Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Arany tapasztalatok, arany vélemények, arany ötletek, arany cégek, arany képek, arany tippek

Indukciós főzőlapok – energiatakarékosság a konyhában

Az energiaárak meredek emelkedése mindannyiunkat a fogyasztási szokásaink újragondolására késztet. Aki eddig elektromos tűzhelyen, főzőlapon készítette az ételeket, bizonyosan átnézte a készüléke fogyasztását, energiaosztályba sorolását, és ha ezt nem találta megfelelőnek, elgondolkodott a cserén. Úgy tűnik, hogy elérkezett az indukciós főzőlapok aranykora.

6+1 tipp a csaptelepek tökéletes tisztításához

Némelyik csaptelep felér egy műalkotással. Különösen akkor, ha a formája, színe – ahogy mostanában a fekete vagy arany – feltűnő külsőt kölcsönöznek neki. A látványt azonban erősen befolyásolja, hogy a csaptelep felülete megkapja-e a szükséges ápolást, tisztítást. 6+1 pontban összefoglaljuk, mit tehetünk csaptelepeink kifogástalan megjelenéséért.

Fürdőszobák aranykora - Szaniterek és csaptelepek arany színben

Egy nemesfém látványa a fürdőszobában különös dolgokra képes: mágnesként vonzza a tekintetet és markánsan meghatározza az enteriőr jellegét. Ahol az arany megjelenik, ott elvárjuk az eleganciát és a legmagasabb minőséget.

Esztétika és környezettudatosság – arany középút a megújuló energiaforrások terén

A Terrán Generon napelemes tetőcserép kitűnő első lépés lehet a fenntarthatóság felé vezető úton.

Nyílászárók beépítése: csak a tökéletessel elégedjünk meg!

A nyílászárók beépítésénél nem lehet kompromisszumot kötni. Itt nincs olyan, hogy kispóroljuk az anyagot, másképp csináljuk, mint ahogy szabályos és főleg nincs helye a “jól van az úgy” hozzáállásnak. A rossz beépítés több kárt okoz, mint hasznot, utólagos javításra korlátozottak a lehetőségek, és tökéletes attól sem lesz. Íme, a nyílászáró beépítés aranyszabályai, melyeket a GABO szakértői osztanak meg velünk.

Milyen burkolatot válasszunk? A vinyl padló

Sokan vannak, akik legszívesebben az egész lakás padlózatát melegburkolattal borítanák és ugyancsak jelentős számban találjuk azokat, akik hideggel. A két véglet közötti arany középútnak leginkább praktikus okai vannak, viszont létezik egy megfontolandó kompromisszum is: a vinyl padló.

Édes kis ölelke-párnák

A cukiság fogalma új szintre emelkedett az ölelke-párnák alkotójának köszönhetően. A rendkívül sokféle típusban létező párnák, aranyos figuráikkal, igazán babáknak és kisgyermekeknek való termékek.

A lakástextilek divatszínei 2013/14-ben

A Hiemtextil a világ egyik legrangosabb textilipari kiállítása, ahol megismerhetjük a leghíresebb tervezők megálmodta divatszíneket. A 2013/14-es szezonban a lakástextíliák területén várhatóan tovább erősödnek a földszínek és a vizes pasztellek. Az ezüst helyébe az arany és a réz lép, a kékek tovább hódítanak a lilák rovására.

Csempék, járólapok – újdonságok, ötletek sok képpel

Aranyozott, színes, antik hatású, csíkos, pillangós, virágos – látványos csempéket és járólapokat mutattak be a spanyol Cevisima 2012 kiállításon. Számos ötletet talál színes képösszeállításunkban.

Lenyűgöző cipellő alakú kád

Ezt a páratlan és nőies remekművet Massimiliano Della Monaca olasz tervező álmodta meg. A Sicis nevű olasz cég egyébként is az egyedi luxustermékeiről híres, de még így is okoztak némi meglepetést ezzel az alkotással.