Ahol a látvány és a hangulat találkoznak

Elekes Attila

Az üvegmozaik és a LED világítás együttese különleges látványt és hangulatot teremt. A MosaicLights (világító mozaik) elnevezés pedig magában foglalja az új tecnológia két alapkövét.

Az egyik elem ezek közül a manapság patos, egyedi burkolóanyag, az üvegmozaik, a másik pedig a környezetbarát, takarékos LED-világítás. A termék egyaránt népszerű a belsőépítészet, a lakberendezés és a wellness világában, amely különleges látványának, széles körű alkalmazhatóságának köszönhető. A több száz szín és anyag kombinációjával a legextrémebb igények is egyszerűen kielégíthetők. A LED energiatakarékos, élettartama más izzókhoz képest jelentősen hosszabb, akár 6–10 év is lehet.

vilgt_mozaik1

A találmány

A világító mozaik tulajdonképpen egy megrendelő kérésére jött létre. Az ügyfél ugyanis egy egzotikus mozaikpatak kialakításánál speciális, mediterrán fényhatásokat kért. Ekkor született az ötlet: világítson maga a mozaik! Ennek köszönhetjük a világító mozaikot. A wellness és SPA világában a gőzkabinok, fényterápiás szobák megvilágítására, fürdőknél a különleges élmény fokozására alkalmas. A belsőépítészetben is számtalan módon használható: pultok, egyedi belső terek, közösségi terek kialakítására, a design aktívan vezérelhető fényhatásokkal való kiegészítésére is alkalmas. Emellett az otthoni konyhákban, fürdőszobákban, teraszokon is egyedülálló hangulatot és látványt teremthetünk időtálló, gondozásmentes és energiatakarékos formában.

Kapcsolódó cikkek

Modern, mediterrán stílus a fürdőszobában. Válasszunk stílusos bútorokat és kiegészítőket!

Úgy tűnik, a mediterrán stílus örök kedvenc marad, ám egyre népszerűbb ennek egy modern, letisztult megjelenésű változata. Jellegzetessége, hogy az egyes elemek nagyon jól variálhatók egymással.

Konyhatervezés - A leggyakoribb hibák és a lehetséges megoldások

A lakás építése vagy felújítása során számos, fejtörést okozó kérdéssel találjuk szembe magunkat. A belső terek kialakításakor az egyik legkeményebb diót a konyha megtervezése jelenti, mely még a profik számára is alapos körültekintést igényel. Laikusként pedig – legyünk bármilyen alaposak – könnyen futunk olyan hibákba, melyeket aztán csak komoly idő és költség ráfordítással tudunk orvosolni.

Napelem és/vagy napkollektor?

Vajon mikor melyiket célszerű használni, illetve használható‑e mindkettő egy háztartási háztartási rendszerben? Az átlagember számára a kettő szinte ugyanaz, pedig működési elvüket és a kimeneti energia formát tekintve jelentősen különbözőek, bár a betáplált energiát valóban a napsugárzás biztosítja mindkét esetben.

Okosvilágítás a lakberendezésben

A LED-ek megjelenése óta egyre inkább alapvetés, hogy otthonunk kialakításakor a fények tervezésére is kiemelt figyelmet fordítunk. Az okosvilágítások pár évvel ezelőtti debütálásával pedig még szélesebbre nyílt a lehetőségek tárháza, így a trend is töretlenül erősödik.

Attraktív csőlámpák

Az indusztriális és a loft design elkötelezett hívei igencsak szeretni fogják ezt az egyedi kézműves terméket. A csőlámpák egy új, igazán attraktív megjelenésű csoportja jelent meg a design piacon.

Indul a suli! Rendszerezzünk okosan!

A nyár utolsó napjait éljük, hamarosan újra megkezdődik az iskola. Hogy ne okozzon fejtörést mi, hová kerüljön, mutatunk néhány trükköt az iskolai holmi rendbentartására. Ezektől a kreatív  ötletektől garantáltan megjön a kedve minden gyereknek a sulihoz!

Látványos fürdőszobai álmennyezetek

A fürdőszobai álmennyezet kialakításakor az esztétikai szempontokon túl figyelemmel kell lennünk a gépészetre és szükség esetén, a helyiség sajátos klímája miatt a megfelelő felületkezelésre is.

Konyhai álmennyezetek

A konyha az egyik leginkább gépesített része a lakásnak, hiszen itt a szokásos alaptevékenységekhez szükséges gépészeti rendszereken túl a megfelelő szellőzésről, páraelszívásról, mennyezeti világításról is gondoskodni kell. Ezeket pedig praktikusan álmennyezet mögé is elhelyezhetjük.

Álmennyezet trükkök - Az ünnepi álmennyezet

Ha azt hisszük, hogy már mindent tudunk az álmennyezetekről, akkor nagyon tévedünk! Vannak olyan szituációk, és lehetőségek, amikor valamilyen alkalomból, ideiglenesen hozunk létre álmennyezetet, vagy valamilyen annak nevezhető konstrukciót.

Önnek ajánljuk
Álmennyezet tudástár