Hirdetés

Hírlevél feliratkozás

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed!

Köszönjük a feliratkozást!

Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Austrotherm tapasztalatok, austrotherm vélemények, austrotherm ötletek, austrotherm cégek, austrotherm képek, austrotherm tippek

austrotherm cikkek

Szárazépítés vizes helyiségekben Austrotherm UNIPLATTE® építőlemezekkel

A lapostető mint lehetőség - Austrotherm Tervezői Konferencia

Épületeink egyre nagyobb arányban készülnek lapostetővel. Ezek lehetnek ipari csarnoképületek, családi házak, de akár műemlék épületek is, melyeknél a funkciók sokasága jelenik meg a lapostetőn.

Vegyük kezünkbe a rezsicsökkenetést! Födémszigetelés saját kezűleg

Az energiaárak már minden elfogadható mértéket meghaladtak, nem kérdés, hogy javítanunk kell épületeink hőszigetelésén.

Szárazépítés vizes helyiségekben Austrotherm UNIPLATTE® építőlemezekkel

Egyre kevésbé szeretünk falazni. Ahogy a pincefalak szigetelés védő falát is ma már inkább szivárgó műanyag lemezzel és hőszigetelő táblákkal helyettesítjük, úgy a lakásban is teret nyert a szárazépítészet.

Homlokzati hőszigetelő rendszerek felújítása

Fél évszázada ismert az EPS magú homlokzati hőszigetelés. Az anyag kiállta az idő próbáját, a régi szigetelések többnyire ma is épek. Csakhogy az energiahordozók ára az elmúlt négy évtizedben majdnem a 150-szeresére emelkedett, így a régi 4-5 centis szigetelési vastagság ma már nem elégséges. Mit lehet itt tenni?

Szorult helyzetben - Hatékony hőszigetelés kis vastagságban

Az előírásoknak megfelelő, hatékony utólagos hőszigetelésnél is gyakran szembesülünk azzal, hogy a szükséges hőszigetelésnek nem tudunk helyet szorítani. Ez különösen a talajon fekvő padlók esetében jelent gondot. Másképp kell tehát ezt a kérdést megközelítenünk.

Kell-e szigetelni és hogyan a talajjal érintkező épületszerkezeteket? Kezdjük az alapoknál!

A talajjal érintkező szerkezetek hőszigetelését a hagyományos épületeknél gyakran elhagyják, de a passzívházaknál nem ritka a 25 cm vastag padlószigetelés sem. Vizsgáljuk meg tehát, kell-e egyáltalán szigetelni a talajjal érintkező épületszerkezeteket?

Padló szigetelés grafitos hőszigetelő lemezzel

A szigetelés nélküli határolóelemek – ilyen lehet a padló is – komoly hőveszteséget okoznak, így joggal nevezhetők energiapazarlónak. Egy jó hőszigetelés áldásos hatásait a pénztárcánk is gyorsan megérzi. A grafitos hőszigetelőlemezek alkalmazása minden szempontból előnyös.

Nyáron is fontos a hőszigetelés

Hajlamosak vagyunk a hőszigeteléssel kapcsolatban csak a téli fűtési szezonra koncentrálni, amikor az elsődleges célunk az, hogy a szigetelőrendszer és a nyílászárók ne engedjék ki a benti meleget. Pedig a nyári kánikulában sem csak a ventilátorok és légkondicionálók használatával enyhíthetjük a hőséget.

További cikkek austrotherm témában

austrotherm cégek

Austrotherm Kft.

Az AUSTROTHERM Kft.-t a Győr megyei Állami Építőipari Vállalat és az osztrák Dämmstoffe Nowotny alapította 1990-ben, expandált polisztirolha…

További cégek austrotherm témában