Hirdetés

Tetőfedés helyszínen korcolható svédacél síklemezzel

Új termék, új alapanyagból a PLX Premium helyszínen korcolható svédacél síklemez, amely az elegáns Lindab PLX síklemez-termékcsaládnak optimális műszaki tulajdonságokkal rendelkező új tagja.

A mai családi házak tetőfedését már nem csak a feladat határozza meg, azért is nevezik „ötödik homlokzatnak” a tetőt, hiszen az épület összképének meghatározó eleme. A szép és tartós Lindab PLX Premium helyszínen korcolható svédacél síklemez tetőfedő anyag optimális műszaki tulajdonságokkal rendelkezik. A gyártó az igényeknek megfelelően folyamatosan fejleszti ezt a termékcsaládját is. Az idei év újdonságai a megújított és továbbfejlesztett Lindab bevonati rendszerek. A mérnökök új összetételű, egyedi alapanyagokat fejlesztettek ki, amelyek ötvözik a tökéletes alakíthatóságot és a szépséget a korrózióval és a mechanikai hatásokkal szembeni ellenállósággal. Így most az Elite után, piacra került a PLX Premium is bevonatos változat is.
A tetőfedő anyag a hagyományos nyeregtetőkre és kontyolt tetőkre is illeszthető, különleges tetők is befedhetők vele. Sőt műemlékvédelem alatt álló épületeken is felhasználhatók mivel hagyományos tető- és épületformák esetén is szép megjelenést nyújtanak, akár templomok, kúriák, akár múzeumok tetején. Ezen megoldásokat segíti a széles színválaszték is.

Tetőfedés helyszínen korcolható svédacél síklemezzel

A PLX kitűnően alakítható „lágy” acélból készült, 0,6 mm lemezvastagsággal. Az acélmag folyáshatára 180 N/mm2, ez egyszerre biztosít megfelelő mechanikai szilárdságot és könnyű helyszíni alakítást, beépítést. Ennek köszönhetően számos olyan, akár összetett, bonyolult tetőforma építhető belőle, mint például íves donga- vagy kupolafelületek, tagolt vagy felépítményekkel áttört tetők. Még a legbonyolultabb tetőfedés is hosszú ideig megmarad, mert nagy a mechanikai ellenálló képessége, szilárdsága. Fémlemezfedések esetében fontos a megfelelő hőmozgás biztosítása, a PLX acéllemez hőtágulása a legkisebb a gyakorlatban használt fémanyagú síklemezek között.

Tetőfedés helyszínen korcolható svédacél síklemezzel

Az acél mag korrózióvédelmét kétoldali tűzihorganyzás, azaz cinkbevonat biztosítja, PLX Premium esetén 275, PLX Elite esetén 350 gramm négyzetméterenkénti mennyiségben. A cinkrétegre kiváló minőségű, műanyag színbevonatot tettek, a Premium bevonat esetén 35 mikrométer, az Elite esetén 50 mikrométer vastagságban, s így a többrétegű bevonatrendszer évtizedekig ellenáll a korróziónak és az UV-sugárzásnak, továbbá nagyfokú védelmet biztosít a felület karcolódásával szemben.

A szállítás és szerelés során előforduló sérülésektől külön védőfólia óvja a tekercsekben szállított lemezeket, amelyek szélessége 610 illetve 670 mm a Premium és az Elite bevonatok esetén. A dupla állókorcos lemezillesztésnek köszönhetően a fedés vízzáró.

Tetőfedés helyszínen korcolható svédacél síklemezzel

Nagyon fontos, hogy a korcolt fedést csak szakképzett tetőfedő-bádogos végezheti.

A kivitelezők munkáját gyorsítja a hosszú szalagméret, illetve, hogy a kézi korcolás mellett gépi előkorcolt PLX táblaelemek is rendelhetők a gyárból. Az anyag előkészítését és a munkát gyorsítják a Lindab által is kínált, egyedi, a korcolt fedésekhez kifejlesztett megmunkáló gépek, úgymint az előkorcoláshoz használatos VM84 típusú előprofilozó gép, és az állókorcot véglegesítő korczáró gép („vonat”). Egyéni íves tetők esetében célszerű ívesítő gépet használni, amely a kívánt ívben hajlítja meg az előprofilozott lemezeket. A síklemezek felhasználásával épített tetők minimális karbantartást igényelnek, esztétikus, tartós és biztonságos megoldást kínálnak.

Lindab Kft.

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Tetőfelújítás vagy új tetőszerkezet? Így kérjen ajánlatot!

Elérkezett a tetőfelújítás ideje? Építkezik? Vagy még csak a tervezés folyamatánál jár? Otthona éke és védelmezője minden esetben a tető, ezért olyan fontos, hogy mind esztétikailag, mind funkciójában és ár-érték arányában is azt nyújtsa, amit várunk tőle. Az elhatározást követően azonban a legelső lépés az ajánlatkérés.

Így ellenőrizhetjük, hogy zuhanykabinunk biztonságos-e

A zuhanykabin vásárlásakor kevesen gondolnak arra, hogy a biztonság is fontos szempont lehet, hiszen „mi baj történhet?”. Nos, a zuhanykabin üvegből készül!

Tippek tetőablak választáshoz – felújítóknak

Felújításkor minden forint és minden perc számít, ezért jól jön, ha például a tetőablakok gyárilag előszereltek vagy egyszerűen, akár pár óra alatt a régi helyére illeszthetők, gondoskodva a tetőtér energiatakarékossá tételéről.

Belsőépítészeti tervezés és teljeskörű kivitelezés az Attraktív Design Stúdió csapatával

Egy új építésű, lakóparki lakás nagyvonalú átalakítása a lakberendező tapaszatalataival.

Miért fontos kivitelezői szerződést kötni és mi szerepeljen a szerződésben? Letölthető szerződésminta és magyarázatok felújítóknak, építkezőknek

A megbízó és vállalkozó jogait és kötelezettségeit tartalmazó szerződéssel elejét vehetjük a későbbi vitáknak és pereskedéseknek, nem utolsósorban pedig a szerződés anyagilag is védi a feleket.

Az otthonfelújítási támogatás igénybevételére jogosultak közel fele 3 és 6 millió forint közötti összeget költene lakásfelújításra

A megkérdezettek több mint kétharmada tervez idén felújítást, a támogatásra jogosultak közel fele 3 és 6 millió forint közötti összeget, míg a lakásfelújítási támogatásra nem jogosultak 50 százaléka 1 és 3 millió forint közötti összeget költene erre – derült ki a Wallplex Magyarország legfrissebb felmérésből. A kutatás a lakásfelújítással és a lakásfelújítási támogatás igénybevételével kapcsolatos szokásokat vizsgálta.

A lakosság a legnagyobb energiafogyasztó

A rezsi 75 százalékát fűtésre költjük, de megfelelő szigeteléssel ennek akár 50 százalékát is megspórolhatjuk.

Hőszigetelés centikben, számokban és forintokban

Családi házak felújítása során az ablakcsere mellett a hőszigetelés ugyan népszerű terület, elmaradásának egyik oka mégis az a tévhit, hogy hőszigetelni csak akkor érdemes, ha az gyorsan megtérül. De vajon egy tisztasági festés mikorra térül meg?

Tetőcsere, tetőfelújítás, napelem – Ezekre ad pénzt az állam

Az otthonuk korszerűsítését tervezők kívánságlistájának egyik első helyén a tető felújítása áll, és többen tervezik saját napelemes rendszer telepítését is. A Terrán szakértőjének segítségével bemutatjuk a rendelkezésre álló lehetőségeket.