Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Mi is az a lakberendezés? – I. rész

.Arra gondoltam, hogy mielőtt egy-egy konkrét problémát körbejárunk, foglaljuk össze, hogy mennyi feladat és megválaszolandó kérdés vár egy lakberendezőre és a megrendelőre, amikor közösen úgy döntenek, hogy belevágnak a lakás, a ház, a nyaraló, a terasz vagy bármilyen élettér kialakításába, átalakításába vagy feljavításába. 

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

A lakberendezés komplex munkafolyamat, mind a feladatokat, mind az azokat elvégző szakemberek összetételét tekintve. A végeredmény csak akkor tekinthető minden szempontból jónak, ha a megrendelő, a lakberendező és a kivitelező szakemberek folyamatos együttműködése és összedolgozása hozza azt létre, legjobb esetben mindenki megelégedésére.

Mi is az a lakberendezés? – I. rész

Hogyan tudunk a sorozatban épített lakásokból az adott személy és/vagy család személyes igényeinek és ízlésének megfelelő, jól használható élettereket alkotni?

Mi is az a lakberendezés? – I. rész

Erre a kérdésre ad választ a jó lakberendező. Aki nem jön zavarba az egyedi és egyéni megoldásoktól, remekül eligazodik a különböző stílusok kavalkádjában, jó rajzkészséggel és térlátással rendelkezik, de még fontosabb tulajdonsága az átlagon felüli beleérző képesség, amelynek segítségével a megrendelővel és életvitelével gondolatban azonosulva hamar rátalál a legmegfelelőbb megoldásokra.

Mi is az a lakberendezés? – I. rész

A lakberendezés tehát semmi esetre sem szólhat a lakberendező saját vágyainak, elképzeléseinek megvalósításáról, hanem csakis a megrendelő kívánságainak célszerű, praktikus és igényeihez mért megtervezését és kivitelezését jelentheti. 

Mi is az a lakberendezés? – I. rész

A megrendelő számára megfelelő lakberendező kiválasztása hasonlítható ahhoz az orvos-beteg viszonyhoz, ahol bár az eredményesség nem mérhető emberéletekben, de a bizalom kölcsönös megléte elengedhetetlen feltétele a jó végeredménynek.

Mi is az a lakberendezés? – I. rész

A folytatásban arról szólok, miként készüljünk fel az első találkozásra…

Mi is az a lakberendezés? – I. rész