Hirdetés

Mitől drága vagy olcsó egy csaptelep?

Mi kerül ezen a csaptelepen ennyibe? – képedünk el egy-egy egyszerűnek tűnő darab láttán, míg máskor remek vételnek tűnik az ugyanolyannak látszó „ikertestvér”. Pedig a különbséget gyorsan megtapasztaljuk használat közben, az élettartamról már nem is beszélve.

Lássuk be, a csaptelep kiválasztása, vásárlása mostohacipőben jár, nem tartozik kedvenc elfoglaltságaink közé, a legutolsó használati tárgy, amit beszerzünk. Arra pedig még kevésbé gondolunk, hogy bizony éppen a csap lesz az, amit nem hogy mindennap, hanem szinte folyamatosan használunk, és amely nem kevés bosszúság forrása lehet majd.

A csaptelep is lehet kényelmes

Csaptelep típusok – ismerjük meg ezeket!

Amikor kiválasztjuk a csapot, egyértelműen ismerjük a funkcióját, vagy azt, hogy hová szánjuk, hol fogjuk használni. Ennek alapján megkülönböztethetünk mosdó- vagy kád csaptelepet, zuhany csaptelepet, konyhai csaptelepet, és létezik még a legegyszerűbb hideg vizes kifolyós csap is az egyszerűbb vendég-mosdókba. Ha döntöttünk az új csaptelep helyéről, akkor jön a design és a szín, illetve a forma kiválasztása. Lehet pl. egykaros, hagyományos két csavaros, nyomógombos kivitelű, sőt érintés nélküli csaptelepet is választhatunk. Ami pedig a színeket és a felületeket illeti, a krómozottak, a fehérek vagy feketék, sőt a színesek mellett is dönthetünk, matt, illetve fényes megjelenésben.

Innovatív csaptelepek

Lehet egy csap gyors és kényelmes?

Ez jelentheti többek között a csaptelep ergonómiai kialakítását. Különösen a konyhában, de a fürdőben is egyre nagyobb jelentőséggel bír az, hogy a csapnak hosszú csöve legyen, kényelmesen alá tudjunk tenni egy hosszúkás üveget, vagy nagyobb edényeket mosogatásnál. Ha fürdőben használjuk, akkor az arc- vagy fogmosásnál kényelmesen hozzáférjünk, komfortos legyen a folyóvíz magassága és iránya.

Víztakarékos csaptelepek

Mit tudnak a néhány ezer forintos csaptelepek?

Gondoljunk bele, milyen költségekkel jár egy csaptelep gyártása: a gépsorok energiát fogyasztanak, az alapanyagot be kell szerezni, a készárut kiszállítják, a munkabérekről nem is beszélve. Tegyük a szívünkre a kezünket, tényleg kijön ez a sok költség 2000 Ft-ból úgy, hogy minőségi csapot viszünk haza?

Mindennapos kellemetlenségek a csapteleppel

Kivel ne fordult volna elő, amikor a csapot megnyitva túlzottan forróra, vagy éppen hűvösre sikerült beállítani a vízhőmérsékletet, és alig lehetett megtalálni az ideális hőfokot? Ilyenkor percekig is próbálkozhatunk, miközben sietnénk vagy lazítanánk, aztán megkapjuk a vízszámlát a feleslegesen elfolyt köbméterekről. De hát ilyenek az olcsóbb csaptelepek…

Termosztátos csaptelep

Drága a csaptelep? Megmagyarázzuk miért

A szép design is érhet nagyon sokat, de sokkal inkább az imént felsorolt problémák kiküszöbölésétől lesz drágább a csaptelep. Jó hír, hogy egyre népszerűbbek és elterjednek a termosztátos csaptelepek.
A termosztát elve a következő: állandó hőmérsékleten tartja az előre beállított (programozott) vízhőmérsékletet. Így amikor többször el kell zárnunk a csapot, majd újra kinyitnunk (pl. hajmosásnál samponozás közben), akkor azonnal a megfelelő, előre beállított hőmérsékletű víz folyik.

Kényelem a fürdőszobában

Egy szabályozó fej és egy kerámiabetét szabályozza a kifolyó víz mennyiségét, a hőmérséklet egyazon szinten tartásáról pedig a hőmérsékletzár gondoskodik. Ha ezt nyomva tartjuk, akkor a fej elfordításával ismét beállíthatjuk hidegebbre vagy melegebbre a csapból folyó víz hőmérsékletét. Sőt, olyan „okos” típusok is léteznek, amellyel akár az egész család kedvenc vízhőmérséklete külön-külön elmenthető, majd egyetlen mozdulattal „visszahívható”. Ezáltal jóval gyorsabb lesz a reggeli készülődés és felesleges víz sem kerül a lefolyóba.

Konyhai csaptelep

Csaptelep innovációk

A Grohe jóvoltából olyan csaptelepek is léteznek ma már, amelyekkel azonnal szűrt hideg, akár szánsavas víz is nyerhető. Ez a nyári melegben kifejezetten üdítő, és ami a legfontosabb, környezetszennyező műanyagpalackok vásárlását teszi feleslegessé. Hosszú távon bizony minden szempontból megtérül a plusz költség.

Vízmelegítős csaptelep

Ha inkább a teák vagy a forró levesek, főtt tészták szerelmesi vagyunk, akkor létezik azonnal forró vizet adó konyhai csaptelep, vagy érintés nélküli is, amellyel szintén jelentős időt és energiát spórolhatunk meg.
Válasszuk bármelyiket, ne csak a költségeket mérlegeljük, hanem leginkább életvitelünkhöz és mindennapi szokásainkhoz mérten döntsünk. Hosszú távon jó befektetés a gondosan megválasztott csaptelep, amellyel nemcsak pénzt, hanem időt és felesleges bosszúságot is megspórolhatunk!

A legújabb csaptelepek

Üdvözli Önt:

A V-S Fürdőszoba Csapata

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Bízza szakértő kezekre a tetőfelújítást!

A tető nemcsak befedi és védi otthonát, hanem ideális esetben díszíti is. De ahhoz, hogy mindezeket a funkciókat teljesíthesse, ráadásul hosszú-hosszú évtizedeken keresztül, elengedhetetlen a megfelelő kivitelezés, a minőségi alapanyag és az ezeket fedező, elegendő forrás.

A kellemeset az egészségessel – jakuzzik otthonra, élmény minden napra

Az elmúlt évtizedekben talán soha nem volt akkora jelentősége az otthon eltöltött időszak minőségének, s vele együtt az egészségmegőrzésnek, mint ebben az évben.

Otthoni wellness élmény: zuhanykabinok, zuhanypanelek és fejzuhanyok

Zuhany vagy kádfürdő? Megosztó felvetés, melyről ha most készítenénk egy gyors közvéleménykutatást, tippjeink szerint fele-fele arányban érkeznének a mellette-ellene válaszok és olyan is lenne, aki mindkettő mellett leteszi a voksát.

Fürdőszobatrendek, melyeket érdemes követni 2021-ben

Összeállításunkban öt stíusirányzat mentén igyekszünk ötleteket adni, melyekkel nem pusztán esztétikus, de egyszerre modern és otthonos is lehet fürdőhelyiségünk.

KLUDI SMART LUXURY, kulcs a kifinomult fürdőszobához

A kortárs fürdőszobai dizájn a stílusokról, trendekről és az exkluzivitásról szól, különösen akkor, ha álmaink fürdőszobáját saját egyéniségünkhöz alakítanánk. A manapság oly népszerű stílusok mindegyikéhez, mint a kortárs, purista, avantgard és modern klasszikus, a KLUDI a megfelelő termékcsaládot kínálja.

Építkezés, felújítás, lakberendezés – elrajtolt a kuponletöltés! Hamarosan indul a HOMEINFO Kedvezmény Hetek

Kevesebb, mint egy hónap múlva többet fog érni a pénze annak, aki az építkezéshez, felújításhoz, lakberendezéshez szükséges termékeket a Homeinfo Kedvezmény Hetek kuponjaival vásárolja meg. Az akció iránt már most nagy az érdeklődés, a Homeinfo meg is kérdezte olvasóit, hogy leginkább mire használnák fel a több, mint 200 kedvezményre jogosító kupont.

Tiszta kutya, rendes ház - Tippek és trükkök a háziállat otthoni megfürdetéséhez

A Geberit tippjei otthoni kutyafürdetéshez.

Mennyit spórolhatunk a Homeinfo Kedvezmény Hetek kuponjaival? Íme, egy példa arra, hogy elég sokat!

Hamarosan élhetünk a kedvezményekkel és jelentős összeget, akár 50 százalékot is megtakaríthatunk az építkezéshez, felújításhoz szükséges termékek árából. Most egy fürdőszoba felújítását véve alapul bemutatjuk, hogyan működik majd ez a gyakorlatban.

RE.SOURCE: kényelem és funkcionalitás egyben

A napi vízfogyasztást meghatározó főbb jellemzők az életkor, a nem és az aktuális tevékenység, környezeti hőmérséklet. Az EFSA, Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság majd 50 oldalas tanulmányának ajánlása felnőtt férfi: 2,5, nő: 2 liter/nap. Ha vízfogyasztásról beszélünk, azonnal jön a következő szempont, a minőség! Egyszerűen fogalmazva: vezetékes vagy palackos ásványvizet részesítsem előnyben?