Energetikai Tanácsadó Napok – tavasszal az építőanyag-kereskedésekben

A Wienerberger energetikai szaktanácsadással segíti az építkezőket szombat délelőttönként. Építőanyag-gyártók és -kereskedők adnak tanácsot a családi házat építőknek az ország 23 pontján.

2012 tavaszán országos rendezvénysorozaton várják az építkezőket – karöltve kivitelezőjükkel – 23 építőanyag-szakkereskedésben.

A rendezvény mottója:

Energetikai szaktanácsadással segítjük Önt az építkezésben!

Közvetlenül Magyarország legnagyobb építőanyag-gyártóitól kaphatnak épületenergetikai tanácsokat, az új termékekre vonatkozó információkat és szaktanácsokat a helyi tüzépeken. Ezen túl akciókkal is várják az érdeklődőket, számos építőanyagot kedvezményes áron kínálnak a kereskedők.

Wienerberger energetikai szaktanácsadás

Keresse a rendezvénysorozat következő állomásait az Önhöz legközelebb eső helyszínen!

Együttműködő építőanyag-gyártó cégek

  • Baumit Kft.
  • Hella ÁNR Árnyékolástechnikai Kft.
  • Knauf Insulation Kft. (korlátozott helyszíneken, lásd alább)
  • Schiedel Kéménygyár Kft.
  • Tondach Zrt.
  • Viessmann Fűtéstechnika Kft. (korlátozott helyszíneken, lásd alább)

Időpont  Helyszín
2012. március 31., szombat, 9–13 óráig Éberhardt Ház Kft.,
Budapest, 22. kerület, Szabadkai utca 20–22.
Telefon: 1/362-3408; 1/362-3409
2012. március 31., szombat, 9–13 óráig Sz+C Stúdió Kft.
Szekszárd, Tartsy Vilmos utca 30.
Telefon: 74/511-833
2012. március 31., szombat, 9–13 óráig Tüzépker Kft.
Debrecen, Diószegi út 3–5.
Telefon: 52/442-080

Figyelem!
A Knauf Insulation Kft. kizárólag a következő márciusi helyszínen vesz részt a rendezvénysorozaton:

  Sz+C Stúdió Kft.
Szekszárd, Tartsay Vilmos utca 30.
Telefon: 74/511-833

A Viessmann Fűtéstechnika Kft. kizárólag a következő márciusi helyszíneken vesz részt a rendezvénysorozaton:

  Sz+C Stúdió Kft.
Szekszárd, Tartsay Vilmos utca 30.
Telefon: 74/511-833

Wienerberger Téglaipari zRt.
1119 Budapest, Bártfai utca 34.
Telefon: (1) 464–7049
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kapcsolódó cikkek

Miért fontos felelősségbiztosítást kötni kivitelezéskor?

Egyértelmű, hogy mind tervezői, mind kivitelezői oldalról körüljárható a szakmai és pénzügyi felelősség, éppen ezért a felelősség kérdését megnyugtatóan a felelősségbiztosítás rendezheti.

Az elektronikus építési napló már az Apple okostelefonok operációs rendszerén is elérhető

Az apple okostelefonok operációs rendszerén is elérhető 2017. december 12-től az elektronikus építési napló. Az iOS-es mobilapplikáció segítségével a felhasználók napi jelentéseket és eseti bejegyzéseket vihetnek fel a webes e-építési naplóval szinkronizált alkalmazásba, akárcsak az androidos, vagy a webes verzióban.

Mire jó az általános felelősségbiztosítás?

Szeptembertől bizonyos építési tevékenységeket végzőktől minimum 1 millió forint összegű felelősségbiztosítás meglétét várja el két kormányrendelet. Habár a jogszabályi követelménynek megfelelő felelősségbiztosítás eddig is elérhető volt a piacon, mindenkinek, aki rendelkezik ilyennel, érdemes ellenőrizni, hogy a konkrét szerződés mire nyújt fedezetet, hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

A rönkház tervezése, alapozása és építése

Rönkházban lakni valódi természetközeli élmény. Azonban a stabil, időtálló szerkezet megköveteli a körültekintő tervezést és kivitelezést.

Híd alá épített stúdiót magának egy formatervező

Még ha sokszor átvitt értelemeben is használjuk, a “híd alatt lakás” mibenlétével sokan tisztában vannak. A fogalom, szerte a világon, kevés pozitív jelentést hordoz. Egy spanyol tervező, fittyet hányva a sztereotípiákra, saját pop-up stúdiót alakított ki egy valenciai híd alatt. Jól tette!

Rönkház, faház, gerendaház – Egyszerre modern és tradicionális

Sokan félnek fából építeni új otthonukat, vagy nyaralójukat, megalapozatlan tévhitek tömkelege terjeng ugyan is a fa- és rönkházakról. Pedig egy megfelelő módon kezelt fából emelt épület több generációnak adhat otthont. A könnyűszerkezetes házak, faházak száma növekszik az elmúlt évtizedekhez képest, igaz ez a gerendaházakra és rönkházakra is. Kialakulóban van egy új trend is Európában, ugyanis a faalapú lakóházaknak több előnye is mutatkozik a hagyományos épületekkel szemben.

Fontos kérdés építkezés előtt: hogyan válasszunk építészt?

Megvásároltuk a telkünket, többé-kevésbé az anyagi forrásaink is egyben vannak és a fejünkben összeállt a kép arról, milyen házat szeretnénk. De ki fogja ezt nekünk megtervezni? És lehet-e úgy, ahogy mi szeretnénk? Vajon tud-e ehhez még hozzátenni vagy a téves elképzeléseinket kijavítani? Kire bízhatjuk ezt a nagy felelősséggel járó feladatot?

Hogyan válasszuk ki a homlokzat színét?

  Régi épület felújításánál, de új ház építésénél is izgalmas tervezési szempont és komoly vita tárgya is lehet, hogy milyen színű legyen a homlokzat? A szín választását befolyásolhatja a ház stílusa, lakóinak ízlése vagy kedvenc színei. Több irányelvet is figyelembe vehetünk a szín választásakor.

Jó gyakorlatok építkezésben, felújításban 3. rész - A komplett szigetelés

Felújításnál és új építkezésnél is cél a maximális energiahatékonyság, új építésű épületek esetében a „közelnulla” standard elérése.