Hirdetés

Tetőfedés helyszínen korcolható svédacél síklemezzel

Új termék, új alapanyagból a PLX Premium helyszínen korcolható svédacél síklemez, amely az elegáns Lindab PLX síklemez-termékcsaládnak optimális műszaki tulajdonságokkal rendelkező új tagja.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

A mai családi házak tetőfedését már nem csak a feladat határozza meg, azért is nevezik „ötödik homlokzatnak” a tetőt, hiszen az épület összképének meghatározó eleme. A szép és tartós Lindab PLX Premium helyszínen korcolható svédacél síklemez tetőfedő anyag optimális műszaki tulajdonságokkal rendelkezik. A gyártó az igényeknek megfelelően folyamatosan fejleszti ezt a termékcsaládját is. Az idei év újdonságai a megújított és továbbfejlesztett Lindab bevonati rendszerek. A mérnökök új összetételű, egyedi alapanyagokat fejlesztettek ki, amelyek ötvözik a tökéletes alakíthatóságot és a szépséget a korrózióval és a mechanikai hatásokkal szembeni ellenállósággal. Így most az Elite után, piacra került a PLX Premium is bevonatos változat is.
A tetőfedő anyag a hagyományos nyeregtetőkre és kontyolt tetőkre is illeszthető, különleges tetők is befedhetők vele. Sőt műemlékvédelem alatt álló épületeken is felhasználhatók mivel hagyományos tető- és épületformák esetén is szép megjelenést nyújtanak, akár templomok, kúriák, akár múzeumok tetején. Ezen megoldásokat segíti a széles színválaszték is.

Tetőfedés helyszínen korcolható svédacél síklemezzel

A PLX kitűnően alakítható „lágy” acélból készült, 0,6 mm lemezvastagsággal. Az acélmag folyáshatára 180 N/mm2, ez egyszerre biztosít megfelelő mechanikai szilárdságot és könnyű helyszíni alakítást, beépítést. Ennek köszönhetően számos olyan, akár összetett, bonyolult tetőforma építhető belőle, mint például íves donga- vagy kupolafelületek, tagolt vagy felépítményekkel áttört tetők. Még a legbonyolultabb tetőfedés is hosszú ideig megmarad, mert nagy a mechanikai ellenálló képessége, szilárdsága. Fémlemezfedések esetében fontos a megfelelő hőmozgás biztosítása, a PLX acéllemez hőtágulása a legkisebb a gyakorlatban használt fémanyagú síklemezek között.

Tetőfedés helyszínen korcolható svédacél síklemezzel

Az acél mag korrózióvédelmét kétoldali tűzihorganyzás, azaz cinkbevonat biztosítja, PLX Premium esetén 275, PLX Elite esetén 350 gramm négyzetméterenkénti mennyiségben. A cinkrétegre kiváló minőségű, műanyag színbevonatot tettek, a Premium bevonat esetén 35 mikrométer, az Elite esetén 50 mikrométer vastagságban, s így a többrétegű bevonatrendszer évtizedekig ellenáll a korróziónak és az UV-sugárzásnak, továbbá nagyfokú védelmet biztosít a felület karcolódásával szemben.

A szállítás és szerelés során előforduló sérülésektől külön védőfólia óvja a tekercsekben szállított lemezeket, amelyek szélessége 610 illetve 670 mm a Premium és az Elite bevonatok esetén. A dupla állókorcos lemezillesztésnek köszönhetően a fedés vízzáró.

Tetőfedés helyszínen korcolható svédacél síklemezzel

Nagyon fontos, hogy a korcolt fedést csak szakképzett tetőfedő-bádogos végezheti.

A kivitelezők munkáját gyorsítja a hosszú szalagméret, illetve, hogy a kézi korcolás mellett gépi előkorcolt PLX táblaelemek is rendelhetők a gyárból. Az anyag előkészítését és a munkát gyorsítják a Lindab által is kínált, egyedi, a korcolt fedésekhez kifejlesztett megmunkáló gépek, úgymint az előkorcoláshoz használatos VM84 típusú előprofilozó gép, és az állókorcot véglegesítő korczáró gép („vonat”). Egyéni íves tetők esetében célszerű ívesítő gépet használni, amely a kívánt ívben hajlítja meg az előprofilozott lemezeket. A síklemezek felhasználásával épített tetők minimális karbantartást igényelnek, esztétikus, tartós és biztonságos megoldást kínálnak.

Lindab Kft.

Ez is érdekelhet

Tisztíts úgy, mint egy profi!

Magasabb flexibilitás és vízlepergető hatás FX 66 Platinum Flexfugázóval!

Innovatív, öblítőperem nélküli WC-kerámiák a Geberittől

Generon: Bárhonnan nézzük, fényes választás

Terrán Tetőkalkulátor - Ingyenes és azonnali kalkuláció tetőépítéshez

Medence kompromisszumok nélkül

Családi ház építését tervezi? Segítünk kalkulálni!

Riasztórendszer kivitelezőt találni könnyű, ha tudjuk, hol keressük

Mindent a kád típusokról: egyenes, sarok, aszimmetrikus…

Zsaluzia – modern és esztétikus árnyékolás

Hőszivattyúk minden igényre: intelligens és rugalmasan tervezhető rendszerek

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Miértek és hogyanok a hőszigetelésben – Gondolkodjunk rendszerben!

Kell-e szigetelni és hogyan a talajjal érintkező épületszerkezeteket? Kezdjük az alapoknál!

Hozza ki a legtöbbet az ingyenpénzből! Mutatjuk, hogyan

Energiapazarló és rosszul fűtött házakban élünk - A célzott támogatások ösztönzik leginkább az energiahatékonyságot

Mi az energiamérleg, és miért érdemes javítani rajta?

5 pénztárca kímélő környezettudatos szempont építkezésnél

Akár egy nap alatt 25%-kal csökkenthetjük fűtési költségeinket

10 ok, miért érdemes az ISOTEX-et választani

Így gazdálkodunk okosan – Mi az, amit mi feltétlenül beszerzünk a HOMEINFO Heteken?

Elszálló építőanyagárak, komoly kihívások. Mit tehetünk? – szakértőket kérdeztünk

Síklemezes tetőfedés – a tradíciók és a modern technológia látványos találkozása

Hőszigeteljünk! De hogyan? A leggyakoribb kérdések és válaszok a hőszigetelésről - Letölthető segédlettel és útmutatóval

Vásárlási listák
További vásárlási listák