Hírlevél feliratkozás

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed!

Köszönjük a feliratkozást!

Építkezel? Felújítasz? A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Kültéri nappali tapasztalatok, kültéri nappali vélemények, kültéri nappali ötletek, kültéri nappali cégek, kültéri nappali képek, kültéri nappali tippek

Tetőtér – Tervezéstől a berendezésig

A magastetők alatti terület, a padlástér a bővíthetőség ígéretét hordozza magában a lakóházak, de akár a középületek esetében is. Mindez azonban számos, statikai, gépészeti és belsőépítészeti kérdést vet fel, melyeket még a tervezés szakaszában kell alaposan átgondolnunk.

Hideg- és melegburkolatok, burkolás kül- és beltéren – Burkolóanyagok kiválasztása, fektetése, karbantartása

A különféle burkolatokkal külső és belső tereink padló- és falfelületeit óvhatjuk, valamint helyiségeink „ruházatát” alakíthatjuk ki. Nem mindegy azonban, hogy az adott tér funkciójához, stílusához milyen típusú burkolatot választunk és azt milyen technikával rögzítjük, visszük fel az adott felületre.

Miért a Ksenia okosotthont érdemes választani?

Cikksorozatunk előző részében bemutattuk, hogy mit is jelent az okosotthon, és miért éri meg beruházni rá! Most azzal foglalkozunk bővebben, hogy miért a Ksenia lakásautomatizálási rendszerét válassza.

Friss levegőt energiamegtakarítással? – Tények és tippek a hővisszanyerős szellőztetésről

A korszerű építési trendek és technológiák, előírások (pl. a közel 0 energiaigény elérése) egészen más megközelítést és megoldásokat kívánnak az építőiparban.

Problémás terület az otthonfelújítás során: a padló utólagos hőszigetelése - Megoldás: Austrotherm UNIPLATTE építőlemez, most extra 33% kedvezménnyel

A régi épületek padlója gyakran semmilyen hőszigetelést nem kapott, pedig az épület hőveszteségének akár 20%-át is kiteheti a talaj felé áramló hőmennyiség. Ezt a szerkezetet viszont nagyon nehéz utólagosan hőszigetelni. A jó hír, hogy van megoldás.

5 ok, amiért érdemes az Ytong lépcsőelem beépítését fontolóra venni

A Xella Magyarország Kft. immáron több mint 30 éve működő Ytong Falazóelemgyárában, nem csupán téglát állítanak elő, hanem olyan teljes körű hatékony és innovatív építési megoldásokat, melyek már évtizedek óta formálják a hazai építőipari piacot.

Egyedi, különleges és utánozhatatlan

Új korszakába ért a faldíszítés és a lakberendezés világa is az iparágban sorra megjelenő innovációknak köszönhetően. Ez a technológiai fejlődés teszi lehetővé, hogy a korábbinál egyedibb, költséghatékonyabb és környezetbarátabb megoldásokat lehessen létrehozni festékek segítségével.

Atlantis, a VitalSpa csúcs jakuzzija – hidromasszázs kiemelkedő alapfelszereltséggel

A VitalSpa csúcskategóriás jakuzzija páratlan alapfelszereltségével és kiváló minőségével hívja fel magára a figyelmet. Ha prémium masszázsélményre vágyunk, az Atlantisban nem fogunk csalódni.

Dizájnos kandallók a hideg estékre

Egyre népszerűbbek a hangulatos élőtüzes vagy éppen csak látványelemként a tüzet megjelenítő kandallók, amelyek a hidegebb hónapokban, a sötét téli estéken hasznosak és kellemesek is egyszerre. De hogyan kezdjünk hozzá, ha otthonunkba szeretnénk csempészni ezt a hangulatot? A MATERIX Építőanyag-szakkereskedések szakértői adnak tippet a könnyebb eligazodáshoz és választáshoz.

Szárazépítés vizes helyiségekben Austrotherm UNIPLATTE® építőlemezekkel

Egyre kevésbé szeretünk falazni. Ahogy a pincefalak szigetelés védő falát is ma már inkább szivárgó műanyag lemezzel és hőszigetelő táblákkal helyettesítjük, úgy a lakásban is teret nyert a szárazépítészet.

Hogyan válasszunk kültéri burkolatot és hogyan tartsuk karban, ha tartós és esztétikus felületet szeretnénk?

A külterek, kertek esztétikus látványa, rendezett megjelenése nagy mértékben múlik azon, hogy milyen burkolatokat alkalmazunk. Nem csak az időtállóság, a tartós, minőségi anyagok, hanem a burkolatok kialakítása, formája, színei is jelentősen befolyásolják a végeredményt. Sokat számít a gondos tervezés és a megfelelő burkolatok kiválasztása.

„A tábortűz ihlette” - Fedezze fel a Planika modern design kandallóit!

A Planika design kandallói kül- és beltéren egyaránt használhatók, egyszerre látványos és funkcionális részletei a modern tereknek.

Stílusteremtés a kertben, teraszon – Válasszunk minőségi kültéri bútorokat!

Kertünket, teraszunkat egyre inkább otthonunk szerves részének tekintjük és nem csupán a falakon kívül eső területként gondolunk rájuk. Természetes, hogy ennek megfelelően szeretnénk gondoskodni berendezésükről: kényelmes, stílusos és minőségi bútorokat keresünk.

A szabadság és a stílus találkozása – Kültéri „szobák” berendezése

A kert, a terasz egyre inkább otthonunk belső tereinek kiterjesztéseként, kültéri szobaként funkcionál és most már minden lehetőségünk adott, hogy ennek megfelelően bútorozzuk és kényelmessé is varázsoljuk ezeket a kinti helyiségeket. A Dublino jóvoltából tökéletes kültéri környezetet teremthetünk otthonunkban.

Mit tehetünk túlmelegedés ellen? A beltéri klíma javítása energiahatékony módon

Az elmúlt évek tendenciáit figyelembe véve egyre gyakrabban számíthatunk nyáron rekordhosszúságú kánikula időszakokra, amikor otthonunk falai között sem érezhetjük a megszokott komfortérzetet. Ilyenkor az erősen hőszigetelt ingatlan túlmelegszik, kellemetlenül meleggé válik. Milyen következményekkel jár ez, és miért jelent kihívást?

Fuga nélkül nincs tartós burkolat – Miért fontos a megfelelő fuga kiválasztása?

A hidegburkolattal borított felületek hosszú élettartamát jelentős mértékben befolyásolja a ragasztó és a fugázó kiválasztása. A legmodernebb, innovatív fugázóanyagok megkönnyítik a munkát, viszont fontos, hogy a gyártó előírásait mindenképpen betartsuk.

Gyors és hatékony felújítás a kertben és a teraszon: fa- és fémfelületek festése, megóvása. Milyen festéket válasszunk?

Az otthoni, de akár tágabb környezetünk gyors megújításának, felfrissítésének egyik legegyszerűbb módja, ha festéket, ecsetet ragadunk és akár saját kezűleg, akár szakemberre bízva nekilátunk megkopott tárgyaink szépítésének.

A külső vagy a belső számít igazán? – A legfontosabb szempontok klímaválasztás során

A fokozatosan forróbbá váló nyári napokhoz közeledve egyre többen kezdenek el légkondicionáló készüléket vásárolni, a választás során pedig az ár mellett még megannyi szempontot figyelembe kell venni. Ezek közé tartozik a készülékek megjelenése is, hiszen manapság a felhasználók gyakran keresnek olyan megoldásokat, amelyek illenek az otthoni enteriőrbe.

Helytakarékos megoldás kis otthonokba – Zehnder ComfoAir Flex mennyezetre szerelt szellőztetőegyég

Ma már számos olyan megoldás létezik, amelyekkel egy kis lakásban sem kell lemondanunk a kényelemről és a nagy ötletekről. A Zehnder ezt az elvet követve fejlesztette ki a minimális méretekkel rendelkező, álmennyezetbe beépíthető szellőztetőrendszerét, a ComfoAir Flex-et, amely ideális választás a kompakt életterekben élők számára.

Az árnyékolók kiválasztásánál is fontos szempont az energiatakarékosság – Szakértői Tanácsok

Amikor egy épület árnyékolásáról van szó a megjelenés mellett egyéb szempontokat is fontos szem előtt tartani. Az árnyékolók kiválasztásakor működési elvüket, funkciójukat, és nem utolsó sorban az energiahatékonyságukat is ajánlott figyelembe venni. Banna Ádám, az árnyékolástechnikai megoldások területén élen járó Atenád Kft. ügyvezetője rámutat a legfontosabb szempontokra.

Legyen olyan a fürdőszobád, amilyet megálmodtál!

A fürdőszobát megálmodni egyszerű dolog, ám az álmainkban szereplő helyiséget megvalósítani, berendezni sokkal nehezebb, mint gondolnánk. Az építkezést vagy felújítást jelentősen megkönnyíti, ha olyan helyről kapunk szakszerű segítséget, ahonnan a leendő fürdőszobánk minden szükséges elemét - a burkolatoktól a szaniterekig - beszerezhetjük és 3D látványterveken is követhetjük elképzeléseink megvalósítását.

FERRO golyóscsapok a biztonságos ivóvízhálózatért és stabil fűtési rendszerekért - A MINŐSÉG ELLENŐRZÉS ALATT

Ritkán gondolunk arra, hogy az életben mennyi golyóscsap vesz körül bennünket. Ahhoz, hogy a vízhálózaton átfolyó víz, illetve a különböző fűtésrendszerekhez használt közvetítő közeg (folyadék vagy sűrített levegő) megbízhatóan és biztonságosan jusson el a fogyasztókhoz, elengedhetetlen a különféle golyóscsapok használata.

3+1 ok, amiért érdemes térkövet választani

A térkő az outdoor terek egyik leginkább multifunkciós eleme. Egyszerre biztosít szilárd, jól járható, nagy kopásállóságú felületet, miközben dekorál, sőt, a jól megválasztott térkő segítségével megteremthetjük a kertünk, kerítésünk és házunk homlokzatának harmóniáját.

A fa látványa tartóssággal kombinálva

Sokan szeretik a természetes faburkolat látványát, ám a karbantartással járó vesződségről már biztosan mindenki örömmel lemondana. Létezik olyan megoldás, ahol ezt megtehetjük? Igen, mutatjuk! Tegyen egy próbát a szálcement burkolattal!

A hőszivattyú lehet a megoldás?

Milyen fűtési technikát érdemes választani, ha költségtakarékos és energiahatékony megoldásban gondolkodunk? Lássuk, mivel számolhatunk a hőszivattyú esetében!

Kerti grillek – ízletes fogások a megfelelő grill készüléken

Szinte minden évszak tartogat alapanyagot és jó alkalmat egy családi, baráti grill partihoz. Nincs is szükség sok hozzávalóra, a legfontosabb a megfelelő kerti grill készülék, melyen gyorsan elkészülnek az ízletes fogások. Az őszi időszak különösen kedvez a finomságoknak és a sütögetésnek.

Tippek és tanácsok a panelek energetikai korszerűsítéséhez

A hazai 700 ezer panellakás nagy része még korszerűsítésre vár, amit érdemes minél előbb megejteni és nemcsak az emelkedő rezsiköltségek miatt.

Milyen grill készüléket válasszunk a kertbe?

A kerti sütögetésnek régi hagyománya van, melyről lehetetlen lemondani. Nem is kell, hiszen rengeteg, modern kültéri eszközt, készüléket találunk, így a finomságok továbbra is készülhetnek faszenes, gázos, illetve elektromos kerti grillen.

Burkolás kültéren – Milyen előnyökkel jár a legjobb minőségű anyagok használata?

A külső terek burkolásához elengedhetetlen, hogy az anyaghasználatot tekintve rendszerben gondolkodjunk: lehetőleg azonos cég egymásra épülő termékeit alkalmazzuk. Az eredmény mindenkinek – megbízónak és szakembernek is – a megelégedését szolgálja. Bakos Ferenc, a Murexin alkalmazástechnikai vezetője bevezet minket a teraszburkolás rejtelmeibe.

Nagy kerti bútor választó – Örökzöld és trend követő stílusok, anyagok, formák kertbe és teraszra

Fa, fém, rattan, műanyag, textil, illetve ezek kombinációja alkotja leggyakrabban a kerti bútorok anyagát. Mi szerint válasszunk, melyiket hogyan tartsuk karban és érdemes-e azonnal lecserélni, ahogy valami újdonság megjelenik? Megmutatjuk, mitől lesz stílusos a kert és a terasz.

Pergola vásárlási tanácsok a specialistától – Mire érdemes odafigyelni?

A pergolák napjainkban egyre nagyobb szerepet játszanak az árnyékolástechnika világában. Sokoldalúságuknak és a változatos telepítési lehetőségeknek köszönhetően, a megfelelő modellek alkalmazásával akár egész évben élvezhetjük a friss levegőn töltött minőségi pihenőidőt. Hogy megértsük, mire kell figyelni pergolavásárlás során egy valódi specialistával, az Archishade Kft. kereskedelmi vezetőjével, Bódis Lászlóval jártuk körbe a témát. Az interjú során feltárjuk a minőségi pergolák fontos jellemzőit, bemutatjuk a választás szempontjait, és megvizsgáljuk, miért érdemes személyesen felkeresni a cég Dunakeszi telephelyét. Pergola vásárlás előtt olvassa el tanácsainkat!

Tudatos tervezéssel hangulatos és stílusos lesz a kert és a terasz

A kert és a terasz manapság a belső terek kiterjesztése, meghosszabbítása, szerves része otthonunknak. Ennek megfelelően érdemes a bútorozásáról, burkolatairól, világításáról is gondolkodni és persze tervezni. Fontos, hogy színei, stílusa kövesse a belső terekét – mondhatnánk: amint bent, úgy kint.

Biztonságtechnika otthonra – A megkerülhetetlen vagyonvédelem

Az otthonunkkal kapcsolatos egyik legfontosabb döntés, hogy miképpen gondoskodjunk védelméről, biztonságáról. Vagyonvédelmi kisokos aktív és leendő felhasználóknak.

Szakértői tanácsok zsaluzia vásárláshoz – avagy mire érdemes odafigyelni a választás során

A zsaluzia az újgenerációs kültéri árnyékolók egyik legnépszerűbb típusa, de vajon mik azok az előnyös tulajdonságok, melyeknek hatására inkább ezt az árnyékolót választjuk más kültéri rendszerekkel szemben. Természetesen az egyéni preferencia mellett szakmai szempontok figyelembevételével érdemes dönteni, melyekről az Archishade Kft. szerződött kivitelező partnerével, Molnár László cégvezetővel beszélgettünk. Annak érdekében, hogy minél több szempontot tisztázzunk, szóba került a zsaluziák megjelenése, funkciói, és működése is, melyek mellett ellenpéldaként bemutatásra kerültek az esetleges szakszerűtlen kivitelezésnek köszönhető beépítési bakik is.

Szakértői tanácsok Fixscreen árnyékoló vásárlásához

Mielőtt kiválasztjuk a megfelelő árnyékolót, számos fontos tényezőt kell figyelembe vennünk. Ezek közé tartozik a hatékony hővisszatartás, a szélállóság, és a szúnyogok elleni védelem. A Fixscreen árnyékolóknál mindez a minimum, ennél lényegesen több előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, hiszen prémium minőségű termékekről van szó. Bódis Krisztián árnyékolástechnikai szakértő részletesen bemutatja ezen árnyékolók vonzó tulajdonságait, a sokoldalú felhasználás lehetőségeit. Különösen jól alkalmazhatók nagy felületeken, és jól illeszkednek a modern építészeti trendekhez. Fedezze fel a Fixscreen árnyékolók világát és válassza ki a tökéletes megoldást szakértői tanácsok segítségével!

Wellness helyiség és fürdőszoba prémium minőségben berendezve

Az otthoni wellness tér, a minőségi fürdőszoba egyre inkább hozzátartozik a mindennapi luxushoz: egy jakuzzi, egy különleges kád vagy zuhanypanel, látványos és tartós burkolatok, szaniterek és csaptelepek manapság elvárásnak számítanak egy magas színvonalon megépült és berendezett otthonnal szemben. A Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállítás a legjobb alkalom arra, hogy tájékozódjunk, inspirálódjunk, majd minőségi termékekkel rendezzük be ezt a sokunk által áhított helyiséget.

Jelenlétszimuláció a biztonságos okosotthonért

Az Elektro-Kamleithner Kft. kínálatában elérhető LUXORliving okosotthon rendszer valós igényekre ad olyan átgondolt, megtérülő és energiahatékony megoldást, amely nélkülözhetetlen támogatást nyújt a lehető legkényelmesebben használható otthon eléréséhez.

Modern, komfortos és energiatakarékos otthonok hőszivattyúval

A régi épületek gépészeti felújításakor és új lakóépületek tervezésekor manapság szinte mindig szóba kerül a hőszivattyú telepítése. Miért jelent ez előnyös alternatívát más rendszerekkel szemben? Hogyan működik? Most az Ariston Nimbus NET hőszivattyúkon keresztül ezt is bemutatjuk.

Kültéri kamerák új formában: Imou Cell Pro

Az Imou Life egy fiatal játékos a hazai CCTV piacon. A termékeikre érdemes odafigyelni, a Cell Pro tesztünk alapján, ami egy vezeték nélküli kültéri CCTV megoldás stílusos dizájnnal, remek tulajdonságokkal és csábító árral.

Alternatív fűtések – Érdemes-e hőszivattyúra váltani?

A hideg idő beköszöntével egyre nagyobb érdeklődés övezi az alternatív fűtési megoldásokat. Manapság többféle, a távhőtől és a gázfűtéstől eltérő rendszerek is elérhetők a korszerűsítésre, vagy új otthon kialakítására vállalkozók számára.

Így gazdálkodunk okosan – Mi az, amit mi feltétlenül beszerzünk a HOMEINFO Heteken?

Különös izgalom uralja a Homeinfo szerkesztőségét: mindannyian a HOMEINFO Heteket várjuk. Mikor csapnánk le az áhított burkolatokra, szaniterekre, lakberendezési termékekre, ha nem most? Bemutatjuk, mi minden szerepel a vásárálási listánkon.

Extra vékony, különleges kültéri burkolólapok

Tévedés azt gondolni, hogy egy burkolólapnál kizárólag a vastagság a garancia a tartósságra. Mutatunk egy extrém, 20 mm vékonyságú gres lapot, mellyel látványos és nagyon tartós felületeket kapunk.

Prémium masculin penthouse lakás – Home of vision

A Home of vision projekt megvalósítása egyedi és innovatív. Maga a lakás egy rendkívül erős szakmai összefogás eredményeként született meg.

Harmóniában a kertünkkel: esztétikus és praktikus megoldások a Ketertől

Egy szép és kényelmes, a stílusodhoz illő, az időjárási viszontagságoknak is ellenálló kerti fotelból gyönyörködsz azokban a virágokban, melyeket cserepekbe ültettél.

Outdoor design 2021: Trendek az édenkertben

Nem véletlenül, a tavalyi év, a kerti fejlesztések éve volt. A medencék kereslete áttörte a plafont, a kültéri melegítők is egytől egyig elfogytak, és az időjárásálló kerti pihenők vették át a beltéri kanapék helyét.

Ragyogó tisztaság kültéren is – okosvezérléssel

A tavaszi idő beköszöntével a teraszok, kerti utak, kültéri burkolatok tisztítása nem tűr tovább halasztást. Ahhoz, hogy az eredmény kifogástalan és tartós legyen, a legjobb eszközöket ajánlott választanunk a munkához. Megmutatjuk, hogyan segít ebben a Kärcher egyik újdonsága.

112 dekor és széles szaniter választék az eredménye a REHAU és a Hyundai összefogásának

A RAUVISIO mineral egy sokoldalú ásványi alapanyag, mely egyesíti a műanyagok előnyös tulajdonságait a kőhatású felület látványával.

Élet a zöldben – Otthon a kertben

A kerti élet ma már sokkal többet jelent, mint a teraszon elszórt néhány étkező bútor vagy napágyak sora a medence mellett. A nagy ötlet a különféle „kerti szobák” kialakítása, melyek ugyanazt a kényelmet és otthonosságot adják a falakon kívül is, mint a házunkban.