Hirdetés

Hírlevél feliratkozás

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed!

Köszönjük a feliratkozást!

Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Tetőfelújítók nyilatkoztak a Lindab Tetőfelújítási Programjáról és tetőiről A vásárlók megosztották a tapasztalataikat

Az LPA-L egy éve jelent meg a hazai piacon, a vállalat pedig körkérdéssel igyekezett felmérni az eddigi tapasztalatokat. Úgy tűnik, az új technológia megjelenése a magyar vásárlók ízlésére is hatást gyakorolt.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

Az elmúlt egy évben sokat csökkent a hagyományos tetőcserép népszerűsége, s ebben a Lindab tűzihorganyzott, svédacél cserepeslemezei nagy szerepet játszottak. A kis önsúly (LPA-L 4,5 kg/m2), a nagy szilárdság, a testreszabott gyártás valamint a könnyű megmunkálhatóság teszi a Lindab-termékek alkalmazását a leggazdaságosabb és legpraktikusabb megoldássá. Az S250 minőségi osztályba tartozó Lindab acélalapanyag ellenáll a szélsőséges időjárási körülményeknek, ráadásul a speciális Lindab által kifejlesztett (ún. vízorros) illesztéseknél alkalmazott technikának köszönhetően teljes mértékben véd a beázástól is.

Az új építésű házaknál is egyre gyakrabban alkalmazzák a cserepeslemezeket. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a felújítások során legtöbbször a palatetőt váltják fel vele. Tóth Róbert, ikerház-tulajdonos, akinek olaszországi nyaralását kellett megszakítania a jégverés miatt széttört palatetők hírére, október óta már Lindab cserepeslemezt tudhat feje felett. „Esztétikus és nagyon szilárd, tartós anyag, nem hiszem, hogy ebben kárt tesz az idő!” – nyilatkozta a férfi, akinek elmondása szerint a település többi károsultja is ezt a megoldást választotta, látja az ő elkészült szép és biztonságos tetőfelújítását. Szerte az országban sokan döntöttek a palatetők lecserélése mellett, hogy elejét vegyék a hasonló kellemetlenségeknek illetve, hogy az otthonunkat hosszú távra biztonságban tudják.

lindab cserepeslemez a tetőn

Szintén fontos szempont a vásárolóknak a költséghatékonyság és az egyszerűség. A pala azbeszttartalma miatt veszélyes anyagnak számít, így elszállítása költséges. A Lindab LPA és LPA-L tetők könnyűsége lehetővé teszi, hogy elkerüljük a tető ácsolatának cseréjét. A régi felület ugyanis megtartja az új lécezetet, megágyazva a lemezeknek, sőt a pala állapotától függően akár egy vízzáró rétegként is tud funkcionálni. Ez a lehetőség is a Lindab könnyűszerkezetes technológiájának eredménye. Pénzügyi szempontból sokak számára vonzó a Tetőfelújítási Program és a Tavaszi Akció, melyek keretében jelentős kedvezménnyel lehet hozzájutni a termékekhez, és a Lindab most ehhez komoly szakmai, műszaki támogatást is ad ingyenes tetőfelméréssel, a kollégák személyesen keresik fel a tetőfelújítókat. A legtöbbek számára fontos volt, hogy a hasonló anyagokkal ellentétben a Lindab csak gondosan kezelt, jó minőségű, nagy színválasztékkal rendelkező termékeket forgalmaz. 

A Lindab cég honlapján keresztül a vásárlók részletesen tájékozódhattak a termékek tulajdonságairól, fizikai paramétereiről, s ez szintén nagyban megkönnyítette választásukat. Bogdán Tamást például külföldi tapasztalatok segítették a választásban: „Gyakran járok észak-európai országokban. Ott szinte minden második házon ilyen van. Úgy gondoltam, hogy ha az ottani időjárási viszonyokat, a vastag és súlyos hótakarót bírja, akkor nálunk is mindenképpen beválik.”

Szintén említett szempont volt a felmérés során, hogy a Lindab szakemberei, a területileg illetékes képviselők online regisztráció után ingyenes felmérést végeznek a jövendőbeli megrendelőknél. A Lindab munkatársai végül kimagasló referenciákkal rendelkező, szerződött partnereket ajánlanak a munka elvégzésére, és a makulátlanul elvégzett munka érdekében a vásárlók nagy része őket is választja végül.

készül az új tető

Természetesen nem csak személyes utánajárás eredményeként választják a vásárlók a Lindab cserepeslemezeket, hiszen elégedett tetőtulajdonosok is ajánlják rokonaiknak, ismerőseiknek személyes tapasztalataik alapján. A vállalat felmérése azt is megmutatta, hogy a vásárlók nagy örömmel fogadják a komplett tetőrendszert, legtöbbjük ugyanis a cserepeslemezek mellé is Lindab-kiegészítőket választott, például Rainline ereszcsatorna rendszert, amely jóval magasabb minőséget képvisel, mint a régi típusú horganyzott csatornák, az esztétikájáról és a tartósságáról nem is beszélve, így sok esetben a ennek cseréjére is sor került.

A Lindab közvélemény-kutatásának eredményei azt mutatják, hogy kiváló minőségű termékeiket (különös tekintettel a LPA-L fejlesztésre) a tulajdonosok problémáktól mentesen és elégedetten használják, és örömmel tekintenek megújult Lindab tetős otthonunkra.

Lindab Tetőfelújítás: felujitas.lindab.hu – Akciók, ingyenes tetőfelmérés ajánlattal és kivitelező ajánlással
Lindab Tetővonal: 23/531-312

Ez is érdekelhet

Szárazépítés vizes helyiségekben Austrotherm UNIPLATTE® építőlemezekkel

SOLIDSoft zuhanytálca: mintha párnán járnánk

Magnifico! Mágnesen alapuló technológia a tolóajtók szolgálatában

Hörmann garázskapu és bejárati ajtó konfigurátor

Így lehet energetikailag hatékony a tető

Gyors, díjmentes, nagyságrendi számítás a Terrán TetőKalkulátorával!

Paradox – Bemutatkozik az új BlueEye applikáció

Sci-fi-be illő látvány a fürdőben - Furo zuhanykabinok

Erre figyelj oda, ha pliszé szúnyoghálót veszel! – válaszol a szakértő

Erre figyeljünk, ha pergolát vásárolunk! – válaszol a specialista

Könnyebb építkezés, jobb hőszigetelés: ez tudja az Ytong

Esztétika és környezettudatosság – arany középút a megújuló energiaforrások terén

Tetőfedési alapozó – álmaink tetője, elméletben

Síklemezes tetőfedés – a tradíciók és a modern technológia látványos találkozása

A családi ház építését is egyre tudatosabban tervezzük meg

Tippek tetőablak választáshoz – felújítóknak

Állami támogatás tetőfelújításra, napelemre

Új tető állami támogatással

Trendi, energiahatékony zöldtetők - Fejünk felett épülhet a zöld jövő

Gyorsabb kivitelezés, hosszabb távú megoldás – tetőszigetelés okosan

Erre nagyon figyeljen! Változnak a hőtechnikai követelmények 2021-ben

A csillagok nemcsak az égen ragyognak, hanem már a tetőkön is - Ismerd meg a BMI Bramac Star tetőcserepeket!

Tetőablak helyhez és funkcióhoz igazítva

Európa egyik legmodernebb betoncserépgyárát építi fel Hejőpapin a Wienerberger