Energetikai Tanácsadó Napok – tavasszal az építőanyag-kereskedésekben

A Wienerberger energetikai szaktanácsadással segíti az építkezőket szombat délelőttönként. Építőanyag-gyártók és -kereskedők adnak tanácsot a családi házat építőknek az ország 23 pontján.

2012 tavaszán országos rendezvénysorozaton várják az építkezőket – karöltve kivitelezőjükkel – 23 építőanyag-szakkereskedésben.

A rendezvény mottója:

Energetikai szaktanácsadással segítjük Önt az építkezésben!

Közvetlenül Magyarország legnagyobb építőanyag-gyártóitól kaphatnak épületenergetikai tanácsokat, az új termékekre vonatkozó információkat és szaktanácsokat a helyi tüzépeken. Ezen túl akciókkal is várják az érdeklődőket, számos építőanyagot kedvezményes áron kínálnak a kereskedők.

Wienerberger energetikai szaktanácsadás

Keresse a rendezvénysorozat következő állomásait az Önhöz legközelebb eső helyszínen!

Együttműködő építőanyag-gyártó cégek

  • Baumit Kft.
  • Hella ÁNR Árnyékolástechnikai Kft.
  • Knauf Insulation Kft. (korlátozott helyszíneken, lásd alább)
  • Schiedel Kéménygyár Kft.
  • Tondach Zrt.
  • Viessmann Fűtéstechnika Kft. (korlátozott helyszíneken, lásd alább)

Időpont  Helyszín
2012. március 31., szombat, 9–13 óráig Éberhardt Ház Kft.,
Budapest, 22. kerület, Szabadkai utca 20–22.
Telefon: 1/362-3408; 1/362-3409
2012. március 31., szombat, 9–13 óráig Sz+C Stúdió Kft.
Szekszárd, Tartsy Vilmos utca 30.
Telefon: 74/511-833
2012. március 31., szombat, 9–13 óráig Tüzépker Kft.
Debrecen, Diószegi út 3–5.
Telefon: 52/442-080

Figyelem!
A Knauf Insulation Kft. kizárólag a következő márciusi helyszínen vesz részt a rendezvénysorozaton:

  Sz+C Stúdió Kft.
Szekszárd, Tartsay Vilmos utca 30.
Telefon: 74/511-833

A Viessmann Fűtéstechnika Kft. kizárólag a következő márciusi helyszíneken vesz részt a rendezvénysorozaton:

  Sz+C Stúdió Kft.
Szekszárd, Tartsay Vilmos utca 30.
Telefon: 74/511-833

Wienerberger Téglaipari zRt.
1119 Budapest, Bártfai utca 34.
Telefon: (1) 464–7049
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kapcsolódó cikkek

Magán- és középületek, üzemek, raktárak könnyűszerkezetes technológiával

Legyen szó műhelyről, kerti tárolóról, garázsról vagy épp egy kisvállalkozás számára épített üzemről, raktárról, boltról, ha gyorsan szeretnénk tartós és szép házat, akkor a könnyűszerkezetes épület jelentheti a megoldást.

Műemlék épületek hőszigetelése? Lehetséges!

Otthonunk megfelelő szigetelése a fűtésszámla csökkentése mellett számos egyéb, egészségünket is pozitívan befolyásoló előnnyel jár, emiatt az építkezések, felújítások egyik kulcspontja.

Milyen építőanyagot válasszunk?

Az építőipar praktikus újításai sokban hozzájárulhatnak ahhoz, hogy leendő otthonunk minőségi lakókörnyezetet biztosítson számunkra, a bőség zavara ugyanakkor nehezíti lehetőségeink felmérését. Cikkünkben ezért bemutatjuk a legáltalánosabban használt építőanyagok jellemzőit, és azt, hogy milyen anyagokban érdemes gondolkodnunk, ha otthonunk építését tervezzük.

Miért fontos felelősségbiztosítást kötni kivitelezéskor?

Egyértelmű, hogy mind tervezői, mind kivitelezői oldalról körüljárható a szakmai és pénzügyi felelősség, éppen ezért a felelősség kérdését megnyugtatóan a felelősségbiztosítás rendezheti.

Az elektronikus építési napló már az Apple okostelefonok operációs rendszerén is elérhető

Az apple okostelefonok operációs rendszerén is elérhető 2017. december 12-től az elektronikus építési napló. Az iOS-es mobilapplikáció segítségével a felhasználók napi jelentéseket és eseti bejegyzéseket vihetnek fel a webes e-építési naplóval szinkronizált alkalmazásba, akárcsak az androidos, vagy a webes verzióban.

Mire jó az általános felelősségbiztosítás?

Szeptembertől bizonyos építési tevékenységeket végzőktől minimum 1 millió forint összegű felelősségbiztosítás meglétét várja el két kormányrendelet. Habár a jogszabályi követelménynek megfelelő felelősségbiztosítás eddig is elérhető volt a piacon, mindenkinek, aki rendelkezik ilyennel, érdemes ellenőrizni, hogy a konkrét szerződés mire nyújt fedezetet, hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

A rönkház tervezése, alapozása és építése

Rönkházban lakni valódi természetközeli élmény. Azonban a stabil, időtálló szerkezet megköveteli a körültekintő tervezést és kivitelezést.

Híd alá épített stúdiót magának egy formatervező

Még ha sokszor átvitt értelemeben is használjuk, a “híd alatt lakás” mibenlétével sokan tisztában vannak. A fogalom, szerte a világon, kevés pozitív jelentést hordoz. Egy spanyol tervező, fittyet hányva a sztereotípiákra, saját pop-up stúdiót alakított ki egy valenciai híd alatt. Jól tette!

Rönkház, faház, gerendaház – Egyszerre modern és tradicionális

Sokan félnek fából építeni új otthonukat, vagy nyaralójukat, megalapozatlan tévhitek tömkelege terjeng ugyan is a fa- és rönkházakról. Pedig egy megfelelő módon kezelt fából emelt épület több generációnak adhat otthont. A könnyűszerkezetes házak, faházak száma növekszik az elmúlt évtizedekhez képest, igaz ez a gerendaházakra és rönkházakra is. Kialakulóban van egy új trend is Európában, ugyanis a faalapú lakóházaknak több előnye is mutatkozik a hagyományos épületekkel szemben.