Hirdetés

Construma Díj 2012

A tavaszi Construma 2012 építőipari szakkiállítás Construma Díjának nyertesei: az Ökovalentia Kft. Guntamatic Powerchip apríték kazánja, Schlüter-Systems KG Kerdi-Line vonalmenti folyókája, amely épített zuhanyként alkalmazható és az R.W. Bautech Hungary Kft. Resiflex SK dilatációs vízszigetelő-lemez szalagja lettek.

Az Ökovalentia Kft. Guntamatic Powerchip apríték kazán

Az apríték kazán 94 százalékos hatásfok mellett a tüzelőanyagok széles skálájának (faapríték, gabona, tritikálé, miscanthus és pellet) eltüzelését lehetővé teszi. A lépcsőrostélyos tűztér segíti a hamu tökéletes kiégését. A tökéletes porleválasztást a kifejlesztett ciklonégőtér biztosítja. A kazán működését és időjárásfüggő vezérlését érintőképernyős kezelőfelülettel oldják meg, amely magyar nyelvű menüvel működik. A tüzelőanyag égőtérbe juttatása kevés energiát emészt fel. A kazán használatát az automata kazántisztítás, a gurítható hamutartó, valamint a hamu kiszívó berendezés biztosítja. A berendezés a családi házaktól a középületekig számos épülettípusban használható.

Construma Díj 2012

Schlüter-Systems KG Kerdi-Line épített zuhanyként alkalmazható vonalmenti folyóka Kerdi–Shower lejtésképző lemezzel és Showerprofile lezáró profillal

A folyóka peremén széles, gyárilag szigetelten folytonosított burkolható, tapadóhidas szigetelő mandzsettával rendelkezik. A folyóka kiváló minőségű, V2A acélból készült. Beszerelését megkönnyíti, hogy a folyókarács és a hozzá tartozó fedlap magassága külön beállítható és rögzíthető a burkolat vastagságának megfelelően. Lényeges, hogy a folyókatestet hangszigetelő tokba helyezik. A Quadec keret kiküszöböli a burkolási és a vízszigetelési hibákat. A beépítési magassága – 97 mm-től 24 mm-ig – és hosszúságbeli választéka – 50 cm-től 120 cm-ig – széles skálán mozog, ez kedvező tulajdonság a nagy átfolyási kapacitással együtt. Kiegészítő elemei ugyancsak magas szinten kidolgozottak, valamint követendő példa lehet a felhasználóbarát csomagolása és az informatív beépítési útmutatója.

Construma Díj 2012

R.W. Bautech Hungary Kft. Resiflex SK dilatációs vízszigetelő-lemez szalag

A Resiflex SK öntapadó, bitumenálló dilatációs vízszigetelő-lemez szalag a szélein üvegszál erősítéssel rendelkezik. A rendkívül rugalmas termék a vízszigetelés síkjába beépítve is képes felvenni a mozgási hézag által élesztett különleges igénybevételt. Előnye, hogy kompatibilis a legtöbb bitumenálló vízszigetelő anyaggal, így a modifikált bitumenes lemezekkel is. Tartósan ellenáll az időjárás viszontagságainak, az UV-sugárzásnak, és kiemelkedően nagy a szakadási nyúlása. Forró levegős készülékkel könnyen bedolgozható, hő hatására nem zsugorodik. Hosszú élettartamú, emellett újrahasznosítható termék.

Construma Díj 2012
Kapcsolódó cikkek

A lakásokkal szemben egyre nagyobb kereslet mutatkozik a házakra

A korábban nagy népszerűségnek örvendő lakások kezdik elveszteni a varázserejüket. Persze még mindig vannak olyanok, akik szívesebben alakítják ki otthonukat egy lakásban, mint egy házban, de egyre többet vannak azok, akik a házakat részesítik előnyben. Az Ingatlannet.hu utánajárt minek köszönhető a változás.

Anglikán templomból káprázatos lakóház

Fogadjunk, hogy egy templom lakóházzá alakítása kevés ember fejében fordult meg! Pedig arról már többször meggyőződhettünk, hogy a merész ötletek és azok megvalósítása, rendszerint különleges és egyedi végeredményt szül. Íme, egy remek példa.

Újra változik a Gázipari Műszaki Biztonsági Szabályzat

Újabb változás várható a gáz csatlakozó vezetékek és felhasználói berendezések műszaki-biztonsági felülvizsgálatáról szóló rendeletben és a Gázipari Műszaki Biztonsági Szabályzatban. Ezek a változások az ingatlanok tulajdonosait érintik.

Tavaszi újdonságok a Construmán

A tavaszi Construma 2013 építőipari szakkiállításon a budapesti Hungexpo vásárváros területén számos újdonsággal találkozhattak az építkező, felújítást tervező vagy épp a lakásukat átrendezni kívánó érdeklődők.

A térkő tavaszi tisztítása, felújítása

A növényápolás mellett a tavaszi kerti munkák része a díszburkolat, a térkő felújítása, gondozása. Ha hosszú ideig szeretnénk gyönyörködni a lerakott térburkolatban, akkor szenteljünk időt a térkövek rendszeres karbantartására.

Mit láttunk a Construmán?

Ötvenezren voltak kíváncsiak a tavaszi Construma 2013 építőipari szakkiállításra, ahol a budapesti Hungexpo vásárváros területén számos újdonsággal találkozhattak az építkező, felújítást tervező vagy épp a lakásukat átrendezni kívánó érdeklődők.

OtthonDesign kiállítás a Construmán

A Construma 2013 építőipari szakkiállítás társkiállítása az OtthonDesign, ahol a konyhától a fürdőszobáig, a fűtéstől a fürdésig, a burkolatoktól a világításig minden megtalálható, ahhoz hogy a lakásunkból otthont alakíthassunk ki.

Hungarotherm 2013

Megújul az idén hetedik alkalommal megrendezett Hungarotherm épületgépészeti kiállítás, amely kétévente a Hungexpo területén megrendezett Construma 2013 tavaszi építőipari kiállítás társkiállítása.

Földházak

Földházak a földréteggel fedett épületek, előnyeik közé tartozik az energiatakarékos a fenntartásuk, hogy belső klímájuk állandó, és beolvadnak a természetes környezetbe.