Hirdetés
Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Mechanikai v��delem tapasztalatok, mechanikai v��delem vélemények, mechanikai v��delem ötletek, mechanikai v��delem cégek, mechanikai v��delem képek, mechanikai v��delem tippek

mechanikai v��delem cikkek

Tetőtér – Tervezéstől a berendezésig

A magastetők alatti terület, a padlástér a bővíthetőség ígéretét hordozza magában a lakóházak, de akár a középületek esetében is. Mindez azonban számos, statikai, gépészeti és belsőépítészeti kérdést vet fel, melyeket még a tervezés szakaszában kell alaposan átgondolnunk.

Tető – Minden, amit a tetővel kapcsolatban tudnunk kell

A tető az épület egyik fontos teherhordó szerkezete, épsége, megfelelő stabilitása éppen ezért kulcskérdés. Az épülethez illő formát és kialakítást, a tetőfedés típusát, anyagát, színvilágát a tervezés során kell meghatározni, majd a kivitelezésnél - minden részletre kiterjedően - szakszerűen végigvinni. A cél, a tető évtizedekig tartó időtállósága és nem utolsósorban esztétikája.

Hideg- és melegburkolatok, burkolás kül- és beltéren – Burkolóanyagok kiválasztása, fektetése, karbantartása

A különféle burkolatokkal külső és belső tereink padló- és falfelületeit óvhatjuk, valamint helyiségeink „ruházatát” alakíthatjuk ki. Nem mindegy azonban, hogy az adott tér funkciójához, stílusához milyen típusú burkolatot választunk és azt milyen technikával rögzítjük, visszük fel az adott felületre.

Mosdó és szekrény kombinációk, melyektől kényelmesebb lesz a fürdőszoba

Tárolók, kisebb-nagyobb szekrények, polcok nélkül egyre kevésbé tekintünk kényelmesnek egy fürdőszobát, még akkor is, ha a helyiség méretei ezt csak kompromisszumok árán teszik lehetővé. Még a legkisebb fürdőben is jó megoldást kínál a mosdó alatti üres tér kihasználása, ráadásul egy különleges szekrénnyel.

További cikkek mechanikai v��delem témában