Hírlevél feliratkozás

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed!

Köszönjük a feliratkozást!

Építkezel? Felújítasz? A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Mitől drága vagy olcsó egy csaptelep?

Mi kerül ezen a csaptelepen ennyibe? – képedünk el egy-egy egyszerűnek tűnő darab láttán, míg máskor remek vételnek tűnik az ugyanolyannak látszó „ikertestvér”. Pedig a különbséget gyorsan megtapasztaljuk használat közben, az élettartamról már nem is beszélve.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

Lássuk be, a csaptelep kiválasztása, vásárlása mostohacipőben jár, nem tartozik kedvenc elfoglaltságaink közé, a legutolsó használati tárgy, amit beszerzünk. Arra pedig még kevésbé gondolunk, hogy bizony éppen a csap lesz az, amit nem hogy mindennap, hanem szinte folyamatosan használunk, és amely nem kevés bosszúság forrása lehet majd.

A csaptelep is lehet kényelmes

Csaptelep típusok – ismerjük meg ezeket!

Amikor kiválasztjuk a csapot, egyértelműen ismerjük a funkcióját, vagy azt, hogy hová szánjuk, hol fogjuk használni. Ennek alapján megkülönböztethetünk mosdó- vagy kád csaptelepet, zuhany csaptelepet, konyhai csaptelepet, és létezik még a legegyszerűbb hideg vizes kifolyós csap is az egyszerűbb vendég-mosdókba. Ha döntöttünk az új csaptelep helyéről, akkor jön a design és a szín, illetve a forma kiválasztása. Lehet pl. egykaros, hagyományos két csavaros, nyomógombos kivitelű, sőt érintés nélküli csaptelepet is választhatunk. Ami pedig a színeket és a felületeket illeti, a krómozottak, a fehérek vagy feketék, sőt a színesek mellett is dönthetünk, matt, illetve fényes megjelenésben.

Innovatív csaptelepek

Lehet egy csap gyors és kényelmes?

Ez jelentheti többek között a csaptelep ergonómiai kialakítását. Különösen a konyhában, de a fürdőben is egyre nagyobb jelentőséggel bír az, hogy a csapnak hosszú csöve legyen, kényelmesen alá tudjunk tenni egy hosszúkás üveget, vagy nagyobb edényeket mosogatásnál. Ha fürdőben használjuk, akkor az arc- vagy fogmosásnál kényelmesen hozzáférjünk, komfortos legyen a folyóvíz magassága és iránya.

Víztakarékos csaptelepek

Mit tudnak a néhány ezer forintos csaptelepek?

Gondoljunk bele, milyen költségekkel jár egy csaptelep gyártása: a gépsorok energiát fogyasztanak, az alapanyagot be kell szerezni, a készárut kiszállítják, a munkabérekről nem is beszélve. Tegyük a szívünkre a kezünket, tényleg kijön ez a sok költség 2000 Ft-ból úgy, hogy minőségi csapot viszünk haza?

Mindennapos kellemetlenségek a csapteleppel

Kivel ne fordult volna elő, amikor a csapot megnyitva túlzottan forróra, vagy éppen hűvösre sikerült beállítani a vízhőmérsékletet, és alig lehetett megtalálni az ideális hőfokot? Ilyenkor percekig is próbálkozhatunk, miközben sietnénk vagy lazítanánk, aztán megkapjuk a vízszámlát a feleslegesen elfolyt köbméterekről. De hát ilyenek az olcsóbb csaptelepek…

Termosztátos csaptelep

Drága a csaptelep? Megmagyarázzuk miért

A szép design is érhet nagyon sokat, de sokkal inkább az imént felsorolt problémák kiküszöbölésétől lesz drágább a csaptelep. Jó hír, hogy egyre népszerűbbek és elterjednek a termosztátos csaptelepek.
A termosztát elve a következő: állandó hőmérsékleten tartja az előre beállított (programozott) vízhőmérsékletet. Így amikor többször el kell zárnunk a csapot, majd újra kinyitnunk (pl. hajmosásnál samponozás közben), akkor azonnal a megfelelő, előre beállított hőmérsékletű víz folyik.

Kényelem a fürdőszobában

Egy szabályozó fej és egy kerámiabetét szabályozza a kifolyó víz mennyiségét, a hőmérséklet egyazon szinten tartásáról pedig a hőmérsékletzár gondoskodik. Ha ezt nyomva tartjuk, akkor a fej elfordításával ismét beállíthatjuk hidegebbre vagy melegebbre a csapból folyó víz hőmérsékletét. Sőt, olyan „okos” típusok is léteznek, amellyel akár az egész család kedvenc vízhőmérséklete külön-külön elmenthető, majd egyetlen mozdulattal „visszahívható”. Ezáltal jóval gyorsabb lesz a reggeli készülődés és felesleges víz sem kerül a lefolyóba.

Konyhai csaptelep

Csaptelep innovációk

A Grohe jóvoltából olyan csaptelepek is léteznek ma már, amelyekkel azonnal szűrt hideg, akár szánsavas víz is nyerhető. Ez a nyári melegben kifejezetten üdítő, és ami a legfontosabb, környezetszennyező műanyagpalackok vásárlását teszi feleslegessé. Hosszú távon bizony minden szempontból megtérül a plusz költség.

Vízmelegítős csaptelep

Ha inkább a teák vagy a forró levesek, főtt tészták szerelmesi vagyunk, akkor létezik azonnal forró vizet adó konyhai csaptelep, vagy érintés nélküli is, amellyel szintén jelentős időt és energiát spórolhatunk meg.
Válasszuk bármelyiket, ne csak a költségeket mérlegeljük, hanem leginkább életvitelünkhöz és mindennapi szokásainkhoz mérten döntsünk. Hosszú távon jó befektetés a gondosan megválasztott csaptelep, amellyel nemcsak pénzt, hanem időt és felesleges bosszúságot is megspórolhatunk!

A legújabb csaptelepek

Üdvözli Önt:

A V-S Fürdőszoba Csapata

Népszerűek a témában

Japandi stílus: a kelet-nyugati belső terek szintézise

Újraszervezett terek és különleges részletek - 55 négyzetméteres lakás felújítása

Hogyan ültetheted be a japandi stílust az otthonodba? Útmutató a minimalista esztétikához

Ez is érdekelhet

5 lámpa típus, ami nem hiányozhat az otthonodból

Fürdőkád stílusválasztó – 3 stílus, 3 kád, 3 fürdőszoba

Szebbet, jobbat, újabbat árnyékolóból is

4K Napelemes megoldás

Ablakok otthonfelújításhoz: időtálló teljesítmény és szépség

Így lesz energetikailag korszerűbb a kockaház

Gyors, díjmentes, nagyságrendi számítás a Terrán TetőKalkulátorával!

Miért a Ksenia okosotthont érdemes választani?

Zuhanykabin lézergravírozás - üvegre visszük elképzelését

Mennyibe kerül a szellőztető rendszerem?

Burkolat síkjába építhető zuhanyfolyóka – alapdarab az épített zuhanyfülkében

Premium Pro zuhanyzócsalád: klasszikus elegancia a 21. század műszaki innovációival

Milyen anyagból készült mosdót válasszunk?

A Wellis legújabb kiválósága, a Tornado Ultracsendes WC

SOLIDSoft zuhanytálca: mintha párnán járnánk

Modern fürdőszobák díszei az öntöttmárvány térkádak

Hipnotikus! Bemutatkozik a Radaway színes zuhanykollekciója

Zuhanyzás sosem volt még ennyire stílusos: nézze meg a Radaway 2023-as újdonságait

Mira: egy kád, számtalan lehetőség (8 méret és két változat)

Bemutatkoznak a Sabina egyenes kádak - Így választhat magabiztosan jó és jó között

Fürdőszoba gyerekeknek – mire figyeljünk, hogy biztonságos és vidám legyen?

Meglátja és megszereti: szálcsiszolt matt zuhanyszínekkel bővült a Radaway kínálata

Zuhanykabin, ahogyan mi szeretnénk – gyorsan, egyedi méretben és kivitelben

LAVI, a skandináv stílus és a funkcionalitás összhangja