Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Formatervezési díjak

Red dot formatervezési díjat kapott 2012-es termékeiért az LG. A tizennégy díjazott között 3D-s tévé, távirányító, hűtő és styler, azaz ruhaápoló készülék is szerepel a red dot formatervezési díjat elnyert készülékek között.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

„A formatervezés során a működés mellett azt is fontosnak tartjuk, hogy készülékeink szépek legyenek, és a vásárlókra érzelmi hatást gyakoroljanak – nyilatkozta Kun-pyo Lee, a LG Electronics tervezési részlegének vezetője.”

Néhány a 2012-es red dot díjat nyertkészülékek közül

LG LM9600 Cinema 3D Smart TV

A térhatású, okos tévé elegáns készülék, kerete rendkívül keskeny, ezzel is alakítja ki a mozi élményét a nézőben.

LG LM9600 Cinema 3D Smart TV, Magic Motion távirányító

Mozgásérzékelős, hangfelismerő távirányító

Az új Magic Motion távirányító kezelési módjaival és kialakításával a felhasználó kényelmét szolgálja. A lágy, ívelt felület belesimul a kézbe, a hagyományos nyomógombok helyét pedig könnyen használható irányítási módok vették át: ezek a hangfelismerés, a görgetés, a mozdulat-felismerés és a rámutatás.

Styler

A Styler elegáns külseje a hálószoba, a gardrób vagy a mosókonyha dísze lehet. A ruhaápoló készülék gőzölési ciklus segítségével csökkenti a napi használat során kialakuló gyűrődéseket és kellemetlen szagokat. A készülék elsőrangú formatervezését jól példázzák az előlapi érintőpanelen finoman megvilágított kezelőszervek. A beakasztott ruhák frissen és tisztán tartásáról a közéjük adagolható különböző illatanyagok gondoskodnak. A készülék hazai forgalmazásáról egyelőre nem tudunk.
LG Styler

Alulfagyasztós hűtő

A cég európai piacra tervezett, nagykapacitású, áramvonalas alulfagyasztós hűtőjében a nagykapacitású, keskeny vízadagoló az elegáns külsőt és a kényelmet szolgálja. A Zero Clearance (magyarul: Kopp Stop) elnevezésű tervezés következtében a hűtő ajtaja egészen 90 fokig nyitható anélkül, hogy beleütközne a falba. A hűtő, A++-os energiaosztályba tartozik a szabadalmaztatott lineáris kompresszortechnológiának köszönhetően.
LG GB5240AVAZ hűtő