Hirdetés

Construma Díj 2012

A tavaszi Construma 2012 építőipari szakkiállítás Construma Díjának nyertesei: az Ökovalentia Kft. Guntamatic Powerchip apríték kazánja, Schlüter-Systems KG Kerdi-Line vonalmenti folyókája, amely épített zuhanyként alkalmazható és az R.W. Bautech Hungary Kft. Resiflex SK dilatációs vízszigetelő-lemez szalagja lettek.

Az Ökovalentia Kft. Guntamatic Powerchip apríték kazán

Az apríték kazán 94 százalékos hatásfok mellett a tüzelőanyagok széles skálájának (faapríték, gabona, tritikálé, miscanthus és pellet) eltüzelését lehetővé teszi. A lépcsőrostélyos tűztér segíti a hamu tökéletes kiégését. A tökéletes porleválasztást a kifejlesztett ciklonégőtér biztosítja. A kazán működését és időjárásfüggő vezérlését érintőképernyős kezelőfelülettel oldják meg, amely magyar nyelvű menüvel működik. A tüzelőanyag égőtérbe juttatása kevés energiát emészt fel. A kazán használatát az automata kazántisztítás, a gurítható hamutartó, valamint a hamu kiszívó berendezés biztosítja. A berendezés a családi házaktól a középületekig számos épülettípusban használható.

Construma Díj 2012

Schlüter-Systems KG Kerdi-Line épített zuhanyként alkalmazható vonalmenti folyóka Kerdi–Shower lejtésképző lemezzel és Showerprofile lezáró profillal

A folyóka peremén széles, gyárilag szigetelten folytonosított burkolható, tapadóhidas szigetelő mandzsettával rendelkezik. A folyóka kiváló minőségű, V2A acélból készült. Beszerelését megkönnyíti, hogy a folyókarács és a hozzá tartozó fedlap magassága külön beállítható és rögzíthető a burkolat vastagságának megfelelően. Lényeges, hogy a folyókatestet hangszigetelő tokba helyezik. A Quadec keret kiküszöböli a burkolási és a vízszigetelési hibákat. A beépítési magassága – 97 mm-től 24 mm-ig – és hosszúságbeli választéka – 50 cm-től 120 cm-ig – széles skálán mozog, ez kedvező tulajdonság a nagy átfolyási kapacitással együtt. Kiegészítő elemei ugyancsak magas szinten kidolgozottak, valamint követendő példa lehet a felhasználóbarát csomagolása és az informatív beépítési útmutatója.

Construma Díj 2012

R.W. Bautech Hungary Kft. Resiflex SK dilatációs vízszigetelő-lemez szalag

A Resiflex SK öntapadó, bitumenálló dilatációs vízszigetelő-lemez szalag a szélein üvegszál erősítéssel rendelkezik. A rendkívül rugalmas termék a vízszigetelés síkjába beépítve is képes felvenni a mozgási hézag által élesztett különleges igénybevételt. Előnye, hogy kompatibilis a legtöbb bitumenálló vízszigetelő anyaggal, így a modifikált bitumenes lemezekkel is. Tartósan ellenáll az időjárás viszontagságainak, az UV-sugárzásnak, és kiemelkedően nagy a szakadási nyúlása. Forró levegős készülékkel könnyen bedolgozható, hő hatására nem zsugorodik. Hosszú élettartamú, emellett újrahasznosítható termék.

Construma Díj 2012
Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Bízza szakértő kezekre a tetőfelújítást!

A tető nemcsak befedi és védi otthonát, hanem ideális esetben díszíti is. De ahhoz, hogy mindezeket a funkciókat teljesíthesse, ráadásul hosszú-hosszú évtizedeken keresztül, elengedhetetlen a megfelelő kivitelezés, a minőségi alapanyag és az ezeket fedező, elegendő forrás.

Ahány kád, annyi lehetőség – újdonságok az M-Acryltól

Ahány ház, annyi szokás – foglalja össze a közmondás azt az általános megállapítást, hogy ahány ember, annyiféle életérzés, gondolkodásmód, illetve ezekből fakadó igények létezhetnek. Ahány kád, annyi lehetőség – fűzhetjük tovább a nyitógondolatot, hiszen ma már a fürdőszobai jelenlétünk messze túlmutat a tisztálkodáson, ez a helyiség fokozatosan vált egyre inkább az otthoni pihenés színterévé. Ennek hangsúlyos eleme a fürdőkád, amelyekből eddig is széles kínálatot biztosított, 2020 azonban további újdonságokkal szélesítette a termékpalettát.

Anglikán templomból káprázatos lakóház

Fogadjunk, hogy egy templom lakóházzá alakítása kevés ember fejében fordult meg! Pedig arról már többször meggyőződhettünk, hogy a merész ötletek és azok megvalósítása, rendszerint különleges és egyedi végeredményt szül. Íme, egy remek példa.

Újra változik a Gázipari Műszaki Biztonsági Szabályzat

Újabb változás várható a gáz csatlakozó vezetékek és felhasználói berendezések műszaki-biztonsági felülvizsgálatáról szóló rendeletben és a Gázipari Műszaki Biztonsági Szabályzatban. Ezek a változások az ingatlanok tulajdonosait érintik.

Tavaszi újdonságok a Construmán

A tavaszi Construma 2013 építőipari szakkiállításon a budapesti Hungexpo vásárváros területén számos újdonsággal találkozhattak az építkező, felújítást tervező vagy épp a lakásukat átrendezni kívánó érdeklődők.

A térkő tavaszi tisztítása, felújítása

A növényápolás mellett a tavaszi kerti munkák része a díszburkolat, a térkő felújítása, gondozása. Ha hosszú ideig szeretnénk gyönyörködni a lerakott térburkolatban, akkor szenteljünk időt a térkövek rendszeres karbantartására.

Mit láttunk a Construmán?

Ötvenezren voltak kíváncsiak a tavaszi Construma 2013 építőipari szakkiállításra, ahol a budapesti Hungexpo vásárváros területén számos újdonsággal találkozhattak az építkező, felújítást tervező vagy épp a lakásukat átrendezni kívánó érdeklődők.

OtthonDesign kiállítás a Construmán

A Construma 2013 építőipari szakkiállítás társkiállítása az OtthonDesign, ahol a konyhától a fürdőszobáig, a fűtéstől a fürdésig, a burkolatoktól a világításig minden megtalálható, ahhoz hogy a lakásunkból otthont alakíthassunk ki.

Hungarotherm 2013

Megújul az idén hetedik alkalommal megrendezett Hungarotherm épületgépészeti kiállítás, amely kétévente a Hungexpo területén megrendezett Construma 2013 tavaszi építőipari kiállítás társkiállítása.