Trópusi faburkolat teraszra

Nincs még egy olyan burkolat, legyen az terméskő, vagy kerámia, melynek szépsége versenyezhet a fáéval.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

Trópusi faburkolat teraszra

A gyönyörűen megmunkált trópusi fafajták nem csak szerkezeti tulajdonságaik miatt annyira népszerűek, de különleges színárnyalataik, selymes felszínük és különleges erezetük is szokatlanul látványos felületeket eredményez.

Trópusi faburkolat

Nem csak elegáns lesz teraszunk, erkélyünk vagy akár kerti pihenőnk a faburkolattól, de hihetetlenül otthonos is. Hiszen a meleg árnyalatú fafelületek a belső terekben megszokott komfortot csempészik a szabad ég alá. Egy fával borított terasz nem csupán a kert része, sokkal inkább a lakásunk kültéri folytatása, amely jó időben akár megkétszerezheti nappalink alapterületét. Azok is bátran használhatják, akik legszívesebben mezítláb mászkálnak otthon a lakásban. Hiszen a hideg kőburkolattal ellentétben a fa meleg érzetet ad és kellemes a tapintása a talpunk alatt.

Trópusi faburkolat

Ha szívesen választunk olyan megoldásokat, amit nem látunk minden szomszédnál, ha olyan teraszt szeretnénk, amely már önmagában is egyedivé és rendhagyóvá teszi a házat és a kertet, akkor csakis faburkolatban gondolkodjunk! Garantáltan exkluzív lesz a végeredmény, és nem győzzük majd bezsebelni a dicséreteket!

Bármilyen méretű felülethez illik.  Mivel különböző szélességű, hosszúságú szálakban, illetve a négyzet alakú panelekben forgalmazzák, így nem csak a nagyobb teraszokon használhatjuk, hanem remekül mutat az egészen apró erkélyeken, lodzsákon is. Ráadásul mivel a sok, kültéri burkolásra alkalmas fafajtának rengeteg színárnyalata van, könnyedén hozzáilleszthetjük a meglévő nyílászárók, gerendák, lambériák vagy kerti bútorok tónusához is.

Trópusi faburkolat

Alapvetően megváltoztatja kertünk és lakásunk arculatát a trópusi fa különleges struktúrája, intenzív színvilága. A legszokványosabb épületeket, lakásokat is karakteressé és stílusossá teheti, ráadásul szinte minden stílushoz jól illik a modern, minimál stílusú otthonoktól a rusztikus mediterrán jellegű épületeken át egészen a klasszikus családi házakig.
Mivel a trópusi fából készült kültéri burkolatok kopásállósága rendkívül magas, így nem csak a teraszon, a medence környékén használhatjuk, de akár nagy forgalmú éttermekben, üzletekben tökéletesen megfelelnek. Még a nagytestű kutyák gazdáinak sem kell aggódniuk, hiszen a házi kedvencek karma sem tud nyomot hagyni rajta!

Trópusi faburkolat

Nincs természetbe illőbb alapanyag a fánál, amely egyszerre alkalmazkodik a mesterséges, épített elemekhez, ugyanakkor a kert szerves része is, segítve a ház belesimulását az őt körülvevő tájba. Használatukkal elkerülhetjük a baleseteket. Ha fával burkoljuk a teraszt, nem kell félnünk attól, hogy hanyatt vágódunk, még csúszós, nedves időben sem, hiszen annak bordázott felülete annyira jól tapad, hogy még a medencék, pancsolók környékén is teljes biztonságot nyújt. Ráadásul – mivel nem vezeti a hőt – nyári melegben sem forrósodik fel, mint a kő, nem égetheti meg a talpunkat mezítláb.

Nem kell félteni egzotikus fával burkolt teraszunkat az időjárástól! Keménységük, tömörségük miatt - ellentétben a lazább szerkezetű európai fafajták zömével - sem a csapadék, sem a tűző napsütés, sem pedig a hőingadozás nem árt nekik, feltéve persze, hogy megfelelően vannak lerakva. Sűrűségük ráadásul a gombáktól, rovaroktól is megvédi őket, gyakorlatilag képtelenek a korhadásra.

Trópusi faburkolat

Sokkal kevesebb energiára van szükség az előállításukhoz és feldolgozásukhoz,  mint más – esetleg műanyaggal kevert – anyagok esetében. A fa teljes egészében újra feldolgozható, a fát ültetéssel pótolni tudják. Betonalap nélkül is lerakható.  Ha nincs már eleve készen a betonalap - mint a meglévő teraszok esetében -, nem szükséges a terasz alá betonozni, ha kő helyett faburkolatot teszünk, hiszen ez utóbbi kavicságyra, betonra is egyaránt fektethető.

Könnyedén felújítható. Míg a padlólapok fúgái az idők során elszürkülnek, a lapok a fagytól megrepedezhetnek, feljöhetnek, addig egy szakszerűen lerakott fapadló, ha rendszeresen (évente egyszer) olajjal kezelik, minden alkalommal megújulhat, tökéletes szépségében ragyoghat. Egyszerűen nem tud megöregedni!

Ez is érdekelhet

Innovatív, öblítőperem nélküli WC-kerámiák a Geberittől

Ezeket érdemes mérlegelni, ha napelem telepítésén gondolkozunk

Terrán Tetőkalkulátor - Ingyenes és azonnali kalkuláció tetőépítéshez

Medence kompromisszumok nélkül

Családi ház építését tervezi? Segítünk kalkulálni!

Riasztórendszer kivitelezőt találni könnyű, ha tudjuk, hol keressük

Zuhanykabin tisztítás gyorsan és egyszerűen, az Easy Clean bevonat segítségével

Outdoor-otthonok modern árnyékoló és pergola megoldásai - kültéri életterek tervezése az Archishade szakértőivel

Hőszivattyúk minden igényre: intelligens és rugalmasan tervezhető rendszerek

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Pergola: tervezd magadnak!

Élet a zöldben – Otthon a kertben

Kézzel fogható és lábbal járható az „életre kelt” kertépítő katalógus

Kétszázezer forinttól a csillagos égig. Milyen felújítás fér bele kicsi, nagyobb és korlátlan büdzsébe?

Élvezd a kerted egész évben! Teraszmelegítés felsőfokon

Konyha a szabadban – ahogy te szeretnéd

Kis erkélytől a nagy teraszig – burkolatok, világítás, berendezés

Stílusos színek a megújult Ceresit CE 40 fugázók között

Masszázsmedencét a teraszra! - Új perspektívában a külső terek berendezése

Otthon a kertben – Kiegészítőkkel lesznek igazán hangulatosak a külső terek

Plusz egy helyiség tavasztól őszig - Kerti- és teraszárnyékoló rendszerek

Vízszigetelési problémák megelőzése teraszokon, erkélyeken, vizes helyiségekben - egy komponensű, rugalmas vízszigetelő habarccsal

Valami régi, valami új – Waldorf stílus a fürdőszobában

Medenceépítés gyorsan, karbantartás könnyedén – 6 lépéses medence projekt

Vásárlási listák
További vásárlási listák