Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon
Közelgő események

Különleges roletta

Különleges roletta - nappali ötletek, modern stílusban

Az enteriőr dísze lehet a motívummal ellátott roletta


Forrás: Rollstar

Partner

Rollstar Árnyékolástechnika

Rollstar Árnyékolástechnika - Egyedi igényekre gyártott árnyékolók

A képen látható termék
 • Roletta
  Legegyszerűbb és legolcsóbb változatában a textília felső részét a 25 vagy 36 mm átmérőjű lakkozott vékony falú acél rolettacsőhöz rögzítjük kétoldalú ragasztóval, alsó részébe pedig nehezékként alumíniumcsövet varrunk be. A roletták rugós vagy gyöngyláncos működtetésűek lehetnek. Mennyezetre, homlokzatra és ferde síkú felületre (tetőtér) egyaránt felcsavarozható a Rollstar roletta. Méretük a textil vastagságától függően: maximum 3 x 3 m (Szé x Ma).

  Ferde síkú ablakhoz (tetőtér) csak rögzítő golyó nélküli rugós roletta építhető be. A roletta nemcsak teljesen lehúzott állapotban rögzíthető, hanem több pár akasztó beépítésével az árnyékolandó felület kívánságra szabályozható.A legkisebb motoros rollettacső átmérője : 40 mm. Fenti típusok készülhetnek ún. feszített kivitelben is, amikor 1 mm átmérőjű műanyag bevonatú acélkötél vezeti két oldalról a roletták mozgását.

  Természetesen a reluxához és pliszéhez hasonlóan gyártunk szögletes üvegléchez erősíthető ablakbarát rolettát is gyöngyláncos működtetéssel. Ekkor az ablakszárny üvegméretéhez illeszkedő karcsú felső fehér takaró sín harmonikus egységet képez az ablakkal. Maximális mérete: 1,6 x1,4 m vagy 1 x 1,8 m (Szé x Ma).

  Igényesebb és ennek megfelelően drágább változatot jelentenek az ún. tokozott roletták. Ívelt, extrudált alumínium védőtok rejti a rolettahengert. Méretüktől függően mozgatásuk lehet rugós, gyöngyláncos, kézi hajtókaros vagy motoros. Kívánságra ezek is akár két oldalról acélkötéllel megfeszíthetők.

  Ha azonban az az elvárás , hogy oldalról még fénycsík se zavarja meg pl. egy előadóteremben a vetítést vagy otthon az éjszaka nyugalmát, akkor tokozott, vezetősínes rolettát javasolunk rendelni. Ez a legdrágább változat. A textília “körbe van zárva”: két oldalt alumíniumvezetősínben mozog a roletta ponyva, így teljesen kizárt a fény. Maximális mérete: 2,4 x 3,2 m (Szé x Ma). A legnagyobb mérettartományban azonban már csak kézi hajtókarral vagy elero motorral lehet működtetni.
További képek
Forgalmazó további képei
A kategória további képei: "nappali"
A kategória további képei: "nappali"
Építkezés-felújítás

Lakberendezési és építési ötletek

További cikkek
Itt találja a korábban megtekintett képeket!