Intelligensotthon Tudástár - Ilyen az én álomotthonom

Kedves Olvasó, Érdeklődő

Ezen tartalommal célunk a segítségnyújtás abban, hogy az Intelligensotthon-Tudástár weboldalon megszerzett inspiráció alapján megoszthassa velünk:

  • Mit jelent Önnek az intelligens otthon?
  • Hogyan képzeli el “Álomotthonát”, amely fokozza biztonságát, kényelmét, megtakarít Önnek?

Kérdőívünk kitöltését követően, szakemberünk felveszi Önnel a kapcsolatot időpont egyeztetés céljából. A találkozó keretein belül közösen felmérik az Ön igényeit, helyi adottságait. A személyes találkozó célja, hogy képet kapjon arról, hogyan valósíthatja meg álmai otthonát!

Helyi adottságok

Ebben a részben felmérjük otthona, ingatlana tulajdonságait annak érdekében, hogy a későbbiekben személyreszabott rendszert ajánlhassunk Önnek! Kezdjünk is bele!
* Ingatlan jellege Válassz egyet a felsoroltak közül!
* Telepítés helyszíne Válassz egyet a felsoroltak közül!
* Város/Település

* Helyiségek száma
Csak számokat írhatsz ebbe a mezőbe!

* Hasznos alapterület Helpnégyzetméter
Csak számokat írhatsz ebbe a mezőbe!

* Emeletek száma
Csak számokat írhatsz ebbe a mezőbe!

* Van-e garázs?
* Rendelkezik-e autóbeállóval?
* Rendelkezik-e pincével, vagy talajszint alatti, rendszeresen használt épületrésszel? Help(vízszivárgás figyelés érdekében)
* Lakják-e otthonát kisgyermekek?
* Tart-e az otthonában kisállatot? Help(macska, kutya, vadászgörény) Amennyiben igen, a biztonsági rendszer kialakításánál ezt figyelembe kell venni. (kisállat védelem)
* Rendelkezik-e kerttel?

Intelligens otthon az álmaimban!

Kérjük, olvassa el kapcsolódó tartalmunkat, amely átfogó képpel szolgál az intelligens otthonokkal kapcsolatosan! Egy internetes kutatás eredményei alapján megtudhatja, hogy az egyes (amerikai) kitöltők mit találtak fontosnak egy Smart Home-mal kapcsolatosan! Kattintson a képre és töltse le e-bookunkat!

Kérjük engedje szabadjára fantáziáját és ossza meg velünk saját szavaival, mit jelent Önnek az ÁLOMOTTHON!

Céljaim az intelligens otthonnal a következő területeken:

Kényelem

Azokat a lehetőségeket soroljuk a kényelmet támogató funkciók közé, amelyek valamilyen módon segítik életünket, megkönnyítik a mindennapjainkat. Ilyenek a különböző kapcsolók, vezérlési lehetőségek és vezérelhető alkatrészek.

Világításvezérlés

Az iNELS rendszerével a világításvezérlés nem csak a ki- és bekapcsolásban merül ki. Az arra alkalmas fényforrások fényerejét is szabályozhatja, amellyel jelentős mértékben csökkentheti az elektromos áram fogyasztását. Emellett automatizált megoldásokkal létrehozhat például világítási jeleneteket és jelenlét szimulációt is. Mikor nem tartózkodnak otthon, a rendszer véletlenszerűen fel, illetve lekapcsolja a világítást, amellyel megtéveszti a betörőket. Vezérelheti világítását a fényviszonyoktól függően, alkonykapcsolóval is. Ismert lehetőség a mozgásérzékelő, amelynek rendszerbe iktatásával elejét veheti az égve maradt világításnak. Olyan helyekre, helyiségekbe ajánlott, ahol elfeledkezhetünk a lekapcsolásról (pl.: a kamrában, a mellékhelyiségben, vagy a ház körül)

Több információ érdekében olvassa el kapcsolódó cikkünket!

* Milyen vezérlési módot szeretne otthonában? Kérjük jelölje a lehetőségek mellett található négyzetekben! Válassz ki egyet vagy többet az alábbiak közül!
* Hány világítási kört szeretne kialakítani otthonában? Kérjük, határozza meg darabszámban! HelpEgy világítási körbe tartozhat egy lámpa vagy több lámpa is, amelyeket például egy hosszabb folyosón helyezünk el. Lényege, hogy az egy világítási körre szerelt fényforrásokat egy kapcsolóval tudjuk működtetni.
Csak számokat írhatsz ebbe a mezőbe!

Fűtésvezérlés

A fűtésvezérlés időt, energiát és pénzt spórol Önnek. Az iNELS rendszer jóvoltából otthonában helyiségenként szabályozhatja a fűtést. Beállíthat fűtési programokat, amelyekkel optimalizálhatja otthona fűtését. Amennyiben úgy kívánja, egy termosztát felhasználásával az adott helyiségben bármikor megváltoztathatja a hőmérsékletet.
* Kérjük jelölje az alkalmazni kívánt fűtési lehetőségeket a jelölőnégyzetek segítségével: Válassz ki egyet vagy többet az alábbiak közül!

Klíma és szellőztetés

Manapság egyre több otthonban találkozhatunk klíma és szellőztető berendezésekkel. Szerencsére meglévő berendezéseinket is felügyelhetjük az iNELS rendszerével.

Kérjük adja meg a jelölőnégyzet segítségével, milyen klímával rendelkezik vagy mely gyártó berendezését tervezi beépíteni otthonába!

* Klíma rendszer gyártók: Válassz ki egyet vagy többet az alábbiak közül!
* Szellőztető rendszer gyártók: Válassz ki egyet vagy többet az alábbiak közül!

Árnyékolás, garázsajtó- és kapuvezérlés

iNELS rendszere segítségével automatizálhatja otthona redőnyeit, garázsajtaját és kapuját, így nem kell a kellemes hőmérsékletű autójából kiszállva jó pár kellemetlen percet átélve kinyitni, majd becsukni a garázsajtót és kaput. A rendszer elvégzi Ön helyett! Sőt, amennyiben ajtaja, kapuja nem záródott rendesen, a rendszer figyelmezteti Önt! Nagy nyári melegben, amikor a nap a legjobban süti otthona ablakait, működésbe lépnek az automatizált árnyékolók. Így nem csökken a klíma berendezés hatékonysága! Vagy éppen a reggeli ébresztést teszik könnyebbé, az ébresztés pillanatában elkezdik beengedni a reggel napsugarait.
* Szeretné-e élvezni otthonában az árnyékolás, garázsajtó és kapuvezérlés előnyeit?

Aljzatok száma

Biztos volt már Önnel is olyan, hogy elhagyta otthonát és útközben gondolatai az indulás előtt használt vasalón jártak. Vajon kihúztam a konnektorból? Vajon kikapcsoltam? Az iNELS Smart Home rendszerrel az okostelefonjára telepített applikáció segítségével vezérelheti a csatlakozó aljzatokat. Többé nem kell hosszú perceket a bedugva felejtett vasalón gondolkodnia, hiszen bármikor áramtalaníthatja az adott csatlakozó aljzatot, sőt távozáskor akár az összes nem használt áramkört is.
* Szeretné aljazatait mobiltelefonjáról, táblagépéről vezérelni?
* Kérjük, adja meg az otthonában található hagyományos aljzatok számát!
Csak számokat írhatsz ebbe a mezőbe!

Kikapcsolódás, Pihenés

Mindenhol jó kikapcsolódni, de a legkényelmesebb otthon. Sok kellemes élményt szerezhet családtagjainak és barátainak leendő vagy meglévő intelligens otthon rendszerével, amennyiben a kikapcsolódás és pihenés szolgálatába állítja!
* Szeretné, ha délutáni sziesztája alkalmával a kedvenc zenéje szólna abban a helyiségben, amelyikben éppen tartózkodik?
* Szeretné, ha családi filmnézéshez egy gombnyomásra kialakulnának a megfelelő fényviszonyok, a vetítővászon a helyére kerülne, a klíma beállna az optimálisra?
* Szeretne előre beprogramozott “Parti” módot, amellyel elvarázsolhatja barátait? Legyen szó zenéről, hangulatvilágításról vagy éppen a zenére váltakozó fényjátékról!
* Biztos jól esne Önnek is egy nehéz nap után beülni a már előre melegített, beindított jakuzziba vagy szaunába és közben hallgatni kedvenc zenéjét!

Biztonság

Megfelelően kialakított biztonsági rendszerrel kényelmesen védhetjük otthonunkat, távollétünk során folyamatos kapcsolatban lehetünk vele, bármikor bepillanthatunk, hogy minden rendben van-e!
* Az iNELS video kaputelefon rendszerével az interneten keresztül bárhonnan fogadhatja kapuja előtt állók csengetését, a beépített kamerán keresztül láthatja, ki szeretne Önhöz bejutni. Szeretné-e otthonában alkalmazni?
* Szeretne kialakítani hatékony védelmet betörés megelőzésére?
* Szeretne tűz és szén-monoxid elleni védelmet otthonába?
* Szeretné távolléte során tudni, mi zajlik otthona körül?

Környezettudatos üzemelés

Manapság már nem elfogadott, hanem követelmény környezettudatosan élni. Az iNELS rendszer elemei ebben megbízható segítőtársai lesznek! Mit szeretne megvalósítani ezen a területen?
* Szeretné otthona energia fogyasztását napi/heti/havi/éves bontásban figyelemmel követni?
* Szeretné könnyen kezelhető, átlátható rendszerben ellenőrizni vízfogyasztását? (hétvégi házaknál érdemes alkalmazni, így kiszűrhetjük az esetleges vízszivárgást, csőtörést)

Gratulálunk! Ezzel nagyvonalakban körül is írta Álmai Otthonát!

Annak érdekében, hogy munkatársaink felvehessék Önnel a kapcsolatot és Álmai otthona valóra válhasson kérjük, adja meg adatait.
* Név

* E-mail

* Telefonszám