Tetőfedés helyszínen korcolható svédacél síklemezzel

Új termék, új alapanyagból a PLX Premium helyszínen korcolható svédacél síklemez, amely az elegáns Lindab PLX síklemez-termékcsaládnak optimális műszaki tulajdonságokkal rendelkező új tagja.

A mai családi házak tetőfedését már nem csak a feladat határozza meg, azért is nevezik „ötödik homlokzatnak” a tetőt, hiszen az épület összképének meghatározó eleme. A szép és tartós Lindab PLX Premium helyszínen korcolható svédacél síklemez tetőfedő anyag optimális műszaki tulajdonságokkal rendelkezik. A gyártó az igényeknek megfelelően folyamatosan fejleszti ezt a termékcsaládját is. Az idei év újdonságai a megújított és továbbfejlesztett Lindab bevonati rendszerek. A mérnökök új összetételű, egyedi alapanyagokat fejlesztettek ki, amelyek ötvözik a tökéletes alakíthatóságot és a szépséget a korrózióval és a mechanikai hatásokkal szembeni ellenállósággal. Így most az Elite után, piacra került a PLX Premium is bevonatos változat is.
A tetőfedő anyag a hagyományos nyeregtetőkre és kontyolt tetőkre is illeszthető, különleges tetők is befedhetők vele. Sőt műemlékvédelem alatt álló épületeken is felhasználhatók mivel hagyományos tető- és épületformák esetén is szép megjelenést nyújtanak, akár templomok, kúriák, akár múzeumok tetején. Ezen megoldásokat segíti a széles színválaszték is.

Tetőfedés helyszínen korcolható svédacél síklemezzel

A PLX kitűnően alakítható „lágy” acélból készült, 0,6 mm lemezvastagsággal. Az acélmag folyáshatára 180 N/mm2, ez egyszerre biztosít megfelelő mechanikai szilárdságot és könnyű helyszíni alakítást, beépítést. Ennek köszönhetően számos olyan, akár összetett, bonyolult tetőforma építhető belőle, mint például íves donga- vagy kupolafelületek, tagolt vagy felépítményekkel áttört tetők. Még a legbonyolultabb tetőfedés is hosszú ideig megmarad, mert nagy a mechanikai ellenálló képessége, szilárdsága. Fémlemezfedések esetében fontos a megfelelő hőmozgás biztosítása, a PLX acéllemez hőtágulása a legkisebb a gyakorlatban használt fémanyagú síklemezek között.

Tetőfedés helyszínen korcolható svédacél síklemezzel

Az acél mag korrózióvédelmét kétoldali tűzihorganyzás, azaz cinkbevonat biztosítja, PLX Premium esetén 275, PLX Elite esetén 350 gramm négyzetméterenkénti mennyiségben. A cinkrétegre kiváló minőségű, műanyag színbevonatot tettek, a Premium bevonat esetén 35 mikrométer, az Elite esetén 50 mikrométer vastagságban, s így a többrétegű bevonatrendszer évtizedekig ellenáll a korróziónak és az UV-sugárzásnak, továbbá nagyfokú védelmet biztosít a felület karcolódásával szemben.

A szállítás és szerelés során előforduló sérülésektől külön védőfólia óvja a tekercsekben szállított lemezeket, amelyek szélessége 610 illetve 670 mm a Premium és az Elite bevonatok esetén. A dupla állókorcos lemezillesztésnek köszönhetően a fedés vízzáró.

Tetőfedés helyszínen korcolható svédacél síklemezzel

Nagyon fontos, hogy a korcolt fedést csak szakképzett tetőfedő-bádogos végezheti.

A kivitelezők munkáját gyorsítja a hosszú szalagméret, illetve, hogy a kézi korcolás mellett gépi előkorcolt PLX táblaelemek is rendelhetők a gyárból. Az anyag előkészítését és a munkát gyorsítják a Lindab által is kínált, egyedi, a korcolt fedésekhez kifejlesztett megmunkáló gépek, úgymint az előkorcoláshoz használatos VM84 típusú előprofilozó gép, és az állókorcot véglegesítő korczáró gép („vonat”). Egyéni íves tetők esetében célszerű ívesítő gépet használni, amely a kívánt ívben hajlítja meg az előprofilozott lemezeket. A síklemezek felhasználásával épített tetők minimális karbantartást igényelnek, esztétikus, tartós és biztonságos megoldást kínálnak.

Lindab Kft.

Kapcsolódó cikkek

Beköszöntött a levegőt tisztító tetők korszaka

Az újrahasznosított anyagokból készült tetőszigetelés segíti a káros anyagok semlegesítését, ráadásul világos bevonata miatt kevésbé veszi fel a hőt, így növeli az energiahatékonyságot.

A tetőfelújítás új korszaka: szarufa fölötti szigetelés Isotec panellel

Nem mindegy, hogy a régi tető szigetelését milyen minőségben, mennyi idő alatt és milyen hibázási lehetőségek mellett végeztetjük el. A későbbi bosszankodás esélyét csökkenti nullára az Isotec tetőszigetelő panel.

Várépítő: speciális felajánlással csatlakozott a Homeinfo

Országszerte 13 gyermekintézménynek és 2 műemléknek jut idén támogatás az építőipar legrégebbi jótékonysági összefogása, a Várépítő pályázat jóvoltából.

Meleg zokni a ház láb(azat)ára

Az épületenergetikai szabályozás változása minden szerkezetet érint, nem csak a külső falakat vagy a tetőt. A célunk ugyanis az, hogy a termikus burok egyenletesen vegye körbe épületünket, nem maradjon szigeteletlenül semelyik része sem.

4 + 1 tipp az egészséges lakóklímáért a nyári hőségben

A vírushelyzet enyhülésének ellenére valószínű, hogy az eddig megszokottaktól eltérően az idei nyáron többen, több időt töltenek majd otthonaikban, zárt térben. Éppen ezért érdemes tehát odafigyelnünk életterünk klímájára.

A csillagok nem csak az égen ragyognak, hanem már a tetőkön is - Ismerd meg az új Star tetőcserepeket!

A BMI Bramac azzal a céllal alkotta meg új Star tetőcserepeit, hogy hosszú évek múlva is olyan kellemes érzéssel pillanthassuk meg tetőnket, mint a beköltözés napján. Ideje, hogy felfedjük a hosszan tartó csillogás titkát.

Fürdőszoba Kiállítás | 2020 | Mezítláb a Párisi udvarban - KROKI stúdió

Virtuális túra a felújított Párisi udvarban kialakított, ötcsillagos hotel fürdőszobáiban

Tetőablak helyhez és funkcióhoz igazítva

A szakemberek Európa-szerte szívesen dolgoznak olyan tetőablakokkal, melyek a műszaki követelmények mellett a magán és intézményi beruházók különféle dizájn elvárásait is kielégítik. Legyen szó elavult tetőablakok cseréjéről, vagy a tetőablak egy épületrész rendeltetéséhez való illesztéséről, a Roto méretben, anyagban és funkcióban egyaránt kellő rugalmasságot kínál.

Egy évtizedünk maradt változtatni - Szigeteléssel csökkenthető a klímaszorongás

A korszerűtlen épületek többlet energiafogyasztása nagymértékben hozzájárul a klímaváltozáshoz. Szigetelésükkel azonban több üvegházhatású gáztól menthetjük meg a Föld légkörét, ugyanis így több mint 0,4 tonnával, akár 40-50%-kal is csökkenthetjük CO2-kibocsátásunkat.