Hírlevél feliratkozás

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed!

Köszönjük a feliratkozást!

Építkezel? Felújítasz? A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Modern fürdőszoba tapasztalatok, modern fürdőszoba vélemények, modern fürdőszoba ötletek, modern fürdőszoba cégek, modern fürdőszoba képek, modern fürdőszoba tippek

8 örökzöld lakberendezési trend, melyeket érdemes követnünk

Ha otthonunk berendezésekor hosszú távra tervezünk és sokáig szeretnénk harmonikus és igazán élhető környezetben tölteni mindennapjainkat, inkább a tartós minőséget és jól bevált formákat ígérő bútorokat érdemes előnyben részesítenünk.

Árnyékolás, árnyékolástechnika – Működés és design

Az árnyékolók szerepe évszakonként eltérő lehet, feladatuk azonban télen és nyáron egyaránt az adott tér klímájának optimalizálása és a bejutó fény szabályozása.

Tetőtér – Tervezéstől a berendezésig

A magastetők alatti terület, a padlástér a bővíthetőség ígéretét hordozza magában a lakóházak, de akár a középületek esetében is. Mindez azonban számos, statikai, gépészeti és belsőépítészeti kérdést vet fel, melyeket még a tervezés szakaszában kell alaposan átgondolnunk.

Hideg- és melegburkolatok, burkolás kül- és beltéren – Burkolóanyagok kiválasztása, fektetése, karbantartása

A különféle burkolatokkal külső és belső tereink padló- és falfelületeit óvhatjuk, valamint helyiségeink „ruházatát” alakíthatjuk ki. Nem mindegy azonban, hogy az adott tér funkciójához, stílusához milyen típusú burkolatot választunk és azt milyen technikával rögzítjük, visszük fel az adott felületre.

Épül a tető? Csak rendszerben!

Építőanyag gyártók kommunikációjában gyakran halljunk, hogy rendszerben kínálják termékeiket. Vajon mi a jelentősége ennek és mit jelent ez otthonunk egyik alapvető védvonala, a tető kapcsán?

Ablaktrendek 2024: kéz a kézben dizájn és teljesítmény

Napjainkban az ablakok és ajtók jelentősen többet tudnak, mint a pár évtizeddel ezelőtti társaik, persze ez laikus szemmel nézve nem feltétlenül szembetűnő. Miben fedezhető mégis fel a különbség és az elmúlt évek fejlesztései? Miben másak a modern nyílászárók és mit kínálnak használóiknak? Nézzük a legfrissebb trendeket!

Szabadon álló kádak – Luxus minden napra

A kádak világában a szabadon álló típusok a leginkább figyelemre méltók, hiszen ezek önmagukban is egy sokak által vágyott életstílust testesítenek meg. Akár egy Porsche az autók között, - bár tény, hogy egy szabadon álló kád könnyebben elérhető és jobban ki is használható, mint egy sportkocsi.

Maximális rend a kert és a ház körül

Stílusos, modern és praktikus: ezek jellemzik a Hörmann legújabb kerti tárolórendszereit, amelyekben elfér minden kerti eszköz, szerszám, bicikli, sőt még a tűzifa is.

Tárolóhely a fürdőszobában? Moduláris és variálható bútorok kínálják a megoldást

Legyen egy fürdőszoba kicsi vagy tágas, a legégetőbb problémák szinte mindig a tárolással, a tárolóhelyekkel kapcsolatban merülnek fel.

Zuhanykabinok egyedi tervezésben – Mutasd meg a saját stílusodat!

Egy zuhanykabin manapság ugyanolyan alaptartozéka egy modern fürdőszobának, mint egy fürdőkád, vagy egy mosdó.

Fürdőszoba berendezés moduláris elemekkel – A MEDA túlmutat a trendeken

Kövessük a legfrissebb trendeket vagy inkább az időtlen, örökzöld szaniterek és csaptelepek mellett döntsünk? Ez az egyik legfontosabb kérdés, amikor a fürdőszobánk berendezésére kerül a sor. Ha jól választunk, egyikről sem kell lemondanunk, hiszen elérhetők már azok a darabok is, melyek a jól illeszkednek a modern szemlélettel tervezett, illetve hagyományosabb fürdőkbe is.

Kéményt mindig lehet építeni - A Leier kémények ideális megoldást kínálnak a rezsitakarékos fűtéshez

A hatékony fűtés és a rezsiköltségek optimalizálása állandó téma az építkezők és felújítók körében. A megfelelő kémény kialakítása, illetve kiválasztása ebben kulcsfontosságú szerepet játszik, melyhez számos tényező figyelembevételére van szükség. Az alábbiakban áttekintjük azt a három leggyakoribb esetet, amelyekkel az építkezők, felújítók szembesülhetnek.

Pala helyére pala? Tetőfelújítás szép és könnyű anyaggal

Ha végre a ház tetőjének felújításra kerül sor, több oka is lehet annak, hogy a tulajdonos érdemben átgondolja: pala helyére pala kerüljön – egy környezetbarát modern anyag, ami a tető és akár a homlokzat dísze is lehet.

„A jövő fürdőszobáinak biztosan a praktikum lesz az alapja, de emellett könnyed érzetet keltő, szoborszerű, önmagukban is szép szaniterek alkotják majd” – bemutatkozik Lajos Noémi, az Év fürdőszobája 2024 pályázat győztes tervezője

Az építészeti és a lakberendezési tervezés gyakran összeér, a két terület határmezsgyéjén mozogni mégsem egyszerű, hiszen más-más szemléletet kívánnak.

Szebb otthon lakberendező segítségével: Zen ház projekt

- A tulajdonosok egy jó állapotú budapesti házat vásároltak, de szerették volna, ha az enteriőr design-t az ő ízlésükhöz formálom – kezdi a projekt bemutatását Manninger Zsuzsi, tervező.

Szebb otthon lakberendező segítségével: H8 projekt

Időnként olyan feladatot kap egy tervező, amikor az ingatlan tulajdonosai nem a saját részükre szeretnék berendezni a lakást, hanem kifejezetten egy eladási vagy kiadási konstrukció részeként.

Magas minőségű ajtókialakítás, bármely lakberendezési stílushoz

A Hörmann-Huga ajtók egyet jelentenek a kiváló, asztalos minőségű beltéri ajtókkal. A müncheni BAU kiállításon a gyártó a már népszerű ajtóinak új generációját mutatta be: a Groove, a Concepto valamint a Loft- Design üvegajtók új kivitellel, izgalmas kialakításokkal, egyedi megoldásokkal jelentkeznek a felújítani, építeni vágyóknál.

Természetes elegancia a fürdőszobánkban: STONELINE kőhatású, elektromos radiátor

Fürdőszobánk mindennapi kényelmének egyik legfontosabb eleme a hűvös reggeleken és a nyugodt estéken is kellemes hőmérsékletet nyújtó fürdőszobai radiátor, mely a törölközők szárazon és melegen tartásáról is gondoskodik. A megszokott funkciókon túl azonban elvárjuk, hogy a radiátor látványos, sőt, egyedi megjelenéssel is rendelkezzen.

Lakberendezési trendek 2024-ben - Új dimenziók az otthonokban

Az otthonok kialakítása, berendezése mindig is tükrözte a kor divatját és a benne élők változó igényeit. 2024 a lakberendezésbe is új nézőpontokat hoz magával, ahol az innováció, az élénk színek, a környezetvédelem és az egyediség jegyében zajlanak a változások. Ismerjük meg az idei év legizgalmasabb elemeit, melyek segítenek új életet lehelni otthonunkba!

VitalSpa masszázsmedence: fenntartható luxus az otthonában

Sokan azt hinnék, hogy a masszázsmedence maga a luxus, és igazuk is van. De ami még ennél is fontosabb: ez a luxus nem jár környezetterheléssel és magas költségekkel. Hogyan lehetséges ez?

Árnyékolás Atenád tolózsalugáterrel – Szakértői tanácsok

A nyitható, szárnyas zsalugáterek széles körben ismertek és elterjedtek, de itt most egy sokkal modernebb kivitelről lesz szó.

Burkolat síkjába építhető zuhanyfolyóka – alapdarab az épített zuhanyfülkében

Egy elegáns, letisztult megjelenésű, épített zuhanyfülke a modern, vagy minimalista stílusban kialakított fürdőszobák leglátványosabb eleme. Tökéletes vízelvezetés nélkül azonban több bosszúságot okoz, mint örömet. Miért fontos megfelelő zuhanyfolyókát választani?

Premium Pro zuhanyzócsalád: klasszikus elegancia a 21. század műszaki innovációival

A vadonatúj Premium Pro zuhanyzócsalád formavilága megtartja a klasszikus jegyeket, miközben műszaki tartalma a 21. századi csúcstechnológiát vonultatja fel. Lássuk, mi az, ami miatt a Premium Pro zuhanyzók azonnal a szívünkbe lopják magukat.

Milyen anyagból készült mosdót válasszunk?

A fürdőszoba mosdók kiválasztása számos szempont szerint történhet, de mindezek közül a legfontosabb a választott mosdó anyaga. Az élettartam és az időtállóság egyedül az anyagtól függ.

Modern fürdőszobák díszei az öntöttmárvány térkádak

A fürdőkád minden fürdőszoba legvágyottabb berendezési eleme. Különösen akkor, ha a funkcióján túl olyan esztétikai értéket képvisel, amely a fürdőszobát otthonunk kiemelt részévé teszi. Az AREZZO design új térkádjai példaértékűt mutatnak ebben is.

Fűtési rendszerek és használati melegvíz előállítás optimalizálása – Avagy miért is hasznosak az OSZTÓ-GYŰJTŐK?

A klíma változása rákényszerít bennünket arra, hogy átgondoljuk háztartásunk hűtési/fűtési rendszerének működtetését.

Útmutató kárpitválasztáshoz

A kárpitosbútorok otthonunk legkényelmesebb és legidőtlenebb darabjai. A kárpitok között azonban óriási különbségek vannak, melyek ismeretében könnyebben kiválaszthatjuk az otthonunkhoz illő, igényeinknek megfelelő kárpitosbútort.

Csökkentse energiaköltségét 25 százalékkal akár egy nap alatt – mutatjuk hogyan!

Egy átlagos család éves rezsikiadása meghaladhatja az egymillió forintot is, melynek 75 százalékát a fűtés- és hűtés költsége adja. A legtöbb házban a megfelelő szigetelés hiánya miatt az energia 35 százaléka a falakon, 25 százaléka az ablakokon, 15 százaléka a padlón keresztül, 25 százaléka pedig a tetőn át távozik. Ha nem akarjuk az utcát fűteni, már egy nap alatt is korszerűsíthetjük tetőnket, padlásunkat.

Hipnotikus! Bemutatkozik a Radaway színes zuhanykollekciója

Fedezze fel a Radaway Hypnotic igéző színes zuhanykabinokat, amikben a prémium minőség és a stílus találkozik a kifinomult dizájnmegoldásokkal!

Haiti Eco jakuzzi, a családi és baráti események kiemelt helye

Egy nyári, baráti sörözés alkalmával volt szerencsém megismerkedni a beszédes nevű Haiti jakuzzival. Nyakig merülve a masszázsmedence vizébe a stressz és a fáradtság helyét nagyon gyorsan elfoglalta a könnyed, laza jókedv.

Zuhanyzás sosem volt még ennyire stílusos: nézze meg a Radaway 2023-as újdonságait

Követi a legfrissebb lakásfelújítási trendeket? A Radaway zuhanykabinok 2023-ban is tucatnyi praktikus, és dizájnos újítással gazdagodtak. Engedje meg, hogy végigkalauzoljuk a zuhanykabindivat legfrissebb tudnivalóin.

Mira: egy kád, számtalan lehetőség (8 méret és két változat)

Talán most költözött. Lehet, hogy a lakást megnézve az első gondolatai között szerepelt, hogy a fürdőkádat mindenképpen le fogja cserélni. Úgy döntött hát, hogy körülnéz a kádak piacán.

Dizájnos kandallók a hideg estékre

Egyre népszerűbbek a hangulatos élőtüzes vagy éppen csak látványelemként a tüzet megjelenítő kandallók, amelyek a hidegebb hónapokban, a sötét téli estéken hasznosak és kellemesek is egyszerre. De hogyan kezdjünk hozzá, ha otthonunkba szeretnénk csempészni ezt a hangulatot? A MATERIX Építőanyag-szakkereskedések szakértői adnak tippet a könnyebb eligazodáshoz és választáshoz.

Bemutatkoznak a Sabina egyenes kádak - Így választhat magabiztosan jó és jó között

Talán Önnek is ismerős helyzet, amikor a reggeli rohanás közben a fürdőszobába lépve a kádra téved a tekintete. Milyen hívogató! Képzeletben már most azon tűnődik, hogy hogyan fog feltöltődni az esti fürdés közben. Egy jól megtervezett kád, nem csak szép (egyértelmű, hogy az), de kényelmes is. Helyet biztosít a lazításnak és néhány percnyi egyedüllétnek (lopott énidő kisgyerek mellett is).

Stílusos otthon - Esztétikus és funkcionális bútorok egyedi tervezésben

Mindannyian szeretnénk olyan otthoni környezetet, mely a kényelmesen berendezett helyiségek és a meghitt hangulat mellett megjelenésében is tökéletesen megfelel igényeinknek, egyedi és harmonikus. Ennek kulcsa leginkább a megfelelő bútorok kiválasztásán múlik, melyek ideális esetben prémium minőségi anyagok felhasználásával, időtlen formavilágban készülnek.

Hová szökik az áram? – Rangsoroltuk a 10 legnagyobb villamosenergia-fogyasztót a háztartásunkban

Mindennapjaink része háztartási eszközeink háttérzaja: a hűtő zúgása, a fagyasztó mormolása, a mosógép zümmögése, vagy gondoljunk csak a látóterünkbe bevillanó router pulzálására, akár csak az állandó fényjelekre, amelyek biztosítják számunkra a folyamatos készenlétet. Ezek mind energiaforrást és egyben -fogyasztást igényelnek.

Mivel és mikor járunk jobban? Ha felfújható jakuzzit, vagy ha igazi masszázsmedencét választunk?

Valóban jó döntés egy igazi, minőségi masszázsmedence helyett egy felfújható jakuzzit választani? Fordítsuk meg a kérdést: hány felfújható modell árából jön ki egy beépített masszázsmedence? Íme, a válaszunk.

Eclisse 40, az átgondolt és kifinomult tokrendszer

Az ajtók és ablakok tervezése és kivitelezése az építészet egyik legfontosabb aspektusa. Az Eclisse 40 tökéletesen illeszkedik a modern belsőépítészet világába: egy olyan rendszer, amely az átgondolt tervezést és a funkcionalitást tükrözi. Teljes mértékben kompatibilis a modern építészeti stílusokkal, egyszerre elegáns és praktikus.

„Megtalálni az egyensúlyt a dizájn és a funkció között” – vallja Dr. Herczeg Andrea, a LOSZ Év lakberendezője 2022 pályázat díjazottja

A lakberendezőként aktívan tevékenykedők között rengeteg olyan szakemberrel találkozhatunk, akik korábban egészen más területen is sikert sikerre halmoztak, mégis búcsút intettek eredeti szakmájuknak. A karrierváltók táborából, egy egészen rendhagyó történettel érkezett Dr. Herczeg Andrea, a LOSZ Év lakberendezője pályázat 2022-es díjazottja.

Meglátja és megszereti: szálcsiszolt matt zuhanyszínekkel bővült a Radaway kínálata

„Ezt a kabint elragadtatással használnám minden egyes nap” - gondolhatja, amikor először látja meg élőben a Radaway fenséges megjelenésű szálcsiszolt zuhanykabinjainak valamelyikét.

Hogyan válasszunk kültéri burkolatot és hogyan tartsuk karban, ha tartós és esztétikus felületet szeretnénk?

A külterek, kertek esztétikus látványa, rendezett megjelenése nagy mértékben múlik azon, hogy milyen burkolatokat alkalmazunk. Nem csak az időtállóság, a tartós, minőségi anyagok, hanem a burkolatok kialakítása, formája, színei is jelentősen befolyásolják a végeredményt. Sokat számít a gondos tervezés és a megfelelő burkolatok kiválasztása.

„A tábortűz ihlette” - Fedezze fel a Planika modern design kandallóit!

A Planika design kandallói kül- és beltéren egyaránt használhatók, egyszerre látványos és funkcionális részletei a modern tereknek.

Stílusteremtés a kertben, teraszon – Válasszunk minőségi kültéri bútorokat!

Kertünket, teraszunkat egyre inkább otthonunk szerves részének tekintjük és nem csupán a falakon kívül eső területként gondolunk rájuk. Természetes, hogy ennek megfelelően szeretnénk gondoskodni berendezésükről: kényelmes, stílusos és minőségi bútorokat keresünk.

BlueEye applikáció, riasztórendszer távelérés a telefonon

A Paradox mindig megbízhatóan szállítja az újdonságokat, ezt bizonyítja, hogy legújabb fejlesztésének hála egy új, letisztult kezelőfelületű applikációval is irányíthatjuk az otthoni riasztónkat és a csatlakoztatott egyéb eszközöket. Bemutatkozik most az új mobilapplikáció, a BlueEye és funkciói. Mind Android, mind iOS eszközökön elérhető, és sokkal egyszerűbb kezelést tesz lehetővé, mint elődjei.

A szabadság és a stílus találkozása – Kültéri „szobák” berendezése

A kert, a terasz egyre inkább otthonunk belső tereinek kiterjesztéseként, kültéri szobaként funkcionál és most már minden lehetőségünk adott, hogy ennek megfelelően bútorozzuk és kényelmessé is varázsoljuk ezeket a kinti helyiségeket. A Dublino jóvoltából tökéletes kültéri környezetet teremthetünk otthonunkban.

Így legyen a kerted álmaid oázisa! - 5+1 ok, amiért érdemes tájépítészt felfogadni átalakítás előtt

Mindenki arra vágyik, hogy otthona harmonikus és szép legyen, így a kertek átalakítása és tervezése is kiemelt szerepet kap. 5+1 indokkal alátámasztjuk, hogy miért érdemes tájépítészt felfogadni, ha kertünk átalakítására vagy tervezésére kerül a sor.

Karakteres, izgalmas és modern: fókuszban a fürdőszobai design radiátorok

Ma már számtalan módon tehetjük személyre szabottá és stílusos megjelenésűvé fürdőszobánkat. Mind a burkolatok, mind a szaniterek, mind a világítás terén találni különleges darabokat, és ebből a sorból a fürdőszobai radiátorok sem maradhatnak ki. Megannyi formatervezett fűtőtest közül válogathatunk, amelyek megkapó fókuszpontként szolgálnak a fürdőszobában.

„Az egyedi környezet kialakításához mindig magam tervezem a bútorokat is” – beszélgetés Zsákai Gábor belsőépítész, lakberendezővel

Bár a műszaki dolgok iránti érdeklődés adott volt, a zene iparban, fesztiválok környékén tett kitérő után, egy örökölt lakás felújításával kezdődött Zsákai Gábor lakberendező, belsőépítész pályája. Bemutatjuk a LOSZ Év lakberendezője 2022 pályázat szakmai fődíjasát.