Hirdetés

Mitől drága vagy olcsó egy csaptelep?

Mi kerül ezen a csaptelepen ennyibe? – képedünk el egy-egy egyszerűnek tűnő darab láttán, míg máskor remek vételnek tűnik az ugyanolyannak látszó „ikertestvér”. Pedig a különbséget gyorsan megtapasztaljuk használat közben, az élettartamról már nem is beszélve.

Lássuk be, a csaptelep kiválasztása, vásárlása mostohacipőben jár, nem tartozik kedvenc elfoglaltságaink közé, a legutolsó használati tárgy, amit beszerzünk. Arra pedig még kevésbé gondolunk, hogy bizony éppen a csap lesz az, amit nem hogy mindennap, hanem szinte folyamatosan használunk, és amely nem kevés bosszúság forrása lehet majd.

A csaptelep is lehet kényelmes

Csaptelep típusok – ismerjük meg ezeket!

Amikor kiválasztjuk a csapot, egyértelműen ismerjük a funkcióját, vagy azt, hogy hová szánjuk, hol fogjuk használni. Ennek alapján megkülönböztethetünk mosdó- vagy kád csaptelepet, zuhany csaptelepet, konyhai csaptelepet, és létezik még a legegyszerűbb hideg vizes kifolyós csap is az egyszerűbb vendég-mosdókba. Ha döntöttünk az új csaptelep helyéről, akkor jön a design és a szín, illetve a forma kiválasztása. Lehet pl. egykaros, hagyományos két csavaros, nyomógombos kivitelű, sőt érintés nélküli csaptelepet is választhatunk. Ami pedig a színeket és a felületeket illeti, a krómozottak, a fehérek vagy feketék, sőt a színesek mellett is dönthetünk, matt, illetve fényes megjelenésben.

Innovatív csaptelepek

Lehet egy csap gyors és kényelmes?

Ez jelentheti többek között a csaptelep ergonómiai kialakítását. Különösen a konyhában, de a fürdőben is egyre nagyobb jelentőséggel bír az, hogy a csapnak hosszú csöve legyen, kényelmesen alá tudjunk tenni egy hosszúkás üveget, vagy nagyobb edényeket mosogatásnál. Ha fürdőben használjuk, akkor az arc- vagy fogmosásnál kényelmesen hozzáférjünk, komfortos legyen a folyóvíz magassága és iránya.

Víztakarékos csaptelepek

Mit tudnak a néhány ezer forintos csaptelepek?

Gondoljunk bele, milyen költségekkel jár egy csaptelep gyártása: a gépsorok energiát fogyasztanak, az alapanyagot be kell szerezni, a készárut kiszállítják, a munkabérekről nem is beszélve. Tegyük a szívünkre a kezünket, tényleg kijön ez a sok költség 2000 Ft-ból úgy, hogy minőségi csapot viszünk haza?

Mindennapos kellemetlenségek a csapteleppel

Kivel ne fordult volna elő, amikor a csapot megnyitva túlzottan forróra, vagy éppen hűvösre sikerült beállítani a vízhőmérsékletet, és alig lehetett megtalálni az ideális hőfokot? Ilyenkor percekig is próbálkozhatunk, miközben sietnénk vagy lazítanánk, aztán megkapjuk a vízszámlát a feleslegesen elfolyt köbméterekről. De hát ilyenek az olcsóbb csaptelepek…

Termosztátos csaptelep

Drága a csaptelep? Megmagyarázzuk miért

A szép design is érhet nagyon sokat, de sokkal inkább az imént felsorolt problémák kiküszöbölésétől lesz drágább a csaptelep. Jó hír, hogy egyre népszerűbbek és elterjednek a termosztátos csaptelepek.
A termosztát elve a következő: állandó hőmérsékleten tartja az előre beállított (programozott) vízhőmérsékletet. Így amikor többször el kell zárnunk a csapot, majd újra kinyitnunk (pl. hajmosásnál samponozás közben), akkor azonnal a megfelelő, előre beállított hőmérsékletű víz folyik.

Kényelem a fürdőszobában

Egy szabályozó fej és egy kerámiabetét szabályozza a kifolyó víz mennyiségét, a hőmérséklet egyazon szinten tartásáról pedig a hőmérsékletzár gondoskodik. Ha ezt nyomva tartjuk, akkor a fej elfordításával ismét beállíthatjuk hidegebbre vagy melegebbre a csapból folyó víz hőmérsékletét. Sőt, olyan „okos” típusok is léteznek, amellyel akár az egész család kedvenc vízhőmérséklete külön-külön elmenthető, majd egyetlen mozdulattal „visszahívható”. Ezáltal jóval gyorsabb lesz a reggeli készülődés és felesleges víz sem kerül a lefolyóba.

Konyhai csaptelep

Csaptelep innovációk

A Grohe jóvoltából olyan csaptelepek is léteznek ma már, amelyekkel azonnal szűrt hideg, akár szánsavas víz is nyerhető. Ez a nyári melegben kifejezetten üdítő, és ami a legfontosabb, környezetszennyező műanyagpalackok vásárlását teszi feleslegessé. Hosszú távon bizony minden szempontból megtérül a plusz költség.

Vízmelegítős csaptelep

Ha inkább a teák vagy a forró levesek, főtt tészták szerelmesi vagyunk, akkor létezik azonnal forró vizet adó konyhai csaptelep, vagy érintés nélküli is, amellyel szintén jelentős időt és energiát spórolhatunk meg.
Válasszuk bármelyiket, ne csak a költségeket mérlegeljük, hanem leginkább életvitelünkhöz és mindennapi szokásainkhoz mérten döntsünk. Hosszú távon jó befektetés a gondosan megválasztott csaptelep, amellyel nemcsak pénzt, hanem időt és felesleges bosszúságot is megspórolhatunk!

A legújabb csaptelepek

Üdvözli Önt:

A V-S Fürdőszoba Csapata

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Takarékosság, minőség, dizájn – innovatív, pénztárcakímélő megoldások a fürdőszobában

Ha egy termék adott funkciót hatékonyabban, kevesebb energia felhasználásával, ráadásul jobb minőségben lát el, akkor nem sok érv szól amellett, hogy ne azt válasszuk. A Novaservis Metalia ECO+ termékcsaládja éppen ilyen. A cseh gyártó legújabb csaptelepei és zuhanyszettjei takarékos, egyben élményt is nyújtó fürdőszobai megoldásokat kínálnak, köszönhetően a beépített, szabályozható levegőztető perlátornak és a részletekben rejlő innovatív újításoknak.

Csak a képzelet szab határt: inspiráló zuhanyvariációk a Radaway-től

A Méta szakembereivel a cég által forgalmazott Radaway zuhanykabinokról, azon belül is a 2020-as újdonságokról beszélgettünk.

Zuhanytálca extrákkal: esztétikus, strapabíró, biztonságos és…

A Geberit legújabb zuhanytálca családja, a Geberit Sestra, tökéletesen illeszkedik a svájci gyártó prémium minőséget képviselő fürdőszobakínálatába. A Geberit Sestra ásványi anyagból készült zuhanytálca nemcsak elegáns megjelenésű, strapabíró és kiemelkedően csúszásmentes, de speciálisan kialakított szifonjának köszönhetően tökéletes megoldás alacsony padlószerkezetű fürdőszoba felújításánál is.

Ahány kád, annyi lehetőség – újdonságok az M-Acryltól

Ahány ház, annyi szokás – foglalja össze a közmondás azt az általános megállapítást, hogy ahány ember, annyiféle életérzés, gondolkodásmód, illetve ezekből fakadó igények létezhetnek. Ahány kád, annyi lehetőség – fűzhetjük tovább a nyitógondolatot, hiszen ma már a fürdőszobai jelenlétünk messze túlmutat a tisztálkodáson, ez a helyiség fokozatosan vált egyre inkább az otthoni pihenés színterévé. Ennek hangsúlyos eleme a fürdőkád, amelyekből eddig is széles kínálatot biztosított, 2020 azonban további újdonságokkal szélesítette a termékpalettát.

Fürdőszoba és design, azaz mitől lesz igazán különleges a fürdőszoba?

A fürdőszoba, méretétől függetlenül, tipikusan az a helyiség, ahol a funkcionalitás szempontjai fokozottan előtérbe kerülnek. Ahhoz azonban, hogy ez tökéletesen működjön, érdemes figyelmet fordítani a minőségi berendezési elemek és szaniterek kiválasztására.

“A maximumot kihozni a tervezésből, csak az ügyféllel együtt lehet” – beszélgetés Zámbó Tímea építészmérnök, belsőépítésszel, az Év fürdőszobája pályázat díjazottjával

Természetközeliség, a külső és belső terek határainak feszegetése, a hagyományos funkciók továbbgondolása, mindez kreatív formavilággal, igényes és harmonikus megjelenéssel. Ha röviden akarnánk összefoglalni, ez jellemezné legjobban Zámbó Tímea munkáit, aki formabontó megoldásokat is szívesen alkalmaz terveiben.

Funkcionalitás és design a fürdőszobában

Használat szempontjából otthonunk egyik legnyilvánvalóbb helyisége a fürdőszoba. Rendeltetése egyértelmű, tehát az is világos mindenki számára, hogy melyek a legszükségesebb és kevésbé elvárt berendezési elemei. Ezen a ponton azonban érdemes meghaladni a száraz tárgyszerűséget, hiszen azt is joggal szeretnénk, hogy ez a helyiség esztétikus, – mi több – kellemes és korszerű legyen, tükrözze ízlésünket. A design tehát megkerülhetetlen, ha a legtöbbet szeretnénk kihozni a legkisebb helyiségből.

Fürdőszoba Kiállítás | 2020 | Grohe innovációk

Mit hoz a jövő csaptelep fronton? Kovács Kevin, a Grohe projektmenedzsere mutatja be a cég innovációit.

Irányt mutatni a bőség zavarában: álomfürdőszoba győztes kivitelben - Interjú Az év fürdőszobája 2020 pályázat első helyezett tervezőpárosával

52 látványterv közül választotta ki a szakmai zsűri Az év fürdőszobája 2020 pályázat legjobbjait. A Homeinfo és a Lakberendezők Országos Szövetsége által kiírt megmérettetésen Pongó Kriszta és Magyar Tibor végzett az első helyen.