Hirdetés

Újra építenek az Álomépítők

Az Álomépítők a harmadik évfolyamban újra tíz családi házat építenek vagy újítanak föl. A Holcim alapítványa pénzzel, dolgozói pedig munkájukkal segítik a nehéz sorsú családok álmodott otthonának megvalósítását. Idén már a harmadik helyszínen dolgoztak a Holcim munkatársai. Ezúttal a Homeinfo.hu is elkísérte őket.

Az Álomépítők a Viasat 3 produkciója, a műsorban évadonként tíz családnak segítenek, kinek új házat építenek, kinek pedig felújítják a régit. Fontos kikötés, hogy olyanokat válasszanak, akik önhibájukon kívül kerültek nehéz helyzetbe. Az Álomépítők célja, hogy megmutassák, összefogással lehet változtatni a bajba jutottak életén.

A Holcim Hungária Otthon Alapítvány segíti az Álomépítők harmadik évadát. Az alapítvány 2005 óta támogatja az önkormányzatokat a bérlakásépítésben, eddig félmilliárd forinttal segítette 141 család új otthonának fölépítését. Az idei évadban az Álomépítők munkáját is támogatja a Holcim Hungária Otthon Alapítvány, a cég dolgozói pedig kétkezi munkájukkal is részt vesznek az otthonteremtésben az Álomépítőket segítve.

Álomépítők és a Holcim

Álomépítők és a Holcim

Álomépítők és a Holcim

Álomépítők és a Holcim

Álomépítők és a Holcim

Álomépítők és a Holcim

Kapcsolódó cikkek

Földházak

Földházak a földréteggel fedett épületek, előnyeik közé tartozik az energiatakarékos a fenntartásuk, hogy belső klímájuk állandó, és beolvadnak a természetes környezetbe.

Szempontok a kémény kiválasztásához

Milyen az ideális kémény? Érdemes alaposan körülnézni a kémény kiválasztása előtt építkezés, felújítás, fűtéskorszerűsítés vagy épp tetőtér-beépítés során. A készkémény, elemes kémény, szerelt kémény mára általánossá vált, mivel számos előnnyel bír a falazott kényekhez viszonyítva.

Készkémény, elemes kémény, szerelt kémény

Több dolgot is végig kell gondolni a kéménnyel kapcsolatban építkezés, felújítás, fűtéskorszerűsítés vagy épp tetőtér-beépítés során. A legfontosabb szempont a biztonság, ezt szorosan követi az energiatakarékosság.

Közös tulajdon 4. – A kötelezettségek

A közös tulajdon esetén is igaz, hogy a tulajdonosokat a tulajdonukat képező dologgal kapcsolatban kötelezettségek is terhelik. A dolog fenntartásával járó és a dologgal kapcsolatos egyéb kiadások, a közös tulajdoni viszonyból eredő kötelezettségek mértékét is a tulajdoni hányad határozza meg.

Megváltozott a Gázipari Műszaki Biztonsági Szabályzat

Megváltozott a gáz csatlakozó vezetékek és felhasználói berendezések műszaki-biztonsági felülvizsgálatáról szóló rendelet és a Gázipari Műszaki Biztonsági Szabályzat.

Építési hibák – fűtéstervezés

Lakásunk, házunk fűtésének kiépítésekor, felújításakor a tervezéshez feltétlenül épületgépész szakember segítségét kell kérni, aki szakszerű számítások alapján tesz javaslatot az új fűtési rendszerre, a kéményre, a fűtőtestek elhelyezésére. A tervezéskor évtizedekre eldőlhet, hogy mennyi energiát kell a fűtésre fordítanunk.

Vigyázat, szemfényvesztés!

Építőanyagot szeretnénk venni, de vajon miként tudjuk eldönteni, hogy melyik a jó minőségű, melyik nem az?

Hogyan készítsük fel a háztetőt a téli viharokra?

Mit ellenőrizzünk? Hogyan javítsuk ki a tető hibáit? A tél beállta előtt ne csak az autót, a kéményt vagy a kazánt ellenőrizzük, hanem a tetőt is. Hét tanács a tetőnk védelmében.

Légy felkészült! Négy tipp felújításra készülőknek

Be prepared azaz légy felkészült javasolja az építkezőknek Zordon, az Oroszlánkirályból. De hogyan is érdemes fölkészülni a felújításra?