Hirdetés

Mitől drága vagy olcsó egy csaptelep?

Mi kerül ezen a csaptelepen ennyibe? – képedünk el egy-egy egyszerűnek tűnő darab láttán, míg máskor remek vételnek tűnik az ugyanolyannak látszó „ikertestvér”. Pedig a különbséget gyorsan megtapasztaljuk használat közben, az élettartamról már nem is beszélve.

Lássuk be, a csaptelep kiválasztása, vásárlása mostohacipőben jár, nem tartozik kedvenc elfoglaltságaink közé, a legutolsó használati tárgy, amit beszerzünk. Arra pedig még kevésbé gondolunk, hogy bizony éppen a csap lesz az, amit nem hogy mindennap, hanem szinte folyamatosan használunk, és amely nem kevés bosszúság forrása lehet majd.

A csaptelep is lehet kényelmes

Csaptelep típusok – ismerjük meg ezeket!

Amikor kiválasztjuk a csapot, egyértelműen ismerjük a funkcióját, vagy azt, hogy hová szánjuk, hol fogjuk használni. Ennek alapján megkülönböztethetünk mosdó- vagy kád csaptelepet, zuhany csaptelepet, konyhai csaptelepet, és létezik még a legegyszerűbb hideg vizes kifolyós csap is az egyszerűbb vendég-mosdókba. Ha döntöttünk az új csaptelep helyéről, akkor jön a design és a szín, illetve a forma kiválasztása. Lehet pl. egykaros, hagyományos két csavaros, nyomógombos kivitelű, sőt érintés nélküli csaptelepet is választhatunk. Ami pedig a színeket és a felületeket illeti, a krómozottak, a fehérek vagy feketék, sőt a színesek mellett is dönthetünk, matt, illetve fényes megjelenésben.

Innovatív csaptelepek

Lehet egy csap gyors és kényelmes?

Ez jelentheti többek között a csaptelep ergonómiai kialakítását. Különösen a konyhában, de a fürdőben is egyre nagyobb jelentőséggel bír az, hogy a csapnak hosszú csöve legyen, kényelmesen alá tudjunk tenni egy hosszúkás üveget, vagy nagyobb edényeket mosogatásnál. Ha fürdőben használjuk, akkor az arc- vagy fogmosásnál kényelmesen hozzáférjünk, komfortos legyen a folyóvíz magassága és iránya.

Víztakarékos csaptelepek

Mit tudnak a néhány ezer forintos csaptelepek?

Gondoljunk bele, milyen költségekkel jár egy csaptelep gyártása: a gépsorok energiát fogyasztanak, az alapanyagot be kell szerezni, a készárut kiszállítják, a munkabérekről nem is beszélve. Tegyük a szívünkre a kezünket, tényleg kijön ez a sok költség 2000 Ft-ból úgy, hogy minőségi csapot viszünk haza?

Mindennapos kellemetlenségek a csapteleppel

Kivel ne fordult volna elő, amikor a csapot megnyitva túlzottan forróra, vagy éppen hűvösre sikerült beállítani a vízhőmérsékletet, és alig lehetett megtalálni az ideális hőfokot? Ilyenkor percekig is próbálkozhatunk, miközben sietnénk vagy lazítanánk, aztán megkapjuk a vízszámlát a feleslegesen elfolyt köbméterekről. De hát ilyenek az olcsóbb csaptelepek…

Termosztátos csaptelep

Drága a csaptelep? Megmagyarázzuk miért

A szép design is érhet nagyon sokat, de sokkal inkább az imént felsorolt problémák kiküszöbölésétől lesz drágább a csaptelep. Jó hír, hogy egyre népszerűbbek és elterjednek a termosztátos csaptelepek.
A termosztát elve a következő: állandó hőmérsékleten tartja az előre beállított (programozott) vízhőmérsékletet. Így amikor többször el kell zárnunk a csapot, majd újra kinyitnunk (pl. hajmosásnál samponozás közben), akkor azonnal a megfelelő, előre beállított hőmérsékletű víz folyik.

Kényelem a fürdőszobában

Egy szabályozó fej és egy kerámiabetét szabályozza a kifolyó víz mennyiségét, a hőmérséklet egyazon szinten tartásáról pedig a hőmérsékletzár gondoskodik. Ha ezt nyomva tartjuk, akkor a fej elfordításával ismét beállíthatjuk hidegebbre vagy melegebbre a csapból folyó víz hőmérsékletét. Sőt, olyan „okos” típusok is léteznek, amellyel akár az egész család kedvenc vízhőmérséklete külön-külön elmenthető, majd egyetlen mozdulattal „visszahívható”. Ezáltal jóval gyorsabb lesz a reggeli készülődés és felesleges víz sem kerül a lefolyóba.

Konyhai csaptelep

Csaptelep innovációk

A Grohe jóvoltából olyan csaptelepek is léteznek ma már, amelyekkel azonnal szűrt hideg, akár szánsavas víz is nyerhető. Ez a nyári melegben kifejezetten üdítő, és ami a legfontosabb, környezetszennyező műanyagpalackok vásárlását teszi feleslegessé. Hosszú távon bizony minden szempontból megtérül a plusz költség.

Vízmelegítős csaptelep

Ha inkább a teák vagy a forró levesek, főtt tészták szerelmesi vagyunk, akkor létezik azonnal forró vizet adó konyhai csaptelep, vagy érintés nélküli is, amellyel szintén jelentős időt és energiát spórolhatunk meg.
Válasszuk bármelyiket, ne csak a költségeket mérlegeljük, hanem leginkább életvitelünkhöz és mindennapi szokásainkhoz mérten döntsünk. Hosszú távon jó befektetés a gondosan megválasztott csaptelep, amellyel nemcsak pénzt, hanem időt és felesleges bosszúságot is megspórolhatunk!

A legújabb csaptelepek

Üdvözli Önt:

A V-S Fürdőszoba Csapata

 | 
Kapcsolódó cikkek

Elérkezett a tetőcsere ideje?

Átszellőztetett homlokzati hőszigetelés ISOTEC Falpanelekkel

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Prémium masculin penthouse lakás – Home of vision

Elegáns megjelenés, maximális funkcionalitás: SLIM fürdőkádak az M-Acryltól

Geberit megoldás az otthoni kikapcsolódáshoz

Lásd, érezd, és kérdezz! – Egy helyen minden, ami zuhanyzó, fürdőkád és jakuzzi

Termosztátos és Dual Control zuhanyrendszerek – Kényelem és energiatakarékosság a fürdőszobában

5 tipp ahhoz, hogy látványos és kényelmes fürdőszobánk legyen

Mitől lesz különleges a fürdőszoba? Designer termékek egyedi igényekre

Walk-in zuhanyzók a Radawaytől: maximum szabadság, változatos stílusok

Zuhanyzó máshogy: stílusos megjelenés, egészséges környezet a Radawaytől

Nappali, konyha, fürdőszoba – Vásárlási listával mutatjuk, mit szerezhetünk be jelentős kedvezménnyel a Homeinfo Heteken

Még szebbek, még jobbak: megújult zuhanykabinok a Radawaytől – Eos & Torrenta 2021

Alacsony belépő magasság, magas minőség: ECO fürdőkádak az M-Acryltól

A RAUVOLET redőnymegoldások egyesítik a designt és a funkciót

Süllyesztett csaptelep MULTI-BOX rendszerrel – könnyen szerelhető, helytakarékos és biztonságos megoldás a modern fürdőszobákba

Még több hely a fürdőszobában – tárolás okosan. Helytakarékos megoldások a Geberittől

Vásárlási listák
További vásárlási listák