Hírlevél feliratkozás

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed!

Köszönjük a feliratkozást!

Építkezel? Felújítasz? A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Így színezünk jövőre. Falszín trendek és felületek 2016-ban

Jól megválasztott színekkel és különleges felületekkel szinte bármelyik enteriőr vagy egy-egy kiválasztott tárgy kedvünk szerint alakítható. Lehet otthonos, harmonikus, vagy extrém, egyedi. Választásunkra azonban biztosan hatással lesznek a legújabb szín trendek.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

A DIY, vagyis a „Csináld magad!” mozgalmak egyre szélesedő tábora napjainkban könnyen elérhető és megvalósítható eredményt kaphat a Poli-Farbe festékek segítségével, aminek köszönhetően valódi stílusváltás jellemezheti otthonunkat. A jövő trendteremtése a festékgyár részéről a termékek kombinálhatóságában rejlik. A falfestékek, a dekorációs - például a metáleffekt - festékek és a zománcok változatossága is becsempészhető otthonunkba.

Viszlát sárgák, hello zöldek és barnák!

A pasztellszínek között egyre inkább előtérbe kerülnek a föld színek, a barnás és zöldes árnyalatok. A legkedveltebb színeket a természet ihleti, ilyenek a bodza halvány pasztellje, a gyékény visszafogott, alig-alig barnája, a sás élénk zöldje, illetve a fűfélék és friss fák natúr tónusai. Évek óta megfigyelhető, hogy a narancsos és sárga, mediterrán hangulatot idéző falszínek helyett, a nyugodtabb, elegánsabb barna színek váltak közkedvelté, így marad ez a jövő évben is. A Poli-Farbe megújult színskáláján is számtalan új barnás árnyalattal találkozhatunk.

Zöld színű fal

Barna színű fal

Keverve jó

Új trend figyelhető meg a színek használatában, mégpedig a többszínűség térnyerése. A kombinációkkal geometrikus alakzatokat hozhatunk létre, amelyek megtörik és elválasztják, mozgalmassá teszik a teret, merőben új hangulatokat teremtve ily módon
Ezáltal nemcsak az egymással kapcsolatba lépő színek, hanem a létrejött formák is hatással lesznek a környezetükre. E falfestői konstruktivizmus meghálálja magát, a játékos térszerkezet derűs hatást kelt, ugyanakkor egy jól átgondolt forma és színvilág igazán stílusteremtő lehet. Ne féljünk hát egy-egy falszakaszt csíkosra vagy rombuszmintásra festeni. Használjuk egy azon színcsalád hasonló tónusait, mellyek harmonikus hatást érünk el. Aki bátor, alkalmazhatja a komplementer színeket vagy akár egy merészebb színkombinációt, mely egyedi, friss megjelenéssel ruházzal fel az enteriőrt.

Több színű fal

Több színű fal

Elő a szürkével!

A barnák mellett kétség kívül egyre keresettebbek a félreismerten unalmasnak gondolt szürke szín árnyalatai is. Pedig a szürke is sokszínű! Felhasználásával a legkevésbé sem unalmas, rossz értelemben vett egyhangúságot kapunk otthonunk falain. A szürke ugyan a minimál stílus jellemzője, de megfelelő színekkel kombinálva gyerekszobában is alkalmazható, nem beszélve a legénylakások hangulatának fokozásáról, más színekkel történő ellenpontozásáról.

A szürke szín hatása érdekes: szakértők szerint a szürke színt választók kerülik a feltűnést, mégis különlegesebbnek érzik magukat az átlagosnál. Megfelelő bútorokkal és színekkel kombinálva a megnyerően egyedi, különc életérzésnek a hatása sem marad el.

Szürke színű fal

Szines fal

Az örökzöld fehér

A fehérpártiak tábora örök, ez az a szín, ami egyszerűen nem tud kimenni a divatból. Elegancia, letisztultság, visszafogottság és végtelen kombinálhatóság jellemzi. Színek kontra fehér, örök kérdés marad, de vitathatatlan, hogy a fehér például a skandináv-, valamint a minimál stílus fő színe. A fehér ugyanakkor kooperatív játékos, képes önmagát alárendelve kiemelni és hangsúlyozni a környezetében lévő tárgyakat vagy akár falrészleteket: tehát a színeket. A legjobb alap, a leghatékonyabb kiindolópont a további színezéshez.

Fehér színű fal

Fehér színű fal

Bátraké az egyedi fal. Strukturált felületek

Fakéreghatás, márványhatás, téglahatás, betonhatás - csak néhány példa arra, amelyet a Platinum Decor festékekkel valósíthatunk meg otthonunk falain. A termékcsalád tagjai forradalmasítják a lakásszépítést, az enteriőr-kialakítások széles tárházának határtalan teret és megvalósítási lehetőséget biztosítanak. A termékcsalád különösen azoknak ajánlott, akik egyedi utakat keresnek a belsőépítészet, a lakberendezés és az otthonszépítés világában, kedvelik az innovatív megoldásokat, nyitottak az újdonságok iránt és költséghatékony vásárlással kívánják megvalósítani az elképzeléseiket. És nem utolsó sorban eléggé kísérletező kedvűek ahhoz, hogy maguk alakítsanak ki egyedi részleteket otthonukba.

Fa hatású fal

Márvány hatású fal

Struktúrált falfelület

Ha színek, akkor a kerítés vagy beltéri fémfelületek se maradjanak ki!

A dekoratív felületképzés már a kerítésen vagy a beltéri fém felületeken is megvalósítható. Az egyhangú fekete, barna, szürke hatásokat megtörhetjük a festékgyár legújabb fejlesztésének köszönhetően. A különleges fémfestékek felhasználásával egyedi megjelenést hozhatunk létre kerítéseinken. Elsőre talán meghökkentő, de miért ne adhatnánk fémfelületünknek márvány, ecsetvonás, ránc vagy szivacs mintázatot? Mindezt tanulás nélkül, néhány egyszerű mozdulatot kívánó, könnyű technikának köszönhetően. A Cellkolor Direkt fémfestékek alaptulajdonsága, az úgynevezett „kalapácshatás” megadja az elgondolt felületek alapstruktúráját, melyet tovább fokozhatunk a színek kombinálásával, egymásra kenhetőségével.

Fémfesték

Fémfesték

www. platinumdecor.hu
www. polifarbe.hu
www.platinummalfestek.hu

Népszerűek a témában

Japandi stílus: a kelet-nyugati belső terek szintézise

Hogyan ültetheted be a japandi stílust az otthonodba? Útmutató a minimalista esztétikához

Térformálás design elemekkel