénz fölött érzett bosszúságról nem is beszélve.

iShop

Igényes, egyedi tervezésű lakberendezési tárgyakért, kisbútorokért és dekorációért feltétlenül látogass el az Inspirációtárra, ahol napról napra frissülő kínálattal várjuk a profi és amatőr lakberendezőket, felújítókat, építkezőket, frissen beköltözőket.

Személyi kölcsön
Kapcsolódó cikkek

Régi szék új ruhában – felújítás saját kezűleg

Nem minden megrogyott, kopott bútornak kell a lomtalanítás áldozatául esnie. Ügyes kezűek hangyányi kreativitással hamar új köntösbe öltöztethetik a mellőzött bútordarabot.

Meyou, avagy lakhely házi kedvencünknek

Végre megérkezett egy hiánypótló darab a design iránt elkötelezett macskatulajdonosoknak, és ezúttal a funkcionalitást iránti vágyat sem kell feladni. A francia tervezőpáros, Aude Sanchez és Guillaume Gadenne megalkotta a Meyou nevű macskaház kollekciót.

Fehérre hangolt otthon

Minden év utolsó hónapjában a nagy festékgyártók nyilvánosságra hozták, melyik szín lesz a következő esztendő trendje. Míg a Pantone két árnyalatot is választott, a Rózsakvarcot és a Derűs Kéket, másik négy vállalat a tört fehér mellett tette le a voksát.

A bent kényelme a szabadban

Itt a tavasz és közel a nyár, tehát egyre több időt tölthetünk a szabadban. Miért ne tennénk mindezt ugyanolyan kényelemben, mintha a nappalinkban relaxálnánk? Bátran hangoljuk erkélyünket, teraszunkat egy szép, komfortos kültéri szobává.

Nyaralóban is otthonosan

Egy jól megtervezett hétvégi ház sok örömet és valódi kikapcsolódásra alkalmas időt jelent tulajdonosainak.Sajnos sok nyaraló válik a retró bútorok raktárává, mert amit otthon megununk vagy nem fér el, azt kivisszük a nyaralóba. Pedig lehet ezt másképp is.

Bútorátalakítás ötletesen, antikolás technikával

Az úgynevezett antikoló technika segítségével bútorainkat hangulatos, patinás megjelenésűvé varázsolhatjuk. Átalakítás lépésről lépésre.

Személyre szabott fürdőszobák – Hogyan válasszunk fürdőszoba bútort?

Otthonunk minden helyiségében törekednünk kell az összehangra, így a fürdőszobánk esetében is fontos, hogy megfelelő minőségű és stílusú bútorokkal rendezzük be.

Magas minőség, professzionális tervezés – Bútorok egyedi igényekre

Egy enteriőr kialakításakor számos kényelmetlenségbe ütközhetünk, de az egyik legnagyobb probléma a bútor és a tér méreteinek összeegyeztetésekor adódhat. Hol rövidebb 10-20 cm-rel a konyhabútor és kitöltetlen rések, zugok maradnak, hol néhány centivel szélesebb az amúgy álomszép franciaágy és le kell mondanunk róla.

Kaméleon módjára változó bútorok

A régi bútorok átalakításával azok stílusa is megváltozik. Az újraformált darabokat azok értékelik igazán, akik a lakberendezés terén is bátran kilépnek komfortzónájukból.

Önnek ajánljuk
Álmennyezet tudástár