Hirdetés

Trópusi faburkolat teraszra

Nincs még egy olyan burkolat, legyen az terméskő, vagy kerámia, melynek szépsége versenyezhet a fáéval.

Trópusi faburkolat teraszra

A gyönyörűen megmunkált trópusi fafajták nem csak szerkezeti tulajdonságaik miatt annyira népszerűek, de különleges színárnyalataik, selymes felszínük és különleges erezetük is szokatlanul látványos felületeket eredményez.

Trópusi faburkolat

Nem csak elegáns lesz teraszunk, erkélyünk vagy akár kerti pihenőnk a faburkolattól, de hihetetlenül otthonos is. Hiszen a meleg árnyalatú fafelületek a belső terekben megszokott komfortot csempészik a szabad ég alá. Egy fával borított terasz nem csupán a kert része, sokkal inkább a lakásunk kültéri folytatása, amely jó időben akár megkétszerezheti nappalink alapterületét. Azok is bátran használhatják, akik legszívesebben mezítláb mászkálnak otthon a lakásban. Hiszen a hideg kőburkolattal ellentétben a fa meleg érzetet ad és kellemes a tapintása a talpunk alatt.

Trópusi faburkolat

Ha szívesen választunk olyan megoldásokat, amit nem látunk minden szomszédnál, ha olyan teraszt szeretnénk, amely már önmagában is egyedivé és rendhagyóvá teszi a házat és a kertet, akkor csakis faburkolatban gondolkodjunk! Garantáltan exkluzív lesz a végeredmény, és nem győzzük majd bezsebelni a dicséreteket!

Bármilyen méretű felülethez illik.  Mivel különböző szélességű, hosszúságú szálakban, illetve a négyzet alakú panelekben forgalmazzák, így nem csak a nagyobb teraszokon használhatjuk, hanem remekül mutat az egészen apró erkélyeken, lodzsákon is. Ráadásul mivel a sok, kültéri burkolásra alkalmas fafajtának rengeteg színárnyalata van, könnyedén hozzáilleszthetjük a meglévő nyílászárók, gerendák, lambériák vagy kerti bútorok tónusához is.

Trópusi faburkolat

Alapvetően megváltoztatja kertünk és lakásunk arculatát a trópusi fa különleges struktúrája, intenzív színvilága. A legszokványosabb épületeket, lakásokat is karakteressé és stílusossá teheti, ráadásul szinte minden stílushoz jól illik a modern, minimál stílusú otthonoktól a rusztikus mediterrán jellegű épületeken át egészen a klasszikus családi házakig.
Mivel a trópusi fából készült kültéri burkolatok kopásállósága rendkívül magas, így nem csak a teraszon, a medence környékén használhatjuk, de akár nagy forgalmú éttermekben, üzletekben tökéletesen megfelelnek. Még a nagytestű kutyák gazdáinak sem kell aggódniuk, hiszen a házi kedvencek karma sem tud nyomot hagyni rajta!

Trópusi faburkolat

Nincs természetbe illőbb alapanyag a fánál, amely egyszerre alkalmazkodik a mesterséges, épített elemekhez, ugyanakkor a kert szerves része is, segítve a ház belesimulását az őt körülvevő tájba. Használatukkal elkerülhetjük a baleseteket. Ha fával burkoljuk a teraszt, nem kell félnünk attól, hogy hanyatt vágódunk, még csúszós, nedves időben sem, hiszen annak bordázott felülete annyira jól tapad, hogy még a medencék, pancsolók környékén is teljes biztonságot nyújt. Ráadásul – mivel nem vezeti a hőt – nyári melegben sem forrósodik fel, mint a kő, nem égetheti meg a talpunkat mezítláb.

Nem kell félteni egzotikus fával burkolt teraszunkat az időjárástól! Keménységük, tömörségük miatt - ellentétben a lazább szerkezetű európai fafajták zömével - sem a csapadék, sem a tűző napsütés, sem pedig a hőingadozás nem árt nekik, feltéve persze, hogy megfelelően vannak lerakva. Sűrűségük ráadásul a gombáktól, rovaroktól is megvédi őket, gyakorlatilag képtelenek a korhadásra.

Trópusi faburkolat

Sokkal kevesebb energiára van szükség az előállításukhoz és feldolgozásukhoz,  mint más – esetleg műanyaggal kevert – anyagok esetében. A fa teljes egészében újra feldolgozható, a fát ültetéssel pótolni tudják. Betonalap nélkül is lerakható.  Ha nincs már eleve készen a betonalap - mint a meglévő teraszok esetében -, nem szükséges a terasz alá betonozni, ha kő helyett faburkolatot teszünk, hiszen ez utóbbi kavicságyra, betonra is egyaránt fektethető.

Könnyedén felújítható. Míg a padlólapok fúgái az idők során elszürkülnek, a lapok a fagytól megrepedezhetnek, feljöhetnek, addig egy szakszerűen lerakott fapadló, ha rendszeresen (évente egyszer) olajjal kezelik, minden alkalommal megújulhat, tökéletes szépségében ragyoghat. Egyszerűen nem tud megöregedni!

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Tetőfelújítás vagy új tetőszerkezet? Így kérjen ajánlatot!

Elérkezett a tetőfelújítás ideje? Építkezik? Vagy még csak a tervezés folyamatánál jár? Otthona éke és védelmezője minden esetben a tető, ezért olyan fontos, hogy mind esztétikailag, mind funkciójában és ár-érték arányában is azt nyújtsa, amit várunk tőle. Az elhatározást követően azonban a legelső lépés az ajánlatkérés.

Jakuzzi vásárlás? Előtte kérdezzük meg a szakértőt!

Egy jakuzzi megvásárlásába nem érdemes könnyelműen fejest ugrani. Mindenképpen ajánlott a megfelelő típus kiválasztása előtt alaposan tájékozódjunk, sőt, legjobb, ha ehhez szakember segítségét kérjük.

Élvezd a kerted egész évben! Teraszmelegítés felsőfokon

Gyakran gondolunk úgy a kertünkre, mint otthonunk meghosszabbítására, a nyugalom és a boldogság szigetére. Legtöbben mégis csak a nyári hónapokban élvezik ki a kert adottságait, pedig egy jó teraszmelegítővel a külső terek akár egész évben használhatók. Ha te is szeretnéd ősszel és télen is élvezni a kerted előnyeit, olvass tovább!

Konyha a szabadban – ahogy te szeretnéd

A legizgalmasabb idei kültéri trendek egyike a komplett, épített kerti konyha – egy olyan tér, amely minden, a konyhákkal szemben támasztott elvárásnak megfelel: rengeteg tároló- és munkafelületet tartalmaz, mosogathatsz, hűthetsz és süthetsz benne, emellett formatervezett és stílusos, valamint teljesen időjárásálló.

Kis erkélytől a nagy teraszig – burkolatok, világítás, berendezés

A tavasztól őszig tartó időszakban különösen felértékelődnek még a tágasnak nem mondható külső terek is. A legapróbb erkélynek is örülni tudunk, ha pedig a talpalattnyinál több hely is jutott, azt már szinte felér a mennyországgal. Feltéve, ha jól használjuk és paradicsomi állapotot teremtünk.

Stílusos színek a megújult Ceresit CE 40 fugázók között

Színesítse meg hétköznapjait prémium fugázókkal! A Henkel Magyarország Kft. a Ceresit termékkör esetében is folyamatosan törekszik arra, hogy a prémium minőség mellett olyan újításokat fejlesszen ki, amelyek igazodnak a mai kor követelményeihez és szükségleteihez. Ezért kerültek a színek a továbbfejlesztett Ceresit CE 40 termékünk középpontjába a legújabb Color Perfect formulával. Tökéletesen lehet vele dolgozni, és tökéletes velük együtt élni!

Masszázsmedencét a teraszra! - Új perspektívában a külső terek berendezése

Kevesen gondolnak arra, hogy a terasz ülőgarnitúráját masszázsmedencére cseréljék, hogy a fotel helyett pezsgőfürdőben elmerülve szemléljék a házukat övező tájat. Pedig az ötlet tökéletes azok számára, akik többre vágynak egy szépen berendezett terasznál, verandánál. Azoknak, akik egy kis fényűzésre szomjaznak, ami elérhető.

Otthon a kertben – Kiegészítőkkel lesznek igazán hangulatosak a külső terek

Miután kertünk funkcióit az igényeinkhez igazítottuk és a kerti bútorok, árnyékolók, lámpák, tárolók is a helyükre kerültek, már csak egy lépésre vagyunk attól, hogy mindez otthonunk igazán hangulatos szegletévé váljon. Az i-re a pontot a kiegészítőkkel tehetjük fel.

Plusz egy helyiség tavasztól őszig - Kerti- és teraszárnyékoló rendszerek

Jól átgondolt tervezéssel otthonunk alapterülete a kert, illetve a terasz irányába is növelhető. Ekkor azonban gondoskodnunk kell a megfelelő szél- és napvédelemről, a kellemes klímáról.