Hirdetés

Tetőfedés helyszínen korcolható svédacél síklemezzel

Új termék, új alapanyagból a PLX Premium helyszínen korcolható svédacél síklemez, amely az elegáns Lindab PLX síklemez-termékcsaládnak optimális műszaki tulajdonságokkal rendelkező új tagja.

A mai családi házak tetőfedését már nem csak a feladat határozza meg, azért is nevezik „ötödik homlokzatnak” a tetőt, hiszen az épület összképének meghatározó eleme. A szép és tartós Lindab PLX Premium helyszínen korcolható svédacél síklemez tetőfedő anyag optimális műszaki tulajdonságokkal rendelkezik. A gyártó az igényeknek megfelelően folyamatosan fejleszti ezt a termékcsaládját is. Az idei év újdonságai a megújított és továbbfejlesztett Lindab bevonati rendszerek. A mérnökök új összetételű, egyedi alapanyagokat fejlesztettek ki, amelyek ötvözik a tökéletes alakíthatóságot és a szépséget a korrózióval és a mechanikai hatásokkal szembeni ellenállósággal. Így most az Elite után, piacra került a PLX Premium is bevonatos változat is.
A tetőfedő anyag a hagyományos nyeregtetőkre és kontyolt tetőkre is illeszthető, különleges tetők is befedhetők vele. Sőt műemlékvédelem alatt álló épületeken is felhasználhatók mivel hagyományos tető- és épületformák esetén is szép megjelenést nyújtanak, akár templomok, kúriák, akár múzeumok tetején. Ezen megoldásokat segíti a széles színválaszték is.

Tetőfedés helyszínen korcolható svédacél síklemezzel

A PLX kitűnően alakítható „lágy” acélból készült, 0,6 mm lemezvastagsággal. Az acélmag folyáshatára 180 N/mm2, ez egyszerre biztosít megfelelő mechanikai szilárdságot és könnyű helyszíni alakítást, beépítést. Ennek köszönhetően számos olyan, akár összetett, bonyolult tetőforma építhető belőle, mint például íves donga- vagy kupolafelületek, tagolt vagy felépítményekkel áttört tetők. Még a legbonyolultabb tetőfedés is hosszú ideig megmarad, mert nagy a mechanikai ellenálló képessége, szilárdsága. Fémlemezfedések esetében fontos a megfelelő hőmozgás biztosítása, a PLX acéllemez hőtágulása a legkisebb a gyakorlatban használt fémanyagú síklemezek között.

Tetőfedés helyszínen korcolható svédacél síklemezzel

Az acél mag korrózióvédelmét kétoldali tűzihorganyzás, azaz cinkbevonat biztosítja, PLX Premium esetén 275, PLX Elite esetén 350 gramm négyzetméterenkénti mennyiségben. A cinkrétegre kiváló minőségű, műanyag színbevonatot tettek, a Premium bevonat esetén 35 mikrométer, az Elite esetén 50 mikrométer vastagságban, s így a többrétegű bevonatrendszer évtizedekig ellenáll a korróziónak és az UV-sugárzásnak, továbbá nagyfokú védelmet biztosít a felület karcolódásával szemben.

A szállítás és szerelés során előforduló sérülésektől külön védőfólia óvja a tekercsekben szállított lemezeket, amelyek szélessége 610 illetve 670 mm a Premium és az Elite bevonatok esetén. A dupla állókorcos lemezillesztésnek köszönhetően a fedés vízzáró.

Tetőfedés helyszínen korcolható svédacél síklemezzel

Nagyon fontos, hogy a korcolt fedést csak szakképzett tetőfedő-bádogos végezheti.

A kivitelezők munkáját gyorsítja a hosszú szalagméret, illetve, hogy a kézi korcolás mellett gépi előkorcolt PLX táblaelemek is rendelhetők a gyárból. Az anyag előkészítését és a munkát gyorsítják a Lindab által is kínált, egyedi, a korcolt fedésekhez kifejlesztett megmunkáló gépek, úgymint az előkorcoláshoz használatos VM84 típusú előprofilozó gép, és az állókorcot véglegesítő korczáró gép („vonat”). Egyéni íves tetők esetében célszerű ívesítő gépet használni, amely a kívánt ívben hajlítja meg az előprofilozott lemezeket. A síklemezek felhasználásával épített tetők minimális karbantartást igényelnek, esztétikus, tartós és biztonságos megoldást kínálnak.

Lindab Kft.

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Magyarország húsz százaléka rosszul és sokat fűt

Felmérések szerint hazánkban legalább másfél millió embert érint az energiaszegénység, továbbá a lakosság 15%-a nem képes a lakását megfelelő hőmérsékletre felfűteni. Ez Európában a hatodik legmagasabb arány. Emellett a háztartások 18%-a jelentős közüzemi tartozást halmozott fel, ami Európában a legnagyobb mértékű.

Így válasszunk nyílászárót! – 3 fontos szempont a csalódások helyett

Egy nyílászáró legfeljebb annyira lehet jó, mint amilyen a leggyengébb alkatrésze. Nem szabad megspórolni azt, ami műszakilag, illetve minőségben indokolt, és akkor hosszú távon szavatolható a működés és a működtetés.

Cseregyanús tetőtéri ablakok – ROTO akció

A sötétebb őszi hónapokban beáradó napfény kellemes melegséggel tölti meg a szobát. A tél beköszöntével azonban felbukkanhatnak váratlan meglepetések, ha nem a megfelelően szigetelt tetőtéri ablakokat használjuk. Érdemes még a hideg idő előtt átvizsgálnunk ablakainkat, és felkészülnünk egy esetleges cserére.

A lakásokkal szemben egyre nagyobb kereslet mutatkozik a házakra

A korábban nagy népszerűségnek örvendő lakások kezdik elveszteni a varázserejüket. Persze még mindig vannak olyanok, akik szívesebben alakítják ki otthonukat egy lakásban, mint egy házban, de egyre többet vannak azok, akik a házakat részesítik előnyben. Az Ingatlannet.hu utánajárt minek köszönhető a változás.

A pécsi Pollack Mihály Technikum és Kollégium nyerte az Austrotherm suli díját

Az Austrotherm Kft. a honlapjára készített segédanyaggal segíti a szakirányú oktatási intézményeket.

82 év alatt újulhat meg a teljes családi ház állomány Magyarországon. Unokáink már látni fogják?

Magyarországon 2,7 millió családi ház van. Energetikailag korszerűnek 5-10%-uk mondható, melyek energetikai korszerűsítést nem igényelnek, hiszen ezeket eleve a kor követelményeinek megfelelően építették, vagy már energiahatékonysági szempontból teljes körűen felújították azokat.

Patikamérlegen a hőszigetelés vastagsága

A 2021. január 1-je után új építésű lakóépületek esetén előírt közel nulla energiafelhasználás eléréséhez a hőszigetelési vastagságoknak elkerülhetetlenül növekednie kell. Ez tény és szakemberek évek óta figyelmeztetnek a közeledő változásra. Tévedés viszont, hogy ez csak az építési költségek komoly emelkedésével lehetséges.

Otthonunk egészséges lakóklímája a jó minőségű hőszigeteléssel kezdődik

Az elavult hőszigetelés nagyban befolyásolhatja a beltéri klímát, amiben élünk, ezért kiemelten fontos, hogy az ősz közeledtével, milyen felújításon esnek át a kevéssé korszerű épületek.

Gyorsabb kivitelezés, hosszabb távú megoldás – tetőszigetelés okosan

A tetőszigetelés okos megoldását képviselő ISOTEC egy olyan komplett rendszert kínál, melynek alkalmazásával hatékonyan küszöbölhetők ki a hagyományos technikák használatából eredő hibák.