Hirdetés

Ha virágzó kertet és kényelmes kertészkedést szeretnénk, válasszunk megfelelő öntözőrendszert!

Bármekkora kertről is legyen szó, nem bízhatunk az időjárásban – az öntözésről magunknak kell gondoskodni. Az öntözéssel, öntözőrendszerrel kapcsolatban fontos, hogy tudatosak legyünk: mérjük fel kertünk szükségleteit, a ráfordítható időt és gondoljunk az energiatakarékosságra is.

A megfelelő időzítés már fél siker!

Egy automata öntözőóra és öntözőautomata nem csak a kényelem miatt lehet előnyös, hanem minden szempontból egyszerűbbé és tervezhetővé teszi a kert gondozását. Elegendő beprogramozni a készüléket, hogy egy rádióérzékelő, valamint páratartalom szabályozó segítségével gondoskodjon a növények vízellátásáról. Ha a nedvesség a megfelelő szint alá süllyed, az öntözés a beállított időpontban automatikusan elindul.

Ebben a műveletben legjobb társunk a Kärcher intelligens öntözőrendszere, a SensoTimer ST 6 eco!ogic készüléke lesz, mely a növények vízigénye alapján tájékozódik és egy rádióhullámos érzékelő segítségével, valamint a talaj nedvességtatalmát mérve kezdi meg az öntözést, majd amikor kell, le is állítja azt.

Kärcher SensoTimer ST 6 eco!ogic

Pontosan annyi vízzel dolgozik, amennyire szükségük van a növényeknek. Az érzékelő méri az aktuális talajnedvességet, és amint az az előre beállított érték alá csökken, aktiválja az öntözést. Így csak a valóban szükséges vízmennyiséget használja el, tehát egyszerre költségkímélő és környezetkímélő. Nincs stand-by üzemmód, ezáltal a felesleges áramhasználatot is kiiktatjuk.

A rádióhullámon vezérelt SensoTimer öntözőautomata a talajnedvesség értékét 30 percenként továbbítja és az öntözést csak akkor indítja, amikor szükséges. A kétszeri öntözés elkerüléséhez az érzékelő a gyökérzet közelében méri meg a nedvességet.

Az eco!ogic funkciónak köszönhetően az öntözés igény szerint késleltethető, ezáltal további víz takarítható meg.

Korábban automata öntözőrendszert vezetékes hálózatról lehetett kiépíteni, de a Kärcher már az alternatív vízvételre is kínál megoldást. Ha kútból vagy esővíz gyűjtőből öntöznénk, a minőségi szivattyúk ideálisak ezek használatához. Szükség esetén a készülékek automatikusan be-, majd kikapcsolnak, a többfokozatú szivattyúk így nagyobb teljesítményt, jobb hatékonyságot és egyenletesebb működést nyújtanak. Fontos azonban, hogy ugyanakkora szállított vízmennyiség mellett 30%-kal kevesebb az energia igényük, mint egy hagyományos jet rendszerű szivattyúnak. Ebben a 0 Wattos stand-by funkciós eco!ogic modellek a legtakarékosabbak.

  • Ellátás alternatív vízforrásokból
  • Vízmennyiség szabályozása
  • Szükséges vízmennyiség szállítása
  • Célzott szabadba juttatás vízpazarlás nélkül

A pazarló kézi öntözést így felválthatja a hatékony és takarékos, igény szerinti öntözés, a kényelmetlenséget pedig a gyors programozás.

Esőt rendelésre

Gyakran a kert adottságai – formája, mérete, lejtése – nehezítik az öntözőrendszer kiépítését. Ekkor jön képbe a Kärcher esőztető rendszere.

A négyszög alakú, fröccsenés védelemmel ellátott esőztetőt a kívánt helyre állíthatjuk anélkül, hogy tetőtől-talpig vizesek lennénk. A csatlakoztatás egyszerűen, click rendszerrel történik, az öntözési területet és a vízmennyiséget kényelmesen, a nedvesség elől védett helyen állíthatjuk be. A fokozatmentesen állítható öntözési terület maximuma 320 m2 lehet. A fúvókák lekapcsolásával az öntözési szélességet is szabályozhatjuk.

Kärcher Rain System®

Öntözés szempontjából ugyancsak nehezített terep a bokrok, sövények gondozása. A Kärcher Rain System® beépíthető rendszere ezekre a nehezen hozzáférhető helyekre is tökéletes, vagy akár zöldségparcellákat, virágágyásokat is öntözhetünk vele. Előnye, hogy a víz pontosan oda hullik, ahova szükséges, így egy csepp sem vész kárba. Röviden: a Rain System® egyesíti a mikro-csepegtetés és a hagyományos öntözés előnyeit anélkül, hogy pazarolna.

Kärcher Rain System®

A rendszer legfeljebb 4 bar nyomással működik, valamint 1/2”-os, csepegtető és mikro-permetező fejekkel felszerelt PVC tömlővel rendelkezik. Utólag a többletnyomás és a szennyező szemcsék ellen védő nyomáscsökkentők illeszthetők hozzá. A Kärcher Rain System® rendszer egyedileg hozzáigazítható minden kerthez.

ÉRDEKLŐDÖM A TERMÉKEK IRÁNT

Öntözés kényelmesen – nélkülözhetetlen tartozékok a modern öntözőrendszerekhez

Apróságnak tűnnek, pedig nélkülük el sem tudjuk kezdeni az öntözést: tömlőcsatlakozó, csap adapter, több utas elosztó. A hiányuk több, mint kellemetlen, inkább bosszantó. Gondoskodjunk róluk időben!

Ugyancsak lényeges a megfelelő tömlő kiválasztása. A Kärcher PrimoFlex® minőségi tömlők nem tartalmaznak olyan egészségre és környezetre káros anyagokat, mint a ftalát vagy a nehézfémek. Kialakításuk masszív, rugalmas, törés- és ütésálló, rendkívül könnyen kezelhetők.

Kärcher PrimoFlex
Kärcher PrimoFlex

Egy tömlőkocsival a tömlő tárolása és mozgatása egyszerűen és kényelmesen megoldható, nem kell többé magunk után vonszolni a locsoló tömlőt, megóvhatjuk a felesleges szennyeződéstől, kopástól. Egyes modellek automata behúzóval is felszereltek, ami tovább növeli a komfortot.

A tömlőt egyszerűen letekerjük, így az útszakasz mentén a földre fekszik, majd a hosszú tömlőszakaszt a vízcsapra csatlakoztatjuk, a rövid részt pedig használjuk az öntözéshez.

Az új Kärcher tömlőkocsik helytakarékosan tárolhatók.

 | 
Vásárlási listák
További vásárlási listák