Hirdetés

Tetőfedés helyszínen korcolható svédacél síklemezzel

Új termék, új alapanyagból a PLX Premium helyszínen korcolható svédacél síklemez, amely az elegáns Lindab PLX síklemez-termékcsaládnak optimális műszaki tulajdonságokkal rendelkező új tagja.

A mai családi házak tetőfedését már nem csak a feladat határozza meg, azért is nevezik „ötödik homlokzatnak” a tetőt, hiszen az épület összképének meghatározó eleme. A szép és tartós Lindab PLX Premium helyszínen korcolható svédacél síklemez tetőfedő anyag optimális műszaki tulajdonságokkal rendelkezik. A gyártó az igényeknek megfelelően folyamatosan fejleszti ezt a termékcsaládját is. Az idei év újdonságai a megújított és továbbfejlesztett Lindab bevonati rendszerek. A mérnökök új összetételű, egyedi alapanyagokat fejlesztettek ki, amelyek ötvözik a tökéletes alakíthatóságot és a szépséget a korrózióval és a mechanikai hatásokkal szembeni ellenállósággal. Így most az Elite után, piacra került a PLX Premium is bevonatos változat is.
A tetőfedő anyag a hagyományos nyeregtetőkre és kontyolt tetőkre is illeszthető, különleges tetők is befedhetők vele. Sőt műemlékvédelem alatt álló épületeken is felhasználhatók mivel hagyományos tető- és épületformák esetén is szép megjelenést nyújtanak, akár templomok, kúriák, akár múzeumok tetején. Ezen megoldásokat segíti a széles színválaszték is.

Tetőfedés helyszínen korcolható svédacél síklemezzel

A PLX kitűnően alakítható „lágy” acélból készült, 0,6 mm lemezvastagsággal. Az acélmag folyáshatára 180 N/mm2, ez egyszerre biztosít megfelelő mechanikai szilárdságot és könnyű helyszíni alakítást, beépítést. Ennek köszönhetően számos olyan, akár összetett, bonyolult tetőforma építhető belőle, mint például íves donga- vagy kupolafelületek, tagolt vagy felépítményekkel áttört tetők. Még a legbonyolultabb tetőfedés is hosszú ideig megmarad, mert nagy a mechanikai ellenálló képessége, szilárdsága. Fémlemezfedések esetében fontos a megfelelő hőmozgás biztosítása, a PLX acéllemez hőtágulása a legkisebb a gyakorlatban használt fémanyagú síklemezek között.

Tetőfedés helyszínen korcolható svédacél síklemezzel

Az acél mag korrózióvédelmét kétoldali tűzihorganyzás, azaz cinkbevonat biztosítja, PLX Premium esetén 275, PLX Elite esetén 350 gramm négyzetméterenkénti mennyiségben. A cinkrétegre kiváló minőségű, műanyag színbevonatot tettek, a Premium bevonat esetén 35 mikrométer, az Elite esetén 50 mikrométer vastagságban, s így a többrétegű bevonatrendszer évtizedekig ellenáll a korróziónak és az UV-sugárzásnak, továbbá nagyfokú védelmet biztosít a felület karcolódásával szemben.

A szállítás és szerelés során előforduló sérülésektől külön védőfólia óvja a tekercsekben szállított lemezeket, amelyek szélessége 610 illetve 670 mm a Premium és az Elite bevonatok esetén. A dupla állókorcos lemezillesztésnek köszönhetően a fedés vízzáró.

Tetőfedés helyszínen korcolható svédacél síklemezzel

Nagyon fontos, hogy a korcolt fedést csak szakképzett tetőfedő-bádogos végezheti.

A kivitelezők munkáját gyorsítja a hosszú szalagméret, illetve, hogy a kézi korcolás mellett gépi előkorcolt PLX táblaelemek is rendelhetők a gyárból. Az anyag előkészítését és a munkát gyorsítják a Lindab által is kínált, egyedi, a korcolt fedésekhez kifejlesztett megmunkáló gépek, úgymint az előkorcoláshoz használatos VM84 típusú előprofilozó gép, és az állókorcot véglegesítő korczáró gép („vonat”). Egyéni íves tetők esetében célszerű ívesítő gépet használni, amely a kívánt ívben hajlítja meg az előprofilozott lemezeket. A síklemezek felhasználásával épített tetők minimális karbantartást igényelnek, esztétikus, tartós és biztonságos megoldást kínálnak.

Lindab Kft.

 | 
Kapcsolódó cikkek

Elérkezett a tetőcsere ideje?

Az Elevenház Panzió Projekt

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Elszálló építőanyagárak, komoly kihívások. Mit tehetünk? – szakértőket kérdeztünk

Síklemezes tetőfedés – a tradíciók és a modern technológia látványos találkozása

Hőszigeteljünk! De hogyan? A leggyakoribb kérdések és válaszok a hőszigetelésről - Letölthető segédlettel és útmutatóval

Otthonfelújítási támogatástól az építőanyag vásárlásig – Ezentúl mindezt egy helyen intézhetjük!

Így csökkentheti rezsiköltségeit állami pénzből

Energiafogyasztásban dobogós helyen a lakosság

Házat, de gyorsan! - 4. rész - Szárnyakon a fal evolúciója

A családi ház építését is egyre tudatosabban tervezzük meg

Homlokzati hőszigetelés kőzetgyapottal – Miért válasszunk kőzetgyapot termékeket?

Akár egy nap alatt 25%-kal csökkenthetjük fűtési költségeinket

Megéri szigetelni: mutatjuk, mennyivel drágábban adható el egy korszerűsített családi ház

Jobbat választunk, ha nincs ki megjavítsa?

10 ok, miért érdemes az ISOTEX-et választani

Év háza 2021: sasadi villa és a MOME Campus az idei legjobbak

A jövő a tetőn: megkezdte működését az ország első napelemes tetőcserép gyára

Vásárlási listák
További vásárlási listák